e predikojnë Krishtin, Trego Them Glory

Kjo video dhe dorëshkrim është nga mledhja Përgjithshme Trip-së në nivel Konferenca Legacy 2013.

Prezantimi

Tema e kësaj konference është Soli Deo Gloria, ose lavdi të Perëndisë vetëm. Kjo është një temë e madhe. Dhe ne duam se perspektivë - që të gjithë lavdinë në Univers i përket vetëm Zotit, për të informuar çdo gjë të vetme që ne bëjmë. Gjatë kohës sime sonte, Unë dua të mendoj se si që informon ungjillizimin tonë.

Duke u thënë njerëzve për Jezusin duket të jetë një nga ato gjëra që të gjithë ne e dimë që duhet të bëjmë, por të gjithë ne të ndjehen fajtor për të mos bërë mjaft. A kam te drejte? A jam unë vetëm në atë? Edhe vetëm këtë javë të fundit, Unë u ndjenjë dënuar, sepse një marrëdhënie fillova të ndërtuar me një nga fqinjët e mi lloj ka filluar të bie. Unë nuk kam qenë aq i qëllimshëm siç duhet në lidhje me ndërtimin në këtë marrëdhënie, dhe vazhdojnë të përpiqen për të të treguar atë për Jezusin. Dhe kjo duket si unë ndihen në këtë mënyrë shpesh. Pyetja që unë dua të pyes është arsyeja pse? Ajo që perspektiva e zemrës duhet të jetë fikse? Unë kam nevojë për mendjen time për të rinovohet. Unë duhet të mbani mend se pse unë jam duke bërë atë.

Tani nuk ka asnjë dyshim se ungjillizimi është e frikshme dhe e vështirë dhe e vështirë. Dhe kjo është vetëm ajo që ndodh në zemrat tona. Po në lidhje me se si ndihen të tjerët në lidhje me të? Duke u përpjekur për të bindur dikë se ata janë mëkatarët që kanë nevojë për një Shpëtimtar dhe se Jezusi është e vetmja rrugë, duket si krimin më të rëndë në univers në kulturën tonë "tolerante". Kjo është fyese.

Pra, pse duhet të predikojmë Ungjillin? Ne hapim gojën dhe askush nuk dëshiron të dëgjojë atë. Njerëzit na urrejnë për atë. Njerëzit thonë se ne jemi pas herë. Njerëzit thonë se ne jemi kapur në një libër të vjetër të vjetëruar me ide të vjetëruara. Ne jetojmë në një dark, bota armiqësore. Pra, pse? A jemi të humbur kohën tonë

Ne Gotta e di pse ne jemi duke bërë atë, ose ne do të heqë dorë nga. A jemi duke predikuar Ungjillin në mënyrë që ne mund të detyrojë të gjithë që të jenë të ngjashëm me ne? A është kjo për shkak se ne jemi fanatikë të cilët mendojnë se ne jemi më të mirë se të gjithë të tjerët? A është kjo për shkak se ne të gjithë duhet një lloj shprese për të kapem për të dhe Jezusi do të bëjë? jo. Predikojmë Ungjillin, sepse ne duam që njerëzit të shohin lavdinë e Perëndisë. Dhe ne shohim se lavdinë në Birin e Tij.

Nëse ju ecin tutje me një gjë le të jetë që. Ne predikojmë Krishtin në mënyrë që njerëzit mund të shohin lavdinë.

Pse ka rëndësi?

narkomanët të lartë për shkak se ata nuk e kuptojnë lavdinë e Perëndisë. Rappers blasfemuar emrin e tij dhe të vënë veten në një nivel me Jezusin, sepse ata nuk e kuptojnë lavdinë e Perëndisë. dudes rinj në komunitetet tona të xhiruar njëri-tjetrin, sepse ata nuk e kuptojnë lavdinë e Perëndisë. zonjat të rinj vënë besimin e tyre në marrëdhënie, sepse ata nuk e kuptojnë lavdinë e Perëndisë. Rinia depresion bëjnë vetëvrasje për shkak se ata nuk kanë asnjë shpresë, sepse ata nuk e kuptojnë lavdinë e Perëndisë. Njerëzit shkojnë në ferr, sepse ata nuk kanë parë lavdinë e Perëndisë në Ungjillin dhe besuar në Krishtin. Duke parë lavdinë e Perëndisë çështje, dhe ne duam që ata të shohin atë.

Kur ne të merrni një paraqitje e shkurtër e lavdisë së Perëndisë në Krishtin, ne kurrë nuk do të jetë e njëjtë. Pra, le të mendoni se çfarë do të thotë për të ndihmuar njerëzit të shohësh lavdinë e Perëndisë në një botë të errët, ku njerëzit as nuk duan ta njohin Atë.

Sfond

Apostulli Pal e dinte se çfarë ishte si për të shërbyer në mesin e njerëzve të cilët e urrenin dhe Ungjillin e tij. Ne shpesh imagjinojmë se Pali është ulur diku në plazh me këmbët e tij deri philosophizing pasi ai shkruan këto letra. jo, Paul jeton në botën reale me vështirësi reale - një botë që ishte në shumë mënyra shumë më e vështirë se e jona. Dhe kjo letër është shkruar në këtë kontekst.

