Tani duke lexuar: Kush jam unë? pjesë 1: Beautiful Por Broken

Po ngarkohet
svg
Hapur

Kush jam unë? pjesë 1: Beautiful Por Broken

marsh 4, 201436 min lexim

Kjo video është nga një konferencë Disciple Now në Batesville, ZNJ. Falja video dhe kualitetit audio

Këtë fundjavë ne do të flasim për identitetin. Kjo është ajo që udhëheqësit tuaj më pyeti për të folur për, por ajo që ata nuk e dinë është se ky ishte tashmë diçka që ka qenë në zemrën time dhe unë kam qenë duke menduar në lidhje me. Unë kam biseduar për këtë me grupin e të rinjve në kishën time në D.C. pak a shumë.

Pra, pse ka qenë identiteti në zemrën time? Pse unë mendoj se është aq e rëndësishme të dish se kush je? Sepse në qoftë se ju nuk e dini se kush jeni, ju nuk e dini se si ju jeni duke menduar për të jetuar.

Mendoni për The Bourne Identity. Ky njeri zgjohet në një anije dhe nuk e di se kush është ai. Ai gjen një çelës dhe shkon në Zvicër. Ai merr në një luftë dhe realizon ai është trajnuar në luftime. Nuk do që të jetë i çmendur në qoftë se keni gjetur rastësisht se keni pasur aftësi të fshehtë ninja? Për pjesën tjetër të filmit ai është në një udhëtim për të zbuluar se kush është ai. Ai është i aftë për gjërat që ai nuk e di edhe për. Por në qoftë se ai nuk e di atë, ai nuk do të jetë në gjendje të jetojnë si ai me të vërtetë është.

Unë nuk do të marrë dikush në këtë dhomë ka aftësi të fshehtë ninja, por është ende e rëndësishme për ne që të mendojmë për identitetin tonë.

Se si ne e perceptojnë identitetin tonë ka aq shumë të bëjë me mënyrën se si ne të kryer jetën tonë. dua të them, ju e dini kush jeni ju si një qenie njerëzore? Cfare do te thote ajo? A e dini pse ju jeni këtu, çfarë rëndësie juaj, atë që ju jeni të aftë për të, çfarë jeni duke menduar të jetë bërë? Pse ju edhe ekzistojnë? Kush je ti? Nëse ne nuk përgjigjemi këtyre pyetjeve ne mund të humbni jetën tonë, jetojnë si dikush tjetër.

Është një turp, kur atletët pro të plagosur apo duhet të dalin në pension, dhe pastaj ata janë të humbur për pjesën tjetër të jetës së tyre. Për shkak të gjithë kësaj kohe ata mendonin identiteti i tyre ishte një atlet. Kjo është se si të tjerët të trajtuar ato, dhe kjo është ajo që ata përqafuan. Pra, nëse kjo është që ata janë, kjo është ajo që ata do të derdh jetën e tyre në. Dhe tani që është e shkuar ata nuk kanë asgjë për të jetuar për.

Dhe nuk janë të zonjat të rinj që shkojnë nga marrëdhënia në marrëdhënie, që të bëhet fiksuar me pamjen e tyre. Për shkak se ata mendojnë se identiteti i tyre është i përmblodhi në duke qenë vajzë e bukur se djemtë si. Kur se popullariteti zbehet, ata janë të grimcuar. Kjo është ku ata gjetën qëllimin e tyre. Nëse jeni të hutuar në lidhje me të cilët jeni, ju do të jetë hutuar për atë që ju duhet të bëni me jetën tuaj, dhe se mund të ketë rezultate tragjike.

Çfarë do të thoni nëse unë ju pyeta se kush jeni? Student apo atlet apo rapper apo pastor? jo, ato janë gjëra që ju bëni. Kush je ti?

Ne nuk mund të le bota na përcaktojë. Ne nuk mund të le miqtë tanë na përcaktojnë. Ne nuk mund të lejojnë prindërit tanë na përcaktojnë. Ne duhet të le të Perëndia të na përcaktojë sepse Ai është autoriteti për këtë çështje. Nëse ne nuk e dimë kush jemi, ne nuk mund të jetojmë jetën në mënyrën që kanë për qëllim për të jetuar.

Unë mund të ketë folur për një milion gjëra Shkrimi thotë për ne, por unë kam për të ndarë atë në tri. I pari që do të flasim në këtë seancë është se ne jemi bërë të bukur, por thyer. Kjo është pika kryesore e këtij sesioni: të gjithë ne janë bërë të bukur, por thyer.

Dhe unë dua të shikoni në Psalmin 139 i parë. Të kthehet atje, nëse ju keni Bibles tuaj. Ndërsa ju kthehet Unë do të ju jap një sfond të shkurtër.

