Fjala krenar dhe lavdia e Perëndisë,

Prezantimi

I dua fëmijët. Një nga arsyet që unë dua fëmijët, sepse ata na tregojnë veten. Ata janë si pasqyra të vogla. Më lejoni t'ju them se çfarë dua të them. Fëmijët kanë shumë e shumë të gjitha të njëjtat probleme ne kemi, por këto probleme janë vetëm një shumë më e dukshme për shkak se ata nuk e dinë se si për të fshehur ato ende. Kjo është me të vërtetë e qartë kur fëmijët bëjnë gjëra që nuk janë menduar për të bërë.

A keni parë ndonjëherë një fëmijë diçka prekje ata nuk janë menduar për të prekur? Ata do të shikoni përreth për të parë nëse ju jeni në kërkim. Ata nuk e kujdesit në qoftë se një fëmijë është në kërkim; ata thjesht nuk duan të rritur apo prindërit për të parë. Pse ata e bëjnë këtë, megjithëse? Sepse ata e dinë se ju jeni në krye, dhe ata nuk duan që ju të gjeni, sepse ata e dinë se ju jeni ai që duhet të përgjigjen për.

Të rriturit janë në të njëjtën mënyrë. Shpesh ne jemi në rregull me të duke bërë gjëra që ne nuk jemi duke menduar për të bërë, për sa kohë që personi që duhet të përgjigjen për të nuk ka gjetur. Ju jeni i gatshëm për të shpejtuar derisa ta shohin policët përpara. Ndoshta ne jemi të lumtur për të lënë punën në fillim për sa kohë që shefi ynë nuk ka gjetur. Ndoshta disa prej nesh mashtrojnë në testet për aq kohë sa profesori nuk na kap. Ne zakonisht nuk e kujdesit në qoftë se njerëzit e dinë se ne jemi duke bërë diçka të gabuar, përveç nëse kjo është autoriteti që duhet të përgjigjen për.

Në 1 Samuel 2, Hannah lutet në përgjigje të lindjes së djalit të saj Samuel. Dhe në këtë lutje, ajo paralajmëron të tjerët për të mos kryer një mëkat të veçantë, sepse gjykatësi i tyre është shikuar. Kthehet me mua 1 Samuel kapitulli 2, varg 3.

Mos vazhdoni të flisni me aq mburrje; ose le goja jote fjalë arrogante, sepse Zoti është Perëndia i njohjes, dhe nga ai i peshon veprimet.
(1 Samuel 2:3)

Në këtë tekst, Hannah na paralajmëron kundër gjuhës krenar, sepse Perëndia do të gjeni dhe Ai do të na mbajë përgjegjës për të. Kjo është ajo që unë mendoj se pika kryesore e këtij vargu është: Në qoftë se ju flisni me krenari, ju do të duhet të përgjigjen për të Perëndisë për të.

Ne mund të joshet për të menduar fjalët tona krenar nuk kanë rëndësi më shumë. Por në qoftë se ju mendoni se fjalët tuaja krenar nuk kanë rëndësi, Unë jam i frikësuar për ty. Ata duhet rëndësi për ju, sepse ata rëndësi për Perëndinë, dhe Ai është i Vetmi që duhet të përgjigjen për. Ne nuk do të më në fund të përgjigjet për prindërit tanë, ose miqtë tanë, apo pastorë tona, por Perëndisë.

Me këtë në mendje, Unë dua të bëj disa pyetje për të kuptuar tekstin më të mirë.

pyetje 1: Çfarë do të thotë për të folur me krenari?

Kjo do të thotë për të përdorur fjalët e tua të lartësojë veten.

Sfond

Tani zakonisht ne do të mendojmë për fjalët e vetë-lartëson si thjesht bragging rreth se sa e mahnitshme jemi ne, por ka shumë mënyra për të folur me krenari. Dhe unë mendoj se një nga mënyrat që Hannah ka në mendje është ajo që ne shohim në kapitullin 1.