Letra e dytë e Palit për kishën e Korintit është në shumë mënyra një mbrojtje dhe përshkrimi i shërbimit të tij në fytyrën e opozitës. Kthehet me mua 2 Corinthians 4:1-6.

prandaj, duke pasur këtë shërbim për mëshirën e Perëndisë, ne nuk na lëshon zemra. 2 Ne kemi hequr dorë turpshme, i fshehtë mënyra. Ne refuzojnë të dinakëri, të ngacmoj me fjalën e Perëndisë, por duke shfaqur të vërtetën, ne ia rekomandojmë veten tonë ndërgjegjes së çdo njeriu përpara Perëndisë. 3 “Dhe në qoftë se ungjilli ynë është i mbuluar, ai është i mbuluar për ata që humbin. 4 Në rast të cilëve perëndia i këtij shekulli ua verboi mendjet e atyre që nuk besojnë, për t'i mbajtur ata nga drita e ungjillit të lavdisë së Krishtit, që është shëmbëllimi i Perëndisë. 5 Për ne nuk predikojmë, pra, veten tonë, por Jezu Krishtin, Zotin, me veten shërbëtorët tuaj për hir të Jezu Krishtit. 6 për Perëndinë, Kush tha, "Le të ndriçojë drita në errësirë,"Ka shkëlqeu në zemrat tona për t'na ndriçuar në njohurinë e lavdisë së Perëndisë, në fytyrën e Jezu Krishtit. (2 Corinthians 4:1-6)

Nëse ju jeni një besimtar në Ungjill, ju keni qenë të thirrur për të qenë një ministër i Ungjillit. Kështu që unë dua të shikoni në shembullin e Palit dhe unë dua të theksoj katër mësime për ministrinë në një botë të errët

unë. nuk Heqjes shkak të refuzimit të Men (1-2)

Refuzimi është e vështirë. Ne e kemi përjetuar të gjithë atë. Është e natyrshme që njerëzit të të dekurajohen, dhe të lënduar, kur ata ofrojnë vetë dikë apo diçka tjetër dhe personi i kthen ato poshtë. Nga djemtë shtatë klasës kërkuar një vajzë me një valle, për të mos e bërë në në atë kolegj të aplikuar për, për të mos marrë atë punë që ju aq dëshpërimisht donte, refuzimi është e vështirë.

Apostulli Pal trajtohen me shumë refuzimit dhe opozitës në shërbim të Ungjillit. Aq shumë sa që në shumë nga letrat e tij ai është i detyruar për të mbrojtur karakterin e tij dhe metodat e tij dhe mesazhin e tij. statusi i tij nuk ishte i padiskutueshëm.

Mund ta imagjinoni qenë në pozicionin e Palit? Ju shkoi në Korint, ky vend pagan idhujtarë, dhe ju predikoi Ungjillin atyre. Ju deshi. Megjithatë tani, disa naysayers kanë mbjellë farën e dyshimit në mendjen e tyre. Dyshimi për ju, dhe motivet tuaja, dhe mësimi juaj. Kjo dhemb.

Por si e bën Paul përgjigjet? Shikoni në ajetin 1.

“prandaj, duke pasur këtë shërbim për mëshirën e Perëndisë, ne nuk na lëshon zemra.”

A. Mos e humb zemrën

Pali thotë se ai nuk e lëshon zemra. Ai ka thënë se ai nuk është dekurajuar pavarësisht nga fakti se ai ka hasur kundërshtim të tillë. Ai nuk ka marrë në depresion, dhe hequr dorë, dhe hedhur në peshqir ose gjetur diçka tjetër për të dhënë jetën e tij për të. Ai nuk ka dalë në pension dhe të vendosur për të bërë një magjistar në vend. E cila është e mahnitshme, marrë parasysh se çfarë ky refuzim ishte si. Duke marrë parasysh çdo gjë Pali kaloi nëpër. Nga të qenit të burgosur, me gurë, refuzuar. Paul ende nuk e lëshon zemra; e cila është pikërisht ajo që ne do të joshet për të bërë.

A keni ndonjëherë të përbashkët Ungjillin me dikë dhe kishte ta refuzojë atë? une kam. Unë mund të mendoj për kohët kur njerëzit thanë se nuk kanë nevojë për Perëndinë, ose argumentuar me mua dhe më tha Zoti nuk ishte e vërtetë, apo njerëzit të cilët filluan të veprojnë çuditshëm dhe për të shmangur më pas kam ndarë me ta, edhe njerëzit që në mënyrë agresive yelled në mua dhe kërcënuar mua. Si jeni tunduar për t'iu përgjigjur se? Ndoshta ju do të joshet për të luftuar, por unë nuk mund të luftojë. Shumica prej nesh do të janë të tunduar për të dekurajohen, dhe të heqë dorë. Kush dëshiron të mbajë drejtimin në një mur me tulla?

Kështu që kur lexova fjalët e Pavlit duke thënë se ai nuk e lëshon zemra. Unë jam i habitur. Unë dua të di se si ai e bën atë. Pse nuk e bën ai lëshon zemra? Ai na tregon pikërisht këtu në këtë ajet.

“prandaj, duke pasur këtë shërbim për mëshirën e Perëndisë, ne nuk na lëshon zemra.”

Paul nuk e lëshon zemra për shkak të madhështisë së ministrisë që Perëndia i ka dhënë Atij. E drejta para kësaj në kapitullin 3, Paul shpenzon një bandë të kohës duke shpjeguar lavdinë e ministrisë së Besëlidhjes së Re. Lavdia e të qenit një prej atyre që në këtë anë të kryqit, të cilët marrin të predikojnë shpëtimin me anë të hirit nëpërmjet besimit në Jezusin.

inkurajimi i Palit vjen nga vetë ministria, jo se sa i suksesshëm ndihet në çdo kohë të dhënë. Ai është mirënjohës Ai u zgjodh nga mëshirës së Perëndisë për të shërbyer në këtë mënyrë. Ai ndihet i privilegjuar. Në fakt, ai thekson se kjo ministri e re besëlidhje është edhe më e lavdishme se ministria e vjetër besëlidhjes të Moisiut. Dhe Pali e di se kjo është mëshirë nga Perëndia që të gjithë njerëzit do ta pasur këtë shërbim. Njeriu i cili e urrente kishën dhe të persekutuar të krishterët.

Si popullin e Perëndisë, gëzimi ynë nuk është i bazuar në atë se si njerëzit i përgjigjen mesazhit. Besimi ynë në Ungjillin nuk është i bazuar në atë se si njerëzit në lagjet tona të përgjigjet për atë. Është e bazuar në lavdinë e vetë thirrjes.

Është e pabesueshme se njerëzit në këtë sallë të marrë pjesë në një ministri më të lavdishme se ministria e vetë Moisiut. A ju kuptoj se? Sepse jo vetëm e shohin e tyre nuk është e mirë e mjaftueshme, por ne kemi marrë për të të treguar atyre për Atë që është i. Ne e dimë saktësisht se kush është që një. Ne kemi marrë për të ndihmuar njerëzit të shohin lavdinë e Perëndisë zbulohet! Ne kemi marrë për të udhëhequr njerëzit në prani të Perëndisë.

