Сега читање: Кој сум јас? дел 1: Убава, но Скршени

Се вчитува
svg
Отвори

Кој сум јас? дел 1: Убава, но Скршени

март 4, 201436 мин читање

Видеото е од конференцијата Ученик Сега во Batesville, ГОСПОЃИЦА. Те молам прости на видео и аудио квалитет

Овој викенд ние се случува да се зборува за идентитетот. Тоа е она што вашите лидери ме праша да се зборува за, но она што не го знаеме е дека ова е веќе нешто што е во моето срце и дека јас сум бил размислување за. Сум зборувал за тоа со младинската група во црквата ми во D.C. доста.

Па зошто има идентитет е во моето срце? Зошто мислам дека тоа е толку важно да се знае кој си ти? Затоа што ако не знаеш кој си ти, не знам како би требало да се живее.

Размислете за Борнеовиот идентитет. Овој човек се буди на брод и не знаат кој е тој. Тој смета поим и оди во Швајцарија. Тој добива во борба и сфаќа тој е обучен во борба. Зарем тоа не би било лудо ако случајно дознав сте имале тајна нинџа вештини? За останатиот дел од филмот, тој е на пат да се открие кој е тој. Тој е способен да работи дури и не знаат за. Но, ако тој не го знае, тој нема да биде во можност да живеат како што тој навистина е.

Јас не претпоставувам некој во оваа соба има тајна нинџа вештини, но тоа е се уште важно за нас да се размислува за нашиот идентитет.

Како гледаме нашиот идентитет има толку многу да се направи со тоа како ние ги извршуваат нашите животи. мислам, знаеш на кој сте како човечко суштество? Што значи тоа? Дали знаеш зошто си тука, она што ти го значење е, она што сте способни за, она што би требало да се прави? Зошто не можете дури и да постои? Кој си ти? Ако ние не се одговори на овие прашања би можеле да се трошат нашите животи, живеат како некој друг.

Тоа е срам кога про спортисти се повредени или треба да се пензионира, а потоа тие се изгубени за остатокот од својот живот. Поради сето ова време тие верувале дека нивниот идентитет е да се биде спортист. Тоа е како да ги третираат другите, и тоа е она што тие го прифатија. Значи, ако тоа е кои се тие, тоа е она што ќе се прелива своите животи во. И сега, кога тоа го нема, тие немаат ништо да се живее за.

А тука се и млади дами кои одат од односот на односот, кои стануваат опседнати со својот изглед. Затоа што тие мислат дека нивниот идентитет е сумираше да се биде убава девојка дека момците како. А кога тоа популарноста згаснува, тие се смачкана. Тоа е каде што тие се резултат на нивната цел. Ако сте збунети за тоа кој сте, ќе бидат збунети околу тоа што треба да се прави со вашиот живот, и дека може да има трагични резултати.

Што би рекле ако јас те праша кој си ти? Студент или спортист или рапер или пастори? Не, тие се она што го работите. Кој си ти?

Ние не можеме да ги споделите со светот дефинира нас. Не смееме да дозволиме нашите пријатели ни да се дефинира. Не смееме да дозволиме нашите родители ни да се дефинира. Ние мора да се прости Бог ни да се дефинира, бидејќи тој е на власт по ова прашање. Ако ние не знаеме кои сме, не можеме да живееме живот на начинот на кој требаше да се живее.

Можев да се зборува за еден милион работи Писмото вели за нас, но морав да се подели на три. Првиот што ние ќе зборуваме за во оваа сесија е дека ние се убаво направени, но скршени. Тоа е главната точка на оваа сесија: сите од нас се убаво направени, но скршени.

И јас сакам да се погледне во Псалм 139 првиот. Свртете таму, ако имате Библии. Да го свртите јас ќе ви даде некои кратки позадина.

Целиот овој Псалм е за тоа како Бог знае сè и е насекаде во исто време. Тој знае кога Давид седнува и кога тој се крева. Тој знае што се случува да се каже пред тој вели. И тој е насекаде во исто време. Тој е во небото, Тој е на земјата, Тој е насекаде. И Давид фали Бога за тоа.