Ana ishte gruaja e një burri që quhej Elkanah. Ajo nuk ishte gruaja e tij vetëm pse. Ai kishte edhe një grua që quhej Penina. Penina kishte fëmijë, kurse Ana ishte shterpë. Dhe Penina në thelb do të tallen me Anën në lidhje me të. Dhe për shkak të shterpësinë e saj dhe këtë Hannah përqeshjen u trishtua dhe ajo do të qajnë.

Mendoj Penina është një shembull i fjalës krenar Hannah na paralajmëron kundër. Penina nuk ishte vetëm duke vënë në dukje faktin se ajo kishte fëmijë. Ajo nuk ishte vetëm duke u përpjekur për të kujtuar Anën e fakteve. Ajo u taunting saj, lëvdatë mbi të, torturonte atë.

Që vetëm tingëllon si ajo e të qenit të thotë. Si është ajo flet me krenari? E pra kjo duket si Penina u përdorur këtë si një mënyrë për të pohojnë veten mbi Anën. Ajo duket si ajo ishte duke supozuar që në njëfarë mënyre duke e saj e fëmijëve e bëri atë më të mirë se Hannah, e cila nuk ishte e vërtetë. Shkrimi në mënyrë të qartë thotë se fëmijët janë një dhuratë nga Zoti. Penina ishte duke folur me krenari, dhe ajo do të duhet të përgjigjen për të Perëndisë për të.

Mënyrat flasim Krenari

Nëse ne e njohim atë apo jo, ne të gjithë flasim me krenari dhe flasin me arrogancë në mënyra të ndryshme:

1. Një mënyrë e qartë është bragging rreth arritjet tona. Ndonjëherë ne nuk mund të presim për të të treguar të tjerëve për atë që kemi dhe atë që ne kemi arritur. Por ne nuk jemi duke lavdëruar Perëndinë për të; qëllimi është duke e bërë veten të duken më të mirë. Unë e kam kapur veten duke bërë këtë në shumë raste. Ndoshta në drejtimin e një mik të vjetër dhe ata më thonë atë që unë kam qenë duke bërë. Unë mund të them seancë, por unë do të tregojnë për çmime apo arritjet e tjera.

2. Ose si për gjëra të themi për të tjerët? Ndonjëherë ne shpif tjerët. Ne duam për të pikturuar ato në një dritë të keqe, kështu që ne do të duken të mira. Ndoshta në punë ne theksojmë se një të veçantë bashkë-punëtor është shumë dembel, në mënyrë që njerëzit do të vini re dallimin në mes jush dy. Apo ndoshta në vend që të dhembshur me të tjerët, ne jemi të vetë-drejtë. Ne qëndrojmë si një gjykatës mbi ta, sepse kjo na bën të ndjehen mirë në lidhje me arritjet tona shpirtërore. Kjo është fjalim krenar.

3. Apo ndonjëherë edhe kur themi gjëra të mira. Ndoshta kjo është një dëshmi në një natë të dielën. Kjo mund të jetë një histori e flakta në lidhje me punën e Perëndisë në jetën e një shoku, por motivet tuaja mund të jetë lavdia juaj në vend të Perëndisë. Ose lënë dikush e di se ju keni qenë duke u lutur për ta. Ose mësim në një klasë Shkollës të së Dielës. Edhe gjërat e mira mund të jenë të folurit krenarë qoftë se qëllimi juaj është që grit veten.

Disa nga këto shembuj janë më të dukshme se të tjerët. Pra, si nuk e dini nëse është? Ajo që ndan fjalën krenar nga faktet deklaruar? Duke folur me krenari është kur ju nuk e njihnin Perëndinë si Ai që është sovran dhe meriton lavdi, në zemrën tuaj ose vetë fjalët. Dhe kur e bëjmë këtë, marrim lavdinë që i takon Perëndisë.

fjalët e tua mund të njihnin Perëndinë, por ajo që për zemrën tuaj? Njerëz të tjerë mund të mos jetë në gjendje të tregojë diferencën, por Hannah na kujton se Zoti është një Perëndi që e di. Dhe në qoftë se ne përdorim fjalët tona të lartësojë veten, ne do të duhet të përgjigjen ndaj Tij për atë.