Të krishterët, ne nuk duhet të humbasin zemrën. Unë nuk do të thotë se ne nuk duhet të trishtohet në errësirën e botës sonë. Unë vetëm do të thotë se ne nuk duhet të jenë të brengosur dhe të të hedhin në peshqir. Ato mund të refuzojë mesazh, por kjo nuk e bën atë më pak të lavdishme.

Mos heqje dore. Mos e humb zemrën.

B. Të heqë dorë nga e turpshme që bëhen në fshehtësi Ways

“Ne kemi hequr dorë turpshme, i fshehtë mënyra.”

Paul mund të ketë qenë akuzuar se janë të pista dhe egoist. Karakteri i tij kishte ardhur në pikëpyetje. Pra, Paul mbron veten, duke thënë, "Nuk ka, ne kemi hequr dorë nga kjo. Ne nuk jemi duke fshehur gjërat dhe duke qenë rrëshqitës në mënyrën se si ne të veprojë. "Ai dëshiron që ata të dinë se ai ka ndërmend të jetojë në mënyrë të denjë i Ungjillit.

Kjo tingëllon shumë si ajo që tha ai në 2 Corinthians 2:17, "Ndryshe nga kaq shumë, ne nuk e jap e marr fjalën e Perëndisë për fitim. Ne te kunderten, në Krishtin flasim përpara Perëndisë me sinqeritet, si njerëzit e dërguar nga Perëndia.”

Paul kupton se kërkesat e ministrisë së Ungjillit që ne jetojmë jetën tonë në një mënyrë të caktuar. Dhe kur ne nuk e bëjmë atë kompromenton shërbimin. Ai e kupton se ne nuk mund ta shpallim Ungjillin, dhe tregoni njerëzve për të pendohemi për mëkatin, pa jetuar një jetë të pendimit e jonë.

Shiko, në qoftë se ju jeni të ndarë Ungjillin me njerëz, por ata të njëjtit njerëz shohin jeta juaj është një rrëmujë, ju jeni duke punuar kundër Ungjillit. Ata janë duke menduar këtë Ungjill nuk duhet të jetë aq i fuqishëm sa që ajo thotë se është, Shkaku ajo është një rrëmujë, ose ai është një rrëmujë.

C. Mos Mashtrojnë apo ngacmoj me Fjalën e Perëndisë

Paul pastaj thotë, "Ne refuzojnë të dinakëri, të ngacmoj me fjalën e Perëndisë." Ose si NIV vë atë, "Ne nuk e përdorin mashtrimin, as nuk kemi falsifikuar aspak fjalën e Perëndisë.”

Pali thotë, ai refuzon të jetë dinak ose bela me Fjalën. Ai është ende i mbrojtur mënyrën se si ai vepron. Paul nuk do të bëjë asgjë që tampers me apo ndryshime apo ujërat poshtë Fjalën e Perëndisë. Ndoshta kjo tingëllon si një gjë e qartë, por kjo është me të vërtetë nuk është aq e qartë.

Uroj shumë predikuesit sot do të ketë këtë vendosmëri, mos shtrembërojnë Fjalën e Perëndisë. Ka shumë budallallëk atje. Kur ju jeni duke menduar në lidhje me atë kishë duhet të jetë një pjesë e, sigurohuni që ata janë duke predikuar Fjalën. Sigurohuni që ata nuk janë duke shtuar ose duke marrë larg nga ajo. Shumë njerëz kanë ndërtuar një emër për veten e tyre duke shtrembëruar Fjalën e Perëndisë. Palit duke thënë se ai nuk do ta bëjë atë.

Unë e di nganjëherë të gjithë ne jemi të tunduar për të bërë atë edhe pse. Ju nuk duhet të jetë një pastor ose një predikues TV të shtrembërojnë Fjalën. Cilat janë disa nga mënyrat që ju mund të joshet për të ngacmoj me Ungjillin? Duke e bërë atë të duket më të pëlqyeshëm? Nuk po flasim për mëkatin? njerëzit premtuese gjërave, Jezusi nuk u premtojmë atyre?

Kjo është lloj i si kjo. A keni qenë ndonjëherë në një banket apo diçka dhe ju të ulen në tryezë dhe për të marrë një gllënjkë çaj i ftohtë dhe kjo është unsweetened? A nuk ju urrej se? Pse edhe ekziston unsweetened çaj me akull? Askush nuk i pëlqen që. Pra cfare ben ti, ju merrni si 18 pako sheqer dhe të përpiqet të bëjë atë të ëmbël, sepse çaj pa sheqer është e kotë.

Në mënyrë të ngjashme, njerëzit e shohin Ungjillin si pakëndshëm, Nuk e ëmbël të mjaftueshme për buds shije e njerëzve. Pra, ata të shtoni në atë. Ata kuptoj për sa kohë që ata nuk do të krejtësisht të shpëtoj prej tij kjo është në rregull. Ata vetëm duan të përzierje diçka tjetër në atje me të, për të bërë njerëzit si ai më shumë. Kjo është një gjë e tmerrshme për të bërë! Dhe kjo tregon se si ju me të vërtetë të shihni Ungjilli.

Ju nuk e ndjejnë nevojën për të ngacmoj me diçka nëse nuk mendoj se është me të meta, ose të pamjaftueshme. Çdo përpjekje për të bela rreth me Fjalën e Perëndisë është një sulm ndaj tij dhe mënyra se Ai shpëton.

D. State E vërteta Thjesht dhe le të Qëndroni Vetëm

“Por duke shfaqur të vërtetën, ne ia rekomandojmë veten tonë ndërgjegjes së çdo njeriu përpara Perëndisë.”

