Çfarë nuk vrasin mua

Kur ju jeni duke shkuar nëpër një kohë të vështirë, njerëzit nuk e gjithmonë e di se çfarë të them. Rezultati është klishetë pakuptimta apo përpjekjet e rëndomtë për të pirë e të ngrënë ju lart. Unë kam pasur gjithmonë një problem me klishe phrases- lloj që nuk do të thotë asgjë për personin duke thënë se ato dhe në fakt nuk ndihmojnë personin i dëgjuar. gjëra pa kuptim si, "Chin up" dhe "Kjo do të bëhet më mirë." Really? Si nuk e dini? Ju nuk e bëni miqtë tuaj çdo të mirë duke i dhënë atyre dritë, shpresat gëzof që nuk janë të rrënjosura në çdo gjë. Kur godet thellë dhimbje ne kemi nevojë për të rock solid vërteta për të na mbështetur.

Gjatë periudhë së tij me kancerin, Christopher Hitchens shprehu zhgënjimin e ngjashme me disa nga frazat pakuptimta të hedhin rreth. Ai shpenzon disa faqe sulmuar njërin prej tyre në librin e tij, vdekshmëri. Ai thote, "Veçanërisht, I kanë ndaluar pak lëshimin njoftimin se "çdo gjë që nuk do të të vrasin me më bën më të fortë." "Ai vazhdon të thotë, "Në botën brutale fizike ... nuk janë të gjitha shumë gjëra që mund të ju vrasin, mos të të vras, dhe pastaj të largohet nga ju në mënyrë të konsiderueshme më të dobët. "Nuk mund të ju vetëm ndjehen gëzimin?

Kjo tingëllon dëshpëruar, por unë mendoj se Hitchens është e drejtë në një kuptim. Është krejt e mundur që ne të mund të kalojnë nëpër gjëra të vështira që vetëm të na dobësojnë dhe të na sjellin më afër vdekjes. Unë mund ta imagjinoj dikush duke i kërkuar pyetjen, “Si mund të diçka e kjo e tmerrshme të bëjë më të fortë?” Edhe njerëzit më pozitive mund të ndahen nga brutaliteti i botës sonë të rënë. Optimizmi mund të mbijetojë vetëm kaq shumë rrahje deri sa ajo prishet, dhe realiteti në fund nuk gëlltitet atë. Frazat që dikur dukej e bukur tani duket e pa vlerë. Por është ndjenja mirë-kuptim Hitchens sulmuar kurrë e vërtetë? keshtu mendoj.

Kur është e vërtetë?

"Ajo nuk do të më vrasësh mua më bën më të fortë", mund të jetë e vërtetë, por vetëm në qoftë se ka diçka përtej kësaj jete. Nëse këtë jetë, kjo botë, dhe ky trup janë të gjitha nuk ka, Hitchens është e drejtë. Kjo është një gënjeshtër. Ajo do të jetë si të thuash, "Çfarë nuk gjithsej makina ime e bën atë më të fortë." Kjo është qesharake. Ju do të duhet të injorojnë të vërtetën për të besuar se. Por në qoftë se sprovat tona përkohshëm të ketë një lloj kuptimi të përjetshëm ajo ndryshon gjithçka.

Pali na thotë, "Të gjitha gjërat bashkëveprojnë për të mirë për ata që e duan Perëndinë dhe janë të thirrur sipas qëllimit të tij." Ky ajet është ndonjëherë abuzuar, por kjo është një nga premtimet më të bukura në të gjithë Shkrimit. Kjo nuk do të thotë se të krishterët janë të pamposhtur. Të gjithë ne do të përballet me sprova, por ne nuk mund të në fund të jetë i mundur nga ana e tyre. Edhe armiqtë tanë më të keq, si vuajtjes dhe vdekjes, bëhen miqtë tanë në Krishtin, sepse në fund të fundit të punojnë në favorin tonë.

