Kur Fituesit duket si humbesit

Çfarë fituesit duken si? A janë ata të gjatë apo të shkurtër? Zezë ose të bardhë? Fortë apo i dobët? Them se varet nga ajo që ne kuptojmë me “fitues.”

Unë u thithur në historinë e një fitues këtë muaj të fundit si të lexuar një të gjatë, por biografi të angazhohen e Michael Jordan. Llogaria e detajuar kujtoi pse obsesioni shumë njerëzve me të kufizohet në adhurim hero. Shumë gjëra mund të thuhet për “airness tij” por askush nuk mund të pretendojë kurrë ai nuk është një fitues. A ai duket si një fitues para se ai mori gjithë ato unaza kampionatin, megjithëse?

Si ju lexoni librin, dukej qartë nga fëmijëria e tij se ai do të jetë një kampion. Nëse kjo ishte lojën e tij të shquar si një shtambë të vogël ligës, ose si një lojtar basketbolli junior e universitetit; rrymë e tij rritja e shkollës së mesme, ose loja e tij fituese e shtënë gjatë vitit të tij fillestar me UNÇ.

Nga koha që kam marrë në kapitujt rreth kampionatet e tij si një Bull Chicago, nuk ka pasur surpriza. Autori tregoi historinë e tij në një mënyrë që e bëri të qartë: Jordan ka lindur për të qenë një fitues. Dhe kjo është ajo që ne e dimë atë për: duke fituar gjashtë unaza kampionatin, pesë MVPS, dhe 14 Të gjitha paraqitjet Star (për të mos përmendur mbretërimin e tij pakundërshtueshëm në lojë atletike këpucëve).

Ky lloj i mbretërimit pakundërshtueshëm është ajo që zakonisht vjen në mendje e parë kur ne mendojmë “fitues.” Por unë dua që ne të lënë hapësirë ​​për një tjetër lloj fitues. Lloji i fituesit të cilët nuk i kanë të gjitha fitim të një kampion. Lloji i fituesit dobësitë e të cilit janë më të rëndësishëm se pikat e forta të tij. Lloji i fituesit që duket më shumë si një humbës ndonjëherë.

pushtuar, por Pushtues

Unë do të jem i sinqertë me ju. Dy vitet e fundit kanë qenë të mahnitshme në shumë mënyra, por ata kanë qenë goxha e vështirë. Unë e kam gëzuar një martesë të fortë dhe fillimin e dy jetëve të vogla. Unë e kam të përjetojnë gëzimin e Minsitry baritore në një kishë të shëndetshme. Por unë kam qenë gjithashtu i rrënuar me dobësi. Është e vështirë për të huajt për të të treguar disa herë, sepse unë duket të jetë bërë kaq shumë gjëra të mira. Por vetëm në qoftë se ju mund të shihni një pak më afër.

Unë kam sindromi i lodhjes kronike. e di, Unë kurrë nuk kishte dëgjuar për të parë ose. Ndoshta kjo është arsyeja pse, kur ajo goditi mua ajo ndjehet më shumë si një grusht pinjoll se një periudhë të organizuar. Në fillim të hendikepuar vërtetë me- isha zgjuar për gjashtë orë në ditë, dhe i rraskapitur për tetëmbëdhjetë tjetër. Gjatë vitit të ardhshëm ajo ka marrë më të mirë, por ajo ende më la një predhë të asaj që kam përdorur për të të jetë. Unë kam jetuar shtatë vitet e fundit me një lodhje Neverending. Unë sinqerisht nuk mund të kujtohet hera e fundit kam ndjerë rested- si bateri im vdiq, por kurrë nuk plotësohen.

Energjisë është si lëndë djegëse që fuqitë çdo fushë të jetës sonë. Ne kemi nevojë për çdo detyrë, çdo bisedë, çdo mendim. Dhe kur kjo lëndë djegëse është i ulët, çdo gjë vuan. Për disa arsye, trupi im nuk do të më lejoni të furnizohem. Në vend të kësaj tank tim gjallë drejtë mbi “E,” dhe unë të përpiqet të bëjë atë nëpërmjet. Është më la çalë nëpër çdo fushë të jetës sime.