Ky Psalm tërë është se si Perëndia di çdo gjë dhe është kudo në të njëjtën kohë. Ai e di se kur David ulet poshtë dhe kur do të ngrihet. Ai e di se çfarë ai do të thotë para se ai thotë se. Ai është kudo në të njëjtën kohë. Ai është në qiell, Ai është në tokë, Ai është kudo. Dhe David lavdëron Perëndinë për atë.

Pastaj duke filluar në vargun 14 ai vlerëson Perëndinë si Krijuesin. Ai na jep një të dhënë se kush jemi ne.

Unë të kremtoj, sepse jam krijuar në mënyrë të mrekulluar; veprat e tua janë të mrekullueshme, Unë e di se edhe plotë. Kockat e mia nuk ishin një e fshehtë për ty kur u formova në fshehtësi. Kur unë u endur në thellësitë e tokës, sytë e tu panë trupin tim paformuar. Të gjitha ditët caktuar për mua janë të shkruar në librin tuaj para se njëri prej tyre erdhi në jetë. (psalm 139:14-16, NIV)

Perëndia na ka bërë. Kjo është pika e fillimit të identitetit tonë, dhe ne duhet të jetojmë në dritën e këtij realiteti.

Ne janë bërë nga Perëndia

Tani unë jam duke supozuar shumica e njerëzve këtu sonte të kuptojnë se Perëndia është Krijuesi ynë. Asnjë prej nesh krijuar veten. Në kundërshtim me atë që thonë shumë, ne nuk jemi këtu rastësisht apo rastësisht. Kjo është aq i sforcuar dhe të pabesueshme. Ne u krijuan qëllimisht nga Zoti. Dhe kjo nuk është një gjë e parëndësishme. Kjo e bën një ndryshim në jetën tonë dhe forma identitetet tona.

Por unë dua që ju të imagjinoni për një moment se Perëndia nuk na ka krijuar. Ju jeni këtu rastësisht rastit. Nuk ka qëllim të qëllimshëm për ekzistencën tuaj. Tani të përpiqemi për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, çfarë jeni këtu për? Jetët tona humbin kuptimin dhe vlerën, kur ata bëhen një aksident të rastit. Kjo do të thotë familja nuk ka të vërtetë do të thotë asgjë, morali tona janë të pakuptimta, Ditët e mia të vështira nuk kanë qëllim. Kjo është një mënyrë shumë e dëshpëruar për të parë botën. dhe për fat të mirë, kjo është e pavërtetë. Krijuesi ynë ka treguar veten e tij për ne në fjalën e Tij.

Nga vini thotë shumë për kush jeni. Pra, nëse unë të gjeni një pajisje të çuditshme dhe unë nuk mund të kuptoj se çfarë të bëjë me të, i cili është personi më i mirë për të kërkuar? Personi i cili e bëri atë. Ata mund të më thoni se çfarë është dhe çfarë është për të. Ne duam që të dëgjojmë nga Krijuesi ynë, i cili na ka bërë.

në vargun 14, David thotë se ai është "i krijuar në mënyrë të mrekulluar." Çfarë do të thotë?

Çfarë do të thotë të bëhen të frikshme? Kjo do të thotë që Zoti nuk ka vetëm të na hedhin së bashku. Ishte e rëndësishme për të. Ai na ka bërë me nder të madh dhe frikë. Nuk ishte i rastit apo të rastit. Sytë e tu blu janë me qëllim, ose lëkurën tuaj kafe, ose këmbët tuaja të gjata. Të gjitha e saj ishte me qëllim.

Mbaj mend që në klasë të artit në shkollën e mesme, dhe çdo gjë që kam bërë ishte e tmerrshme, por jo me qëllim. Ka kjo tas nëna ime ende ka në raft në shtëpinë tonë. Kjo është gjëja më e shëmtuar që ju do të shihni ndonjëherë. Nuk është se unë nuk ishte në gjendje të bëjnë më të mirë. Kjo është për shkak se unë nuk u kujdes të mjaftueshme në lidhje me atë për të vërtetë të japë kohë për të. Unë vetëm të kërkuar për të bëj me ngut dhe të përfundojë kështu që unë mund të flas me miqtë e mi. Perëndia nuk na rastësisht hedhin së bashku. Ai e bëri atë me kujdes të madh. Ai të hartuar me kujdes. Mendoni për një skulptori të aftë, kujdes gdhendje metali larg deri kryevepra e tij është e bukur.

Dhe Davidi thotë se ishte "i bërë mrekullisht." Kjo do të thotë se ai bëri një punë të madhe. Ne jemi krijesa të mrekullueshme. Qeniet njerëzore janë të pabesueshme.