Pra, si saktësisht mund këto sprova shkatërruese në fakt na bëjnë më të fortë? Këtu janë tri mënyra (me mbivendosje të konsiderueshme):

1. Ata na bëjnë të varet nga Jezusi

Kur unë të ndjehen si gjithçka në jetën time është duke shkuar mirë, zemra ime menjëherë Retreats në vetë-varësinë. Ajo kurrë nuk dështon. Unë të fillojë të lutem më pak, sepse unë subconsciously të marrë unë nuk mungon asgjë. I bërë krenar, sepse unë mendoj se unë jam arsyeja çdo gjë është duke shkuar mirë. Në ato kohë, Unë jam duke harruar se Perëndia është dhënësi i dhuratave të mira, dhe unë ende nevojë për atë për të mbështetur mua. Unë jam duke supozuar se unë jam i drejtë për të gjitha mirësive të Tij.

Por, kur sprovat vijnë rrugën tonë, ata na tregojnë vetë dobësinë tonë. Sëmundja kujton se sa e brishtë jemi ne, vë-humbura na kujtojnë se puna e vështirë nuk garanton asgjë, dhe konflikti na kujton se ne kemi nevojë për Jezusin në çdo fushë të jetës sonë.

2 Corinthians 12 është një ngushëllim për mua në kohë dobësie. Paul pranon se Perëndia i dha atij një gjykim për të "mbajtur [atë] të bëhet i mendjemadh. "Dhe ai thotë se krenohet me kënaqësi në dobësinë e tij, dhe se ai është i kënaqur me të gjitha llojet e gjykimeve. Si mund të Paul të jetë i kënaqur dhe madje i kënaqur në lidhje me gjykimet e Tij? Unë mendoj se Pali na thotë se këto gjykime të bëjë të qartë se Ai ka nevojë për hirin dhe fuqinë e Perëndisë. Vetë-varësia është dobësi, dhe varësia Krishtit është forca. Kështu Pali thotë, "Kur jam i dobët, atëherë jam i fortë. "

2. Ata na bëjnë më shumë si Jezusi

Ne kurrë nuk do të jetë në gjendje të durojmë sprovat shkatërruese deri sa ne kuptojmë se ngushëllimi ynë dhe shëndeti i mirë nuk është ajo që është më e rëndësishme. Rehati dhe shëndeti janë gjëra të mira që Perëndia kënaqet për të na dhënë. Por vullneti kryesor i Perëndisë për jetën tonë është se ne do të jetë si Jezusi. Dhe Ai është edhe të gatshëm për të përdorur gjykime për të përmbushur atë. Hebrenjve 12 thotë, "[zot] na ndreq për të mirën tonë, që të mund të ndajnë shenjtërinë e tij. "Trajnimi në palestër Perëndisë mund të dëmtojë ndonjëherë, por ai do të na bëjë më të fortë.

James 1:2 vjen në mendje, ku ai na thotë që "konsideroni një gëzim të, vëllezërit e mi, kur ju i përmbushni gjyqet e llojeve të ndryshme…"Arsyeja që ne duhet të konsideroni një gëzim është karakteri Krishtit ajo prodhon. përulësia jonë është më e rëndësishme se lumturinë tonë. Është më mirë të jenë fizikisht të dobët dhe të fortë frymësisht.

3. Ata na bëjnë të gjatë për të qenë me Jezusin

Zemrat tona janë dobësuar nga mëkati, dhe ne shpesh e gjejnë veten dëshirë e madhe për më shumë të asaj që kjo botë ka për të ofruar. Por, kur gëzimet e përkohshme të kësaj bote janë marrë nga ne, ne jemi kujtoi se Toka nuk është shtëpia jonë. Shtetësia jonë është diku tjetër.

I love duke qëndruar në hotelet e bukur, dhe kur të bëj unë të përpiqet për të përfituar nga të gjitha gjallërim. Por pastaj kam filluar të humbasë gruan time, dhe pastaj e kuptoj unë nuk kam rroba kam për qëllim të sjellë, dhe pastaj të kuptoj shërbim në dhomë është rreth gjysma aq i mirë sa gatim gruas sime. Ajo kujton se ky hotel është shtëpia ime. dëshirat e paplotësuara të më e gjatë të jetë në shtëpi. Kjo tokë nuk është ajo ku ne i përkasim, dhe gjykimet na kujtojnë se parajsa jonë është diku tjetër, me Zotin tonë. Nuk do të ketë dëshira të paplotësuara në Qiell, për shkak se Zoti ynë do të kënaqë të gjitha dëshirave tona. Ai do të heqë dhimbjen dhe derdh hirin e Tij mbi ne përgjithmonë.