Потоа, со почеток во стих 14 ја слави Бог како Творец. И тој ни дава поим во кои сме ние.

Јас те фалат, бидејќи јас сум уплашено и прекрасно направени; Твоите дела се чудесни, Знам дека многу добро. Мојата рамка не беше скриена од вас кога јас бев направен во тајно место. Кога бев ткиво заедно во длабочините на земјата,, очите видов мојата неформиран тело. Сите денови ракоположен за мене беа напишани на вашата книга пред еден од нив дојде да биде. (Псалм 139:14-16, стих)

Бог нè создал. Тоа е почетна точка на нашиот идентитет, и ние треба да живееме во светлината на таа реалност.

Ние сме создадени од страна на Бог

Сега јас сум под претпоставка дека повеќето луѓе тука вечерва се разбере дека Бог е нашиот Создател. Никој од нас не се создаде. Спротивно на она што многумина велат, ние не сме тука по случајност или среќа. Тоа е толку пресилен и неверојатна. Ние сме биле намерно создаден од Бога. И тоа не е незначителен работа. Тоа го прави разлика во нашите животи и ги обликува нашите идентитети.

Но, сакам да се замисли за момент дека Бог не создаде. Вие сте тука по случаен шанса. Нема намерна цел за вашата егзистенција. Сега се обидуваат да одговориме на ова прашање, она што вие сте тука за? Нашите животи се изгуби сите значење и вредност, кога тие стануваат случаен несреќа. Тоа значи дека семејството не значи ништо, нашиот морал се бесмислени, моите тешки времиња немаат намера. Тоа е прилично депресивно начин за да го видиш светот. и за среќа, тоа е неточно. Нашиот Творец се прикажа себеси во Неговото Слово.

Од каде доаѓате, вели дека многу за тоа кој сте. Значи, ако јас се најде некој чуден уред и не можам да дознаам што да прави со него, кој е најдобар лице да побара? Лицето кое го направи. Тие може да ми каже што е и она што е за. Ние сакаме да се слушне од нашиот Создател, што нè создал.

во стих 14, Дејвид вели дека е "уплашено и прекрасно направени." Што значи тоа?

Што значи тоа да се направи уплашено? Тоа значи дека Бог не само да ни фрли заедно. Тоа е важно за него. Тој нè направи со голема чест и стравопочит. Тоа не беше случаен или пари за почеток. Твојата сина очите на цел, или вашиот кафена кожа, или долги нозе. Сето тоа беше намерно.

Се сеќавам дека бев во уметноста класа во средно училиште, и се што направив беше ужасна, но не на цел. Има оваа чаша мајка ми уште има на полиците во нашата куќа. Тоа е најгрдото нешто што некогаш ќе видиме. Тоа не е дека не сум способен да прави подобро. Тоа е затоа што не е доволно се грижи за тоа навистина да се даде време за да ја. Јас само сакав да побрзаат и да заврши, па можев да разговара со моите пријатели. Бог не случајно ни фрли заедно. Тој го направи тоа со големо внимание. Тој внимателно ќе стокмено. Мислам на квалификувани скулптор, внимателно chiseling додека не се ремек дело е убава.

И Давид вели дека е "чудесно создаден." Тоа значи дека тој направи одлична работа. Ние сме прекрасни суштества. Човечките суштества се неверојатни,.

Тој продолжува да се каже, “Твоите дела се чудесни, Знам дека многу добро.” Тој го слави Бога за неговите чудесни дела. Бог е неверојатна Создателот. Тој направи неверојатни работи. И ние сме меѓу оние чудесните Божји дела. Всушност, ние сме најубавото од сите нив.

Се прашувам дали сте биле даваат слава на Бога заслужува неговите чудесни дела? Човечките суштества се неверојатни,. Лекарите се уште се обидуваат да се разбере сложени систем кој е на човечкото тело. Пред неколку години имав една солза во моите бели дробови и не можеше да дише. Лежев во болнички кревет, и лекарите не треба да се направи нешто, бидејќи моето тело е веќе да се грижи за тоа. Неколку дена подоцна јас бев во ред. Ние сме неверојатно. Ние се скршени, но сепак неверојатно.

