Pse Unë u martua So Young: Nga perspektiva e gruas sime

Rreth një muaj më parë kam shkruar një blog thënë folks pse unë u martua aq i ri. Unë u inkurajua shumë nga përgjigjet nga të gjithë ata që e lexojnë atë dhe lutja ime ka qenë se Zoti do të na ndihmojë të mendojnë më shumë për martesën biblikisht. Nëse ju nuk e merrni për të lexuar se Postimi origjinal check it out këtu: Përse I Get Married So Young?

Edhe pas kaq shumë folks arritur jashtë për mua dhe më tha se sa e dobishme ishte për ta, Kam menduar se do të jetë po aq e dobishme për të, le gruan time, Jessica, përgjigjet të njëjtën pyetje nga perspektiva e saj. Kështu që këtu është. Ajo që e bëri gruaja ime vendosin të martohen në mënyrë të rinj? Ajo tha…

1. I found a godly man

Kur unë të parë u takua Trip, Unë nuk ishte duke planifikuar të martohen së shpejti. Por nga herë të parë që doli, E dija se kishte diçka ndryshe rreth tij. Ai ishte i pasionuar në lidhje me ungjillin në një mënyrë që unë nuk e kishte parë më parë në një djalë të moshës time. Unë gjithashtu nuk e takuar dikë me një perspektivë të tillë të mençur në takim. Në sajë të qenë dishepuj të tij para kolegjit ai e dinte saktësisht se çfarë ai mendonte një marrëdhënie perëndishëm duhet të duken si dhe ai nuk ishte i gatshëm për kompromis që.

Unë do të pranoj se kam luftuar me këtë në fillim. Ajo dukej shumë serioze dhe të tepruar. Por me kalimin e kohës, Zoti filloi të më tregonte urtësinë në një marrëdhënie të ngopur me komunitetin, pastërtinë seksuale dhe emocionale, dhe takim me qëllim të martesës. Nëse ju nuk jeni gati për t'u martuar, atëherë ndoshta nuk është një ide e mirë për t'u angazhuar njëri tjetrit zemrat. Në Këngën e Solomonit ne jemi paralajmëruar që të mos e zgjoni dashurinë time para kohës së vet. si gratë, ne jemi qenie shumë emocionale dhe kështu kur u takova me një njeri i cili ishte i apasionuar pas kryerjes së marrëdhënieve tona në një mënyrë që do të ruajnë zemrën, E dija Kam gjetur një portier :)

2. We were encouraged by the people in our lives

Gjatë njohjes sonë pyetëm disa njerëz të jenë të përfshira ngushtë në marrëdhëniet tona. Ata do të na mbajë të përgjegjshëm për kufijtë tanë dhe të na ndihmojë të marrim vendime të mençura në lidhje me marrëdhëniet tona. Ne gjithashtu shkoi nëpër këshillimit paramartesor para se ne edhe u angazhuar. Këto dy gjëra të lejuara për ne për të kërkuar diturinë e vjetër, vëllezërit dhe motrat e mençur, në lidhje me nëse janë apo jo kjo ishte një ide e mirë për t'u martuar. Perëndia na ka dhënë pastorë dhe mentorëve nga kishës sonë lokale për një arsye. Ato na ndihmojnë të mendoni se me vendimet tona me mençuri dhe të japë një perspektivë të perëndishme jashtë. Relationships that are conducted in isolation are putting couples at serious risk of sin and unwise decision making. I would really encourage dating couples to have other believers from your community intimately involved in their relationship.