Ungjilli është e mjaftueshme. Deklarojnë të vërtetën qartë dhe në mënyrë të hapur. Ajo nuk ka të bëjë askujt ndonjë të mirë për të mashtruar ata në besimin professing. Shtimi i të vërtetës prodhon vellot; kjo nuk do të hequr ato. Në qoftë se një grua ka një fytyrë të bukur, pse të mbuluar atë me një vello? Kjo nuk e bën atë më tërheqës; ajo fsheh bukurinë e saj e vërtetë. Mos u mundoni për të vënë të bëjë deri në Ungjillin kështu që ajo do të jetë e bukur. Le të lirshme që lavdia e vërtetë e Krishtit, do të shkëlqejë përmes.

Edhe në mes të refuzimit, ne nuk duhet heqje dore. Ne nuk duhet të jetojmë në një mënyrë që bie ndesh mesazh, dhe ne nuk duhet të ndryshojë mesazhin në përpjekje për të bërë njerëzit si të. Ne duhet të qartë të predikuar Fjalën e Perëndisë, sepse ne duam që ata të shohin lavdinë e Perëndisë së vërtetë.

Por kjo nuk është aq e lehtë. Pra, shpesh duket sikur ata thjesht nuk e merrni atë.

II. Beware e punës së shejtanit

Ne duhet të jenë të vetëdijshëm se si punon Satani. Ka shumë keqkuptime rreth tij. Disa njerëz shkojnë në ekstrem të menduarit se Satani është në thelb të gjitha të fuqishme. Çdo gjë që ndodh është rezultat i fuqisë së tij të madhe, dhe ai mund të bëjë çfarëdo që ai dëshiron kurdo që ai dëshiron të bëjë atë. Pastaj ka disa që shkojnë në një tjetër ekstreme. Ata në mënyrë të gabuar mendojnë se Satani ose nuk ekziston ose se ai është i pafuqishëm dhe pasiv. Të dyja këto ekstreme janë gënjeshtra dhe ato janë të rrezikshme për ne që të besojmë.

E vërteta është Satani nuk kanë fuqi, fuqi të mjaftueshme se ai punon kundër Palit dhe ministrisë së tij. Dëgjoni vargjet tre dhe katër.

“Dhe në qoftë se ungjilli ynë është i mbuluar, ai është i mbuluar për ata që humbin. Në rast të cilëve perëndia i këtij shekulli ua verboi mendjet e atyre që nuk besojnë, për t'i mbajtur ata nga drita e ungjillit të lavdisë së Krishtit, që është shëmbëllimi i Perëndisë.”

A. Disa Mos shih Ungjillin

Duket se një nga kritikat kundër Palit është se ai ishte fshehur mesazhin e tij nga disa, se ai ishte duke mbajtur disa njerëz nga duke parë atë. Përgjigja e Palit është, nëse mesazhi është e fshehur nga disa, është e fshehur nga ata që po marrin fund. Cfare do te thote ajo?

Pali është duke thënë se njerëzit që nuk mund të shohin vërtetësinë e mesazhit janë të njëjtit njerëz që humbin. Kjo është e qartë në 1 Corinthians 1:18 Kur Pali thotë, "Mesazhi i kryqit është marrëzi për ata që humbasin…" Ajo duket idiotike për ta. Nuk janë disa njerëz diku me sytë shpirtërore, të cilët jetojnë me anë të besimit në premtimet e Perëndisë, i cili do të trashëgojë jetë të përjetshme, i cili gjithashtu mendoj se Ungjilli është budalla. Ata njerëz nuk ekzistojnë.

Ai do t'i ndëshkojë ata që nuk e njohin Perëndinë dhe nuk i binden ungjillit të Zotit tonë Jezu Krisht. Ata do të ndëshkohen me shkatërrim të përjetshëm dhe të mbyllur nga prania e Zotit dhe nga madhështinë e fuqisë së tij në ditën kur vjen në të përlëvdohet në popullin e tij të shenjtë dhe për të qenë i admiruar në mes të të gjithë atyre që kanë besuar. (2 Thesalonikasve 1:8-10një)

Kjo nuk është një lojë që kemi luajtur. Kjo ministri është një ministri jetë apo vdekje. Ata që e mohojnë këtë mesazh e Ungjillit, kundërshtojnë Perëndinë. E ata që mohuan, do të zhduket dhe të dënohet përjetë.

B. Satanai Blinds Jobesimtarët

Por pse nuk mund këta njerëz shohin? Kjo është ajo ku Satani vjen në. Pali e quan atë të "Perëndia i kësaj bote." Pra, është e qartë se ai ka disa fuqi, por jo të gjitha të energjisë. Ai është quajtur perëndia i kësaj bote apo këtë moshë, dhe vetëm këtë moshë.

Tani siç e dimë Satani na urren. Shkrimi thotë se ai sillet rreth e qark tokës duke kërkuar për dikë që ai mund të përpijë. Ai është kundërshtar i Perëndisë (jo të barabartë), dhe ai i cili na bëri të besojmë qëndron në vend të së vërtetës së Perëndisë. Pra, çfarë do të thotë Paul Satani bën këtu? Pali thotë këta njerëz që po marrin fund, ose siç i quan ai, jobesimtarët, ata nuk mund të shohin, sepse Satani verbon ato.

Kjo duhet të jetë dëshmi se sa e mahnitshme dhe e rëndësishme është për ne për të parë lavdinë e Perëndisë. Se një nga qëllimet kryesore të Satanait është për të na mbajtur nga duke parë atë. Satani shkon aq larg sa të na verbojë për të siguruar që ne nuk mund të shohim lavdinë e Perëndisë në Ungjill.

Çfarë është lavdia e Perëndisë? Lavdia e Perëndisë është pesha e tij, bukuria e tij, bukuri, madhështi, madhësi, dhe shkëlqim. Gjithashtu ka një shumë të bëjë me reputacionin e tij, famë, dhe prania në mesin e popullit të tij.

Disa prej nesh mendojnë se qëllimi kryesor i Satanit është që të na pengojë me një piramidë apo simbolikë një sy në album artwork një rapper-së. Shiko, Qëllimi kryesor i Satanait nuk do të gënjejnë ju në bashkimin Iluminatin me një album rap. Qëllimi kryesor i Satanit është për të mbajtur ju nga shohim lavdinë e Perëndisë në Krishtin. Dhe kjo është ajo që ne duam njerëzit të shohin. Satani punon kundër nesh. Satani është armiku ynë dhe armiku i kauzën e Krishtit.

