Ndërtuar të mburrem Pt. 2

Air Jordans janë portreti. Unë nuk e veshin ata shumë rriten edhe pse, sepse prindërit e mi refuzuar për të blerë më qesharake këpucë të shtrenjta. Unë nuk e pëlqen atë, por unë e dija se nuk do të marrë në duart e mia mbi një palë. Kështu që unë u detyrua të përballuar - duke pretenduar se ata nuk ekzistojnë. Ajo ishte një çift gjatë viteve të duke u përpjekur për të bindur veten se trajnerët kryq Reebok ishin me stil. Por si kam marrë të vjetër, Kuptova Jordans qenë e vështirë të injorojnë. Të gjithë miqtë e mi kishin një palë ose dy, dhe një nga miqtë e mi ishte i fiksuar çiltër me ta.

Kur një stil të ri doli, ai nuk do të ndalet vetëm nga Locker këmba lokale, kur ai kishte disa kohë të lirë; ai ndërtoi jetën e tij rreth gjetjes se palë të reja. Ai e bëri të sigurt se ai e dinte se të gjitha datat e lirimit Jordan, ai do të të blej të njëjtat këpucë në ngjyra të ndryshme, dhe ai shpesh do të shpenzojë Saturday mëngjeset camped në frontin e dyqane këpucësh. Ajo shpërtheu mendjen time. Kështu që në fund unë kam për të pyes veten, “Çfarë është aq e veçantë në lidhje me këto këpucë?! Është e qartë se unë jam i humbur diçka.”

Obsesioni mikut tim me Jordans bëri një deklaratë. Nëse e vërtetë apo jo, ai ishte duke thënë me zë të lartë dhe qartë se këto këpucë ishin me vlerë rearranging jetën tuaj për. Çfarë lloj deklarate ka të bëjë jetën tuaj?

Cfare po thua?

në tim postimi i fundit, I argumentuar se ne duhet të përdorim fjalët tona të mburremi në Perëndinë, në vend të vetes. Dhe shkoi edhe më tej, duke thënë se Perëndia na ka bërë për këtë arsye. Por unë nuk mendoj se bragging ynë duhet të jetë i kufizuar për të fjalëve tona. Jo vetëm që duhet të mburrem në Zotin me buzët tona, ne gjithashtu duhet të mburrem tek Ai me jetën tonë.

Çdo gjë që ju bëni bën një deklaratë në lidhje me Perëndinë. Çdo vakt ju hani, çdo provë të merrni, every hour you work says something about your Creator. So even if you choose to keep your mouth closed about Him, stilin e jetës tuaj do të ende kanë shumë për të thënë. Pyetja është: cfare po thua?

Punon mirë për një Zot të mirë

Në predikimin e tij më të famshme, Jezusi thotë kjo: "Le të ndriçojë drita juaj para të tjerëve, so that they may see your good works and give glory to your Father who is in heaven” (Matthew 5:16).

Jezusi tregon dëgjuesit e tij për të jetuar jetë të ndritshme, vepra të mira para se të tjerët. Por vini re se ai nuk thotë, "Në mënyrë që njerëzit do të shihni se sa e mahnitshme të krishterët janë." Qëllimi nuk është lavdi ynë, por që të tjerët do të "japin lavdi [tonë] Ati që është në qiell. "Veprat tona të mira gjithmonë tregojnë për Perëndinë tonë të mirë.

Mendoni për këtë. Çfarë do të thotë për Perëndinë, nëse ne jemi njerëz egoiste që trajtojnë të tjerët si plehra? Çfarë do që të komunikojnë për të dëmtimit? Jo vetëm që ajo të thotë se krijimi i Perëndisë është i pavlefshëm, por ajo gjithashtu komunikon se ne jemi qendra e universit. Asnjë nga këto gjëra është i vërtetë, dhe ne jemi në thelb të gënjyer në lidhje me Perëndinë për të tjerët.

Por, çfarë nëse në vend, ne ishim habitshme vetëmohues dhe i vuri jetën tonë poshtë për fqinjët tanë? Po në qoftë se ne i dha bujarisht për të ndihmuar të përmbushur nevojat e të tjerëve? Çfarë lloj deklarate ka që e bëjnë për Perëndinë? Ajo komunikon se ne nuk jemi qendra e universit dhe se ka diçka të madhe për të jetuar jetën tonë për. Ajo tregon se krijimi i Zotit është që të isha i vogël, dhe se ne duam të duam të tjerët si ne kemi qenë të dashur nga Ai.

