Rise Book fragment: 7:00 JAM. logjikë

I ishte pesëmbëdhjetë vjeç dhe jeta ime ishte duke u kthyer mbrapsht. Emri im dhe pamja nuk ka ndryshuar, por çdo gjë tjetër në lidhje me mua kishte. Unë kam qenë një person krejtësisht të ndryshme se unë kam qenë një vit apo dy më parë. Unë nuk do të thotë si kur njerëzit shkojnë në kolegj dhe ri-krijuar veten me pseudonime të reja dhe personalitete; Unë do të thotë diçka e rëndësishme kishte shkuar në brendësi të mua. I ishte bërë një i krishterë. U ndjeva i ri. U ndjeva i gjallë.

U ndjeva aq i mirë që kam pasur për të njoftuar atë për të gjithë ata që do të dëgjojnë, veçanërisht miqtë e mi më të afërt dhe të familjes. Të gjithë janë përgjigjur në mënyra të ndryshme të ndryshimit në me-disa me gëzim, të tjerët me rezistencën-por një bisedë ka qëndruar gjithmonë për mua.

Unë kam qenë duke folur me një njeri të vjetër që kam respektuar në masë të madhe, i pushtuar për të shpjeguar planin tim lojë për të nderuar Perëndinë me stilin e jetës time, në mënyrë të veçantë pastërtisë im seksual. Unë u përpoq për të qenë i qetë në lidhje me të, por ajo ishte gjithmonë e vështirë për të mbajtur eksitim tim. Si fjalët leapt nga buzët e mia me një ritëm të panatyrshme, I kam ndjenjën se ai nuk ishte aq i ngacmuar si isha. Ai ishte duke u përpjekur për të dëgjuar në heshtje, por shprehja e tij e fytyrës është përgjigjur para se goja e tij kishte një shans. Ai dukej në gjysmë të rrugës i kënaqur dhe në gjysmë të rrugës në fjalë.

Ai më dha një vështrim të hutuar dhe e pyeti me qetësi, "Pse jeni duke marrë jetën kaq seriozisht, burrë i ri? Pse jeni duke u përpjekur aq shumë për të bërë çdo gjë të drejtë? Rinia është koha kur ju mess up shumë, dhe kjo është në rregull. Vetëm të gëzojnë veten, të mësojnë nga këto gabime, dhe për të marrë serioze kur ju merrni më të vjetër. "

Unë kam qenë i habitur. Disa mund të kenë marrë këtë këshillë si çliruese dhe të ndershëm, por kjo nuk është se si ndjehet për mua. Ajo ndjehet kufizuar dhe mashtruese. Unë e dinte se çfarë tha se ishte e gabuar, por unë isha një i krishterë i ri dhe unë nuk mund të mjaft të vënë atë në fjalë.

I reflektuar mbi atë përvojë për një kohë të gjatë, por në vend të uljes zjarrin tim, Unë mendoj se është kthyer deri ngrohjes. Unë nuk di shumë në atë kohë, por unë e dija se nuk mund të rrimë dhe të presim. Unë kisha për të marrë dhe të jetojnë.

LOGIC tonë me të meta

Zgjohen është pjesa ime e preferuar e të paktën çdo ditë. Nuk është se unë nuk e vlerësojmë një ditë të re me mundësi të reja, por duke marrë nga shtrati vetëm nuk duket tërheqës. ndonjëherë. Kur është njëmbëdhjetë gjatë natës, duke marrë në shtrat është vetëm një pjesë e zakonshme e ditës sime. Por, kur është e shtatë në mëngjes, duke qëndruar në shtrat është si fituar llotari.

Nëse ju shikoni në iPhone tim, ju do të shihni se, trishtim, Unë kam rreth gjashtëmbëdhjetë alarme vendosur në increments pesëmbëdhjetë minuta duke filluar nga vetëm para 7:00 jam. pse? Sepse nuk ka shumë e shumë ka shanse unë do të merrni deri pas alarmit trembëdhjetë. Këto ardhshme tre numra katërmbëdhjetë, pesëmbëdhjetë, dhe gjashtëmbëdhjetë janë shansi im i vetëm që në fakt të ketë një ditë.

