Zemërimi i Perëndisë Perfect

Unë dua të fillojë duke lexuar disa citate. Pra, vetëm dëgjuar nga afër dhe mendoni se nëse nuk je dakord me atë që tha.

"Zemërimi banon vetëm në gji të budallenjve." - Albert Einstein

"Zemërimi është një çmenduri e shkurtër." - Horace

"Çfarëdo që është filluar me zemërim përfundon në turp." - Benjamin Franklin

"Kurrë të bëjë asgjë [nga zemërimi], sepse ju do të bëjë gjithçka të keqe. " - parafrazoj

Zemërimi nuk është një ato tipare të karakterit ne zakonisht dëshirojnë. Askush nuk i pëlqen zemërimin. Zemërimi çon në hidhërim dhe të mbajnë grudges. Zemërimi çon në vendime të këqija. Zemërimi ndonjëherë edhe të çon në dhunë. Njerëzit zakonisht nuk duan të jenë rreth dikë që mund të fluturojnë jashtë trajtuar në çdo moment. Kjo duket pak e paqëndrueshme.

Por këtu është pyetja ime: bën Perëndia të marrë të zemëruar? A ka ndonjë gjë që mund të bëjë Perëndia i çmendur universi valë? E pra unë mendoj se teksti ynë në këtë mbrëmje do të trajtojë këtë pyetje.

Sfond

Ju nuk duhet të kthehet me mua. në Eksodi 17, Bijtë e Izraelit tundoni Perëndinë, duke vepruar si në qoftë se ata nuk mund të besojnë Atij. Pasi çdo gjë Ai ka bërë për ta, duke i bërë ata popullin e Tij, dërgimin e tyre nga skllavëria, duke siguruar për to dhe kështu me radhë, ato ende nuk i besojnë Atij. Pra, ata luftojnë me Moisiun dhe i thoni atij për të t'i jap ujë tani. Ata pyesin se pse ai i çoi në shkretëtirë për të vdekur. Dhe ata në fakt shtrohet pyetja, "A është vallë Zoti në mes nesh apo jo?"

Dhe kjo është lloj i ankimeve dhe ankuar kundër Perëndisë që karakterizoi këtë brez. Fast përpara për Numrat 14, edhe njehere, gati si një rekord të përsëritura thyer, ata janë edhe një herë duke u ankuar dhe duke thënë se do të ishte më mirë që të kthehet në Egjipt. Ata nuk besojmë Perëndisë për ta çliruar dhe për të mbajtur premtimet e Tij.

Kjo Psalmi sjell në mendje dy këto tregime të veçanta. Dhe ajetet tona na tregojnë përgjigjen e Perëndisë për shkak të mungesës së besimit tek Ai.

Kthehet me mua në Psalmin 95:10-11.

Për dyzet vjet e pata neveri atë brez; thashe, "Ata janë një popull me zemër të përdalë,dhe ata nuk i njohin rrugët e mia. "Kështu që unë deklaroi nën betim gjatë zemërimit tim, "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time".

Ne do të konsiderojnë tre pikë të shkurtra nga ky tekst në këtë mbrëmje.

unë. Sin provokon zemërimin e Perëndisë

Dëgjoni përsëri në tekst. Zoti thotë, "Për dyzet vjet e pata neveri atë brez…" E pra unë mendoj se i përgjigjet pyetjes mjaft të qartë. Perëndia e bën të zemëruar. Dhe kjo është mëkati i popullit të tij që provokon këtë zemërim. Por unë nuk mendoj se duhet të ketë asnjë surprizë këtu se mëkati i tyre është Perëndia i zemëruar. Kjo është se si Perëndia i përgjigjet mëkat.