Kështu që herën tjetër që ju keni një mik duke shkuar nëpër një kohë të vështirë, kujtoj ata se edhe rrethanat më tragjike mund të na bëjnë më të fortë. Jo përmes të menduarit pozitiv dhe optimizëm, por me shpresë të vërtetë dhe ndryshim të vërtetë. Dhe kur ju jeni duke kaluar një sezon të vështirë, le të nxjerrë ju më afër Krishtit. Mos kini frikë, Zoti është me ty.

Shpresa e besimtarit është përtej varrit, dhe në jetën tjetër ne do të jetë si dhe me të. Pra, edhe ajo që vret të na bën më të fortë.

AKSIONET

32 comments

 1. mikpërgjigje

  Thanks udhëtim, kjo ishte pikërisht ajo që unë e nevojshme për të dëgjuar tani. Shkuarja nëpër një kohë të vështirë super dhe besnikërinë e tij për ta ngushëlluar fëmijët e tij kurrë nuk arrin të amaze mua.

 2. kwena albertpërgjigje

  Tmerrshëm piece.I do të bëjë larg me klishetë e zakonshme dhe në vend këshillojnë ata që janë në dhimbje nga sot e tutje për të parë për në shkëmbin që është më i lartë se i..Thank ju zotëri

 3. Michaelpërgjigje

  Kjo ishte pak e habitshme për të lexuar. Unë kurrë nuk e kishte menduar me të vërtetë në lidhje me thëniet pozitive në situatat negative duke qenë një gjë e keqe. por, përsëri, kjo është me anë të lavdisë së Perëndisë që ne mund të menaxhojnë nëpër kohë të vështira dhe të kuptojë se ka diçka më të madhe se kjo botë. Çfarë nuk do të më vrasin, ose e bën, më bën të fortë, sepse ajo tërheq më afër Zotit.

 4. Frankypërgjigje

  Zoti. Tripp Lee

  U zgjova këtë mëngjes ndjenjë mendjemadh dhe lloj i paprekshëm besuar se pasi shumica e gjëra në jetën time po shkonin në rregull, atëherë unë nuk duhet të besojmë Perëndisë edhe më shumë. I ishte e gabuar dhe u kujtoi të saj mjaft menjëherë si dita po përparonte në. Faleminderit për depërtim tuaj në këtë mënyrë dhe lutem që Zoti do të më tregosh Grace dhe të marr më nga këtu ku jam.

  Vëllai juaj në Krishtin

 5. raeneepërgjigje

  Dear Mr.trip lee,

  I just love këtë (: Unë kam një pyetje kisha ime është në të vërtetë duke bërë një seri “çka në tokë jam këtu për?” n im në nga udhëheqësit e rinisë dhe unë do të jetë bërë një mësim një dishepuj dhe çdo gjë që ju tha se lidhjet në mënyrë të përkryer të shkaktojë në të seksioneve është në varësi të zot gjatë shtigje… kështu që nëse ok e saj mund të i përdorin disa gjëra tuaj? Ashtu si kuotat LiL apo shkrimet, por vetëm me permisson tuaj …. Dua seriozisht stuff tuaj dhe të tij diffently ndihmuar mua të rritet si christian (: ju falënderoj për të qenë një njeri i zot n nderuar thirrjen tuaj për të shkuar në predikimin. Gods gonna të bëjë disa gjëra të fuqishme në jetën tuaj dhe familys jetën tuaj (:

 6. GabeTavianopërgjigje

  Qenë një përafërt dy vjet, dhe ky post është vetëm duke shpërthyer me të vërtetë të ndershëm. Shumë të nevojshme për këtë babai i tre vajzave, dhe burri me një autor dhe folës mesazhi i të cilit ka ndryshuar nga sfidat e martesës dhe amësisë për të ngulmuar kur të gjithë duket e humbur.

  udhë tuaj, Jam mirë, ka qenë kënga ime theme dy vitet e fundit, udhëtim. Nuk fiksime ndonjë këngë louder, dhe unë nuk mund të ketë kërkuar Perëndisë për fjalë stilolaps që foli asnjë thellë shpirtit tim. Ka momente kur edhe mendimet më të vogël të vetëvrasjeve kaluar mendjen time. Te sigurte qe ndjeni sikur ju jeni në luftë, kur kjo është e vërteta ndershëm.