3. The Lord showed me the beauty of marriage

Si një studente në kolegj kam pasur atë që unë doja të thërrasë Superwoman Sindromi. Unë kam qenë shumë i pavarur dhe nxitur nga karriera, shumë të kundërt me idenë e që kanë nevojë për një njeri. Unë nuk mendoj se ka ndonjë gjë të keqe me të qenit i pavarur ose nxitur nga karriera, por në zemrën time se ishte më shumë se kaq. I ishte përçmuar dizajnin e Perëndisë për burrat dhe gratë. Unë kurrë nuk do të thotë se me zë të lartë, por në qoftë se unë kam qenë i sinqertë, Unë kam qenë i frustruar me atë që kam menduar që Bibla kishte për të thënë në lidhje me gratë. Ne jemi të dobët, ne nuk mund të mësojnë, ne nuk mund të çojë, ne nuk jemi kryefamiljari, dhe im shumë i preferuar, ne jemi që të ketë një shpirt të butë dhe të qetë. Unë mendova se kisha asgjë, por një shpirti të butë dhe të qetë dhe unë nuk ishte i interesuar në ndryshimin e personalitetit tim. Të gjitha këto mendime më bëri të mendoj se martesa ishte diçka që do të mbajë më mbrapa. Ajo do të më ruante nga e ndjekin të gjitha ëndrrat e karrierës kam pasur dhe një ditë unë do të përfundojnë me 10 and half babies on a farm somewhere.

Fatmirësisht, gjatë viteve që Zoti më ka mësuar dhe më tregoi se çfarë me të vërtetë duket si të jetë një grua e perëndishme. Duke qenë një grua e perëndishme nuk është përcaktuar nga ajo që ju bëni apo nuk e bëni. Unë e di se shumë gra të perëndishme të cilët shërbejnë me besnikëri Zotit në një punë të përbashkët dhe gra të panumërta që i shërbejnë fëmijët dhe burrat e tyre me besnikëri në shtëpi. Biblical womanhood is about understanding God’s unique role for us as women and delighting in the beauty of Gods design.

Si një grua e martuar kam mësuar aq shumë në lidhje me çfarë do të thotë të jetë një grua e perëndishme dhe nuk ndihen të lidhur me zinxhirë poshtë nga burri im apo martesë. Plani i Perëndisë për martesë është për të mirën tonë dhe lavdinë e Tij. Duke e ditur dhe duke besuar se më dha besimin për t'u martuar në moshën 22. Dy vjet e gjysmë më vonë, Unë nuk kam asnjë keqardhje, dhe unë vetëm mund të lutem që Zoti vazhdon të bekojë martesën tonë.

AKSIONET

44 comments

 1. Jdharden1përgjigje

  Kjo është e mahnitshme, how God can write the most perfect love story to those who hand over the pen to him. Thank you Jessica, Unë me të vërtetë nevojë për këtë. This encourages me as a 16yr old to submit to God and let him have his way in my love life. Zoti ju bekoftë.

 2. Jannon Fitzpatrickpërgjigje

  I LOVE THIS!! We are youth pastors at a small church and I always tell the teens, “There are only two things you will ever do in a relationship… 1) Get Married 2) Break up. Breaking up hurts and creates baggage, so if you are not ready to get married, it’s best not to start in a relationship.” (Not that you don’t grow to be ready for marriage in a relationship, but I’m mostly talking to 13-16 yr olds.) Most people start a relationship thinking it will be a small, shortlived, fun thing. But then feelings develop, you fall into sin, and then it’s harder than ever to get out. If we would protect the heart God Gave us as precious, and go at relationships from this perspective, the perspective of it ending up in marriage to a Godly man or woman, we would be far less hurt and broken by the time that Godly man or woman God has for us comes around! Faleminderit për shpërndarjen!!!