Секако, луѓето може да се спомене работи животни може да се направи тоа не можеме да, како животни кои можат да трчаат побрзо или имаат повеќе сила. Како да знаеме дека ние сме најубавата дел од создавањето?

Ние сме создадени според Неговиот образ! Ниту едно животно, или растенијата, или дел од земјата, или планета се создадени во Божјиот лик. Тој го направи да бидеме како Него! Бог создал сè за да ја покажат својата слава, и ние сме дел од создавањето, кој добива да ја покажат најјасно, затоа што сме дел кој е направен како него.

Сега се размислува за тоа. Тоа е вашата главна цел во животот: за да ја покажат Бог. Јас го прочитав еден автор која ни во споредба со статуи. Ние сме како статуи на Бога во созданијата. Ние не сме Бог, но ние сме како него. Го претставува и ние да се покаже помала слика од него. Ми се допаѓа тоа на сликата.

Па што? Нашата култура е постојано учи да бидете незадоволство. Ви треба оваа. Ти не си доволно убава, биволска кожа доволно, доволно слаби, доволно убав, доволно паметни, или спортски доволно. Па не се совршени, но се уплашено и прекрасно направени.

Сакам да се најде задоволство во тоа што. Момчињата и девојчињата не можат да мислат дека сте привлечни, но вие знаете што уплашено и прекрасно направени. Вие не може да биде најпаметните, но се уплашено и прекрасно направени. Вашите шеги може да биде старомоден, но се уплашено и прекрасно направени. Ти си прекрасна, неверојатно, неверојатна создавање на семоќниот Бог. И ништо не може да го одземе!

Некои од нас сметаат дека многу мал дел од себе. Ние мислиме дека сме ништо. Тоа е лага. Вие сте уплашено и прекрасно направени. Не дозволувајте некој ви каже поинаку. Она што Бог мисли дека работи многу повеќе од она што може да мислам или други.

Некои од нас се размислува премногу за себе. Размислете за Канје Вест. Тој дојде во контакт со многу проблеми, Но, нешто е тој вели дека работи кои секој друг веќе мисли. Тој има една песна наречена "Јас сум Бог." Толку многу луѓе мислат дека ова високо за себе. Но, вие сте само суштество. Само Бог е творец.

Ова, исто така, има импликации за тоа како ние гледаме на другите. Никој не е безвреден. Никој не е незначителен. Секој човек е уплашено и прекрасно направени. Кога ќе помине дека бездомник на улица, се сеќавам дека не е никој. Не постои такво нешто како никој.

Познати сме од Бога

Дали некој тука babysit? Јас имам еден млад син, и кога јас и жена ми сака да оди на датум ние треба да се закаже како три години однапред, па ние може да се добие бејбиситерка. Но, ние се плаќаат луѓето да се грижат за нашиот син, а ние сме поминале. Babysitters ги задржи очите на работите кои се во нивна грижа. И сите на создавањето е во Божјата грижа. И продолжува да ги држи очите на сето тоа, вклучувајќи ве и вас.

Бог не само што создаде сè, а потоа нека одат. Бог е интимно свесни за сето она што се случува.

“Мојата рамка не беше скриена од вас кога јас бев направен во тајно место. Кога бев ткиво заедно во длабочините на земјата,, очите видов мојата неформиран тело.” (Псалм 139:15-16)

Тој вели дека дури и кога тој беше во утробата на Бога го видов. Се разбира, додека тој е во утробата што никој друг не може да го види. Тие не знаат многу за него уште. Но Бог го гледа, дури и кога тој беше само на големината на кикирики. Бог се грижи за него, одржување на него, плетење него заедно.

Кога мојата сопруга и јас дознав дека е бремена, отидовме на лекар следниот понеделник. И веќе можевме да ги слушнеме чукање на срцето. Тој беше толку мали, но Бог го сакаше и беше го прават. Бог видел неговата мала неформиран тело. Не постои ништо што бега од поглед на Бога.

Ако Бог заборавил за вас, ќе знаете. Тој чува нашето срце чука и белите дробови за дишење.