  Por shpresa e vërtetë dhe ndryshim të vërtetë janë shumë më të vlefshme se duke hequr dorë. Kjo është aq e vërtetë. Nuk është një luftë për të luftuar për secilin prej nesh. Unë e vlerësoj ju marrë kohë për të stilolaps këto fjalë, udhëtim. Unë do të leximit nëpërmjet këtë post disa herë më shumë. Duke lavdëruar Perëndinë për të folur me ju në earbuds tona, ne skene, në minber, në shtëpinë tuaj, dhe në web.

 7. Liampërgjigje

  udhëtim, mbani shkrim njeri! Tuaj dy postimet e fundit kanë folur për saktësisht se ku unë jam në në jetë dhe unë kam ardhur të gjithë ata vetëm kur unë e nevojshme për të. Perëndia është padyshim duke punuar me ju.

 8. Carlotapërgjigje

  Çfarë ju tha se duhet të më ndihmoni për të kuptuar ca dhe do të thotë një shumë për mua. Mesazhi bëjë një shumë me atë që unë kam qenë duke kaluar për rreth 5 vjet dhe ende duke kaluar now.Thank ju Trip Lee.

 9. ndiqni ndekaipërgjigje

  është e vërtetë për christian që ecën me anë të besimit dhe jo me anë të sight.i kanë qenë në kohë të vështira; ku çdo gjë ishte mbaronte kundër expectations.It tim u bë edhe më e vështirë për të mbajtur besimin tim në Zotin, por për shkak se unë e dinte se dhimbja i ishte duke përjetuar është e përkohshme dhe të dizajnuara për të bërë më të fortë për të mos shkatërruar me.I mbajtur në Jezusin dhe këtu unë jam i mbizotëronte.

 10. Charlespërgjigje

  Unë mendoj se ju duhet kjo pjesë përmban një shumë të vërtetave. Sigurisht, si një besimtar që e bën të më vrasin, ose e bën vetëm më bën të fortë. Zoti ju bekoftë dhe ju japin pasqyrë për të folur më shumë nga të vërtetat e Tij për popullin e tij.

 11. Kathrynpërgjigje

  Trip Hi

  Faleminderit për këtë mesazh. I ka inkurajuar me të vërtetë mua, sepse unë kam qenë të paturit e një kohë të vështirë për të gjithë 12 vjet, duke u ndeshur me një padëgjuar e sëmundjes dhe unë me të vërtetë duan të thellojnë marrëdhënien time me Perëndinë. Unë jam në pikën ku në ditët e sotme unë vetëm ndjehen të mpirë të emocioneve, por besoj se Fryma e Shenjtë është duke i bërë thirrje mua të besoj Jezusin dhe varet nga Ai.

 12. amandapërgjigje

  Të tilla një post i shkolluar dhe me të vërtetë ju ndihmon të vënë gjërat në perspektivë, humbur vetëm vëllai im 3 muaj më parë në mieloma e shumëfishtë dhe nëna ime është në fazat e rënda të çmenduri unë e di që të jetë në gjendje për të përballuar unë kam për të nxjerrë fuqinë time nga Perëndia, dhe gëzohemi që një ditë para se ai të kalojë ai më lejoni të çojë atë te Zoti dhe dha jetën e tij. Vazhdo Me punën e mirë, ju jeni të frymëzuar tim 18 vit i biri i vjetër për të shkruar muzikë dhe për të mbajtur deri me piano e tij, qëndrojnë bekuar!

 13. Corrie Reynoldspërgjigje

  Trip Hi,

  Ju gjithmonë keni një mënyrë për të vënë në fjalë se çfarë unë mendoj, por jam në gjendje për të shkruar. Ju keni shumë talente të vërteta. Faleminderit për përdorimin e tyre për atë që u thirrën për të bërë. Zoti e bekoftë ju vëllain.

 14. DeniseSheppardpërgjigje

  Zoti. Barefield…….ju jeni një të mrekullueshme, ndritshëm shembullin e dashurisë së Perëndisë. Ai të ka bekuar në lirike për të ndarë mesazhin e Tij. I vlerësojmë lexuar atë që ju shkruani, duke dëgjuar muzikë tuaj dhe do të duan të dëgjojnë ty personalisht disa kohë. Faleminderit për duke u bindur në ndarjen fjalët e Perëndisë; gjithmonë, pozitiv, uplifting dhe të drejtë në pikë! Good Bless You Brother!