 3. Demonslayer4god777përgjigje

  I’m really glad I clicked on the link to read this post. unë jam 25 and my husband and I have been married for nearly 5 vjet. tani, I am the first to tell everybody that God is the reason we are married. si ju, në 21, I was NOT looking for nor did I want a husband, shoot I didn’t want a boyfriend. 2007 was the year God completely changed my life. In January I had just discovered what God really wanted was relationship rather than religion so I was on high(spiritually) and zeal like nothing I had ever experienced before. Next thing I know a month later I was married. Crazy I know. But what can I sayGod told us to do it. And five years later, we are still together, and growing together in Christ. tani, I wouldn’t advise to anyone to do it as rapidly as we did. But I wouldn’t advise against it, if you feel led by God, and have prayed and fast. I pray that God continues to not only grow your marriage but strengthen it. I pray that your love for each other also continues to grow. I bind up anything, anyperson, any spirit, that would try to divide you. I pray that you are blessed with great communication skills, and increased patience. May God keep you, in Jesus name.

 4. Matt Novakpërgjigje

  Thanks guys for using your courtship and marriage as an example and encouragement for young singles and young married couples. Thanks for glorifying God with your marriage, and sharing your wisdom and experiences with the body of Christ, which is in fact the bride of Christ, so this also gives us a portrait of how we are to live as the bride of Christ. Praise God for the work he has done in your lives to mature you both at such a young age.

 5. Ariep17përgjigje

  Wow this was really great! Si nje 20 y.o. ppl look at me like im insane for having the desire to get married. I would love to see some expansion on what you mean byemotionally pure.I love the trasparency also in what you said. God bless yall

  • Philipns2 5 11përgjigje

   Në parim, when she saysemotionally pureshe’s talking more about not already in your mind trying to marry the guy or think that you areexclusivelyhis just because you’re dating. That can lead to other sinful thoughts like, “sexual fantasies, lust,etj” You realize you’re emotionally impure when your vision of that other person’s character is so clouded that you make the relationship an idol in your own mind. That’s why Proverbs 4:23 is so important to live by,especially as a woman because we are, like was mentioned, “emotionalcreatures.

 6. Kerai Riddlepërgjigje

  e dua kete!!!!!!!!! Sometimes you seem to forget that youre not the only one because so many around you mostly peers seem to think yourjumping the gunso many people to me that i wasnt ready and im too young, but i truly believe this is what god had in store for me. I was scared out of my mind the day after because not only did i get married early at the age of 18 i also married a man i knew less than a year and he was only 19. We had a instant connection like our souls were destined to be together, i love him more now than i ever have hes my partner for life and i wouldnt change it for anything. We prayed together and went to church together got married and had a child together now here we are..It will be 3 years in february and i still have no regrets that i made this move :-) god has blessed me with a good man.. My vows mean the world to me and i wouldnt break them.. Thanks for posting this keep it up i love young loveYou hardly ever see couples last til death but i strive to be that couple til death do we part divorce is not an option!!

 7. Adrienne Kellypërgjigje

  God bless you two. He surely will because you trusted Him and His divine plan for the male/female relationship and came into covenant agreement that you would honor Him and each other for life. I’m so proud.

 8. Louib2001përgjigje

  Lavdëroni Zotin për vëllanë dhe gruan tuaj të bukur të rinisë tuaj. Unë lutem që Zoti do të derdhë favorin vazhdimisht gjatë gjithë jetës tuaj, sepse ti iu binde fjalën e tij. unë jam 28 dhe kanë qenë të martuar tani për gati dy vjet dhe gruaja ime dhe unë kam një martesë të lumtur dhe një bukuroshe 10 fëmijë moth vjetër. Gjithmonë kam dashur të martohen të rinj, por unë besoj se kjo nuk ishte koha ende për mua, deri sa Zoti solli gjë tim të mirë pothuajse 5 vite më parë (të jetë i saktë u takuam në ditën që ne u lindur përsëri 31 dhjetor 2006). Unë nuk e di ne se ku e destinuar të jenë së bashku si unë e mori atë si një motër të zakonshëm nga kisha. Unë kam qenë edhe përqëndruar në rritjen time shpirtërore, por tre vjet më parë sytë e mi të hapur dhe pjesa tjetër si ata thonë se është histori.