Никој од нас не се невидливи. Бог не гледа и е длабоко заинтересиран за нашите животи. Ова треба да биде утеха за нас. ништо што можеме да одиме преку дека Бог постои и не е свесен за. Нема предизвик или повредени. Бог се грижи за работите кои ви наштети. Вие не треба да се борат за веќе значење-ти си значајни.

Што ако вашиот омилен пејач наречен вашето име на телевизија, не дека ќе биде неверојатно? Дури и ако никогаш не ќе морате да се поздрави со своите, тоа ќе биде доволно што само знаев кој си ти. Колку повеќе неверојатно дека Бог знае кои сме ние. не треба да биде доволно?

“Сите денови ракоположен за мене беа напишани на вашата книга пред еден од нив дојде да биде.” (Псалм 139:16)

Татко ми велеше сите видови на работи кои треба да ми е што ме возеше луд. За една работа, тој ќе го претворат секоја изјава не сум направил во некој вид на закана. Но, уште нешто што го користат да се каже е, “момче, Јас знаеш подобро од вас самите знаете.” Тоа ќе ме направи толку луд. Но, тогаш еден ден сфатив дека тоа е вистина. Зошто? Бидејќи моето мало дете мозокот не може да сфати работите. Но, татко ми знаеше.

Бог знае работи за нас дека ние дури и не знаат, бидејќи ние не сме го. Нашата мала човечки мозоци не можат да сфатат што е.

Тој вели дека Бог знаел што тој би го направил пред да биде ни родени. Бог контролира се и Тој знае сè. Тој знае колку влакна се на главата. Тој знае што си мисли во моментов. Тој знае што ќе се направи вечерва и утре. Само Бог може да знаат толку многу за сите седум милијарди луѓе на земјата.

Ова е причината зошто ние треба да погледнеме во Библијата да ни каже кои сме ние. Бидејќи Бог е Оној кој ни направи, и тој може да ни каже. Тој ни знае подобро од нас

Ова е за пофалба! Тој не ни се допаѓа. Бог никогаш не го најде нешто. Тој никогаш не бил во ред. Тој никогаш не бил изненаден. Тој никогаш не мораше да се погледне во нешто. Тој никогаш не е донесена одлука пред да се сите факти. Тој знае сè!

Зарем ова не ве натера да сакате да се има доверба во Него?

Би требало. Но, како што веќе споменавме, некои од нас дека премногу високо мислење за самите себе. И тоа е во голема мера, бидејќи ние се забораваме овој трет дел. Забораваме дека ние сме, исто така скршени.

Ние се скршени

Ние не сме само чудесно создаден; ние сме, исто така, скршени. Библијата вели дека ние се создадени од Бога во Неговата слика. Бевме беспрекорно и совршено поврзани со Бог. Но, кога гревот влезе во светот, тоа влијае на сите нас. И додека ние се користи за да биде цела,, сега ние сме скршени. Нашите падот е како убава кристално скулптури се падна. Тоа е во парчиња. Сега таму е болест, смрт, и најлошо од сите гревови,.

Јас само што влегов оваа iPhone не толку одамна. Добро работи. Но, пред добив оваа нова мојот iPhone беше страшно. Ми се падна во секое време, така што екранот е распукана. Тоа беше навистина бавно. Тоа секогаш се урна врз мене. Не сакав да се трошат парите на нов уште иако. Секоја сега и тогаш јас би се фати жалат за тоа како страшно беше мојот телефон. Но, тогаш јас би сеќавам назад на тоа како мобилни телефони се користи да биде. Првиот мобилен телефон што го добив беше еден од првите кои со бојата на екранот. Мислев дека тоа е неверојатно.

Но, мојата збркана iPhone е милион пати подобро од тоа првиот телефон Добив. Јас ќе сфатите дека тоа може да се збркана, но сепак е неверојатно. Тоа може да биде бавно и испукани, но се уште се види глетка на своите amazingness. Јас се уште може да се земе добра слики на него. Јас се уште може да се добие на интернет со тоа. Јас се уште може да го симнете работи на него. Имам апликации и игри на неа. Apple го направи неверојатна работа на тој телефон. Тој телефон беше прекрасно, но скршени.