Unë po ju them se të gjitha këto, jo për simpati tuaj, por për të sfiduar si mendoni. Disa mund të shikoni në afate të humbura, the discouraging days, the occasional tension in my marriage, dhe mendoj se, “Man, ky djalë po humbet tani.” Është i sigurt se ndjehet si të humbur, kur unë kam për të ndryshuar planet jetën time përsëri, ose thuaj biri im, “Daddy-së shumë të lodhur për të luajtur tani.” Unë do të gënjeja nëse unë tha se nuk ishte dekurajuese dhe duke u përpjekur. Ende, Unë ende pretendojnë fitoren tim ëmbël.

jo, Unë nuk jam ai lloj mbinjerëzore fortë e fituesit; Unë jam në të vërtetë shumë e dobët. Unë jam një lloj të ndryshëm të fituesit. Dhe unë dyshoj shumë prej jush janë shumë.

Një lloj i ndryshëm Fituesi

Unë kam fitoren, por jo për shkak se forca ime ka siguruar atë. Fitorja ime ndodh pavarësisht nga dobësitë e mia, edhe mëkatet e mia. Unë nuk jam fituesi i cili mundi armiqtë dhe siguroi fitoren; Unë me të vërtetë vetëm të marrë atë. Unë kam fitoren në Jezusin.

Paul thotë kështu tek Romakëve:

Siç është shkruar:, "Për ty po vritemi gjithë ditën; ne jemi konsideruar si dele për therje. "Jo, në të gjitha këto gjëra ne jemi më shumë se fitimtarë për hir të atij që na deshi” (Romakëve 8:36-37).

Paul citon Psalmin 44, ku Psalmisti thërret për ndihmën e Perëndisë në mes të gjykimit. Dhe Pali përdor atë varg për të bërë pikë e tij se asgjë nuk mund të prish atë që Perëndia ka bërë për ne në Krishtin.

Një nga gjërat më të habitshme është se pasi që ka përmendur gjëra të tmerrshme: duke u vrarë, duke u therur, Pali thotë se edhe në këto gjëra ne jemi fitimtarë. Edhe kur kemi humbur, ne jemi duke fituar. Edhe kur ne jemi duke u pushtuar nga kjo botë të rënë, ne mbetemi fitimtarë për hir të Jezusit. Betejat e vogla ditore nuk e përcaktojnë fatin tonë, sepse lufta tashmë është fituar. Nuk bën që të sjellë shpresë të pabesueshme? Nëse do të jeni në Krishtin, ne me të vërtetë nuk mund të humbasë.

Ndoshta, si unë, ju jeni në një sezon të vështirësi të mëdha. Unë dua të ju inkurajoj që me disa mënyra që unë mendoj në lidhje me këtë të vërtetë.

1. Mos Vetëm Shikoni ty

Kur unë të kalojnë ditën time duke u fokusuar në dobësinë time dhe ankimeve në zemrën time, I vetmi ushqim dekurajim tim dhe karburantit ndjenjën time të rreme e shpresës. Kur unë ia ngul sytë në mua unë mendoj se kam humbur, por kur ia ngul sytë mbi Jezusin që unë jam i kujtoi se unë të fitojë. Kur ai ishte i mundur armiqtë e tij, ai ishte i mposhtur ata në emrin tonë.

2. Mos Vetëm Shikoni Tani

Në qoftë se unë vetëm të përqëndrohet në sot apo këto vitet e fundit, Unë jam i tunduar për të mendoj se kjo është se si ajo do të jetë gjithmonë. Por Jezusi blerë gjëra të pabesueshme për mua në kryq që nuk kam expereienced ende. Unë e di se Perëndia imperfectly tani, por unë të marrë të dini atë më vonë në mënyrë të përkryer. Ai do të edhe të më jepni një trup krejt të re dhe të thaijë çdo lot e mi.

Ne gjithashtu mund të joshet për të përqëndrohet në ata të cilët duket të jenë duke fituar tani. Ata që nuk kanë të njëjtat sprova e pengesa që gjithmonë duket të na godas. Por ekipi që është duke fituar në tremujorin e tretë nuk është gjithmonë ekipi që fiton në fund. Shumë njerëz duket të jenë të fituar betejat e përditshme, por ata nuk kanë besuar në Atë që e fitoi luftën. A jo vetëm të shikojmë tani.

Fitore e embel

Michael Jordan mbetet një nga fituesit më të mëdha dhe më të njohura ne kemi parë ndonjëherë. Por ka fiton të mëdha që do të kishte. Dhe askush prej nesh nuk e ka atë që e merr për të fituar luftën veten; vetëm Krishti mund ta bëjë këtë. Ai ka mundur të gjithë armiqtë tanë për ne: pa, Satani, dhe vdekja vetë. Gjitha që duhet për t'u bashkuar me ekipin dhe të përfitojnë nga fitoret e tij është kthyer nga mëkati dhe duke besuar në Shpëtimtarin. ndokush, edhe më e dobët mes nesh mund të jetë fitues.