Satani nuk dëshiron që ne të jetë në frikë e lavdisë së Perëndisë. Ai dëshiron që ne të jenë të dashuruar me lavditë e kësaj bote. Ai dëshiron që ne të jetë i lidhur me të holla, dhe popullaritetin, dhe marrëdhëniet përsosur, dhe suksesi. Satani dëshiron që ne të jetë aq i kënaqur me të përkohshme, lavditë tokësore, se ne nuk kemi kohë për të parë për lavdi të Perëndisë. Por kjo nuk është e mjaftueshme për të që të na shkëpusin - në fakt ai na verbon.

A keni qenë të lejuar që Satanai të verbër ju dhe të ju largojë nga të shikuarit e lavdisë së Perëndisë,? A jeni duke ndjekur lavditë e kësaj bote në vend të lavdinë e Perëndisë? Po të jetë kështu, ju jeni duke luajtur në duart e tij dhe duke bërë pikërisht atë që ai dëshiron që ne të bëjmë. Kjo është arsyeja pse ne si besimtarë në Jezusin, sepse ne duam që njerëzit të shohin lavdinë e Perëndisë, se ata do të besojnë Krishtin, dhe lavdëruar Perëndinë me jetën e tyre, predikuar Ungjillin.

Disa prej nesh të pyes veten se pse bota jonë është aq e errët tani. Pse njerëzit janë kaq mëkatarë, urrejtur ndaj njëri-tjetrit, dhe armiqësi kundër Perëndisë. E pra këtu është përgjigje. Ata janë të verbër. Ndoshta ju keni qenë duke ndarë me një mik apo një anëtar i familjes për vite pa përparimin dhe ju jeni të lodhur. Duket e pamundur. Ne nuk duhet të marrë të frustruar dhe të heqë dorë nga njerëzit. Në qoftë se Perëndia mund të të shpëtojë, Ai mund të shpëtojë askënd! Në qoftë se Perëndia mund të më shpëtojë, Ai mund të shpëtojë askënd. Ata janë të verbër, dhe ata kanë nevojë për të parë. Ndihmuar ata të shohin.

Kjo gjithashtu na tregon se kur njerëzit refuzojnë Ungjillin, kjo nuk do të thotë mesazhi është me të meta më shumë se kjo do të thotë një elektrik dore është me të meta në qoftë se një i verbër nuk e vëren ti ndriçon atë në sytë e tij. Të verbrit nuk e shohin.

Mos lejoni refuzim të keni dyshim Fjalën. Fakti që verbërit nuk mund të shohin se sa e bukur Mona Liza është, nuk do të thotë që nuk është e bukur. Ne nuk e bazojmë opinionet tona të artit mbi njerëzit që nuk mund të shohin.

C. Jezusi është shëmbëllesa e Perëndisë

Pali thotë se Satani i verbon ata të shohin "Drita e ungjillit të lavdisë së Krishtit, që është shëmbëllimi i Perëndisë. " Kjo është arsyeja pse duke predikuar Krishti tregon njerëzve lavdinë e Perëndisë, për shkak se Jezu Krishti është imazhi i vërtetë i Perëndisë.

Jezusi nuk është vetëm një profet i Perëndisë. Ai nuk është vetëm një njeri i dërguar nga Perëndia. Ai nuk është vetëm Biri i Perëndisë. Ai është shëmbëllesa e Perëndisë. Çfarë do të thotë kjo? Kjo do të thotë se Jezusi, duke qenë vetë Perëndinë, është përfaqësimi i përsosur i Atit. Nëse doni të dini se çfarë është dashuria e Perëndisë është si, shikoni në Jezusin. mëshira e Perëndisë? Shikoni në Jezusin. Si ndihet Perëndia për mëkatarët? Shikoni në Jezusin. Jezusi është Perëndia në formë fizike, një imazh të përsosur.

Në krijimin e dukshme ne shohim veprat e Perëndisë, por në Jezu Krishtin, ne kemi vetë Perëndinë, Emmanuel, "Perëndia me ne." Lavdia e Perëndisë në fytyrën e Jezu Krishtit është më e ëmbël spikatur, sepse ju jeni të vetëdijshëm se jo vetëm janë atributet e Perëndisë atje, por vetë Perëndia është atje. - Charles Spurgeon

Askush s'e ka parë ndonjëherë Perëndinë, por Perëndia Një dhe i Vetmi, që është në gjirin e t'Et, e ka bërë të njohur. (nevojtore 1:18)

Pra, kur njerëzit e shohin dritën e ungjillit të lavdisë së Krishtit, ata e shohin Perëndinë në lavdinë e tij. Satani nuk dëshiron që ata të shohin se.

Ne të predikuar Ungjillin në mënyrë që njerëzit mund të shohin lavdinë. Dhe lavdia e tij është parë në Jezusin.

Burrat Kështu Satanai ka verbuar, çfarë jemi menduar për të bërë? Satanai është «perëndia i kësaj bote." Ajo që jemi duke menduar të bëjë kur ai vjen kundër nesh?

III. Përqafojnë Puna e Ministrit

Një nga arsyet shumë prej nesh të luftojnë me ungjillizim është për shkak se ne e keqkuptojmë atë që ne kemi qenë të thirrur për të bërë.

“Për ne nuk predikojmë, pra, veten tonë, por Jezu Krishtin, Zotin, me jemi shërbëtorët tuaj për hir të Jezu Krishtit.”

Pali është duke thënë, njerëzit hedhin poshtë mesazhin tim, sepse ata nuk mund ta shohin Krishtin. Dhe Krishti është ajo që ne predikojmë. Ata nuk janë hedhur poshtë mua, por atë.

A. e predikojnë Krishtin!

Si ministër i Ungjillit, ju keni një detyrë parësore. Shpallni Krishti. Ne merrni bogged poshtë, dhe të hutuar, dhe të dekurajuar, sepse ne të marrë larg nga gjëja kryesore. Tregoni njerëzve për Jezusin.