Rritje deri Unë kisha një baba i mirë, i cili ishte i dashur dhe i vëmendshëm dhe kemi pasur një marrëdhënie mjaft të mirë. Por unë vërtetë nuk e dinte se çfarë gjendje shpirtërore ai do të jetë në. Pra, për një fëmijë që dëshironin për të marrë gjëra dhe të shkojnë vende, I lloj ndjehet si unë kam për të luajtur lojë në. Para se unë pyeta për diçka, Unë lloj i u përpoq për të ndjehen atë jashtë dhe të shohim se çfarë lloj humor ai ishte në. "Si bout ato Cowboys, baba? prerje juaj i sigurt duket bukur. "Dhe ato pyetje sondazh do të më ndihmojë të kuptoj se në qoftë se unë duhet të pyesni atë tani ose më vonë. Por metodat e mia nuk ishin të përsosur. Kështu që, kur e pyeta unë kurrë nuk mund të dini me siguri nëse ai do të përgjigjet me gëzim ("Sigurisht, djalë!") ose zemërimi ("Get outta fytyrën time, djalë!"). Ai ishte i paparashikueshëm në këtë mënyrë.

E pra, ne nuk duhet të presim këtë lloj të paparashikueshmërisë në Zot. Perëndia punon në mënyra misterioze. Pra, Perëndia është i paparashikueshëm në shumë mënyra, por nuk ka asgjë të paparashikueshme në lidhje me përgjigjen e Tij ndaj mëkatit. Kjo provokon zemërimin e tij. Ai premtoi Adamit dhe Evës, ata do të vdesin nëse ata nuk iu bindën Atij. Për shkak të mëkatit Ai hapi deri në tokë dhe ra njerëzit nëpërmjet saj në Sheol në Numrat 15. Dhe në ngjarjet e përmendur në këtë Psalmin, Perëndia herë i përgjigjet me zemërim. Sin provokon zemërimin e Perëndisë.

në të vërtetë, fraza që është përkthyer Jam zemëruar me atë brez, më shumë fjalë për fjalë do të thotë "Pata neveri atë brez." Kjo është ajo që thonë shumë përkthimet. Ajo komunikon këtë foto të neveri. Perëndia është i lodhur me këtë popull për shkak të asaj se si ata kanë sillen. Pra, për t'iu përgjigjur pyetjes tonë, Perëndia do të merrni zemëruar dhe Ai iu përgjigj mëkatit të brezit të mëparshëm me një të furishëm, i shenjtë, neveri.

Tani unë e di kjo mund të, fshij kundër konceptit disa njerëzve të Perëndisë. Ata mendojne, "E pra kjo nuk është Perëndia im, ju jeni duke folur në lidhje me. Zoti im nuk merrni zemëruar. Perëndia im kurrë nuk do të them se. "E pra ju mund të jetë e drejtë. Ndoshta Zoti juaj nuk do të thotë se, por Perëndia i Biblës vetëm e bëri këtu në këtë tekst.

Pra, a ka një problem këtu? Si mundet një mënyrë të përkryer, shenjtë Perëndia në mënyrë të vazhdueshme të përgjigjet me zemërim të zemëruar dhe madje edhe neveri? Nëse unë vazhdimisht iu përgjigj gruaja ime me zemërim dhe yelled në e saj, që do të ishte një mëkat i tmerrshëm nga ana ime. zemërimi i Perëndisë, megjithëse, nuk është mëkatar si e jona. Kjo nuk është një e metë karakter.

Si unë predikoj këtë, Unë nuk e ndjejnë nevojën për të tip gishtin rreth ose të kërkuar falje për zemërimin e Perëndisë. Dhe ju nuk duhet të ndjeni nevojën për të kërkuar falje për miqtë tuaj jo të krishtera në lidhje me zemërimin e Perëndisë të. Ose rreth Ferrit. Dhe ju nuk duhet të jetë i zënë ngushtë në lidhje me gjykimin e Tij në Dhiatën e Vjetër si disa sekrete për të kaluarën mëkatare Perëndisë u zbulua.

zemërimi i Perëndisë nuk është mëkat. Kjo është mënyra një Perëndi i shenjtë i përgjigjet mëkat. Kjo është e vetmja përgjigje e shenjtë për rebelim kozmike dhe tradhti nga njerëzit e bëra në imazhin e Tij. Mos u mundoni të jenë në përputhje me standardin Perëndinë tuaj, sepse Ai është standardi. zemërimi ynë është mëkatar, sepse ne jemi mëkatarë. Por Perëndia si një Perëndi të përkryer të shenjtë mund të jetë vetëm i zemëruar në një mënyrë të drejtë.