Kjo është e vërteta që ishte në zemrën time, kur kam shkruar këto fjalë në “Fitore e embel”:

Fituesi nuk është ai që ka fituar radhë të shtatë
Trofetë nuk shkojnë me ato që mori një fillim të mirë
Kur them kam fituar unë nuk do të thotë sot unë jam në
Unë do të thotë atë ditë kur qielli gri shuhem, atëherë unë jam duke fituar 'shkaktojë Unë të mbretërojnë me të

Sigurohuni që të marr një kopje të “ngrihem” kur vjen puna jashtë 10.27.14!

AKSIONET

36 comments

 1. Liampërgjigje

  Trip I’ve been playing sweet victory non-stop the past couple days, God’s working in your life and is going to be working through your album. Praying for you

 2. Victoria Jonespërgjigje

  This is such an inspiring word. Your song articulates the intricate relationship between glory moments, and uncontrollable pitfalls. Faleminderit. I now know that everything, good and bad, comes down from the Father of Lights.

 3. SteveLpërgjigje

  udhëtim, this song has been a huge blessing into my life already! My dad and sister have some health issues that they have been dealing with for several years and your description for why and how you wrote this song is beautiful and comforting. Thank you for being true to your faith and to the gospel.

 4. Lydiapërgjigje

  This was so encouraging to me. My energy has been at the same level as yours for the past two yearsI was finally diagnosed with chronic Lyme disease a couple months ago and my fatigue is finally getting lighter! I hope you can eventually find something that helps you! You’re doing so so so much more than people realize. Props to you! You’re an inspiration to me :)

 5. Denisepërgjigje

  God bless you Mr. Barefield. I’ve been utterly blessed watching your sermons, listening to your music, reading your articles and posts. I pray supernaturally healing in the mighty name of Jesus over your body. I pray for continued strength and endurance to touch you so you can do the Lords work without growing tired but rather to be renewed each and every day. I pray blessings over you, Jennifer and your two little ones. I thank you Lord for Williams obedience to Your calling in his life as a pastor, husband, father and artist. Let your light continue to shine thru his life. Thank you Father, in Jesus’s name, amin.

 6. duran Lowerypërgjigje

  I’m a true believer. In today’s society it’s very easy to get side tracked worried about how other people live their lives. Can’t wait for RISE to come out. Trip u really do inspire me to be the best man an father to wife an kids.

 7. Patrickpërgjigje

  udhëtim, thanks for sharing your heart man. The fact you are suffering and are still able to produce such quality work is inspiring. God has really used your music to speak to my life. And I’m so grateful there are guys like you in the music (specifically hip-hop) industry who aren’t afraid of absolute truth. I hope Rise isn’t your last album, but if it is, I’m so thankful for all that you’ve taught me in your past 4 albums.

 8. Vincepërgjigje

  I’m always encouraged by your posts bro and this might be the best one yet! I’m praying for your strength and can’t wait to cop the album!

 9. Charlanapërgjigje

  Hey Trip,

  I truly enjoy your song “Fitore e embel”, it stays on repeat & I look forward to hearing the rest of the CD. Zoti ju bekoftë & familja jote & continued success to you!

 10. Chesterpërgjigje

  I recently saw your performance while you were here in Denver October 9th. I had no idea about your health maladies until then. I was deeply touched when you performed your songSweet Victory.I too have been battling various physical ailments nearing a time of four years. Kështu që, your song resonanted with me, bringing me to the brink of tears. Having just read your piece on your illness, I have found that you have been suffering from the same thing I have been for some time: Chronic Fatigue Syndrome. It was through my physical struggles that compelled me to reliquish my pride and life of indulgence and brought me back to a renewed commitment to Christ; ultimately, I am grateful that this has happened to me. I have only met one other person who has an accurate idea of the challenges that this syndrome brings. I have been showered with the outpouring of God’s grace, prayers from others, and the unyielding commitment of my wife which helps me continue with God’s purposes as I continue my studies to go into ministry as a philosopher. We serve a God who not only intimately understands the suffering of the world, but conquered through it. Thank you for your service of God’s kingdom and disclosing details of your life.

 11. christianpërgjigje

  udhëtim! You have been an encouragement through your music and sermons bro! Love how God is using you! Your bangers get me goin bro ! I’ll be praying for you too! Oh and -good look on that song too!

 12. Mitchpërgjigje

  Brother Trip,

  God bless you for your unwavering faith and trust that He will heal you and make you whole in true Shweet Victory!!! Grace be to God

 13. Mackenderpërgjigje

  I was tremendously blessed by this article. My heart rejoices as I read and ponder my future inheritance in Christ. Thank you trip. Can’t wait to get the album. I’ve always been blessed by you man.