Kur të vijnë në kontakt me dikë që e humbi, pa shpresë, pa Perëndinë dhe ju pyesni veten se çfarë ju duhet të bëni. Tregojini atij personi në lidhje me Jezusin. Kjo është ajo që ata kanë nevojë. Po ata kanë nevoja të tjera. Por nevoja tyre kryesor është Jezusi.

Nëse ju doni të vërtetë njerëzit të shohësh lavdinë e Perëndisë, ajo e bën atyre asnjë të mirë për të predikuar gjëra të tjera. Tani që nuk do të thotë të mos ndihmojnë njerëzit të jetojnë jetën e tyre dhe, ai thjesht do të thotë që Krishti duhet të jetë në qendër të cilat. Nëse Jezusi nuk është themeli, motivimi, karburanti pas çdo gjë tjetër që ne predikojmë, ajo që ne jemi duke bërë nuk do të zgjasë.

Çfarë do të thotë për të predikuar Krishtin? Ne e dimë nga pjesa tjetër e tekstit dhe vende të tjera në Shkrimet që Pali i referohet mesazhit ungjillor. Pali i tha korintasve "I vendosur për të di asgjë ndër ju, veç Krishtit edhe atë të kryqëzuar." Pali thotë mesazhin për Jezusin dhe atë që Ai ka bërë dhe se si ai kursen.

Nëse ju jeni këtu sonte dhe ju nuk e dini se mesazhi Gospel, atëherë kjo duhet të jetë qëllimi juaj para se të largohet. Kuptoj se çfarë Ungjilli është apo jo dhe nëse ju besoni. Në thelb të kësaj mesazhit ungjillor, është e vërtetë që Perëndia është i shenjtë, kryesor është mëkatar, Krishti ishte i ndershëm dhe vdiq për mëkatarët, Ai u ngrit nga varri. Dhe ata që heqin dorë nga mëkati dhe besimi në Krishtin do të ruhen. Ky është mesazhi që ju keni qenë të thirrur për të predikuar.

Ju nuk mund të shpëtojë të tjerët. Ju nuk mund të vdesë për të gjithë. Ju nuk mund të ndryshoni zemrën askujt. Ju mund të predikojnë Krishtin vetëm. Mos u mundoni për të shpëtuar ata, tregoni atyre në lidhje Atij që mund të. Mos u mundoni për të ndryshuar zemrat, tregoni atyre në lidhje Atij që mund të. Mos u mundoni për pastrimin e tyre, tregoni atyre në lidhje Atij që mund të.

Pse Ungjilli? Sepse kjo është se si Perëndia ka zgjedhur njerëz, kur dëgjojnë lajmin e mirë. Dhe kjo është e qartë nga ky pasazh, sepse lavdia e Perëndisë shihet qartë në lajmin e mirë për Birin e Tij.

Vetëm këtë javë të fundit, Kam dëgjuar dy dëshmitë nga besimtarët në kishën time. Këta dy njerëz kishin histori shumë të ndryshme. Njëri ishte një shpërndarës droge i cili ishte i mbyllur. Një tjetër ishte një vajzë e mirë, të cilët e urrenin Zotin. Dy prej tyre kishin Ungjilli ndarë me ta shumë herë. Por ata nuk i besuan. Dhe ju e dini se çfarë më në fund u zhvendos ato të besojnë Krishtin? Dikush tjetër ndarë Ungjillin me ta. Ne kurrë nuk e dimë kur Perëndia do të punojë, apo se si Perëndia do të punojë. Ne vetëm duhet të bëjmë punën tonë. Tregoni njerëzve për Jezusin, kështu që ata mund të shohin lavdinë e Jezusit.

Sepse armët e luftës sonë nuk janë prej mishi, por të fuqishme në Perëndinë për të shkatërruar fortesat. Ne hedhim poshtë mendimet dhe çdo opinion i lartë ngrihet kundër njohjes së Perëndisë, dhe të marrë çdo rob mendim të binden Krishtit, jemi gati të ndëshkojmë çdo mosbindje, kur bindja juaj është e plotë. (2 Corinthians 10:5-6)

Disa prej nesh të doja të ndajnë dëshmitë tona, e cila është e mirë. Por kur Ungjilli nuk është i pranishëm ne nuk jemi shpallur Krishtin, por vetë. "Unë kam qenë një crackhead, atëherë unë nuk ishte. "Kjo është arsyeja një histori e bukur, por si mund të jetë i shpëtuar?!! Nëse ju do të thotë për të apo jo, kjo është predikimi veten. Ne jemi duke bërë gjë shumë Paul thotë se nuk e bëni në këtë pasazh. Ju lutem mos ndarë dëshminë tuaj, por tregoni atyre ungjillin që ju ka shpëtuar.

B. Të jetë një shërbëtor tek ata që kanë nevojë të vërtetën

Në çfarë mënyrash keni qenë të ndarë Ungjillin kohët e fundit? Të cilët kanë qenë të ndarë me? Çfarë do të flasim për kur rri ulur në karrige berber, ose kur ju merrni flokët tuaj të bërë? Çfarë do të thoni për fqinjët tuaj ose coworkers tuaj, kur ju të merrni disa minuta për të folur për gjëra të?

“Për ne nuk predikojmë, pra, veten tonë, por Jezu Krishtin, Zotin, me jemi shërbëtorët tuaj për hir të Jezu Krishtit.”

Se fjala e përkthyer si shërbyes, fjalë për fjalë do të thotë rob. Ai ka thënë se unë shpallin Krishtin si Zot, dhe mua si skllav tuaj, për shkak të Jezusit. Kjo është e mahnitshme. Dhe kjo nuk është hera e vetme Pali thotë diçka si kjo.

Edhe pse unë jam i lirë dhe i përkasin askujt, Kam bërë vetën time shërbëtor të të gjithëve, për të fituar sa më shumë të jetë e mundur. (1 Corinthians 9:19)

A jeni duke e bërë vetes shërbëtorin e atyre që kanë nevojë për të dëgjuar lajmin e mirë?