Mëkati është e vetmja gjë që zemëron Zotin. Dhe ajo gjithmonë zemëron Zotin. Dhe çdo mëkatari do të duhet të përgjigjen për një Perëndie të zemëruar, nëse disi zemërimi i Perëndisë që synon ta mund të marrë kujdesin e.

Aplikacion: Ndonjëherë, kur ne mëkatojmë, ne jemi të tunduar për të mendoj se kjo nuk është edhe aq keq. Unë e di se para se unë isha një i krishterë, dhe madje nganjëherë pas kësaj, Unë nuk mendoj se i mëkatit si një punë e madhe. Por, kjo është për shkak të gjithë kam menduar për ishte se unë u thyer disa rregulla. Unë nuk ishte e mjaftueshme morale. Dhe mëkati është më shumë se vetëm një dështim të jetë e mjaftueshme morale. Kjo është një vepër kundër një personi - personi më i besueshëm. Dhe ajo u vjen keq atë person dhe e bën Atë të zemëruar. Perëndia e urren mëkatin.

Ndoshta kjo nuk do të kënaq ty pse. Ndoshta ju mendoni se Perëndia është e tejskajshme. Unë do të thotë me të vërtetë ai u zemërua për dyzet vjet? Tingëllon si Ai mban mëri. Tinguj lloj Petty, zot. Pse e bën atë të bëjë Atë aq i çmendur? E pra kjo më sjell në pikën dy.

II. Mëkati është një rrugë alternative

Shikoni në ajetin 10 përsëri. Perëndia i jep një përshkrim të këtij brezi Ai ishte i zemëruar me. Ai thote, "Ata janë një popull me zemër të përdalë, dhe ata nuk i njohin rrugët e mia. "

Perëndia thotë se ata të shkojnë në rrugë të gabuar në zemrat e tyre. Ata nuk e vetëm të humbur jashtë në veprimet e tyre. Por në qenien e tyre të brendshme, në thelbin e kush janë ata, ata të shkojnë në rrugë të gabuar.

Unë të ndodhë që të jetë e tmerrshme - Unë do të thotë absolutisht e tmerrshme - me drejtime. Pra, në ndoshta baza javore gruaja ime do të më dërgoni diku për të marrë diçka ose të bjerë diçka off dhe as unë nuk do të bëjë atë pa e quajtur atë ose ajo merr mua pesë herë për aq kohë. Dhe kjo nuk është për shkak se drejtimet e saj ishin të këqija, kjo është për shkak se unë të kthehet të gabuara dhe të shkojnë rrugën e gabuar dhe për të marrë kthye.

E pra kjo është lloj foto që është pikturuar këtu, kur Ai thotë se zemra e tyre të shkojnë në rrugë të gabuar. Zemrat e tyre udhëtojnë poshtë rrugën e gabuar dhe të çojë ata në vendin e gabuar. Ata janë të humbur. Dhe e njëjta mund të thuhet për çdo mëkat. Të gjithë mëkati është më shumë se vetëm të jashtëm, kjo ndodh për shkak se zemrat tona shkojnë drejtimet e gabuara. Dhe veprimet tona të ndjekur.