Në tekstin Hannah na thotë që të mos flasin me krenari, dhe pastaj ajo na tregon pse: sepse Zoti është Perëndia i njohjes dhe peshon vepra.

pyetje 2: Pse Ne duhet të përgjigjen Perëndisë për Fjalimi krenare?

Për shkak se ajo është një sulm ndaj lavdisë së tij.

Në qoftë se vetëm një nga këto dy frazat e fundit ishte e vërtetë, kjo do të ndryshojë shumë. Në qoftë se Perëndia e dinte, por nuk ishte gjyqtari, ose në qoftë se Perëndia ishte gjyqtari, por nuk e di. Por përkryer vetëm Gjykatësi është edhe Perëndia i gjithëdijshëm. Jo vetëm Zoti do të gjeni, Ai ka dëgjuar. Perëndia është në çdo kohë tuned në çdo bisedë që po ndodh. Pothuajse si Ai ka një sasi të pafund të kamerave të sigurisë të vendosura në çdo këmbë katrore e tokës. Ai e di. Dhe nëse ne sulm lavdinë e tij me fjalën e krenare, Ai do të dinë.

vjedhjen Perëndia

Në qoftë se unë kam qenë për të shkuar në llogarinë tuaj bankare, dhe të marrin paratë dhe të aplikojnë atë në llogarinë time, është se vjedhur? Natyrisht kjo është. Unë jam duke marrë diçka që i takon për ju, dhe duke aplikuar atë për veten time. Unë nuk mund të jap vetes ndonjë nga paratë tuaja, pa marrë atë nga ju. Dhe kjo është e gabuar, sepse ajo i takon për ju.

Kur njerëzit përpiqen që t'i japin lavdi vetes, ata vjedh Perëndia i Tij. Ju nuk mund të përshkruajnë vetes lëvdim dhe lavdi, pa vjedhur nga Perëndia. Krenaria është një sulm ndaj lavdisë së Perëndisë. pse? Për shkak se një mbivlerësim të vetë vjen nga një nënvlerësim të Perëndisë. Më lejoni të them se përsëri: një mbivlerësim i vetë vjen nga një nënvlerësim të Perëndisë. Dhe siç e shohim në 1 Samuel 1, kjo nënvlerësim i Perëndisë, gjithashtu çon në një nënvlerësim të tjerëve. Pra duke menduar shumë e shumë për veten vjen nga të menduarit shumë i përulur i Zotit, dhe të çon në të menduarit shumë të përulur e të tjerëve.

Penina ishte gabuar. Ajo mbivlerësuar veten duke e vënë veten në fronin Sovran, si në qoftë se ajo hapi barkun e saj. Dhe ne jemi shpesh fajtor për të njëjtën gjë. Ne mendojmë se ne jemi ata që duhet të marrin kredi për këtë promovim, ose ata fëmijë sjellshëm, ose gjendja jonë financiare. po, Perëndia do t'i shpërblejë punën tonë të vështirë, por kjo nuk garanton asgjë. Vullneti i Perëndisë është faktori i vërtetë vendimtar në çdo situatë. Ajo që ka rëndësi në fund nuk është forca jonë, urtësia jonë, apo edhe besnikëria jonë.

Fjala krenar

Pra, krenaria është e gabuar. Të gjithë ne kemi disa krenari në zemrat tona që ne duhet të luftojmë. Kur ju mendoni se në zemrën tuaj që ju meritoni lavdi, që në vetvete është një mëkat. Por fjalimi krenar është duke marrë atë në një nivel tjetër. Si mund të, si qenie njerëzore mëkatare, kanë guxim, jo vetëm për të mendoj se ne jemi të denjë për lavdinë e Perëndisë, por që në fakt të paraqitur atë në këtë mënyrë për të tjerët? Të përpiqet të bindë të tjerët për të na dhënë lavdinë që i takon vetëm Zotit. Duke folur me krenari është si jo vetëm vjedhjen dikë, por thënë të gjithë në lidhje me të dhe duke i inkurajuar ata për të bërë të njëjtën gjë.

