Како ги користиме нашите дарови за Бога?

Ова е една кратка порака од напредување колеџ конференција во Raleigh, Соединетите Американски Држави. Можете да прочитате на ракопис под:

Сакам да ви зборувам многу кратко за користење на нашите дарови за слава на Исус.

Дали некогаш сте слушнале деца поставуваат прашања? Тие имаат неверојатна љубопитност што се чини дека нема крај. Тој магичен збор “Зошто” може да оди на часови и часови. Имам пријатели кои е децата се во оваа фаза во моментов. Па, се чини дека е малку дете во душата што сака да се запрашаме зошто, но тоа не е за апстрактни прашања, тоа е за секојдневните работи.

Јас не сум многу лесно мотивирани. Има некои луѓе кои природно се вози, и фактот дека нешто треба да се направи е доволно мотивација за нив. Мојата сопруга е еден од оние луѓе; јас не сум.

Во цел за мене да се добие ништо направено, Ми треба чувство дека правам нешто големата. "Но, ако јас земам ова ѓубре надвор, ќе ѓубре човек се спаси?"Јас сум голем човек слика, и јас сум ретко се подготвени да детали или досадни задачи. За жал, детали и досадни задачи се најголемиот дел од реалниот живот. Ова е причината зошто јас се борев толку многу во средно училиште, дури и откако станав христијанин. Мојата математика часови се чинеше бескорисни и домашна работа се чувствува како губење на време.

Знам дека не сум единствениот кој може да се смета дека е тешко да се мотивира понекогаш. Сите ние имаме овие недели, каде таа се чувствува како бескраен циклус на бла. Понекогаш само сакаат да бидат мотивирани од големите работи, но сè е голема затоа што се што е дел од голема приказна. На голема приказна која Бог ја зборува за себе и својата слава.

Ова важи дури и од нашите подароци. Ние може да биде во искушение да мислам на нашите дарови, како дел од приказната се раскажува за себе. Како и сите на животот е малку биографија која води до други се импресионирани со нас. Кога наместо на сите на животот е поглавје во голема приказна на Божјата слава.

Вашите дарови се таму за да им помогне каже на голема приказна.

Сето ова е за слава на Бога

Се сеќавам кога почнав да мислам на сето она што на овој начин. Почнав да рапуваат кога бев вистински млади, и сè што ми беше rapped за себе. Тогаш сфатив дека се што беше таму за слава на Бога, не славата на патување. Еве еден од пасусите што навистина ме збркана.

15 Тој е образ на невидливиот Бог, првороден од сето создание. 16 Бидејќи преку Него е создадено се, на небото и на земјата, видливо и невидливо;, престоли, или дали територии или владетели или органи за сите нешта се создадени преку Него и за Него.
Колосјаните 1:15-16

Го сакам како Павле јасно е дека Исус создал сè. Тој не остави ништо. Работи на земјата и на небото, нешта што може да се види и работи што не може да се види, цареви и владетели на различни видови, дури и духовните сили и органи. Подоцна во книгата (и на други места) Павле се однесува на злите духови како владетели или органите. И тој е велејќи дека тие се создадени од Бога и за Бога. Па, ако дури и демоните се создадени од страна на Исус, за Исус, тогаш сигурно нашите дарови се.

Бог го создал сè и има власт над него.

Една од различни работи кои за Божјиот авторитет е тоа што таа никогаш не беше предаден на него. Кралевите излезе следната како наследник. Се избираат претседателите. Полицајци се обучени и со оглед на значка. Само Бог е Оној кој е орган отсекогаш постоело.

Тој не ја преземат улогата на некој друг. Тој не се обучуваат за тоа. Тој не мора да се квалификува за тоа. Тој никогаш не бил избран, и тој никогаш нема да биде отповикан. Нешта се создадени за доброто на кои се под негова власт и се користи за неговите добри цели.

Затоа, Бог нема намера да се добие слава само од дел од вашиот живот, но од сето тоа.

Вашите дарови се создадени од Бога со посебна намена, да ја раскаже приказната на Неговата слава.

Кога ќе купите мебел од ИКЕА, Јас веќе знам две работи: 1, ова веројатно ќе се распадне следната година. и 2, таму се случува да биде многу парчиња и инструкции во.

Зарем не би било глупаво ако Зедов некои од оние завртки, кои биле наменети за полица и да ги користат за нешто друго? Тие беа дадени на мене за purpose- од дрво штици на завртки и алатки-и тие се дел од зграда, која полица. Подароци дека секој човек поседува алатки во вашиот приказни алатникот. Посебно со оглед да ја раскаже приказната на Божјата слава. Тие постојат за да се донесе Божјата слава.

Некој може да се каже, она што за мене иако? Што е со моите лични исполнување? Сакам да бидам голем. Па најголема улога што некогаш може да се игра, е улогата во големата слика. И Бог ги повика сите нас, да се биде дел.

Но, како да се дојде до местото каде што ние ги користиме нашите дарови за Божја слава? Ние не сите го прават тоа совршено.

Падот во љубов со слава на Бога

Проблемот е што често не ја гледаат славата Божја како нешто вреди да се бори и да се живее. И тоа е затоа што ние не го види Бога како доволно славни. Кога ќе почнете разбирање на тоа како големата Бог е, ќе почнат да се разбере зошто универзумот се врти околу Него и Го сам.