Dhe Ai gjithashtu thotë, "Ata nuk i njohin rrugët e mia." Karakteri i Perëndisë kishte qenë në shfaqje të plotë para tyre - mëshirës së Tij dhe fuqinë e Tij, etj. Dhe ai u dha atyre urdhëron për të ndjekur rrugët e tij, për të ndjekur rrugën e Tij. Por në vend të kësaj ata zgjodhën të ndjekin një tjetër rrugë. Ai është i vetmi që shpëtoi nga Faraoni dhe ndarë Detin e Kuq! Është e pabesueshme se ata nuk do të besojnë atë, pasi duke parë se. Ata panë veprat e tij, por ata nuk i njohën udhët e tij.

i krishterë, a jeni të vetëdijshëm se kjo është ajo që ju jeni duke bërë, kur mëkatoni? Se ju nuk jeni vetëm duke u pakësuar në kalë apo që vijnë shkurtër e potencialin tuaj të plotë? Ju po zgjedhin një rrugë alternative për atë që Perëndia ka përcaktuar për ju. Ju jeni duke thënë, "Perëndia, Unë kam parë rrugët e tua dhe nuk më pëlqen ato. Unë jam i vetëdijshëm se si ju doni mua për të jetuar, dhe unë mendoj se rruga ime është më e mirë. Unë jam më i mençur se ti dhe një Zot të mirë se ju. Unë jam duke shkuar për të zgjedhur rrugën time. "Ky është i lig. Dhe kjo është ajo që ne bëjmë çdo herë ne mëkatojmë. Mëkati ynë nuk është më e mirë se mëkati i këtij mërmërimë, dyshues, brez i mbrapshtë nga ky tekst.

Ne duhet të mendojmë të drejtë të mëkatit tonë, ose ne nuk do të urrejnë atë si ne duhet. Bënin gjithçka që duhet për të parë mëkatin tuaj me të drejtë. Është e shëmtuar. Mos u mundoni për të bërë atë mjaft. Ne mund të dëshironi të ndryshojë edhe mënyrën se si ne të folur në lidhje me të. Ne nuk duhet vetëm të mendojnë për mëkatin tonë si "Oh, I humbur betejën. ose oh, Unë jam duke luftuar me këtë. "Jo ne zgjodhëm të mos i bindej Perëndisë. Ne kemi zgjedhur për të bërë diçka tjetër nga ajo që na ka urdhëruar Perëndia për të bërë, sepse ne nuk e pëlqen atë që Ai ka për të thënë. Ky është realiteti i shëmtuar i mëkatit. Dhe, edhe si besimtarë që duan të bëjnë vullnetin e Perëndisë, ne kemi luftuar për të mbajtur perspektivën e duhur për mëkatin tonë.

Ralph Venning na Ndihmon në bazë të qëndrojë atë në Mekati i Mëkatit kur thotë se ai, "Shkurtimisht, Mëkati është guxojnë e drejtësisë së Zotit, përdhunimi i mëshirës së tij, tallje e durimit të tij, lehtë e fuqisë së tij, përbuzja e dashurisë së tij. Ne mund të shkojnë në dhe të thonë, ajo është upbraiding e providencën e tij, tallen e premtimit të tij, pesha për diturinë e tij. "

Paralajmërimi Psalmisti jep këtu fillon me fjalët, "Mos e fortësoni zemrën tuaj." Në thelb do të thotë nuk do të bëhet gjithnjë e më kokëfortë dhe mohojnë urdhërimeve të Perëndisë. Dhe kjo paralajmërim vlen edhe për ne si edhe. Kjo është arsyeja pse autori i Hebrenjve mbledh këtë seksion dhe paralajmëron Hebrenjtë kundër rënia.

Kur ju kokëfortësi refuzojnë urdhërimeve të Perëndisë, Zemra merr vështirë dhe më e vështirë me kalimin e kohës. zemra me të vërtetë e vështirë zakonisht ndodh me kalimin e përfshin të gjata kohore, jo brenda natës. Ne mendoj se ne kurrë nuk do të jetë lloji i personit i cili përfundon në mëkat papenduar, por ne mund të. Me të vërtetë zemra e vështirë të ndodhë me kalimin e kohës, kur ne zgjedhim të mos i bindej Perëndisë në gjëra të vogla mbi dhe mbi dhe mbi përsëri. Një vështrim i shpejtë këtu, një gënjeshtër të vogël atje, dhe me kalimin e kohës kemi bërë desensitized në mëkat dhe të fillojnë për të justifikuar atë. Dhe para se ju e dini atë, ne jemi vetëm duke pretenduar, deri sa të kemi lodhur e pretenduar dhe të ndaluar duke ndjekur Jezusin fare. Këto beteja të vogla janë në të vërtetë të mëdha.