E vetmja gjë që është e, Zoti nuk ka nevojë për pamjet video të dini se ju jeni fajtor. Perëndia nuk do të tolerojë qeniet njerëzore duke u përpjekur të vjedh Atë të lavdisë së tij dhe duke i inkurajuar të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. E cila është arsyeja pse Hannah thotë se ne nuk duhet të bëjmë atë.

Fjalimi krenar po rritet një luftë me Perëndinë, cila është arsyeja pse kjo është në kundërshtim me jetën e një besimtari. Siç dëgjuam këtë mëngjes, «Perëndia u kundërvihet krenarët, por u jep hir të përulurve. "

Deeds TEKEL

Nëse nuk jeni në Krishtin, fjalët tona krenarë, do të jetë edhe një arsye që Perëndia të na dënojë. veprimeve tona të këqija do të vazhdojë për të ndihmuar çështjen e madhe kundër nesh. Nëse ju nuk jeni në Krishtin, nuk ka asgjë më të tmerrshme se një gjyqtar i gjithëdijshëm. Pra, nëse ju jeni këtu sonte dhe ju nuk e bëni Jezusin, ju lutem merrni të dini atë. Heqin dorë nga mëkati juaj, dhe hedhin veten në mëshirën e Tij. Ai ishte tepër i përulur-të përulur të mjaftueshme për të vdekur në mënyrë që mëkatarët si ju dhe mua mund të jetojë. Ai u ngrit nga varri me gjithë fuqinë, dhe thirrjet njerëzit ta ndjekin Atë. Ne do të duan të bisedojnë me ju më shumë për këtë më vonë.

Por, si të krishterë, çfarë do të thotë për shkak të veprimeve tona të peshohen? Çdo besimtar në këtë dhomë do të duhet të përgjigjen për të Perëndisë për çdo fjalë krenare që flasin, por gjykimi ynë do të jetë ndryshe. Krishti e ka marrë tashmë mëkatet tona në kryq. Por ky paralajmërim duhet ende të ndikojë në mënyrën se si jetojmë. Kur ne qëndrojmë para Perëndisë, veprat tona ose do të dëshmojnë për faktin se ne kemi besuar në Krishtin, ose që ne kemi qenë shumë krenar që besojnë vetëm në Krishtin.

Gjithashtu, ne duam të ju lutem Atit. Sigurisht Ai është i kënaqur me ne në Krishtin, por ne duam që Ai të jetë i kënaqur me veprat tona të mira që vijnë nga besimi në Krishtin. Ne duam t'i pëlqejmë Perëndisë tonë të dashur.

Ne nuk duhet të lejojmë fjalë arrogante që do të vijnë nga gojët tona. Dhe edhe pse ne do të duhet të përgjigjen për të Perëndisë për fjalën tonë krenare, ne duhet të lavdërojmë Perëndinë se mëkatet tona janë të mbuluara në Krishtin.

Pra, nëse ne duam që Perëndia të përlëvdohet nga të folurit tonë, si mund ta luftojmë këtë bisedë arrogant?

pyetje 3: Si mund Ne Fight Fjala Proud?

Ne e bëjmë atë duke u gëzuar në Zotin.

Ne duhet të shikojnë të folurit tonë, por kjo nuk është e mjaftueshme. Është si thënë dikush me një të ftohtë zgjidhje është vetëm për të mbajtur teshtij saj për. jo, sëmundja është ajo që duhet të sulmuar.

Zemra krenar gëzohet në vetvete. Por zemra e përulur ngazëllon në Perëndinë,. Shikoni në fjalët e para të lutjes e Hanës në vargun 1: "Zemra ime ngazëllohet në Zotin." Hannah na tregon përgjigjen e duhur ndaj bekimin e Zotit. Jo vetëm të gëzuar në atë që i ka dhënë Zoti,, por në Dhuruesit vetë. Përgjigja jonë mund të jetë krenar, por në vend të kësaj ajo duhet të prodhojë përulje në ne, sepse ne jemi duke marrë një dhuratë nga Perëndia

Perëndia i jep dhe merr. Zoti shpërndan dhe mban. Por ai bën të gjitha për të mirën tonë dhe lavdinë e Tij. Ne ulet kur ne fillojmë të varet nga ato gjëra shumë. Kënaqesha në Perëndinë vret dy krenari dhe dëshpërim.