  Ajo është në agjendën e Satanit për të mos njerëzit të jenë të martuar, në mënyrë që ata të jetojnë në mëkat dhe ne tashmë e dimë se çfarë do të ndodhë. A e kemi shikuar në normën e divorcit në trup sot? Si për vëllezërit dhe motrën kurveri në kishë, për shkak të asaj që dikton shoqëria.

  Nëse ne shohim se si qytetet tona janë të mbushura me dhunë të rinjve sot, nuk kemi marrë një moment për të menduar e disa prej shkaqeve? Vlerat moment këmbimit Njeriu i përshpirtshëm për teori rrethore e gjithë kjo u shpërbë. Edhe prindërit e krishterë janë padija promovuar teori rrethore duke dekurajuar fëmijët e tyre të mos martohen të rinj (në moshën shqetësimit padyshim). Arsyet janë citoj”ju duhet të merrni një arsim, ndoshta kur keni mbaruar zotërinjve tuaj dhe të ketë një punë të mirë, pastaj të fillojnë të mendojnë për martesën”. Ky zë i mençur nuk e bën këtë ? Pra, çfarë ndodh kur fëmija juaj është i krishterë shkon në universitet dhe pastaj lëviz në me mikun djalë / vajzë i të cilit ose të krishterë ose jo?

  Ju lutem, mos merrni më të gabuar(kjo është vetëm disa nga gjërat që kam ardhur të gjithë), sepse deklarata e mësipërme nuk zbatohet për të gjithë. Arsimi është shumë e rëndësishme si një fiton njohuri për profesionin e tyre përkatëse në mënyrë që ata të mund të punojnë dhe të sigurojnë për familjet e tyre në të ardhmen, etj, por martesa nuk do të ndalet një nga pasuar në atë që kurrë zonë në jetë një zgjedh për të ndjekur, si një çështje të vërtetë një dasmë në përgjithësi nxit rritjen i.e Ministrisë së madhe, Heath mirë, pasuria dhe lista vazhdon. Mos harroni të dy bëhet një mish i vetëm dhe mund të ndjekin 10 000 Uau, kjo do të thotë se në marrëveshje atë që kurrë ata kërkojnë besnikëri Perëndisë ata do të arrijnë, mbresëlënës…..

  Në përfundim unë do të doja të sugjeroj se ne si të krishterë të fillojë mësuar fëmijët tanë në moshë të re mbi rëndësinë e jetesës së parë për Perëndinë dhe së dyti rëndësinë e martesës( për ata që kanë qenë dhënë dhuratën) në mënyrë që ata të rriten që duan t'i pëlqejnë Perëndisë në këtë fushë. Pasi të bërë një herë dhe vëllain tim dhe të gjithë atyre që jetojnë fjalën e Perëndisë. Qëndro i bekuar.

 9. Iwantstate01përgjigje

  Jessica, could you share some of the practical things Trip did during your courtship to guard your heart EMOTIONALLY. I understand setting physical purity boundaries. But what did it look like practically in the emotional area?

  Faleminderit!

 10. Katherine2cpërgjigje

  I so NEEDED to read this!!! Faleminderit!! I struggle with the things you once struggled with and I want to honor the Lord and my husband!!!! With that being said, I will continue to strive to be that P31 wife!!! Faleminderit!!!

 11. ChosenVpërgjigje

  I really thank God for your blog. After reading it for the 1st time I was wow’d at Gods work. Three months down the line I read this again and I’m still wow’d. I’m a 22 year old female and with marraigelooming”, your blog is trully inspirational. It is my prayer that my man be as God driven as Trip was in terms of fulfilling his role as a man in our relationship. May God bless you:-)

 12. Chelsterpërgjigje

  At Man Up, LA, a couple months ago, Jess mentioned that Trip is hercovering,” and here she talked about how she used to be asuperwoman,” but came to learn what godly (submissive) femininity is supposed to look like.
  Can either or both of you speak a little more specifically on what you believe God’s idea is for men’s and women’s roles in a marriage? Y’all are a blessing!!