Pra, nëse ju jeni këtu sot, dhe duke i lejuar një mëkat të mbetet në jetën tuaj, pendohem! tani! Rrëfej mëkatin tuaj për të tjerët. Mos fillojmë këtë cikël forcim zemrën tuaj. Në vend të besuar për sjelljen tuaj!, e di e Saj. Ndiqni rrugët e tij. Besojnë Jezusin dhe besojmë Fjalën e Tij. Ai ju do dhe ka dhënë ju urdhëron për të mirën tuaj. Ndiqni rrugën e tij.

Ne rregull, kështu që zemërimi i Perëndisë është provokuar nga mëkati dhe mëkati është zgjedhur një rrugë alternative. Edhe çfarë? Çfarë është pasojë e zgjedhur këtë rrugë alternative?

III. Mëkati na mban nga pjesa tjetër e Perëndisë

Dëgjoni vargun 11.

Kështu që unë deklaroi nën betim gjatë zemërimit tim, "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time".

Pasojat janë që në zemërimin e Zotit, Ai do t'i ndëshkojë ata. Në këtë incident të veçantë, Zoti i fal ata, por ai nuk i lejoni të hyjnë në Tokën e Premtuar. Por nga koha Psalmisti shkruan këtë, populli i Perëndisë ka hyrë tashmë. Kështu që ai e përdor këtë tekst për të folur në lidhje me pjesën tjetër të përjetshëm të Perëndisë. Dhe kjo është se si shkrimtari i Hebrenjve përdor atë shumë. Perëndia ka një prehje të përjetshme që ne mund të hyjë, por mëkati ynë mund të na mbajnë nga ajo.

Ne shohim këtu se jo vetëm që e bën Perëndia të marrë të zemëruar, por ai merr vendime në zemërimin e tij. në të vërtetë, në këtë pasazh Ai bën betimin në zemërimin e tij. Ai bën pikërisht atë që një nga kuotat më parë thotë se nuk duhet të bëni. Por zemërimi i tij nuk është i ndryshueshëm si e jona. Kjo nuk do të thotë se të gjithë zemërimi i njeriut është mëkatar. Por tij nuk është. Zemërimi nuk dehin Atë dhe të lëvizin atë për të marrë vendime të paarsyeshme. Në vend të kësaj, zemërimi i tij është niveli i drejtohet, i shenjtë, dhe Ai ende i përgjigjet me mirësi dhe drejtësi.

Pjesa tjetër e përjetshme e Perëndisë është e bukur, i qetë, jo-stresues, Perëndia përlëvduar vend që të gjithë popullit të tij të vërtetë do të përfundojë deri në. Zemërimi i Perëndisë është i shenjtë, vetëm, i tmerrshëm, tmerrshme fatin për ata që të marrin atë që meritojnë [riformuloj]. Nuk ka paqe në Ferr. Nuk ka lehtësim në Ferr, vetëm vuajtje dhe zemërimi. Dhe ne nuk jemi duke folur për zemërimin e një ushtrie apo një burrë, por zemërimi i Perëndisë të plotfuqishëm në kokën tuaj për një përjetësi. zemërimi i Perëndisë nuk ekzistojnë vetëm në Dhiatën e Vjetër. Ai ende e urren mëkatin sot. Ne duhet të frikësohen këtë Perëndi të mahnitshme. mëkati i tyre ua largoi pushimit të Perëndisë, dhe e jona mund të too.