На сличен начин, Бог го направи неверојатна работа за нас, но ние се кршат. Ако се погледне во нас, сепак може да се каже ние сме прекрасни суштества, но тоа е, исто така, јасно е дека ние сме скршени. Ние не траат вечно. Ние се разболуваат и умираат. Се повредуваме нашите зглобови. Ние не секогаш се сеќавам работи за тестови. Ние се повредени од страна на другите. И ние грев против Бога.

Дали некогаш сте се размислува за тоа реалност дека сте скршени? Повеќето од нас се оди преку нашиот живот под претпоставка дека ние сме само парична казна. Ние се измамени, затоа што се чини, не било поинаку од било кој друг околу нас. Но, вистината е, сите од нас се скршени. Сакам да се погледне во две основни начини на кои ние се скршени.

прво, ние сме физички скршени. Кога сме млади живееме под впечаток дека ние сме прави само парична казна. И ние сме во состојба да се претпостави дека, бидејќи ние не гледаме никакви знаци на нашата скршеност уште. Можеби мали знаци, но ние ги игнорираме. Тоа е како кога жена ми е возење нашите Форд Експлорер. Почна да се направи врева,, но таа само го чуваат возење. Неколку недели подоцна бевме возење назад од Чесапик Залив и тркалото речиси прекина. Наместо неа знаците, ние треба да бидат свесни за нив.

Едно лице во Библијата кој беше направен интимно свесни за нашата падната светот беше работа. Сè што се преземени од него. Во средината на ламент за неговата ситуација тој се одразува на состојбата на целото човештво. Еве што вели тој:

“Човек кој е роден од жена е неколку дена и полн со проблеми. Тој излегува како цвет и ќе се исуши; тој бега како сенка и не продолжува.” (работа 14:1-2)

Работа вели дека нашите денови не се бесконечни. Ние немаме бесконечен број на години да живеат. сите ќе умреме еден ден. Ние може да излезе убава како цвет, но ние ќе венеат. Кога зборува за нас во пад, што значи дека нашите тела постепено ќе се затвори на САД. Нашата убавина ќе исчезнат и се влошува. Тие не секогаш се случува да се работи, како што се сега. И на крајот ќе умре. И кога ни го споредува со сенка, тој е комуницирањето дека овој живот не е постојана. Тоа му доаѓа крајот,.

Читам Време списание денес право: "Може Google Решавање на смртта?"Во написот зборуваше за амбициозна компанија и како таа сака да се фотографира за Месечината. Нема износот на науката и технологијата, кој може да го реши проблемот на смртта. Се случува. Смртта е реалноста дека Google не може да се реши.

така да, ние сме чудесно создаден. Ние сме Најдобрата дел на создавањето, но уште од падот ние сме, исто така, скршени.

Нашите скршеност не потсетува дека ние не сме Бог. Ние не треба да се претпостави дека нашите млади тела кои работат толку добро сега се она што ние ќе треба засекогаш. Ова е добра причина зошто да не чекаат до подоцна да му служат на Бога.

Така, првиот пат ние сме скршени физички. Но, ние, исто така, се скршени духовно.

"Никој не е праведен, нема, не еден; никој не го разбира; никој не се стреми кон Бога. Сите се сврте настрана; Заедно, тие станаа безвредни; никој не прави добро, дури и не еден. грлото е отворен гроб; тие ги користат нивните јазици да ги измами. Отровот на ASPs е под нивните усни. устата им е полна со клетва и горчина. Нозете им се брзи за пролевање крв; во нивните патеки се пропаст и несреќа, и начинот на мир тие не го знаат. Не постои страв од Бога, пред нивните очи. " (Римјаните 3:11-18)

Овој пасус е во книгата на Римјаните каде што Павле почнува зборува за тоа како секој греши против Бога. и тука, тука е во основа кажува на Евреите, да дури и да. Сите ние.