Çdo vendim që ju bëni është një mundësi për të qenë një pasqyrë, pasqyruar mirësinë e Krijuesit tuaj. Çdo i dyti është një shans për të jetë një monitor, showcasing snapshots of His glory. And when those around us catch glimpses of that goodness, ne kemi marrë për të të treguar atyre se drita jonë është vetëm një reflektim i zbehtë i Tij.

E verteta eshte, bragging me jetën tonë dhe buzët tona shkon dorë për dore. Nëse ne vetëm mburrem me jetën tonë, njerëzit mund të supozojmë se ne jemi njerëz të thjesht e bukur. Ata nuk do të dinë se kush na detyron të jetojnë jetën kaq të mira. Dhe në qoftë se fjalët tona thonë se Perëndia është e mahnitshme, por jetët tona thonë ndryshe, pretendimet tona humbasin kredibilitetin. Ne duhet të bëjmë të dyja.

Bëjnë të qartë

A thotë jetën tuaj gjëra të mëdha për Perëndinë? afishe tuaj zgjuar parakolp dhe tatuazh krishterë nuk janë të mjaftueshme. Çfarë thotë bllok çeqesh tuaj? Çfarë ndërveprimet tuaja me të tjerët thonë? Çfarë do etika e punës tuaj të thonë? Unë e di unë duhet të pendohet çdo ditë për dështimin për të mburrem në Të si unë duhet. Perëndia është suprem mbi të gjitha, kështu që kur unë jetoj në një mënyrë që e bën Atë të duket i vogël unë jam duke jetuar një gënjeshtër.

A ka ndonjë gjë në Univers më e vlefshme se seksi rastësor, ose një promovim punë, ose një palë e Jordans? Sigurisht, nuk është. Sigurohuni që jeta juaj e bën të qartë. Kjo mund të duket si një detyrë e frikshme, por mos u bëni merak - ju janë ndërtuar për të.

AKSIONET

24 comments

 1. Përmendja: What I Read Online – 08/28/2013 (a.m.) | Emeth Aletheia

 2. KThomppërgjigje

  Great perspective for us 80s and 90s kids who remember the Jordan era vividly. për fat të keq, I still see some of that kid in me and many times don’t realize it until after I’ve reprioritized just enough of my life to make a mess of things. Praise the lord for his grace and forgiveness! Glad I ran across your blog, keep writing for Him.

 3. HannahWellpërgjigje

  This is so touching. It really makes you wonder how much is God’s light really shinning through your life.
  Time for me to make a rain check and a good evaluation.
  Thank you Trip Lee <3

 4. Michaelpërgjigje

  Thanks is what I really struggle with, using my words to spread God’s glory. I like to let my actions do the talking, but that’s not enough and I’m becoming much more aware of that. Thanks for this and encouraging me to really go out there and spread His Word. I’m actually going out on my campus later to talk to people about Jesus. Gotta brag on Him!

 5. TreverlyHillzpërgjigje

  This is indeed a very tough subject. But what about Christianity is easy, e drejtë? The difficulty for me arises in living my life so that people see that it is the light of God shining and not just the light of another nice guy. Question for the community: What are a few nonverbals that we can incorporate so that people can differentiate our lives from the lives of other “i mirë & serving” njerez?

 6. Përmendja: What’s Your Life Saying? |

 7. Arliciapërgjigje

  I am simply floored by GOD’s overwhelming conformation by way of your blog. In two separate occasions, we basically wrote about the same things. I’d love to share my writings with you. I even did the Jordan comparison and all!!!! As well as Matthew 5:16. Please let me know where I can share my own writings of self conviction. I indeed have a powerful responsibility of my pen and it is more evident after reading your blog!!! Faleminderit për shpërndarjen!!!

 8. Hollypërgjigje

  Uau- nailed it! Thnk U, for allowing r gr8 God 2 use U to speak truth! I LUV the lyrics & try my hardest 2 live by: ‘Let my life be the proof of YOUR LOVE’. Everyday I pray, ‘Lord, use me for ur Glory today’.
  Thx & ❤ Trip :c)

 9. Mallorypërgjigje

  Thanks për këtë! Your insights are encouraging and convicting. I def don’t give God the credit with my mouth as I am called to do. Good to see the Word in that we are called to boast…dhe kjo është një gjë e mirë!

 10. YouthExplosionForChristpërgjigje

  This site is amazing ,very encouraging. Will be sharing your sermons with our youth. Your music has already inspired them, to have another way to give them God’s word that they will be receptive to is always such a blessing. Thank you for answering the call. Zoti bekofte.

 11. Përmendja: Views & Tweets: shtator 4, 2013