Ai vazhdon të thotë, “veprat e tua janë të mrekullueshme, Unë e di shumë mirë.” Ai lavdëron Perëndinë për veprat e tij të mrekullueshme. Perëndia është një Krijues mahnitshme. Ai ka bërë gjëra të mahnitshme. Dhe ne jemi në mesin e atyre veprave të mrekullueshme të Perëndisë. Në fakt, ne jemi më të mrekullueshme të gjithë ata.

Pyes veten në qoftë se ju keni qenë duke i dhënë lavdi Perëndisë që ai meriton për veprat e tij të mrekullueshme? Qeniet njerëzore janë të pabesueshme. Mjekët janë ende duke u përpjekur për të kuptuar sistem kompleks që është trupi i njeriut. Disa vjet më parë kam pasur një lot në mushkëri time dhe nuk mund të marr frymë. I vë në një krevat në spital, dhe mjekët nuk kanë të bëjnë asgjë, sepse trupi im tashmë ishte duke u kujdesur për të. Pak ditë më vonë unë kam qenë në rregull. Ne jemi të mahnitshme. Ne jemi të thyer, por ende e mahnitshme.

Sigurisht, njerëzit mund të përmend gjëra të kafshëve mund ta bëjë këtë, ne nuk mund të, si kafshët që vrapojnë më shpejt ose kanë më shumë forcë. Si e dimë ne jemi pjesa më e mrekullueshme e krijimit?

Ne jemi krijuar sipas shëmbëlltyrës së Tij! asnjë kafshë, ose bimore, ose pjesë të tokës, ose planet është krijuar sipas shëmbëlltyrës së Perëndisë. Ai na bëri të jetë si Ai! Zoti krijoi çdo gjë për të treguar off lavdinë e Tij, dhe ne jemi pjesë e krijimit që merr për të treguar atë më qartë, sepse ne jemi pjesë që është bërë si ai.

Tani mendoj për këtë. Ky është qëllimi juaj kryesor në jetë: për të treguar off Perëndinë. Kam lexuar një autor që na krahasim me statujat. Ne jemi si statujat e Perëndisë në krijim. Ne nuk jemi Perëndia, por ne jemi si ai. Ne përfaqësojmë atë dhe ne të merrni për të treguar një foto të vogël të tij. I pëlqen atë imazh.

Edhe çfarë? Kultura jonë është vazhdimisht duke mësuar që të jetë pakënaqur. Ju duhet këtë. Ju nuk jeni mjaft të mjaftueshme, ngjyej në të verdhë të mjaftueshme, dobët të mjaftueshme, bukur të mjaftueshme, mjaft i zgjuar, ose atletike mjaftueshme. E pra ju nuk jeni të përsosur, por ju jeni të krijuar në mënyrë të mrekulluar.

Unë dua që ju të gjeni kënaqësi në atë. Djemtë dhe vajzat nuk mund të mendoni se ju jeni tërheqëse, por ju e dini se çfarë jeni duke krijuar në mënyrë të mrekulluar. Ju nuk mund të jetë zgjuar, por ju jeni të krijuar në mënyrë të mrekulluar. shaka e juaj mund të jetë banal, por ju jeni të krijuar në mënyrë të mrekulluar. Ju jeni një i mrekullueshëm, mahnitës, Krijimi pabesueshme e Perëndisë të plotfuqishëm. Dhe asgjë nuk mund të marrë atë larg!

Disa prej nesh mendojnë shumë pak për veten. Ne mendojmë se ne jemi asgjë. Kjo eshte genjeshter. Ju jeni të krijuar në mënyrë të mrekulluar. Mos lejoni askënd t'ju them ndryshe. Ajo që Perëndia mendon se ka rëndësi shumë më tepër se ajo që ju ose të tjerët mund të mendojnë.

Disa prej nesh mendojnë se shumë nga vetja. Mendoni në lidhje me Kanye West. Ai merr në një shumë probleme, por gjëja është ai thotë gjëra që të gjithë të tjerët tashmë mendon. Ai ka një këngë të quajtur "Unë jam një perëndi". Kështu që shumë njerëz mendojnë se kjo shumë për veten e tyre. Por ju jeni vetëm një krijesë. Vetëm Zoti është Krijues.

Kjo gjithashtu ka implikime për mënyrën se si ne e shohim të tjerët. Askush nuk është i pavlefshëm. Askush nuk është i parëndësishëm. Çdo person është i krijuar në mënyrë të mrekulluar. Kur ju të kalojë atë djalë të pastrehë në rrugë, mos harroni se ai nuk është një askush. Nuk ka gjë të tillë si një askush.