“Сигурно не е праведен човек на земјата, кој прави само добро и никогаш гревови.” (Проповедник 7:20)

Сега причина ние обично мислиме дека сме добри луѓе е стандард што го измерите: еден од друг,. Па се разбира, во споредба со другите луѓе сум добра личност. Јас не убиваат луѓе. Јас не сум терорист. Затоа, Јас сум добар човек, право? Не според Библијата. Од човечка гледна точка на, Дали сте сигурни дека може да биде добра личност. Но, она што навистина треба да бидат заинтересирани во Божјата перспектива.

И како што одат преку, ние навистина не може да се тврди со него. Сето тоа е вистина.

И ќе забележите дека тој е правење случај дека секој дел од нас е збркана-разбирање, грло, јазици, усни, устата, нозе, очите-сите нас! Ние не сме добри луѓе кои прават лоши работи понекогаш. Ние сме грешни луѓе кои често грешат. Имаме болни срца.

Ние често ќе кажам ние се разбере оваа вистина, но тоа не се појави во начинот на кој ние ги живееме нашите животи. Велиме знаеме ние сме скршени, но ние сме подготвени да се признае дека не сме во право во ситуација. Кога некој ќе ни го обвинува, нашата прва реакција, наместо на само-испитување, е секогаш да се браниме. Можеби ние само се расправаат, или можеби да ги обвинуваме, наместо. Ако ние се разбираме ние сме скршени, тогаш можеби и ние само треба да се испита првиот. Ти си недостатоци, што значи дека може да биде во ред.

Или како за овој, ние се погледне надолу на другите луѓе во своите гревови. Како што ако секој од нас не е прекината и во потребата од истата Спасител. Никој не може да се каже дека се подобри од тебе, и не може да се каже дека сме подобри од нив. Тие можат да извршат гревови полошо отколку што, но сите ние сме скршени грешници во потребата од Спасител совршен. Дури и полошо, ние зависи од самите себе да се стигне до небото.

Имаме проблеми со срцето и срцето е местото каде што доаѓа од. Така, тоа е речиси како стомна со вода која добива отруен. Секоја чаша ќе ја истурам во ќе се отруени. Па замисли дека различни очила се вашите размислувања, активности, желби, и одлуки. Сето тоа е загадена.

Ние сме толку навикнати на гревот што ние не мислам дека тоа е голема работа,, но тоа е. Гревот е нешто што постојано ни се од Бога. Гревот е нешто што ќе нè чува од вечниот живот. Ние може да мислам страшно луѓе или лоши ситуации се нашиот најголем непријател. Нашите вистински најлош непријател што може да ни направи најмногу штета е нашиот сопствен грев. Други работи што може да ни наштети за една сезона, но поради нашите гревови ние може да се казни засекогаш. Тоа е грев што не прави непријател на Бог.

Некои од нас дека ние никогаш не сум извршил тешко кривично дело. Но, најлошото криминал во сите вселената е во грев против Бога. Тој е многу повисока отколку на орган на полициски службеник, или претседателот. Тој е Бог! И дури и ако ние не го убил, на фактот дека ние сме лажеле се уште е грозоморно злосторство против Бога.

Ние сме како скршено огледало. Ние одразуваат Божјиот лик, но не како ние треба да. Тоа е она што се направени за да се направи. Наместо тоа, ние се покаже грда искривена слика. Љубовта се претвора во страст. А желбата да се обезбеди се свртува кон алчност. Посветеност претвора во идолопоклонство. Сето тоа е грев, и Бог го мрази.

Ние сме сиромашните

Тоа е лоша вест. Што е добра вест?

Сметаме дека само добри луѓе одат на небото, и тоа е точно во смисла. Но, никој од нас не се добри. Значи ние треба некој друг да ни го дадат својот добрина. Тоа лице е Исус.

Ова значи дека ние не може да се стави нашата надеж во нашата физичка или духовна самите. Тие се скршени и ќе ни изневерам. Ние не сме доволно добри. Ние треба Исус да ни стави повторно заедно.

Ако бевме само духовно скршени или само физички скршени, можеби тоа не ќе изгледа како толку голем за договор. само физички, тоа е во ред, бидејќи кога ќе умреме ние сме добри. Или само духовно, ние никогаш нема да мора да се соочи со Бога, затоа што ние никогаш нема да умре. Но, секако дека ќе застане пред Светиот Бог кој е незадоволен со нашите гревови.