Për dikë për të dëgjuar Ungjillin nga unë, e bën atë duhet të jetë gjendja e përkryer? shpresoj qe jo. Unë dua të jetë i qëllimshëm, dhe madje edhe bezdi veten që të tjerët do të merrni për të përmbushur Krishtin.

Disa prej nesh janë shumë të zënë. Ne punojmë shumë, ose ne të shërbejë në kishë a lot, dhe ne nuk e shpenzojnë kurrë kohë me jo të krishterët. Ndjehem si kjo ndonjëherë. Por ne nuk duhet të largohet duke u thënë njerëzve për Krishtin deri të fatit. Ne duhet të ndërtojmë jetën tonë përreth ungjillizimin. Bëjnë sakrifica për të treguar të tjerëve për Krishtin.

Pyes veten kush në këtë dhomë do të një vend tjetër për të ndarë lajmin e mirë? Ka njerëz që nuk e dinë. Ka njerëz që janë të verbër. Ku janë misionarët urbane të gatshëm për të shkuar diku tjetër?

Predikojmë Krishtin, kështu që njerëzit mund të shohin Perëndinë. Por ajo që është pika e predikuar Krishtin, nëse njerëzit janë të verbër?

IV. Shpresoj se në punën e Perëndisë

Nëse bota duke ungjillizuar në fund të fundit varet nga ne, kjo është fjalë për fjalë e pamundur. Ne nuk mund të hapur sytë të verbërve. Të gjithë ne mund të bëjmë është predikojnë dhe dashuria për to. Po Perëndia na kërkon të bëjmë të pamundurën? Ndoshta.

në Veprat 26:18, Jezusi i tha Palit, "Unë po të dërgoj tek ata, t'u çelësh sytë atyre dhe t'i kthesh nga errësira në dritë, dhe nga pushteti i Satanit te Perëndia, në mënyrë që ata mund të marrin faljen e mëkateve dhe një trashëgim midis të shenjtëruarve me anë të besimit në mua. "

Si është e mundur? Njeriu nuk mund ta bëjë këtë. Dëgjoni vargun 6.

“për Perëndinë, Kush tha, "Le të ndriçojë drita në errësirë,"Ka shkëlqeu në zemrat tona për t'na ndriçuar në njohurinë e lavdisë së Perëndisë, në fytyrën e Jezu Krishtit.”

A. Perëndia krijon dhe rikrijon

Paul merr një të dytë për të na kujtuar se kush është Perëndia. Ai dëshiron të na japë një kujtesë të shpejtë të të dhënave të tij të pista. Kjo nuk është një Perëndi i cili është duke u përpjekur për të bërë diçka të mahnitshme për herë të parë. Kjo nuk është një Perëndi që ka lindur dje, as edhe një milion vjet më parë. Kjo nuk është një Perëndi që u krijua. Kjo nuk është një Perëndi duart e të cilit janë të lidhura nga i ashtuquajturi perëndia i kësaj bote. Perëndia ne do të njerëzve të tjerë në emër të është i njejti Perëndi i cili krijoi absolutisht çdo gjë nga absolutisht asgjë.

Në qoftë se ai mund të krijojë të gjitha krijesat me fjalë të thjeshta, Ai mund të sjellë verbër, vdekjes për jetën.

Sytë e verbër nuk janë ndeshje për Perëndinë tonë. Mendjet e liga nuk janë ndeshje për Perëndinë tonë. Zemrat e errëta janë asnjë ndeshje për Perëndinë tonë. ai tha se, "U bëftë drita!" Një herë dhe ai mund të thonë se ai përsëri. Kjo është pika Pali është duke bërë.

Imazhet që ai përdor është si ky. Zemrat tona janë si një dhomë e madhe, që është e katran i zi. Muret janë të trasha. Nuk ka dritare. Nuk ka llampat. nuk ka drita. Nuk ka dyert për dritë të zvarriten nën. E gjithë kjo dhomë ka njohur ndonjëherë errësirë. Ungjillizimi është kur dikush qëndron jashtë atë dhomë të errët dhe britmat Krishti është Zot. Por drita ende nuk ka ardhur në. Ata shkojnë në anën tjetër dhe të bërtas, Ai vdiq për mëkatin dhe Ai është ringjallur! Ende nuk ka drita. Dhe pastaj një tjetër herë e njëjta News ndahet, por këtë herë topi shkatërrim i mëshirës së Zotit shkatërron një të tërë me një prej këtyre mureve dhe drita zgjuarit që ju keni parë ndonjëherë shkëlqen përmes. Kjo dhomë herë errësuar tani është aq e ndritshme si çdo dhomë mund të jetë kurrë. Ajo merr Perëndia për të bërë këtë.

i krishterë, në qoftë se ju keni parë lavdinë e Perëndisë në fytyrën e Jezusit, në qoftë se ju keni kthyer nga errësira në dritë, ajo nuk është vepër juaj. Kjo nuk është në fund të fundit duke bërë të personit i cili të përbashkët me ju. Kjo është vepër e Zotit. Vetëm Perëndia mund ta bëjë këtë. Ndërsa perëndia i kësaj bote na verbon nga lavdia e Jezusit, Perëndia i vërtetë dhe të gjallë shkëlqen dritë në zemrat dhe e hap sytë të verbërve. Dhe Ai e përdor fjalën e tij për të bërë atë.

Nëse zemra juaj nuk është më e errësuar si e bën që të shfaqen në jetën tuaj?

C. Looking Në Jezusin rregullisht me Mirënjohjes

A ju kuptoj se çfarë ka bërë Perëndia për ty? Një shumë prej nesh, duke përfshirë edhe veten time, Nuk janë të pasionuar të mjaftueshme për ungjillizimin, sepse ne nuk jemi mirënjohës mjaftueshme që ne të merrni për të ia ngul sytë në lavdinë e Perëndisë në Ungjillin. Nëse do të ishin më të kapur, dhe të magjepsur me Perëndinë tonë, dhe ajo që ne kemi në Krishtin, ne do të treguar njerëzve të tjerë më shumë. Ne tregoni atyre në lidhje me tregon ne si, dhe albume të mira, dhe konferenca. A tregoni atyre në lidhje me Jezusin? Kur ne duam diçka, ne nuk mund të ndihmojnë por të ndarë atë me të tjerët.

i krishterë, të përfitojnë nga çfarë ka bërë Perëndia. Thith veten në këtë Ungjill, por Perëndia është ende duke treguar lavdinë e tij off atje, në fytyrën e Krishtit. Ajo nuk ndalet, kur ju besoni Atij. Mos u mundoni për të lëvizur përtej Ungjillit! Kjo është ajo ku ne shohim lavdinë e Perëndisë më qartë. Kjo është ajo që të gjithë Shkrimit na tregon.