 14. Erica D. Clantonpërgjigje

  This was really what i needed to read and Sweet Victory really touches my heart. Thanks Trip for sharing what God gave u so we can see His vision for our lives!! Praying for u!

 15. isaiahpërgjigje

  Love your music man. It and other Christian hip hop music has and is and will continue to help God change my life. Our struggle is not forever as you well know tripp. Thanks for the reminder.

 16. GabeTavianopërgjigje

  Thanks for being transparent, udhëtim. Our fam’s moving to Cambodia on January 3rd. I have a few private questions for you, hoping to ask before we leave. Could you maybe shoot me an email (to the email I used to comment here)? Looking forward to my pre-order of RISE. Really great work!!

 17. ChristyCapppërgjigje

  I am so lookingforward the album!! Thats a great song to start it off with. True talent and REAL lyrics that change life.. ain’t nothinbetter than that! CFS sucks and is devastating. I got it at 18 in college when it first came out. But you can overcome it and you will..with proper diet and excercise. So there’s hope! Prayer first, water every hour. I made water my best friend to detox, cut white flour, pasta and fast food. Most of us walkinaround dehydrated and replacing it with more food. It’s through our trials that he works in us the most. In that time of being sick (still) was when God was most able do His workBest wishes to you and your album and your fam and your church & much continued success!

 18. Jezupërgjigje

  Awesome insight, into what the world would have us see aslosingin this life. When in all reality we are all born losers, including those, that the world considerswinners”..! If, they don’t come to theknowledge” ose “knowingof the TRUTH, which is “JESUS”, they remain losers..! Even if, to the world, they appear to be winners..! Thanks for sharing yourweakness”, when in REALITY, you have been made STRONGE..!! Praise be to The Lord, that He would make known to us through our weakness that we are TRULY STONGE because of Knowing Him…!! Keep pressing forward my friend and brother even if The Lord grants you only His grace in the mist of your struggles..!! Praying for You..!

 19. Ashleypërgjigje

  I had no idea you were facing this battle. I read your book, “the good lifea while back but don’t remember seeing that. I was so blessed by your article today, you’re in my prayers brother. My cousin suffers from chronic fatigue syndrome and it’s very difficult for her to enjoy things she used to. Faleminderit për ndarjen, my heart goes out to you and your wife today. Fight the good fight. You’re a True Champion. Jesus’s love conquers all. P.s. dope song too!

 20. Rachelpërgjigje

  I am so thankful for Sweet Victory. I listened on YouTube and it gave me my spark back. I have been struggling with discouragement. I think I lost my hope here for a few weeks. Can’t think of how else to put it. Hopelessness made me feel cut off from God and was the worst part of all. I was crying out to him, asking him to help me out of this overwhelming despondency. Your Sweet Victory lyrics spoke straight to that broken part of me and retriggered my hope. This article has also encouraged me. Perëndia është aq i mirë. I was surrounded by people who love me at church but had no idea how to ask them for help, or even how to explain what I was going thru. God decided to use you, all the way from Texas. Faleminderit!

 21. julia rubbedpërgjigje

  udhëtim (and Jess)–
  Thanks so much for this encouraging song. I cannot wait to get your new album. ne (my Parents) just adopted a little boy from Haiti. He has cerebral palsy. Although it has been a hard road with all his disabilities, I know that Jesus gives us victory over all things. I saw you in concert in Salt Lake City, UT a couple weeks ago, and you gave me such hope. Faleminderit!
  And congratulations to you and the Mrs. on the new little one. Whether he (or her) is born or not. :) Love you guys!

 22. Dinapërgjigje

  udhëtim, I am about as far from your expected crowd base as one can getCaucasian Canadian mama of five who drives a mini van! But blaring from my speakers is always some rap with a steady rotation of Trip Lee! I love the song Sweet Victory and this reality that was birthed in a new way from your health struggle resonated with me. For the last 8 years I’ve struggled with a similar weakness after the premature birth of my daughter. It is a humbling road to walk and one I still learning to trust God in. Thank you for sharing your hope and providing an example of an unashamed man of God for young men to respect and emulate. Bekimet për ju, bro!

 23. Dipërgjigje

  Downloaded the album yesterday and I love it! My fav is “All Rise Up”; I have it on replay… lol… thanks for the wonderful album Trip. Hope to watch you in concert one day.