Дали знаете дека сиромашните? Па, добрата вест е тоа што може да се спаси. Има еден Спасителот кој ги исполнува нашата најголема потреба.

"Спас се наоѓа во никој друг, зашто нема друго име под небото, дадено на луѓето, преку кое мора да се спаси. " (дела 4:12)

Исус е единствениот кој може да го врати она што е скршен. Тој е единствениот кој може да ни се обединат со Бога. Тој е нашата единствена надеж. Затоа што тој умре за нашите бунт. Тој воскресна од гробот. Ние сме racked до сметка. Исус го платиле сите.

заклучок

Значи да повториме: кој си ти?

Бог се грижи за нас, бидејќи тој ни направи,. Тој гледа надолу и уште не го признава како круна на Неговото создание. Но не гледа дека сме страшно скршени. Ние сме во потребата од Спасител.

Вие не треба да се претпостави дека си христијанин денес тука затоа што сте поминале во црква. Ако не сте навистина призна дека се скршени, дека сте навредени Бог, дека ви треба Спасител. Ако не сте се врти од гревот. Ако не сте се верува во Христа, тогаш вие не сте дете на Бога.

Во следната седница, ние ќе зборуваме за тоа како Бог ни донесува во неговото семејство. Да се ​​помолиме.

прашања за дискусија:

1. Како го прави фактот дека Бог не натераа нас да го промени нашиот живот? Каква разлика ќе го направи тоа за оваа недела?
2. Како тоа да го промени твојот живот знаејќи дека Бог ги гледа сите? Што разлика прави тоа што Бог ни го знае интимно?
3. Како тоа да направи да се чувствувате да се знае ви се случува да умре еден ден?
4. Како го прави нашето духовно скршеност се појави во нашите животи?
5. фактот дека никој од нас не се добри дека ние само да го прифати ли и проживее?
6. Што значи тоа навистина значи да се покае за гревот и да веруваме во Исус?

Како гласате?

0 Луѓето гласаа за овој напис. 0 Гласови за - 0 Гласови против.
svg

Што мислиш?

Прикажи коментари / Остави коментар

10 коментари:

 • Мајкл залак

  март 4, 2014 / на 9:46 часот

  Што одличен парче на увид и настава. Богато благословени од тоа

 • Алан

  март 5, 2014 / на 3:36 часот

  Ова беше многу good.May Бог да те благослови.

 • Glore

  март 6, 2014 / на 11:23 сум

  љубовта братче. Јас сум ви позната по својата музика и талентирани во таа област, исто така. голема проповед. не може да се чека на следната.

 • Соломон, царот

  март 12, 2014 / на 6:27 часот

  Се чувствувам благословен, јас сум благословен!
  Не можат да чекаат за заклучниот дел.
  на здравје, патување.

 • MichaelSmith

  март 14, 2014 / на 12:34 часот

  патување, Ви благодарам затоа што како солидна музика да се слуша, и благодарност за овие учења. Тие се големи да се слуша за учење и поттикнување, Јас се молам дека Бог продолжува да ве благослови, и дека еден ден да се доживее настава во лице.

 • Пејн

  март 19, 2014 / на 7:06 сум

  Ова е супер! Кога ќе следната 2 видеа бидат објавени?

 • Хуан

  март 19, 2014 / на 10:49 часот

  патување голема порака Ли љубов начинот на кој го стави сите заедно, секој допира тоа е одлично да се знае дека јас сум убаво направени Нека Господ Бог богато благослови вас и семејство

 • Ариел

  март 25, 2014 / на 7:39 часот

  Ова е толку голема проповед. Навистина ми помогна да сфати дека мојот начин на размислување мене е навистина погрешно. Бог е навистина користење!

 • Кристијан, исто така,

  април 23, 2014 / на 1:16 сум

  Кристално јасен

 • Лав

  декември 11, 2015 / на 10:43 часот

  многу добар, preachings и младите луѓе треба!

Оставете одговор

август 27, 2013Од страна на Пат Ли

Можеби ќе ви се допадне
Се вчитува
svg