Se si Perëndia lavished dashurinë e Tij për ne. Perëndia derdhi pasuritë e hirit të tij mbi ne. Perëndia shfaqet durim me ne. Perëndia po tregon veten off. të verbër sytë e të cilëve është restauruar nuk do të ecin rreth me blindfolds. Ju keni sytë. Pra shikoni.

Kur ju jeni dekurajuar, mos harroni që ju jeni duke shërbyer. Mbani predikuar Ungjillin. Ne predikojmë Krishtin në mënyrë që njerëzit mund të shohin lavdinë.

përfundim

Ministria në këtë botë të rënë të errët nuk ka qenë kurrë, dhe kurrë nuk do të jetë e lehtë. Por ne mund të mësojmë nga Pavli. Ne mund të mësojmë, i parë, mos heqjes dorë për shkak të refuzimit të njerëzve. i dytë, të kini kujdes punën e djallit. i tretë, për të përqafuar punën e ministrit. i katërt, të shpresojë në punën e Perëndisë.

Çfarë të bëj në qoftë se unë nuk jam duke predikuar Ungjillin aq sa ose si unë duhet të jetë? Unë nuk dua që ju të lënë dekurajuar saj. Shikoni për Krishtin. Unë dua që ju të lënë inkurajuar këtu, në atë që Perëndia ka bërë për ju në Jezusin. Dhe të motivuar për të treguar të tjerëve në mënyrë që ata mund të përjetojnë të njëjtën gjë.

Ka shumë është në rrezik për ne që të ecin rreth ndjenja e keqe për veten. Too shumë në rrezik.

Ka vetëm dy opsione për ne, kur kjo jetë të mbarojë. Ata prej nesh që nuk e kanë vënë besimin tonë në Krishtin, do të vdesin. Nëse ne nuk do të ndryshojë mendjen tonë për mëkatin, lënë atë, dhe hedhin veten në mëshirën e Jezusit, ne do të qëndroj përgjithmonë shkatërrimin.

Por në qoftë se ne të kthehet dhe besimi në Krishtin, kemi për të parë një paraqitje e shkurtër e lavdisë së Tij tani në Ungjillin e Krishtit. dhe më vonë, pas ai kthehet, të gjithë ne do të merrni trupat e reja. Dhe ne do të ia ngul sytë në lavdinë e tij në mënyrë të plotë, përgjithmonë. Kjo është e lavdishme. Ka shumë në rrezik. Mbani predikuar Ungjillin në mënyrë njerëzit mund të shohësh lavdinë e Perëndisë përgjithmonë.

AKSIONET

9 comments

 1. Jared Dubapërgjigje

  hej, udhëtim!

  Unë isha në Legacy dhe të dëgjuar ju predikoni. Unë me të vërtetë vlerësoi theksin në Ungjillizimit dhe ishte i inkurajuar që kaq shumë folks janë të ekspozuar ndaj tij. Ajo gjithashtu ishte dënuar dhe ndërtuese shpirtit tim personalisht. Faleminderit, bro!

  hir & paqe,
  Jared

 2. Jaypërgjigje

  Mos harroni të krishterët pastrehë ju thashë djema në lidhje me? Ata kanë nevojë për ndihmë.. Çdo ndihmë do të jetë djema e madhe. Perëndia do ta sigurojë, por edhe Jezusi nuk mund të bëjë vepra ku nuk ka besim. Çdo njeri në LA është kthyer shpinën për shkak të mosbesimit të tyre,. Lejon të mbështetur mbretërinë dhe të japë atë që ne mund të. Ata gjithashtu bëjnë muzikë dhe Fryma me të vërtetë flet në tekst e tyre. Lejon të përhapur se si! Ne e bëjmë këtë për mbretërinë y'all. Email livin4christ4lyfe@gmail.com .. Lejon të ndihmojë vëllezërit. Dashuria ju të gjithë. dhe Trip, ju lutem ndihmë.. Në qoftë se ju doni të shihni frytet e tyre.. Shikoni YouTube.com/livin4christ4lyfe ..

 3. PJMadsenpërgjigje

  Uau! Kjo ishte me të vërtetë e mirë! Unë nuk mund të presim për të ndarë atë me miqtë e mi! Faleminderit! I really like se ju mund të dëgjoni dhe të shohin atë në youtube…dhe gjithashtu lexoni predikimin siç thotë Trip Lee atë nën video! “Zoti na bekoftë të gjithëve.”

 4. Përmendja: Oh u preachin' tani? @ TripLee116 sjell fjalën për masat ... - UrbanGospelEntertainment.com @UrbanGospelENT

 5. Shauneilpërgjigje

  mesazhi i shkëlqyer. Well me shkrim dhe përshkrimi është e thjeshtë. Ku është butonin regjistroheni? Unë nuk dua që të ketë për të lëvizni nëpër të gjitha faqet e mia për të gjetur shkrimin tuaj. :-) Unë mund të humbasë atë.

 6. SdoubleUpërgjigje

  Thanks për këtë mesazh. Kjo ishte diçka që unë me të vërtetë nevojë për të dëgjuar. Kjo faqe e internetit ka qenë një inkurajim i madh për mua. Zoti bekofte!

 7. DJpërgjigje

  unë, udhëtim! Faleminderit shoku! Mesazhi juaj me të vërtetë të ri-frymëzuar mua. Unë kam qenë duke dekurajuar kështu kohët e fundit dhe kjo ka ndihmuar vetëm.