 13. Nicole-Rose Munhawapërgjigje

  I really think your story is wonderful. Both of you grasped the beauty of the gift of marriage and you’ve really inspired me. Congratulations on your marriage and I pray for outrageous love to be shared between you. So happy for you

 14. Godgiven51përgjigje

  Such a wise perspective,my wife and I have been married for 5 years and I am also in the Gospel hip hop field,its always awesome to have her in my corner praying when we travel,you wives play an important part in our lives,keep doing what ya doin sis!

 15. Iolene_Branchpërgjigje

  I put myself on the journey to be a better woman of Christ at the beginning of 2011 and I must say I have come a very far ways and I am extremely proud of myself. During my journey God placed a blessed man in my path and reading this blog has definitely played its part as the last sign needed from my prayers.

  I also had no intentions of searching for a man to spend the rest of my life with at 20 vjeç, but here I am, and this blog is extremely encouraging. For me to stand beside him in all his endeavors and be the woman God created me to be and be by his side as God molds him to be the man he needs to be.

  Faleminderit për këtë. I really do appreciate it :)

 16. Arnold Moforpërgjigje

  Whao, Trip and Jessica! You actually do not know how far your lessons are reaching-I am in Cameroon. unë jam 25 yr-old and recently took a day in extended time with God to seek God concerning my future partner. Then I came up with a checklist/ Prayer points list of the kind of woman I want to date and eventually marry. Then a day later I met your blog. I think God is preparing me in special way. This is my Wife’s Checklist/ prayer points list:
  ARNOLD’S WIFE CHECKLIST/ PRAYER POINTS LIST
  ATTRIBUTES STRENGTH
  (grade 1-4)
  Devoted and growing Christian
  My suitable Helper
  Respects her parents, her family, the authority and me in my presence and absence
  Partners with me in my ministry
  Submissive in everything
  Has a Gentle and Quiet Spirit
  Shares similar thoughts, struggles, pains, no secrets
  Does not desire outer beauty-clothes, jewelry, hair styles
  Prudent and Generous
  Hardworking
  Makes me desire to work extremely harder

 17. Angela Johnsonpërgjigje

  What a Blessing You Both Are! Keep On Keeping On With HIM! You Won’t Go Wrong…..ndonjëherë! I got married young but without the wisdom of HIM and others who were led of The Spirit to encourage us to seek HIM first……I must say that anyone who chooses HIS Way will be positioning them selves to receive HIS Plan for them and not their plans for themselves which is Far Greater than Anything we could everthink offor ourselves….TRUST IN HIM!:) I am walking by Faith and not by Sight (2 corinthians 5:7) Or I would have killed my self……Without HIM I saw no good thing. Thank You LORD For Sending The Holy Spirit Who Comforts and Guides me. JESUS Is LORD! ( I am still married and we Both <3 The Lord!) Stay Blessed!:) Much <3 and Peace!:) Very Inspiring of you both to have posted, Thank You Very Much!:)

 18. aneetarhpërgjigje

  thank u so much Jessica,dis is exactly wot i need right nw. God rilly bls u guys. I’m 21,in a godly relatnshp n my boyfriend wants us 2 get married ASAP. I wasn’t sure if it’s a gud idea cause i felt i wasn’t matured enuf bt i thank God 4 dis,if it’s God’s will den i totally subscribe 2 ajo

 19. Rchllnndreherpërgjigje

  WOW the reasons behind you getting marride are the same as mine were and what still make me believe I made the right choice I also felt God saying this is the one it is time to let go of the past only our pastor didnt approve which made it a hard choice in a way other than I was following God. Une jam 22 and just got married 2 mo ago. It may be a short time but God is growing us together and teaching us so much(for me how to open up be soft and be a woman as God created me to be) It was awsome to read this and I want to thank you for taking the time to write it. May God Bless You and Your House!