Si mund të gëzohet te Perëndia;? Të bëjë atë që e merr për të kujtuar veten se kush është prapa çdo gjë. Lëvdoni Perëndinë, kur ju të merrni atë kontroll. Kjo është arsyeja pse ne e falënderojmë Perëndinë para syve ushqimin tonë. Duke kujtuar se kjo është arrogant për të marrë planet tona gjithmonë do të dalë. Thuaj Lord gatshëm. Dhënë lavdi Perëndisë kur të tjerët ju përgëzoj për arritjet tuaja. Mos për një minutë të lejojë zemra juaj për të marrë kredi. Shikojnë fjalën tuaj krenar. Gjej rrënjët e krenarisë në zemrën tuaj.

përfundim

Çdo një të vetme prej nesh i është dhënë një mundësi të mahnitshme me çdo fjalë që flet. Ne kemi marrë për të përdorur fjalët tona për të lavdëruar Perëndinë që na ka bërë. Ne kemi marrë për të përdorur fjalët tona për të ndihmuar të tjerët të shohin Perëndinë për Zotin lavdishme se Ai është.

Pra inkurajimi im nuk është për të përdorur fjalët e tua të lartësojë veten. Në vend të kësaj, përdorimin e tyre për të bërë atë që ju janë krijuar për të bërë-të dhënë lavdi Perëndisë. E gjithë kjo i takon Atij gjithsesi.

Le të lutemi.

AKSIONET

21 comments

 1. aimsbakerpërgjigje

  Kjo ishte aq freskuese dhe të dënuar. Shume faleminderit! Unë kam marrë disa duke studiuar për të bërë për të ndërtuar bindjet e mia mbi këtë për sigurt.
  Qëllimet

 2. faithchanda171përgjigje

  i dashur zoti,Gëzohuni ynë në për ju vetëm e meritojnë të gjithë glory.help SHBA Zotit të gëzohet te ti gjithmonë dhe mos të vjedh ty e lavdisë tuaj dhe mund ne të gjithë të përulur para. na fal për dëmton ty dhe popullin kur flasim me krenari. Ju lutemi ndihmoni dashur të jenë më të ndërgjegjes me gjërat që ne themi…amin

 3. Christopherpërgjigje

  Njeriu futja tërhoqi mua në…eshte e verteta! Që kur kam ketë fëmijët e mi e shoh veten në to çdo ditë. I gjithë mesazhi që ju dorëzuar më bekoi! Grace dhe Paqe!

 4. i bekuarpërgjigje

  Pra ushqyes! Faleminderit! e dua kete: “Duke folur me krenari është kur ju nuk e njihnin Perëndinë si Ai që është sovran dhe meriton lavdi, në zemrën tuaj ose vetë fjalët. Dhe kur e bëjmë këtë, marrim lavdinë që i takon Perëndisë” dhe kjo:”Kur ne qëndrojmë para Perëndisë, veprat tona ose do të dëshmojnë për faktin se ne kemi besuar në Krishtin, ose që ne kemi qenë shumë krenar që besojnë vetëm në Krishtin.”

 5. eveno M.përgjigje

  Kjo ishte një lexuar e mrekullueshme. Edhe në përulësinë tonë, ne duhet të jemi të kujdesshëm se ne nuk po bëjmë për të bërë njerëzit të shihni se ne jemi të përulur, e cila në vetvete është krenar.
  Kjo shpjegon pse filozofët grekë nuk besonte se përulësia është një virtyt, sepse shumë mund të rreme.
  Faleminderit për shpërndarjen.

 6. jasonpërgjigje

  Unë nuk do të thotë për të hedhur Udhëtim nën autobus apo kanë ndonjë qëllim për të filluar një debat në internet. Unë vetëm të kërkuar sqarime. Unë jam një i diplomuar të kohëve të fundit në kërkim të një pune. Si të mos flasim me krenari në një intervistë për punë, ku ne kemi në një farë mënyre të jetë të rehatshme për të shpjeguar arritjet e mira me punëdhënësit e mundshme?