 15. BrandonPulleypërgjigje

  Kam humbur punën time sot dhe unë nuk mund të ju tregojnë se sa e një përgjigje të lutjes kjo është! Pasi u largova I mbajtur duke bërtitur më tregoni se çfarë të bëjë më thoni ju lutem. Tani unë e di. I duhet të qëndrojnë të përulur dhe të kuptojë punën e ardhshme ai i jep më është nga ai nuk e veprat e mia!

 16. Debbiepërgjigje

  Shpjegimi juaj e etërve tanë kuptime gjithmonë më jep kuptim. Faleminderit Trip dhe ju lutem të vazhdojë të ndihmojë për të hapur sytë e mi.

 17. Përmendja: Thesaret e përditshme | thesar Krishti

 18. Kailapërgjigje

  Unë pajtohem se shpesh herë kur njerëzit të ofrojë deri thëniet keni përdorur, ata nuk gjithmonë të bëjë që ju të ndjeheni më mirë. Familja ime dhe kam përjetuar se këtë verë në funeralin e kushëririt tim. Ai u qëllua dhe u vra nga dikush që ai konsiderohet si një mik, dy ditë para ditëlindjes së tij të 19-të. Asnjë nga të ashtuquajturat fjalë inkurajuese ishin të dobishme për shkak se çështja kryesore që ne të gjithë e kishin ishte, ” Pse atë, ai ishte vetëm një "fëmijë?” por, më pas ne shikojmë prapa dhe të shohim se edhe pse ishte një rast i trishtuar që solli familjen tonë më afër së bashku dhe të rivlerësojë marrëdhëniet tona me njëri-tjetrin dhe me Perëndinë. Ne gjithashtu fitoi një anëtar të ri të familjes të mos shpejt pas në vajzën e tij, i cili mund të jetë vëllai i tij binjak.

 19. CynthiaAghomonpërgjigje

  Kjo është aq encouraging..God kurrë nuk ka dështuar dhe se nuk është gati për të filluar me ndonjë nga children..we tij vetëm duhet për të mbajtur shpresën gjallë dhe besoj se ai kurrë nuk do të na lërë nuk na braktisë. Romakëve 8:18 thotë sepse unë mendoj në fakt, se vuajtjet e këtij kohën e sotme nuk vlejnë aspak të krahasohen me lavdinë që do të shfaqet në us..amen

 20. me qirapërgjigje

  Akoma perseri, Unë kam qenë i prerë në zemër!Unë jam i sëmurë në këtë moment dhe unë u pyesin se pse Zoti është lënë këto gjëra u ndodhën mua. Në mërzinë time unë ishte duke shkuar nëpër faqet FB të celebs e mi të preferuar dhe kam ardhur të gjithë faqen tuaj te internetit. mjerisht! Zoti iu përgjigj lutjes sime dhe foli direkt me mua! (nëpërmjet Trip) Është si Udhëtime mesazhet janë përshtatur vetëm për mua (Kjo për shkak se Fryma e Shenjtë është duke përdorur atë për të shërbyer për të na)….Perëndia gjithmonë qorton mua me anë të tij (muzika e tij,blog posts dhe predikimet) Unë mendoj se unë isha duke u fokusuar në shumë në këtë hotel që nuk është shtëpia ime. Deri tani unë e di pse jam e sëmurë (ajo që Zoti është duke u përpjekur për të më mësuar me këtë gjykim)…Perëndia vazhdoftë ta bekojë ju Trip Lee, është e mahnitshme se ministria e juaj na arrin (shenjtorët në Afrikë) dhe pse ne kurrë nuk kam takuar, Ndjehem si unë ju njoh personalisht, sepse unë mund të lidhen me çdo gjë që ju thoni. Dhe për shkak se muzika juaj me të vërtetë qorton, inkurajon, korrigjon, mëson mua!….. Qëndro i bekuar!!!!!!!!!

 21. KevinSteelepërgjigje

  “përulësia jonë është më e rëndësishme se lumturinë tonë.” Që me të vërtetë goditi mua njeri. Mbani duke bërë që muzika e mirë dhe Zoti e bekoftë.