Ne jemi të njohur nga Perëndia

A ka dikush këtu babysit? Unë kam një djalë të vogël, dhe kur gruaja ime dhe unë dua të shkoj në një datë duhet të planifikojë si tre vjet më parë në mënyrë që ne mund të merrni një Babysitter. Por ne të paguajnë njerëzit për t'u kujdesur për djalin tonë, ndërsa ne jemi duke shkuar. Babysitters mbani sytë në gjërat që janë në kujdesin e tyre. Dhe i gjithë krijimi është në kujdesin e Perëndisë. Dhe ai i mban sytë mbi të gjithë atë, duke përfshirë të.

Perëndia nuk e vetëm të krijojë çdo gjë dhe pastaj le të shkojë. Perëndia është ngushtë i vetëdijshëm për çdo gjë që po ndodh.

“Kockat e mia nuk ishin një e fshehtë për ty kur u formova në fshehtësi. Kur unë u endur në thellësitë e tokës, sytë e tu panë trupin tim paformuar.” (psalm 139:15-16)

Ai ka thënë se edhe kur ai ishte në barkun e nënës Perëndia pa atë. Natyrisht, ndërsa ai është në atë barkun e askush tjetër nuk mund ta shohin atë. Ata nuk di shumë rreth tij ende. Por Perëndia e sheh atë, edhe kur ai ishte vetëm madhësinë e një badiava. Perëndia është kujdesur për të, mbajtjen atë, thurje atë së bashku.

Kur gruaja ime dhe unë kuptova se ajo ishte shtatzënë, shkuam te mjeku të hënën e ardhshme. Dhe ne tashmë mund të dëgjojë një rrahje zemre. Ai ishte aq i vogël, por Perëndia e deshi atë dhe ishte duke bërë atë. Perëndia e pa trupin e tij të vogël paformuar. Nuk ka asgjë që shpëton pamjen e Perëndisë.

Në qoftë se Perëndia harruar për ju, ju do të dini. Ai mban zemrat tona rrahin dhe mushkëritë frymëmarrjes.

Asnjë prej nesh janë të padukshme. Zoti na sheh dhe është e interesuar thellësisht në jetën tonë. Kjo duhet të jetë një ngushëllim për ne. Nuk ka asgjë që ne mund të shkojnë nëpër atë Perëndisë nuk është i vetëdijshëm për. Nuk ka sfidë apo të lënduar. Perëndia kujdeset për gjërat që të ju lënduar. Ju nuk keni për të luftuar për të rëndësisë-ju jeni me tashmë të rëndësishëm.

Po në qoftë se preferuar këngëtarja juaj e quajtur emrin tuaj në TV, Nuk do që të jetë e mahnitshme? Edhe në qoftë se ju kurrë nuk e mori për të shkundur dorën e tyre, do të ishte e mjaftueshme që ata vetëm e dinte se kush ishin. Sa më e mahnitshme që Zoti e di se kush jemi ne. nuk duhet që të jetë e mjaftueshme?

“Të gjitha ditët caktuar për mua janë të shkruar në librin tuaj para se njëri prej tyre erdhi në jetë.” (psalm 139:16)

Babai im e përdorur për të thënë të gjitha llojet e gjërave për mua që çuan me crazy. Për një gjë, ai do të kthehet çdo deklaratë e kam bërë në një lloj kërcënimi. Por një tjetër gjë që ai thoshte është, “Djalë, Ju e dini më mirë se ju e dini veten.” Kjo do të më bënte aq i çmendur. Por pastaj një ditë e kuptova se ishte e vërtetë. pse? Sepse pak truri im fëmijë nuk mund të kuptojnë gjëra. Por baba im e dinte.

Perëndia i di gjërat për ne se edhe ne nuk e di, sepse ne nuk jemi Atë. Truri ynë pak e njeriut nuk mund ta kuptojë çdo gjë.

Ai thotë se Perëndia e dinte çdo gjë që ai do të bëjë para se ai ka lindur edhe. Perëndia kontrollon gjithçka dhe Ai di çdo gjë. Ai e di se sa qimet janë në kokën tuaj. Ai e di se çfarë jeni duke menduar tani. Ai e di se çfarë ju do të bëni sonte dhe nesër. Vetëm Perëndia mund ta dinë aq shumë për të gjithë shtatë miliardë njerëz në tokë.

Kjo është arsyeja pse ne duhet të shohim për të Biblës të na tregoni se kush jemi. Sepse Perëndia është Ai që na krijoi dhe Ai mund të na thoni. Ai na njeh më mirë se ne

Kjo është e lavdërueshme! Ai nuk është si ne. Perëndia kurrë nuk ka gjetur diçka. Ai kurrë nuk ka qenë e gabuar. Ai kurrë nuk ka qenë i befasuar. Ai kurrë nuk kishte për të parë në çdo gjë. Ai kurrë nuk ka marrë një vendim para se të bëhet të gjitha faktet. Ai di çdo gjë!