Ndonjëherë unë mendoj se unë mund të bindë veten për asgjë në ato minutat e para të vë në gjumë të çdo mëngjes. Kjo ishte në të keqe e saj gjatë viteve të mia kolegj, kur ngjitje nga shtrati në mëngjes ndjehet si ngjitje malin Everest pa këmbë. Unë mund të them vetes të gjitha llojet e gënjeshtrave, si, "Yeah, ju duhet të shkoni në klasë, por do me të vërtetë rëndësi?"Ose" Unë e di që ju keni qenë me vonesë çdo ditë për tre javët e fundit, por ajo që është një ditë tjetër?"Ose" Ndoshta miku im do të marrë provimin për mua. Është me vlerë të rrezikut. "Sad, e di. Kjo është ajo që unë e quaj 7:00 jam. logjikë.

Gënjeshtër I thashë vetes ishte se duke qëndruar në shtrat do të jetë mirë për mua. Disi një shtesë pesë minuta ose një orë shtesë do të përmirësonte jetën time. Kur jam zgjuar gjerë duket qesharake, por në ato momentet e para të çdo dite duket krejtësisht logjike.

Mund ta imagjinoni se çfarë bota do të jetë si në qoftë se askush nuk u ngrit derisa ata mendonin si ai? Bizneset do fish, Shkollat ​​do të vuajë, qeveria do të jetë edhe më kaotike se ajo tashmë është. Askush nuk do të kenë kohë të mjaftueshme për të bërë punën e tij të mirë; nga koha e të gjithë u zgjua, gjysmën e ditës do të jetë zhdukur. E verteta eshte, pa marrë parasysh çfarë kohë ju vendosni të rritet nga gjumi juaj, ju keni vetëm njëzet e katër orë për të punuar me. Goditur butonin një sy gjumë nuk ka të vërtetë të blerë ndonjë kohë shtesë. Puna juaj thjesht nuk do të ketë bërë.

për fat të keq, shumë prej nesh kanë miratuar 7:00 jam. Logjika si një mënyrë e jetës. Ne nganjëherë e quajmë atë zvarritje. Ne nuk do të ndjehen si duke bërë diçka në këtë moment, kështu që ne vendosim për të vënë atë jashtë deri vonë. Ndonjëherë ne bëjmë atë me gjëra të vogla, si duke marrë nga plehra, studiuar për një test, përgjigjur punës e-mail, ose kthimin telefonatë mami-së.

Por zvarritje në fakt nuk zgjidh asgjë, kështu që është një ide e keqe për të vonuar detyrat e përditshme deri në minutën e fundit. Kjo është një ide edhe më keq për të vonuar vetë jetën.

Çfarë prisni?

Le te jemi te sinqerte. kulturën tonë zakonisht nuk presin shumë nga populli, derisa ata janë të vjetër. (Unë do të shmangur fyerje askënd dhe le të përcaktojë vjetër.) Sipas shumë, rinia nuk është koha për përgjegjësinë e madhe apo pritje. Ata thone, "Ju do të bartë barrën e përgjegjësisë për pjesën tjetër të jetës tuaj, kështu që të gëzojnë rininë tuaj, ndërsa ju mund të!"Njerëzit duket se na presin për të marrë të gjithë jetën lehtë derisa të arrijmë që magjike, mosha arbitrare e përgjegjësisë. A është tetëmbëdhjetë? A është njëzet e një? A është tridhjetë? guess juaj është aq i mirë sa imi.

Unë kisha një bisedë me një kamerier në Phoenix jo një natë shumë kohë më parë. Ai nuk ishte shumë më i ri se unë, ndoshta në të njëzetat e hershme të tij. Ai ishte me të vërtetë miqësore nga momenti I ul poshtë, dhe ne përfundoi deri të paturit e një bisedë të mirë. I pyeta të gjitha pyetjet e zakonshme të vogla-flasin: Nga jeni? Sa kohë keni punuar këtu? A do të më pështyjnë në vend të ushqimit?