Kjo është për të gjithë ne këtu këtë mbrëmje. Pasi të vdisni, ju ose do të hynin në prehjen e Zotit ose të qëndrojnë përpara indinjatës së Zotit. Këto janë vetëm dy opsione. Të gjithë ne e meritojnë opsionin e dytë. Sepse të gjithë ne jemi si brezi mëkatar ai flet për. Ne do të shkojmë vetë rrugën tonë. Ne do të shkojmë në rrugë të gabuar në zemrat tona dhe ne nuk do të ndjekim rrugët e Tij. Ne e kemi bërë këtë gjë që zemëron Zotin mbi dhe mbi dhe mbi përsëri.

Pra, a ka shpresë për ndonjë prej nesh? ka.

Në 1 Thesalonikasve 1:10, Paul përshkruan një njeri nga Galilea me këto fjalë, "Birin e tij nga qielli, të cilin ai e ngjalli prej së vdekurish, Jezusi që na çliron nga zemërim që po vjen. "

Dhe më vonë në 5:9-10 ai thotë besimtarëve, "Sepse Perëndia nuk na ka destinuar për zemërimin, por për të marrë shpëtimin me anë të Zotit tonë Jezu Krisht, i cili vdiq për ne kështu që, qofshim zgjuar qofshim fjetur, ne të mund të jetojmë me të. "

Shpresa jonë e vetme është Jezusi. Dhe Ai na do kaq shumë.

"Në këtë është dashuria, jo se ne e kemi dashur Perëndinë, por që ai na ka dashur ne dhe dërgoi Birin e tij për shlyerjen e mëkateve tona. " 1 nevojtore 4:10

Nuk ishte një filxhan, plot me zemërimi i furishëm dhe zemërimi që Perëndia ishte i gatshëm të derdh mbi ne. Por për ata prej nesh në Krishtin, ne nuk kemi për të vënë atë zemërimin. Në vend të kësaj, Perëndia e ka marrë këtë kupë nga mbi kokat tona dhe Ai e zhvendos atë. Për ata prej nesh në Krishtin, Ai e mori zemërimin që kemi ruajtur, derdhur të gjitha në një filxhan, vënë atë mbi kokën e Birit të Tij dhe Ai derdhi të gjithë jashtë në Të. Çfarë është dashuria e madhe! Jezusi duroi zemërimin tmerrshme e Perëndisë për mëkatarët në kryq. Ai vdiq në atë kryq, por Ai u ngrit nga varri e tij tri ditë më vonë si Mbret tonë fitimtare. Dhe Jezusi ka thënë, "Eja tek unë, të gjithë të munduar dhe të rënduar, dhe unë do t'ju jap çlodhje. " (Matthew 11:28)

Lajmi i mirë është se ata që vënë besimin e tyre në këtë Jezusin- Perëndia nuk ka zemërim lënë për ne. në Krishtin, Perëndia nuk është i zemëruar me ne. Ai është i hidhëruar me ne, kur ne mëkatojmë, por nuk do të dënohet për to. Lum njeriu të cilëve mëkatet u nuk llogariten kundër tij.

Dhe në qoftë se ne vazhdojmë të besojmë Krishtit, kur Ai të kthehet ne mund ta pranonin me gëzim në vend të terrorit. Dhe ne mund të këndojmë, "Edhe kështu është edhe me shpirtin tim."

AKSIONET

4 comments

 1. Evanpërgjigje

  Faleminderit, udhëtim. Unë të kërkuar për të marrë reagim tuaj në diçka, sepse ju keni qenë dikë që ka luajtur një rol të madh në ecjen time me Krishtin. Kjo do të jetë e gjatë, kështu që nëse ju nuk e merrni rreth asaj, une kuptoj.