  • Trip Leepërgjigje

   Hey Jason
   Ju nuk jeni hedhur më nën bro autobusëve! Unë mendoj se kjo është një pyetje e madhe. Siç thashë më lart, Fjalimi krenar është kur ju përdorni fjalët tuaja të lartësojë veten. Kjo është kur ju refuzojnë të pranojnë Zotin si Sovran dhe meriton lavdinë.

   Ju mund të shpjegojë arritjet tuaja dhe për të bindur dikë që ju do të bëjë një punë të mirë pa plaçkitjen Perëndia i lavdisë së Tij (pas te gjithave, përkushtimi ynë ndaj Tij duhet të na çojnë për të punuar me përsosmëri). Ju nuk keni për të thënë “Perëndisë i qoftë lavdi” pas çdo fjali, por ju duhet të bëni të gjitha me një sjellje të përulur duke njohur Zotin si dhurues i të gjitha dhuratat e mira. Ka një dallim të madh mes përulësi treguar në kompetencën tuaj apo arrogancë lëvdatë. Ka kuptim?

   • Jessepërgjigje

    si, në një kulturë që frowns mbi vlerat e krishtera duke u shprehur, jemi të mendoj për të marrë, dhe të mbajë një punë të ndershme paguar, pa krenari tonë duke marrë më të mirën prej nesh? Unë jam gjithashtu duke u përpjekur të mos për të hedhur ju në autobus dhe për të gjetur gabimet, por si një adoleshent që dëshiron dëshpërimisht për të jetuar një “jetese paturp” dhe përhapjen e ungjillit në çdo gjë që ata bëjnë, Unë gjithashtu nevojë për një punë. Unë mendoj se problemi nuk është në gjendje të shprehin veten tonë në një vend pune pa frikën e duke u shkarkuar.

 7. nevojtorepërgjigje

  Jason,
  Ashtu si tha ai, duke folur fakte krenari nuk është vetëm duke deklaruar. Është kërkuar që të lartësojë veten në vend të Zotit. Ju mund të bindë dikë që do të bëjë një punë të mirë, pa plaçkitjen Zotin e lavdisë ai meriton për aftësi tuaj dhe punën e shkëlqyer

 8. DaughterofGodpërgjigje

  Unë jam i të paturit e një kohë të vështirë me këtë kuotë: “Kur ju mendoni se në zemrën tuaj që ju meritoni lavdi, që në vetvete është një mëkat.” Kur unë të bëjë diçka të shkëlqyeshme, Unë dëshiroj një përkëdhelje në anën e pasme, një fjalë inkurajimi, apo ndonjë tregues se puna ime është pranuar si të shkëlqyera. Ne lavdërojmë sportistëve dhe të sportit ekipe pa pushim, dhe gjithë bota jonë operon në çmime dhe platforma që nderojnë përsosmërinë. Pra, si mund të praktikisht 'humb energji’ kjo dëshirë e imja kur është, me ndershmëri, Unë nuk dua të? I guess vetëm duke, në zemrat tona, duke pranuar se përsosmëri ynë dhe veprën e duarve tona vjen prej Tij, dhe atribuar të gjitha accolades marrim Atij.

 9. Michaelpërgjigje

  Unë vetëm dua të përfitoj nga ky rast të falënderoj (Trip Lee) për të lënë Perëndinë përdorni ju për të lavdëruar atë. Mua dhe gruaja ime të vërtetë të gëzojnë muzikë tuaj. Kënga jonë e preferuar sigurisht është “Gje e mire”. Kam lexuar se ju jo i vijueshëm bërë muzikë për të ndjekur më tej shërbesën tuaj, A eshte e vertete? Ne kemi nevojë për më shumë Rappers si ju bro.