Ndërsa ai iu përgjigj pyetjeve të mia, ishte e qartë se ai do të blihet në të 7:00 jam. logjikë. Ai më tha se ai kishte jetuar vetëm në Phoenix për disa muaj. Para se ai ishte në Nevada, para se të Kalifornisë, dhe para se ai ka jetuar në Bregdetin Lindor. Në këtë pikë unë filloi duke i kërkuar veten se si unë do të përshkruaj atë në një artist skemë policore, vetëm në rast se ai ishte një i arratisur i disa lloj.

Por, kur e pyeta se pse ai kaloi rreth aq shumë, këtu është ajo që ai më tha: "Vetem sepse. Unë nuk dua për të qëndruar në një vend dhe të marrë një bandë e përgjegjësisë. Unë jam i ri, njeri. Është koha ime për të vetëm të shqyrtuar, mos bogged poshtë me një bandë e angazhimeve. Kush e di, ndoshta unë do të gjeni veten. "

Unë kam qenë i trishtuar, por jo i habitur nga reagimi i tij. Sigurisht, nuk ka asgjë të keqe me duke lëvizur një lot apo vetë-zbulim, por a ka një sezon në fillim të njëzetat-apo edhe tona tona adoleshencë-kur jeta nuk ka rëndësi? A duhet të mbajë jashtë në të gjitha bindjeve, angazhimet, dhe seriozitet deri vonë?

Mund të keni besim IT?

Kam dëgjuar një këngë e të tjera ditore që kapur këtë perspektivë të përkryer. Lirike shkoi, "Ne jemi të lumtur, falas, i hutuar, dhe vetëm në të njëjtën kohë ".

Unë e di marrë në Taylor Swift nuk ka shkuar mirë për njerëzit në të kaluarën (nuk kam nevojë për të ju kujtoj për Kanye?). Por unë jam i gatshëm për të marrë rrezikun dhe të shqyrtojë atë që ajo thotë në këngën e saj "22." Unë e di se kjo është vetëm një këngë fun, kështu që unë nuk dua të overanalyze atë. Unë mendoj se ajo ka kapur me sukses ndjenjat e dëgjuesve të saj dhe frymën e moshës. Por perspektiva është e gjitha e gabuar.

Çfarë do të thotë, siç thotë ajo në këngë, për të "ndjehen njëzet e dy"? Kënga feston llojin e lumtur, dritë, dhe moshën e rritur lehtë re se shumë prej nesh ëndërruar. për fat të keq, ai sugjeron se lumturia dhe liria është gjetur në të hutuar, bredhjes ndonjëherë mjerë. Nuk ka asnjë drejtim, asnjë përgjegjësi-vetëm kaotike fun. Është se 7:00 jam. logjika përsëri. Kush ka kohë për jetën, kur ju ndjeheni njëzet e dy? Swift nuk e ka bërë këtë perspektivë up; ne kemi qenë të shitur këtë logjikë pushim. Por a mund të besohet?

Nëse janë apo jo kjo 7:00 jam. Logjika është e besueshme varet se kush jeni dhe çfarë ju janë krijuar për. Nëse ju janë krijuar vetëm për vetë-kënaqësinë dhe gëzimin, pastaj të vënë off jetën e vërtetë deri më vonë mund të jetë zgjidhja më e mirë. Nëse ju jeni asgjë më shumë se një person në kërkim për veten tuaj, atëherë logjika e atij kamerier ri mund të duket tingull të bukur. Ju mund të presim deri vonë për të zgjoheni në qoftë se ju doni të. Por, çfarë nëse ju janë krijuar për diçka më shumë?