  Kur unë u bë një i krishterë disa vjet mbrapa, gjërat ishin të thjeshta- besojnë Jezusin plotësisht, Zoti ju forives për çdo gjë (e kaluara, i pranishëm, i ardhshëm), vetëm besim tek ai dhe ai do të kujdeset për pjesën tjetër. Jo për të bërë ndjenjat bazë të besimit, por prapa në ato ditë ka pasur një gëzim i vazhdueshëm dhe bindja erdhi natyrshëm nga të menduarit unë u falur pa kushte. Vetëm një fëmijë që pretendonin babain e tij dhe nuk shqetësohen për nevojë të jetë e përkryer. Fokusi ishte e gjitha në mirënjohjen për Krishtin. Unë nuk duhet të shqetësohen për mëkatin, sepse mënyra Unë të shikuarat atë- puna ime ishte të besojnë Jezusin, Fryma e Shenjtë u kujdes e pjesës tjetër.

  Siç kam shpenzuar më shumë dhe më shumë kohë në fjalën, ka pasur shkrime që do të dalë që tronditi atë themel besimi / hirin që kam përshkruar më parë dhe mori mua përsëri në fëmijërinë time. Babai im sidomos (i cili ishte i ri në besim në atë kohë, kështu që unë nuk do ta mbajë atë kundër tij) ishte shumë i shpejtë për të theksuar drejtësinë e Perëndisë pa e balancuar atë me mësim në lidhje me mëshirën e tij. Për shembull, Ai më mësoi në një moshë shumë të re që unë do të pendohem për të gjitha mëkatet e mia, në mënyrë që të ruhen, se shumë të krishterë do të jetë në për një zgjim i ashpër në Ditën e Gjykimit, sepse ata mendojnë se Jezusi do të mirëpresin ato, kur ata ende thyejnë ligjin e Perëndisë, etj. Ai ishte i madh në duke folur në tounges, shumë gjëra të tjera, por nuk ka goditur shumë në duke besuar te Perëndia pjesën.

  Sa më shumë dyshime crept në dhe unë u bë i interesuar thellësisht në teologji, diku përgjatë vijës kam vendosur një model të duke u përpjekur për të marrë gjërat në fuqinë time dhe të kuptoj çdo gjë jashtë intelektualisht në vend të afruar dhe duke pritur në Perëndinë. Unë nuk mund t'ju them se sa orë kam shpenzuar kërkimeve gjëra teologjik, pyetjet pa përgjigje, në kërkim të up shkrimet në greqisht, etj. në internet të këtij viti të kaluar. Procesi im mendimi ka qenë “E pra në qoftë se Jezusi ka të gjitha këto kushte, atëherë unë duhet të sigurohemi që unë të plotësojnë kushtet.” kështu, shëtitje im u bë intelektual dhe perfeksionist. Ajo që dikur ishte aq e thjeshtë u bë krejtësisht e komplikuar, besimi im ishte i gjymtë, dhe kështu unë jam ende në një kohë mjaft të rënduar në ecjen time me Krishtin tani.

  I vini re dy kampe kundërshtare pabalancuara brenda krishterimit dhe unë jam i sigurt që ju mund të bien dakord- 1) një “bindje” kamp dhe 2) Jezusi pagoi të gjitha” kamp. Kampi bindja është i shpejtë për të theksuar përgjegjësinë tonë dhe zakonisht i referohet ungjijve sinoptikë, Zbulesa, OT, etj. Jezusi pagoi atë të gjithë streset kamp besuar atë vetëm dhe duket se mbështeten shumë të rëndë në Paul. Kur kam filluar duke ecur me Krishtin, Unë patjetër pasur mendim të kampit 2, por më shumë kam studiuar Shkrimet dhe (trishtim, opinionet e njerëzve në internet) Unë u bë shumë i befasuar për dyshues kuptimin tim të hirit që ndryshoi jetën time. kamp 1 është e madhe në lidhje me drejtësinë duke theksuar dhe të pandryshueshme natyrën e Perëndisë, por duket se përpiqet të prodhojë bindje nga vullnet mishor. Ata do të referencës gjëra si më “Zot, Zot… Unë s'ju kam njohur kurrë” Shkrimet e Shenjta. kamp 2 është e madhe në lidhje theksuar faljen e Perëndisë dhe kohë e mirë dhe rainbows sende, por portretizon Perëndinë si në qoftë se ai është dy njerëz krejtësisht të ndryshme nga OT për NT. Ata do referencë se asgjë nuk mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë dhe për atë lloj të stuff. e vërteta e Perëndisë duhet të jetë diku në mes të ekuilibruar, e drejtë? Qëllimi im është vetëm për të njohur Perëndinë për të cilët ai thotë se është dhe të ketë një kuptim biblik të balancuar të të gjitha atributet e tij. Unë jam ka e vështirë kohë duke u kthyer në vetëm duke besuar atë dhe duke qenë në marrëdhënie me të, sepse unë jam i shqetësuar vazhdimisht për “mos qenë në gjendje të kuptoj çdo gjë jashtë” (Unë jam duke u mbështetur në të kuptuarit tim tmerrësisht). E vetmja gjë që unë të marrë ngushëllim në të drejtë tani është ky- Duke u kthyer në këmbë dhe duke folur me Perëndinë dhe duke besuar se Ai do të marrë këtë gjë kudo që ai ka nevojë për të marrë atë në qoftë se unë vetëm do të besojnë atë për të bërë atë. Nëse ai ka të gjitha këto kushte, atëherë puna ime është që të besojnë se hiri i tij do të më ndihmojë të përmbushur ato.