 10. JBpërgjigje

  Trip Unë pajtohem me shumicën e çdo gjë që ju të përmendur në këtë blog në lidhje me vlerën e fjalëve tona, përveç deklaratës të bërë atë “Perëndia i jep dhe merr larg dhe ai shpërndan dhe mban”. Perëndia është 100% mirë! Nuk është një ons e keqe tek ai që të përpiqet të bëjë dëm apo të marrë ndonjë gjë larg nga ne. Satani vjedh (merr / mban), vret, dhe shkatërron. Ne si besimtarë (ose jo-besimtarët) të bëjë atë për veten duke mos iu bindur (ose duke mos njohur) standardi shpirtërore Perëndia ka vendosur tashmë në tokë. Perëndia e urren krenarinë kryesisht për shkak se ajo shkakton një bllokim për të marrë mirësinë e plotë që ai aq shumë dëshiron që ne të kemi të cilat mund të japin Satanin (dhe forcat e tij) të drejtën ligjore për të ardhur në dhe të germa në rrugët tona krenare. Kjo nuk është gjuha e urrejtjes ose duke u përpjekur për të biseduar poshtë për ju, por një dialog të hapur të cilën unë besoj se është përfitimi i një blog.

  • Trip Leepërgjigje

   Hey JB
   Faleminderit për leximin! Dhe për fjalët tuaja inkurajuese. Unë pajtohem me ju se Perëndia është 100% mirë. Nuk ka asnjë dyshim për këtë. Por kjo nuk do të thotë ai nuk ka marrë larg. Po në lidhje me Jobin 1:21? Disa nga ajo që kam thënë më lart ishte një citat saktë nga ai varg. "Lakuriq dolla nga barku i nënës sime, dhe lakuriq do të largohem. Zoti ka dhënë dhe Zoti ka marrë larg; mund të lëvdohet emri i Zotit. "

   Pra, Perëndia nuk të heq, dhe Ai është ende i mirë. Gjë e bukur është, Perëndia përdor edhe gjëra të këqija për të mirë në jetën e popullit të tij. Romakëve 8:28 është një shembull i mirë për këtë. Unë mund të shkruaj një post të tërë për këtë kështu që unë mund të bëjë atë më të qartë. Thanks again për leximin!

   udhëtim

 11. RWpërgjigje

  Jesse,
  Siç u përmend Trip, Perëndia i di të gjitha. Nëse ju jepni lavdi Perëndisë me zë të lartë ose të marrë kredi për arritjet tuaja me zë të lartë, Zoti e di që zemra juaj është duke i dhënë lavdi. Duke folur për lavdi të Perëndisë me zë të lartë mund të jetë fjalim krenari në qoftë se zemra jote nuk është me të vërtetë duke i dhënë lavdi Perëndisë. Kur ne vazhdimisht flasim për lavdinë e Perëndisë rreth jobesimtarët, ne jemi si Penina dhe jobesimtarët janë si Hannah. Si të krishterë ne kemi një tendencë të ndihen të kërcënuar, kur ne nuk mund të hapur lavdërojë Perëndinë. Në mesin e jobesimtarëve ne jemi si Penenniah me një bekim shpirtëror në vend të fëmijëve dhe jobesimtarët janë Hannah që janë lënë pa bekime të tilla si Hannah ishte pa fëmijë. Ajo që ne ndjehemi është lavdërimi për Perëndinë, në fakt është lëvdatë e bekimet tona. Ne duhet të jenë të gatshëm për të dhënë lavdi Perëndisë, në çdo kohë, por ne nuk duhet të harrojmë për shpirtrat e humbur që nuk zgjedhin të jenë me Të. Ju mund të marrë njohjen e arritjet tuaja dhe madje edhe të marrin përgjegjësi pa marrë lavdi larg nga Perëndia. Ju mori ato bekime, sepse ju zgjodhi për të ecur rrugën e Tij. Japin lavdi Perëndisë në zemrën tuaj, mendime, dhe lutjet. fjalët e tua janë vetëm se, fjalë. Asnjëherë gënjeshtër ose. Nëse një intervistuesi do të pyesin se si ju keni bërë gjërat që keni bërë, përdorin besimin fjalën. Besimi është zgjedhja juaj, nga zgjedhjen tuaj Perëndia ka zgjedhur për t'ju bekojë, duke i dhënë lavdi Perëndisë për ato bekime Ai do të vazhdojë të bëjë kështu. Në një lajm tjetër, në qoftë se ju jeni duke luftuar për të gjetur punë të përpiqen për të arritur jashtë për Perëndinë edhe më shumë.