*Ky është një ekstrakt nga kapitullin e parë të librit të ri të udhëtimit të, ngrihem. Don’t forget, kur para-qëllim Ngritja nga janar 26, ju do të merrni një bandë e dhuratave për të lira, including a bonus track that didn’t make it on the album. Këtu janë të gjitha detajet që të shpengosh dhuratat tuaja: http://risebook.tv/preorder

AKSIONET

19 comments

 1. teclapërgjigje

  woow thanks alot Mr Trip Lee for thisI made this resolution for 2015 that every night I will wake up at 3 and true I always wake up but am not sure I pray I usually comfort myself by saying the year is still young I mean people are still sending the happy new year greetings then I think am just 20 let me wait when am 30 and have a family, fëmijët, a job and a husband then I will have alot to pray forbut thanks for this piece how I wish I can get the whole book too sounds very informative. .. anyway God bless you !! :-)

 2. Yolanda Delacerdapërgjigje

  This is absolutely who I am RIGHT NOW! Mjerisht, but no need to hide. I am a single mom, full time student, own a small business, currently a staff leader for a church we planted in September 2014 (staff unpaid), and work part time at a safe home for teenage girls who are victims of sex trafficking and yes even after reading what I do I am sure you’re already exhausted! I dare myself every night before bed to wake up at least by 5:00 jam. and set all my alarms..(yes ALL I mean the five on my phone and then the one that has a connection)always to 5:45, 6:00, 6:15, 6:30, dhe 6:45…what time do you think I woke up today?!? 7:00!!! po, I know I am so lazyBut really I am tiredmaybe too much on my plate, so I am going to cut some things down currently, but ultimately your post is so true. I would be way more productive in everything I’m involved in, most importantly I could give more time to God. How silly really it is to waste such precious time. Si nje 25 year old( unë jam 25) or even as a 30 ose 40 year old we should be living everyday with a purpose because we have one, to live every day not wasted and to share His word and embrace every moment possible to grow in Him through our every day life. Thanks for sharing and looking forward to your concert in Orlando!!!

 3. Mindypërgjigje

  This post came at a perfect time, as my new year’s resolution was to be more disciplined, more specifically to wake up early and be in the Word every day so that my life is continually transformed by it. Thank you for the encouragement!

 4. do tëpërgjigje

  Zoti eshte i mire. In the past weeks before school started back for my 5 year old son and he returned home from being with his mom for the holidays (even summer) every morning its ‘I’ll wake up in 20 mins,’ or whatever the excuse may be and hit the snooze button. Man before I got up for work I had already planned my entire day out and convinced myself as to why this extra sleep would help but every single time it would hurt me to stay in bed rather than help. A lot has happened in 2014 and I hit rock bottom bad! I’m just thankful God has shown me his mercy and grace to rebuild my life and start over and find the purpose he has for me on this earth because I don’t deserve it. Being more and more consistent in reading the word and understanding the our Lord and Savior Jesus is the living word it tells us that laziness, sleep, etj. will all lead to poverty, misfortune, and even death. A lot of sin has plagued my life and being lazy, getting that little extra sleep has held me back from the life God has for me. Nowadays I wake up 20 ose 30 mins before my alarm and hear that voice telling me ‘get up start early’, or even at work ‘don’t put this off do it now, put more effort into what your doing you can do better.I have fought the Lord for too long and I see doing things my way is going to put me in an early grave. I’m still not where I wanna be but have learned to give in to the spirit and just listen no matter what I am being steered to do but I’m human and I have the urge to go back to my ways. I’m afraid of letting God down, I don’t think I can fulfill his purpose for my creation, yea I’m doing better today or right now, but can I be consistent everyday all day God-willing and do my part as a Christian. Its exciting to read and learn but for me it has been scary to think I can do what God wants consistently and I go back to I’ll get with ya God tomorrow because I messed up today. Man my friend pushed me a long time ago to change what I listen to and I promise I just started listening to you Trip for a week now and you have already been an influence on my life man. I appreciate it and apologize for the long post just gotta tell ya thank you for your music and the excerpt above it’s all adding to my testimony that God is real and even though I feel lonely being a single father here in this big state of Georgia with so many people, God will work through others whether they’re arms reach or you never meet em to steer me in the right direction.