 20. Rachel Wrightpërgjigje

  Ya’ll testimony is so awesome! It is is encouraging to hear that ya’ll were able to get married young. I myself am getting married this summer at the age of 21 and God has blessed us in so many ways and continues to amaze us and bless us! Thank you once again from both of you for these uplifting blogs!

 21. Dfletcher812përgjigje

  I Totally Agree. Unë u martova në moshën 18. Yes I was a baby but, the Lord spoke to me and told me not be afraid to take a leap of faith and being Obedient to the will of God i did. Now Im 24 with Three Kids and my Husband and I are very deep in ministry of music. God has done some impossible things in our lives and I love to hear that other young women and young men of God realize that God has given their soul mate to them and deiced to make the right decision.

  And we cant forget, Mary married Joseph at 14 years of age and Birthed Jesus, She was a virgin and pure in the sight of God. So Ladies and men stay pure for God until u marry!!!

 22. Grabiel Riverapërgjigje

  thats great the same has happened to me and my wife , i was 21 dhe ajo ishte 18. we let god direct us and be in our marriage and now he showing us his work in our lifes and in our marriage. may god keep blessing yah marriage like he has done in ours god bless

 23. Addis Hunterpërgjigje

  Thank you for your testimony, I can relate to you in many ways. I do have to admit that I struggle daily withhaving a gentle and quiet spiritpart of marrige..Like you, I was and still am very driven and independant , and acknowledging my husband as the head of household and submitting to his ideas (even when I dont agree) is my biggest challenge as a young wife. I ask God every day to help me humble myself and submitt to my husband in every way. Faleminderit për ndarjen.

 24. Cy Hudsonpërgjigje

  You guys are such an incredible blessing to young believers! I love these two blogs and thank the LORD for all he has spoke to me through you two!

 25. Jennifer Ann Sellerpërgjigje

  21 vjeç, and I feel like you’re describing me. I definitely have that Superwoman Syndrome. Thank you so much for your inspiring testimony, it gives me hope :)

 26. Pulemolisepërgjigje

  thnx alot Trip and Jessica,many adults nid 2 see dis,i m truly encouraged by you guys,I luv hw ur sides complement,-Trip met a godly woman and Jessica met a godly man,Uau!(dats why u had 2 martohem,lol!) nd we thnk God 4 u guys,u hv shown dat u can b responsible adults at a young age wen adults at an older age cant evn manage a fraction of wat u r doing,big-ups 2 u,nd may God continue 2 bles ur marriage more and more with each day dt comes

 27. simon paul -----ukpërgjigje

  Thank u so much Jessica for such apowerful encouragement .Am 21 but i alwalys thought growing means focus on a relationship .Sorry to bother you, Does dating someone in a christian relationship meanyou have to marry that very person , though she has got all the intimacy ur looking for..n you dont wanna hurt person..cos she expects uto be her hubbyHow would u handle such a catastrophe?????thxx.

 28. Kailapërgjigje

  I know this was written awhile ago and I finally got a chance to read it. por, I guess this was a good time for me to read it. Seems like God keeps putting little things around to tell me it’s time to put him back into things. And I think not only my relationship with my boyfriend is what’s needs Him back in it, but this shows that He can help smooth things out.

  I also found it interesting that I never thought of my mindset as the Superwomen Syndrome, but I can definitely can say I need help working on mine. That’s how my boyfriend describes me when I try to take on too much whether it be emotionally or work wise.

 29. Coltonpërgjigje

  Hey Trip! I read both of these blogs, and they (along with the godly counsel of family and friends) have been immensely helpful to me in the past few months. I’ve met the girl that I know God has for me to marry, and we’re just waiting on his timing. It’s quite possible that we will end up married even before you were, or at least by then!

  What advice would you give to someone who is in every other way ready to marry, except for the ability to provide a home (because of attending college)?

  Thanks so much!