A nuk është kjo të bëjë që ju doni të besoni Atij?

Duhet. Por, siç e kam përmendur tashmë, disa prej nesh mendojnë shumë e lartë për veten. Dhe kjo është kryesisht për shkak se ne e harrojmë këtë pjesë të tretë. Ne harrojmë se ne jemi thyer gjithashtu.

We Are Broken

Ne jo vetëm që janë bërë mrekullisht; ne jemi duke thyer edhe. Bibla thotë se ne kemi qenë të krijuar nga Zoti në imazhin e Tij. Ne ishim të përsosur dhe të lidhura në mënyrë të përkryer me Perëndinë. Por kur mëkati hyri në botë, të prekur të gjithë ne. Dhe, ndërsa ne përdoret për të gjithë, tani ne jemi thyer. rënia jonë është si një skulpturë e bukur kristal duke u rënë. Është në copa. Tani ka sëmundje, vdekje, dhe më e keqja e të gjitha mëkateve.

Unë kam vetëm këtë iPhone jo shumë kohë më parë. Ajo punon mirë. Por, para se të marrë këtë një të ri iPhone ime ishte e tmerrshme. I ra atë gjatë gjithë kohës, kështu ekran është plasaritur. Ajo ishte me të vërtetë i ngadalshëm. Ajo gjithmonë u rrëzua mbi mua. Unë nuk duan të shpenzojnë para për një të ri ende pse. Çdo tani dhe pastaj unë do të kapur veten duke u ankuar për mënyrën se si e tmerrshme telefoni im ishte. Por pastaj unë do të kujtohet përsëri në si telefonat celularë përdoret për të. Telefoni i parë celular që kam marrë ka qenë një nga të parët me ekranet me ngjyra. Mendova se ishte e mahnitshme.

Por im messed up iPhone ishte një milion herë më mirë se atë telefon e parë që kam marrë. Unë do të kuptojë se mund të prishet, por është ende e mahnitshme. Ajo mund të jetë i ngadalshëm dhe të plasaritur, por ju ende shihni glimpses e saj amazingness. Unë ende mund të marrë fotografi të mirë në të. Unë ende mund të merrni në internet me të. Unë ende mund të shkarkoni gjëra mbi të. Kam Apps dhe lojra në të. Apple bëri një punë të mrekullueshme në atë telefon. Kjo telefonit ishte e mrekullueshme, por thyer.

Në mënyrë të ngjashme, Perëndia e bëri një punë të mrekullueshme për ne, por ne jemi të thyer. Nëse ju shikoni në ne, ju prapë mund të them se ne jemi krijesa të mrekullueshme, por është gjithashtu e qartë se ne jemi duke thyer. Ne nuk zgjasin përgjithmonë. Ne sëmuren dhe vdesin. Ne lënduar këmbëve tona. Ne nuk kujtohet gjithmonë gjëra për testet. Ne lëndohen nga të tjerët. Dhe ne mëkatojmë kundër Perëndisë.

A mendoni ndonjëherë për atë të vërtetë që ju jeni duke thyer? Shumica prej nesh kalojnë nëpër jetën tonë duke supozuar se ne jemi vetëm gjobë. Ne merrni mashtrohen, sepse ne nuk duket ndryshe se kushdo tjetër rreth nesh. Por e vërteta është, të gjithë ne janë të thyer. Unë dua të shikoni në dy mënyra kryesore që janë thyer.

i parë, ne jemi duke thyer fizikisht. Kur ne jemi të rinj jetojmë nën përshtypjen se ne jemi duke bërë vetëm gjobë. Dhe ne jemi në gjendje për të supozojmë se për shkak se ne nuk shohim ndonjë shenjë të hallet tona ende. Shenjat Ndoshta vogla, por ne injorojë ato. Është si kur gruaja ime ishte duke vozitur our Ford Explorer. Ajo filloi të bëjë zhurmë, por ajo vetëm mbajtur ngiste atë. Disa javë më vonë ne u lëvizëse prapa nga Chesapeake Bay dhe rrota pothuajse thyen off. Në vend të injoruar shenjat, ne duhet të jetë në dijeni të tyre.