 5. Leonel Arcepërgjigje

  Your a talented artist my brother I look up to you I’m25 going to be 26 this May so I hope GOD uses me in a mighty way for his GLORY and riches plus i would like to do what you and other artist do preach the GOSPEL in a way that it doesn’t sound so religious and folks turn around and walk away but can be renewed and transformed and changed for the better because that inner voice that speaks within us telling those out there, there are those like us seeking of our purpose on what GOD wants and needs from us. Thanks for making this book can’t wait to get it I’m starting to like it already!

 6. Joelpërgjigje

  “Nëse ju shikoni në iPhone tim, ju do të shihni se, trishtim, Unë kam rreth gjashtëmbëdhjetë alarme vendosur në increments pesëmbëdhjetë minuta duke filluar nga vetëm para 7:00 jam. pse? Sepse nuk ka shumë e shumë ka shanse unë do të merrni deri pas alarmit trembëdhjetë. Këto ardhshme tre numra katërmbëdhjetë, pesëmbëdhjetë, and sixteen—are my only chance to actually have a day.

  haha. So true. I have the same problem. gjëra të mira. I’m looking forward to the reading the book!

 7. nevojtorepërgjigje

  Encouraged. I hit the snooze button may too many times. I want to live a life that points to a good God. I need to pray and get a plan soon. Faleminderit, TL.

 8. JoAnnapërgjigje

  this is so true and profound. Have been struggling with the 7:00 a.m logic especially since starting university where it has become even more difficult to wake up in time.

 9. Melyssapërgjigje

  im not joking, I needed to read this so badly right now. I’m getting ready to go to a different country for a year to do missions and tell people about JESUS, but the days leading up my leaving (which are now only 9,) have been full of me in the 7:00am logic. The thing is, megjithëse, that every morning when I don’t wake up and I end up sleeping entirely too late, I am so upset at myself! I know I have this 7:00am logic, but I’m not okay with it. I just don’t know what to do to change it. It seems like even when I truly do try, I still fail. Thanks për këtë shkrim, udhëtim. I am challenged.

 10. Brian Anthonypërgjigje

  Lavdëroni Perëndinë! Can’t wait to read your new bookI recently had a heart transplant on 9/29/14, and I thanked God everyday for His blessing, my point, like your last book theGood Lifewe tend to put or faith and trust in the wrong things.. Zoti bekofte! #i paturp #116 #DontQuit #CantwaittoreadRise

 11. Domeanicapërgjigje

  Thank you for allowing me to dive into this excerpt from your new book. I do believe this will enlighten our culture and even start a conversation. I know some younger christians that will definitely appreciate this honest perspective as well. God bless and pray nothing, but blessings in this endeavor.

 12. Burtonpërgjigje

  Hmmm, 7:00 am logicI cannot say I’m NOT like this! Reading this made me think back to all the times that I wake up, look at the time, and say, “6:00? I think my first decision of the day will beto go back to sleep.I love my sleep! Not addicted, but don’t disturb me. I should instead say, “6:00? I think my first decision of the day will be to read God’s Word and pray.Thank you Trip for sharing this. So excited for your book, I’ve already pre-ordered it!

 13. ngaspërgjigje

  Powerful stuff Trip. Thanks for sharing what the Lord has put on your heart in this regard. Your ministry is a blessing to many, Lord bless.

 14. Emmanuella Jamespërgjigje

  Such a lovely post. I am such a big fan of your music. It inspired me soo much. Finding out that you are both a blogger and writer was mind-blowing, since I’m both and have been looking for someone to look up to. I really wish I could get a copy of your book.

 15. KenaMuigaipërgjigje

  Uau! My friend listens to your music and she told me I’d like it. For sure my mind is blown. You’re real, honest and there’s absolutely no beating about the bush with you. You’ve inspired me so so much and although I’m 18 and feel like I’m going nowhere, there’s so much truthraw honestyand looking into God’s word from you that I’m so inspired and motivated to quit a bunch of bad habits. Imma cling onto that hope that there’s something good coming and especially not believing the 7:00 jam. logic cuz I can totally relate and it’s something I’m working on. Faleminderit!!

  P.S. Looking forward to more awesome music! :)

  Good day Trip.