Сега читање: Човекот кој има Бога за Неговата богатство

Се вчитува
svg
Отвори

Човекот кој има Бога за Неговата богатство

август 14, 20121 мин читање

Човекот кој има Бога за своето богатство има сите работи во Еден. Голем број обични богатства може да го негира, или ако е дозволено да ги имаат, уживањето на нив ќе биде умерен, така што тие никогаш нема да биде потребно да се неговата среќа. Или ако мора да се види нив одат, еден по еден, тој едвај ќе се чувствуваат чувство на загуба, за кои имаат извор на сите нешта што има во еден сите задоволство, сите задоволство, сите радост. Она што тој може да го изгуби тој всушност ја изгуби ништо, за тој сега има сето тоа во еден, и тој го има чисто, легитимно и засекогаш.

A.W. Tozer, Извршување на Бог

Како гласате?

0 Луѓето гласаа за овој напис. 0 Гласови за - 0 Гласови против.
svg

Што мислиш?

Прикажи коментари / Остави коментар

Еден коментар:

  • kelleyR

    август 19, 2013 / на 9:04 сум

    Ова е прекрасна цитат. чиста вистина. Јас само сакал да се полесно да се сетам на дневна основа. Јас се наоѓам себеси сеќавајќи се тие вистини само кога сум повреден, не успеаја Линг, и водење на Бог по потпирајќи се на себе и да бараат задоволство надвор од Неговата волја.

Оставете одговор

октомври 24, 2013Од страна на Пат Ли

Можеби ќе ви се допадне
Се вчитува
svg