Një person në Bibël që u bë ngushtë në dijeni të botës sonë të rënë ishte Job. Çdo gjë është marrë prej tij. Në mes të një vajtim për gjendjen e tij, ai reflekton mbi gjendjen e gjithë njerëzimit. Ja se çfarë thotë ai:

“Njeriu i lindur nga një grua jeton pak ditë dhe është plot shqetësime. Ai vjen si një lule dhe thahet; Ai mund të shpëtojë si një hije dhe nuk vazhdon.” (punë 14:1-2)

Job është thënë se ditët tona nuk janë të pafund. Ne nuk kemi një numër të pafund të viteve për të jetuar. Ne të gjithë do të vdesim një ditë. Ne mund të dalë e bukur si një lule, por ne do të thahen. Kur ai flet për ne des, ai do të thotë që trupat tanë do të mbyllen gradualisht për ne. Bukurinë tonë do të zbehet dhe të përkeqësohet. Ata nuk janë gjithmonë do të punojnë, si dhe ata tani. Dhe në fund ne do të vdesim. Kur na krahason me një hije, ai është komunikuar se kjo jetë nuk është e përhershme. Ajo vjen në një fund.

Kam lexuar një revistë artikull Koha sot të drejtë: "A mund të zgjidhë Google Vdekja?"Artikulli foli për kompaninë ambicioze dhe se si ajo i pëlqen për të xhiruar për në hënë. Nuk ka sasinë e shkencës dhe teknologjisë që mund të zgjidhë problemin e vdekjes. Ndodh. Vdekja është një realitet që Google nuk mund të zgjidhë.

Pra, po, jemi bërë mrekullisht. Ne jemi pjesa më e mahnitshme e krijimit, por që prej rënies ne jemi thyer gjithashtu.

hallet tona na kujton se ne nuk jemi nga Perëndia. Ne nuk duhet të supozojmë se trupat tanë të rinj që punojnë aq mirë tani janë ato që ne do të kemi përgjithmonë. Kjo është një arsye e mirë për ne që të mos presë deri vonë për t'i shërbyer Perëndisë.

Pra, mënyra e parë ne jemi thyer është fizikisht. Por ne jemi thyer shpirtërisht edhe.

"Asnjë nuk është i drejtë, jo, jo një; askush nuk e kupton; askush nuk e kërkon Zotin. Të gjithë kanë devijuar; së bashku ata janë bërë të padobishëm; askush nuk e bën të mirë, as edhe një. Gryka e tyre është një varr i hapur; ata përdorin gjuhët e tyre për të mashtruar. Ka helm gjarpërinjsh nën buzët e tyre;. goja e tyre është plot mallkim dhe hidhësi;. këmbët e tyre janë të shpejta për të derdhur gjak;; në shtigjet e tyre ka rrënim dhe gjëmë janë, dhe udhën e paqes ata nuk e kanë njohur. Nuk ka druajtja e Perëndisë para syve të tyre. " (Romakëve 3:11-18)

Ky pasazh është në librin e Romakëve, ku Paul fillon off duke folur rreth asaj se si të gjithë kanë mëkatuar kundër Perëndisë. dhe këtu, këtu është në thelb duke u thënë hebrenjtë, po edhe ju. Të gjithë ne.

“Me siguri nuk ka asnjë njeri të drejtë mbi tokë që bën të mirën dhe të mos mëkatet.” (Predikuesi 7:20)

Tani arsyeja që ne zakonisht mendojmë se ne jemi njerëz të mirë është standardi masim atë me: nje tjeter. Pra, natyrisht në krahasim me njerëzit e tjerë unë jam një njeri i mirë. Unë nuk vrasin njerëz. Unë nuk jam një terrorist. prandaj, Unë jam një njeri i mirë, e drejtë? Jo sipas Biblës. Nga perspektiva e njeriut, i sigurt që ju mund të jetë një njeri i mirë. Por, ajo që ne duhet të vërtetë të jenë të interesuar në është perspektiva e Perëndisë.

Dhe si ne të kalojnë nëpër, ne me të vërtetë nuk mund të argumentojnë me të. Kjo është e gjitha e vërtetë.

Dhe vini re se ai është duke e bërë rastin që çdo pjesë e jona është messed up-kuptimit, fyt, gjuhët, buzët, gojë, këmbët, Sytë-të gjithë ne! Ne nuk jemi njerëz të mirë që bëjnë gjëra të këqija ndonjëherë. Ne jemi njerëz mëkatarë të cilët mëkatit shpesh. Ne kemi zemrat të sëmurë.