  Shume dashuri, udhëtim.

  • Lizpërgjigje

   Hi Evan,
   Unë pashë Angst tuaj, dhe ju jeni të drejtë. Nuk janë në thelb dy kampe kur ju shikoni në foto e madhe. Nuk është bilanci pse, dhe unë e di se ju mund të merrni atë. Unë them të marrë më tepër se të gjetur, sepse Zoti na thotë, “trokitni dhe dera do të hapet”. Studimi Fjalën është e mirë, nuk ndalet. por, jeni gjithashtu në lutje? Unë nuk jam duke folur në lidhje me duke u lutur me një ndjenjë e detyrimit ose një listë lavanderi të kërkesave. por, duke u lutur me të vërtetë nga zemra juaj. Është diçka për të praktikuar, Unë kam qenë mësuar se si për ta bërë atë më të mirë vetë kohët e fundit. i parë, lavdërojmë Perëndinë për të cilët Ai është i. Pastaj kërkoni falje, falja specifike. Pas kësaj qasje fronin me shqetësimet tuaja, shqetësimet dhe barra. Përfundojë atë me më shumë falënderim. Ka disa Apps mëdha atje që mund të ndihmojë me këtë (Examen dhe Shqyrtoni). Të dyja këto janë Apps lutjes që një mik i imi shumë i sugjeron. Unë nuk kam vendosur që një për të bërë ende. Unë do të sugjeroj leximin e librit, i zjarrtë, nga Priskilën Shirer. Unë jam duke e lexuar atë të drejtë tani. Është në lidhje me lutje dhe luftë shpirtërore dhe kjo është aq e madhe! Really hapja e syve. Unë jam duke menduar gjithnjë e më shumë se në shoqërinë perëndimore ne jemi në gjumë frymësisht. Ne kemi një qasje rastësor për lutje dhe luftë shpirtërore është një përrallë – por kjo është e gjitha shumë e vërtetë. Ju do të gjeni paqen në lutje – flasim me Perëndinë për pyetjet tuaja. Është në rregull për të bërë pyetje. Unë shpresoj se ju jeni në gjendje për të parë këtë dhe unë shpresoj se kjo ju ndihmon Evan!
   Motra juaj në Krishtin,
   Liz

 2. Keenan Allen Jerseypërgjigje

  Nuk janë një shumë mospërputhje nga volejboll shtëpie së bashku me topin në natyrë plazh. Gjëja më e vështirë për të marrë e dobishme për të është në fakt ju hyni foward aktual grimcuar gur gëlqere. Një taktikë oborrin e shtëpisë është përgjithësisht thjesht 3 hap teknikë ku ju filloni drejt deri në vend se të shkojnë përpara si ju të fluturoj.