 24. Gabkypërgjigje

  Uau. This is my first time coming across this site and I’m loving all the posts I’ve read so far. I’ve been so blessed and encouraged.This is just what I needed at this moment to know that despite my weaknesses he still reigns in my life and I can look to him and always be uplifted.
  I had no idea you were going through this, you’re in my prayers. Thank you so much for sharing. God bless you so much.
  Just listened to Sweet Victory and I’ve been so blessed by your song! And I can’t wait to listen to the whole album. I’m sure that’s all I’ll be listening to these coming weeks. Continue the good work!

 25. Latashapërgjigje

  This blog post was such a blessing to me. shpesh, I don’t feel understood by family, miq, or some church family on this walk, but this post help me put things in perspective and stop complaining about life. I realized that there is a blessing within our weaknesses. God truly shows his power/love for us, by helping us overcome our struggles, when we realize that He is the only way we can keep going. Thanks for the post and your song Sweet Victory is amazing!

  Grace dhe Paqe,
  Tasha F.

 26. TTuniquepërgjigje

  My daughter dedicated this song to me. I could not stop listening and crying. I Have been battling immune system issues for 15 vjet. The last 3 years were near hell. But the Lord was dealing hard with my heart during that time. I finally got it and surrendered to him. I am now getting answers left and right and coming out slowly. I’m not out all the way, but I’m not as exhausted as I was. It’s amazing!!! This song……this song! Tears……

 27. Timpërgjigje

  udhëtim,
  I always feel a sense of joy when I hear a new song from you or even see a posted sermon or read your blog. You are inspiring! I don’t directly know what CFS is like but I have seen it. A family friends mother from my church has it. There are times when we see her then there are long stretches when we don’t. But whenever I do see her she is always joyful. When I read this I thought of her because I tell her every time how much I am inspired by her that in the midst of it all she praises Jesus. She has been victorious because she refuses to think down on the situation. You two are most definitely winners! I’m glad that you are able to share your heart with us. It means so much to me.

 28. Burtonpërgjigje

  udhëtim,
  You don’t know how much this means to me. When it seems like the whole world is against you, you know that you’ll win in the end with flying colors! And now knowing what you’ve been going through the past seven years, you can know that you are in my prayers Bro. Thanks for opening up your heart to us.

 29. Femipërgjigje

  udhëtim, you are a huge inspiration. RISE is a great album and i love it! As concerning your health, i believe its just a temporary flame of afflicton preparing you for the glory to be revealed. God is set to use you more brother. so don’t grow weary. keep believing and praying. I love you brother.

 30. natepërgjigje

  udhëtim,
  Chronic Fatigue has plagued my life from when I was 13 ose 14 years old all the way up until only a matter of weeks ago (Une jam 28 tani). Years of prayer and research finally led my family and I to the answer; Diet was the root cause. Removing all grains, dairy, nightshades, preservatives and processed foods from my life has led to a complete recovery. I have never felt better.

  I don’t know if there could be a similar dietary solution for your CFS, but I wanted to let you know anyway.

  Vazhdo Me punën e mirë. I’ll be praying for you.

 31. ThomLomaspërgjigje

  Thank you for sharing these words. I wish I would’ve read this last year but I wasn’t meant to read it until now. Now that I had a little better understanding on why these things happened. Faleminderit perseri, Zoti bekofte.

  -Thom L.

 32. Brandon Martinezpërgjigje

  I love you trip lee you are a big inspiring role model to my walk in faith with god. Ive learned to trust him ive learned that the scriptures when applied to my life become blessings in so many ways. You truly inspire me and I hope that one day god will give me the opportunity to meet you and lecrae you both have helped me see life instead of death. Everyday I listen to gospel hip hop and start my morning with thanking god for waking me up then I make coffee and put my bluebuds in my ears and turn on gospel hip hop and listen study even loom up words I dont know in the dictionary at words I dont quite understand so I lnow the deeper meaning because im a deep thinker. One pray and hearts desire of mine is to talk to you in some way one day even if its just a few messages on facebook or a phone call but would be awesome to sit down with you in person and discuss allot of christian beliefs and answer each others questions and concerns. unë jam 26 years old I have a rough background and past and christ has changed me from day to day all for his glory and a greater good so I can reach out and inspire others with my testimony that shows in my actions not just in words . Im a believer. Romakëve 1:16 I am unashamed of the gospel. I talk about god everday with people even my friends look up to me and have changed because of how god changed me. I really hope you see this message from me and read it through. Your story is strong and christ is in your heart always. Please if you have a moment one day text me. Call me. Write me on facebook. Email me id love to just have one conversation with you. Btw your story brought tears to my eyes. Zoti ju bekoftë,gruaja juaj,and children in all your days and all you do.