Ne shpesh do të thonë se ne e kuptojmë këtë të vërtetë, por kjo nuk do të shfaqen në mënyrën se si jetojmë jetën tonë. Ne themi ne e dimë se ne jemi thyer, por ne jemi të gatshëm të pranojmë se nuk jemi të drejtë në një situatë. Kur dikush na akuzon, Përgjigja jonë e parë, në vend të vetë-ekzaminim, është gjithmonë për të mbrojtur veten. Ndoshta ne vetëm argumentojnë, apo ndoshta ne fajësojnë ata në vend. Nëse ne e kuptojmë që ne jemi thyer, atëherë ndoshta ne duhet vetëm të shqyrtojmë veten e parë. Ju jeni me të meta, që do të thotë që ju mund të jetë i gabuar.

Ose si në lidhje me këtë, ne shikojmë poshtë në njerëzit e tjerë në mëkatin e tyre. Ndërsa në qoftë se secili prej nesh nuk është thyer dhe në nevojë të të njëjtit Shpëtimtarit. Askush nuk mund të thotë se ata janë më të mirë se ju, dhe ju nuk mund të thonë se ju jeni më të mirë se ata. Ata mund të bëjnë mëkate më të këqija se ju, por ne jemi të gjithë mëkatarë thyer në nevojë për një Shpëtimtar të përsosur. Edhe më keq, ne të varet nga vetja për të marrë në qiell.

Ne kemi një krizë në zemër dhe zemra është vendi ku çdo gjë vjen nga. Pra, kjo është pothuajse si një shtambë me ujë që merr helmuar. Çdo xhami ju derdh atë në do të merrni helmuar. Pra, imagjinoni se syzet e ndryshme janë mendimet tuaja, veprimet, dëshirat, dhe vendimet. Të gjithë atë është i ndotur.

Ne jemi duke përdorur në mënyrë të mëkatit që ne nuk mendoj se kjo është një punë e madhe, por eshte. Mëkati është ajo që na mban nga Perëndia. Mëkati është ajo që do të na ruajë nga jetën e përjetshme. Ne mund të mendojnë njerëzit e frikshme apo situata të këqija janë armiku ynë më i keq. armiku ynë i vërtetë më e keqe që mund të na bëjnë dëme më është mëkati ynë. Gjëra të tjera mund të na dëmtojë për një sezon, por për shkak të mëkatit tonë, ne mund të dënohet përjetë. Është mëkat që na bën armik i Perëndisë.

Disa prej nesh mendojnë se ne kurrë nuk kemi kryer një krim të rëndë. Por krimi më i keq në të gjithë Universit është që të mëkatojnë kundër Zotit. Ai është shumë më e lartë sesa autoritetin e një polici, ose president. Ai është Perëndia! Dhe edhe në qoftë se ne nuk e kemi vrarë, fakti që ne kemi gënjyer është ende një krim i shëmtuar kundër Perëndisë.

Ne jemi si një pasqyrë e thyer. Ne pasqyrojë imazhin e Perëndisë, por jo si ne duhet. Kjo është ajo që ne kemi qenë bërë për të bërë. Në vend të kësaj ne të tregojnë një pamje të shëmtuar shtrembëruar. Dashuria kthehet në epsh. Një dëshirë për të siguruar kthehet për lakmi. Angazhimi kthehet në idhujtari. Kjo është e gjitha sin, dhe Perëndia e urren atë.

Ne jemi Nevojtarët

Ky është një lajm i keq. Çfarë është një lajm i mirë?

Ne mendojmë se vetëm njerëzit e mirë shkojnë në qiell, dhe kjo është e vërtetë në një kuptim. Por askush prej nesh nuk janë të mira. Pra, ne kemi nevojë për dikë tjetër për të na dhënë të mirën e tyre. Ky person është Jezusi.

Kjo do të thotë që ne nuk mund të shpresuar në veten tonë fizike apo shpirtërore. Ata janë thyer dhe do të na lë në baltë. Ne nuk jemi mjaft të mirë. Ne kemi nevojë për Jezusin për të na vënë përsëri së bashku.

Nëse do të ishin thyer vetëm shpirtërisht ose thjesht të thyer fizikisht, ndoshta nuk do të duket si se i madh i një marrëveshje. vetëm fizikisht, kjo është në rregull, sepse kur të vdesim ne jemi të mirë. Ose vetëm shpirtërisht, ne kurrë nuk do të duhet të përballen me Perëndinë, sepse ne nuk do të vdesim. Por as mënyrë ne do të qëndrojmë përpara një Perëndie të shenjtë i cili është i pakënaqur me mëkatin tonë.

A e dini se ju jeni të varfërit? Edhe një lajm i mirë është se ju mund të ruhen. Ka një Shpëtimtar që plotëson nevojën tonë të madhe.