Кога ќе го прочитате Исаија 40 ќе видите дека се обидуваат да се земе својата слава за себе или за некој друг не е ништо помалку од грабеж. Таа му припаѓа на него и тој тоа го заслужува!

Јас би ве охрабруваме да ги прочитате овие делови од Светото Писмо, каде што луѓето се фалиме со Бога. Исаија 40. молитва Ана во 2 Самуел 2. Мојсеј песна по тие одат преку Црвеното Море. Псалм 135.

До кога ќе се заврши во слава на Бога, вие не ќе се грижи да го користите вашиот подароци за него.

Понекогаш тешко е да се размислува за тоа како да го користите вашиот подароци за слава на Бога, бидејќи тоа не е секогаш толку очигледни. Тоа е повеќе од очигледна кога ви се чини дека да се има јасна говорење подароци или нешто што се чини духовна. Или дури и во уметноста. Но, тоа не е толку јасно кога вашите дарови се чини дека се администрација или гостопримството.

3 Прашања

Павле ни дава некои индиции на друго место во Колосјаните. Слушајте што вели тој во Колосјаните 3.

23 Што и да направиш, работат од срце, како за Господ, а не за мажи, 24 знаејќи дека од Господа ќе добиете наследството како награда. Ќе се служи на Господ Исус Христос.
Колосјаните 3:23-24

Павле не е под впечаток дека административните подароци, или подароци за помош на децата, или подароци само да се направи досаден работа и не може да се користи за слава на Исус. Постојат три едноставни прашања можеме да се запрашаме врз основа на она што вели тој

Како треба да работат? Ние треба "да работат од срце"

Ние може да биде во искушение да работат мрзеливо. Особено во работи каде што врската со Божјата слава не е јасно. Но, Павле вели работа срце или со сите на срцето. Треба да работиме со искреност и посветеност

2. За кого работиш? Се работи за Исус.

Понекогаш може да биде во искушение да работат напорно, но за да го направи тоа за погрешни луѓе. Да се ​​молам на нашите шеф или нашите родители или соработници. Додека ние често немаат власт над нас, ние на крајот се работи за да му угоди на Бог не ги. Ние не можат да заработат својата љубов, но можеме да му веруваме и да му донесе задоволство од негова чест.

3. Што ќе се добие? Вашиот наследство како што се наградат

Понекогаш може да биде во искушение да дури и да работат напорно за Исус, но да се мисли тешко ми е, Се работи за ништо. Тоа не е во ред! Вие работа да се молам Бог, ќе одговори на Него. И ние ќе бидат наградени за нашиот труд, од страна на Божјата благодат. Неговата милост ни ги мотивира да работат од срце и тој ни наградата за работа што тој го прави во нас. Плата не е доволно да се изгради вашиот живот наоколу, но вечна наградите се.

Scheming за Божја слава

Дали некогаш сте забележале како ние шема за работи на кои сме навистина завиткани во?

Сум го видел ова во мојот живот и е осуден со тоа. Еве еден пример. Јас се случи да биде љубовник на патики. А понекогаш може да се добие премногу завиткани во тоа. Значи пред неколку недели имавме шанса да одам во голема патики продавница додека бевме во друг град и сите бев возбуден околу тоа. И тогаш тоа изгледаше како тоа не се случува да работат надвор.

Јас исполнет надвор и се случува низ многу проблеми за да се случи. Бев правење на повици и размислува за промена на летови, итн. Но, тогаш јас престанав да и се прашував, "Зошто?"Затоа што беше завиткана во неа.

Се чини шема за работите кои ги сакаме. Ние се најдат начини да се случуваат некои работи. И кога ќе сакаат славата на Бог да се најдат начини да се користи секој ќош и пукнатина на живот за тоа. Тој е достоен за тоа.

Мој совет е ова: Чејс Исус и да падне во љубов со него додека не го видите се што како можност да се каже на луѓето за него.

АКЦИИ

11 коментари

 1. КамеронОдговори

  Truly, my priorities of my life have been put into perspective from reading this…… At times I feel less fulfill with the work I am called to do…..so much so that the very gifts God has blessed me with I most of the time tend to discredit…..thus I discredit the very meaning of the work God calls me to do and displace His Love and soul purpose of my service forgetting that it is for His Glory and Glory alone why I do and have my being……#blesstobecallforpurpose#

 2. КрисОдговори

  Great article bro. It encouraged me and reminded me of some important principles. Thats why it’s so important to continue reading the scriptures diligently, the Bible always renews our mind. And as the saying goes, “if you don’t use it, you lose it”. It’s important to put into practice what we learn from scripture and make it a habitual practice. Distractions, депресија, struggles can lead to poor habits when not handled properly, resulting in more frustrations. God’s way is always the best way, Christlikeness is the way of peace and joy and glorifying God.

 3. TamekaBowenОдговори

  So powerful. Everything was truly created for Jesus and by Jesus. What better opportunity to uplift his gospel which is our soul purpose in the body of Christ!! Hallelujah what a powerful message!! :-)

 4. ЛавОдговори

  I loved it because everyday i do a little right and a lot wrong, I’m hating this a lot but your words gave me hope for change. We should not focus on what we are doing well and this will help us improve