 12. Jonathanpërgjigje

  Ky është një mesazh që unë patjetër e nevojshme për të dëgjuar. Unë e gjej veten duke u ndeshur me vetë-drejtësinë edhe në postet e Facebook që janë në lidhje me Perëndinë. I guess I duhet të shohim thellë në motivet e mia për çdo gjë që bëj. Vëllezërit dhe motrat e mia në Krishtin, nëse y'all do, lutu për mua!

 13. Meganpërgjigje

  Thanks so much për ndarjen mesazhet tuaja. unë jam 14 dhe familja ime nuk do të shkojnë në kishë kështu që unë me të vërtetë nevojë për këtë dhe të tjera burime të krishtera dhe sende për të ndihmuar mua të kuptoj se çfarë është ajo në lidhje me besimin në qoftë se bën ndonjë kuptim kështu ju falënderoj për ndarjen e saj të vërtetë të dobishme dhe inkurajuese.

 14. JBpërgjigje

  Dig atë udhëtim. Vlerësojmë reagimet bro por fatkeqësisht ne do të duhet të bien dakord për të nuk pajtohen në këtë një. Lol.. Ka një ajet në punë që shtetet “Perëndia i jep dhe ai e heq;” por ajo ishte fjalët e Jobit nuk Perëndisë. Jobi ishte i drejtë dhe i ndershëm në sytë e Zotit, por në momentin që ai i tha këto fjalë ajo erdhi nga një pikë injorante të parë se si ai perceptohet Zoti operohet. Leximi nëpër pjesën tjetër të Jobit (konkretisht kapituj 38-41) Perëndia flet për të Jobit se si injorant i ka dhënë atij dhe e pyet atë pyetje në lidhje me supozimet e tij. në punë 42:3 (NIRV) Job iu përgjigj Zotit dhe tha:: “Ju pyeti, 'Kush mendoni se ju jeni të pajtohen me planet e mia? Ju nuk e dini se çfarë jeni duke biseduar rreth.’ Fola për gjëra unë nuk e kuptoj plotësisht. Kam biseduar për gjëra që ishin tepër të mrekullueshme për mua të di.” Pastaj në vargun 6 Jobi tha: “Kështu që unë e urrej veten time. Unë jam me të vërtetë keq për atë që kam thënë për ty. Kjo është arsyeja pse unë jam i ulur mbi pluhurin dhe hirin.” Pasi ai u pendua që është kur gjërat filluan të shkojnë vërtetë edhe për atë përsëri. Perëndia donte që ai të shihni se ai nuk ka marrë larg të gjitha stuff e tij (ai ishte shejtani) dhe kjo ishte frika Job shfaqet në fillim të librit që lejoi qasje Satanait për të hyrë në jetën e tij. Trip Unë nuk dua të bëjë një shfaqje të bisedës sonë në "seksionin koment’ kështu që nëse ju shihni është e nevojshme vetëm të kontaktoni email tim për përgjigjen. I admiroj talentin tuaj dhe zemrën tuaj për t'i shërbyer Perëndisë njeriun. më vonë

 15. financëpërgjigje

  Artikujt cilësisë ose komente është e fshehtë që të jetë një fokus për
  njerëzit të bëjë një vizitë në faqen e internetit, kjo është ajo që kjo web faqe është siguruar.

 16. programpërgjigje

  Y օ u janë në mënyrë intereѕting! І nuk mendoj se e kam lexuar me të vërtetë sometһing të tillë më parë.
  S օ mirë për të gjetur dikë me një thougһts disa të vërteta në thіѕ temë.
  Rеalⅼy.. ju falënderoj për të filluar këtë ide. Kjo ѕite është diçka që është e nevojshme në web, dikush me ѕome оriginality!