"Shpëtimi është gjetur në askush tjetër, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell dhënë njerëzve me anë të të cilit duhet të shpëtohemi. " (Aktet 4:12)

Jezusi është i vetmi që mund të rivendosur atë është thyer. Ai është i vetmi që mund të na bashkohen me Perëndinë. Ai është shpresa jonë e vetme. Për shkak se ai ka vdekur për rebelimin tonë. Ai u ngrit nga varri. Ne kemi grumbulluar një faturë. Jezusi pagoi të gjitha.

përfundim

Pra, për radhitje: Kush je ti?

Perëndia interesohet për ne, sepse ai na ka bërë. Ai shikon poshtë dhe ende na njeh si kurora e krijimit të Tij. Por e sheh se ne jemi të tmerrshme thyer. Ne jemi në nevojë për një Shpëtimtar.

Ju nuk duhet të supozojmë se ju jeni një i krishterë sot këtu, sepse ju keni shkuar në kishë. Nëse ju nuk e keni pranuar me të vërtetë që ju janë thyer, që ju keni ofenduar Perëndia, se keni nevojë për një Shpëtimtar. Nëse ju nuk jeni kthyer nga mëkati. Nëse ju nuk jeni duke besuar në Krishtin, atëherë ju nuk jeni një fëmijë i Perëndisë.

Në seancën e radhës, ne do të flasim rreth asaj se si Perëndia na miraton në familjen e tij. Le të lutemi.

Pyetje për diskutim:

1. Si e bën fakti që Perëndia na bëri të ndryshojë jetën tonë? Çfarë ndryshimi do të bëjë këtë javë?
2. Si e bën atë të ndryshojë jetën tuaj duke e ditur se Perëndia i sheh të gjitha? Çfarë ndryshimi ka të bëjë që Perëndia na njeh nga afër?
3. Si e bën atë të bëjë që ju ndjeheni të dini se ju jeni do të vdesin një ditë?
4. Si ka hallet tona shpirtërore të shfaqen në jetën tonë?
5. A fakti që askush prej nesh nuk janë të mirë do të thotë që ne vetëm të pranojë atë dhe të jetojnë në këtë mënyrë?
6. Çfarë e bën atë të vërtetë do të thotë të pendohemi për mëkatin dhe besojnë në Jezusin?

Si votoni?

0 Njerëzit votuan këtë artikull. 0 Votat pro - 0 Votat kundër.
Etiketuar në:#E bukur, #Broken, #identitet,
svg

cfare mendoni ju?

Shfaq komentet / Lini një koment

10 Comments:

 • Michael kafshoj

  marsh 4, 2014 / në 9:46 pm

  Çfarë një pjesë awesome e njohuri dhe mësimdhënies. bekuar me bollëk nga ajo

 • Allan

  marsh 5, 2014 / në 3:36 pm

  Kjo ishte shumë e good.May Zoti ju bekoftë.

 • Glore

  marsh 6, 2014 / në 11:23 jam

  bro Dashuria. Unë e kam njohur ju për muzikën tuaj dhe të talentuar në këtë fushë shumë. predikim i madh. Nuk mund të presim për të ardhshëm.

 • Mbreti Solomon

  marsh 12, 2014 / në 6:27 pm

  Ndjehem i bekuar, Unë jam i bekuar!
  Nuk mund të presim për pjesën përmbyllëse.
  Zoti bekofte, udhëtim.

 • MichaelSmith

  marsh 14, 2014 / në 12:34 pm

  udhëtim, ju falënderoj për të pasur muzikë të tillë të fortë për të dëgjuar, dhe faleminderit për këto mësime. Ata kanë qenë e madhe për të dëgjuar për mësimdhënie dhe inkurajimin, Unë lutem që Perëndia vazhdon të bekojë, dhe se një ditë unë të marrë të përjetojnë një mësim në person.

 • payne

  marsh 19, 2014 / në 7:06 jam

  Kjo eshte fantastike! Kur do e ardhshme 2 Video të lirohet?

 • Juan

  marsh 19, 2014 / në 10:49 pm

  Udhëtimi mesazh Great dashuria lee mënyrë ju vënë atë të gjithë së bashku çdo prekur ajo është e madhe për të dini se unë jam duke bërë bukur Perëndia me begatinë e vet ju dhe familjen bekoftë

 • Ariel

  marsh 25, 2014 / në 7:39 pm

  Kjo është një predikim i tillë i madh. Të vërtetë më ndihmoi kuptoi se mënyra ime të menduarit për veten është me të vërtetë e gabuar. Perëndia është me të vërtetë duke përdorur të!

 • gjithashtu Christian

  prill 23, 2014 / në 1:16 jam

  Kristal e qartë

 • Luani

  dhjetor 11, 2015 / në 10:43 pm

  shumë i mirë, predikimet dhe të rinjtë kanë nevojë!

Lini një përgjigje

Ju mund të pëlqeni
Po ngarkohet
svg