Coulda Been Me

Manah kawula heavy. Aku ngerti Gusti Allah iku becik, lan sing Gusti iku ing kontrol, nanging atiku abot.

Minggu kepungkur sawise acara ing Ferguson (lan respon kanggo ing media sosial), Aku rumangsa kabotan kanggo nulis lagu. goal iki ora kanggo nggawe statements grand utawa pranyatan, nanging kanggo nyebut cara sing kabeh digawe kula aran. Aku nulis, lan iki apa kang metu. Sentimen sing Venezuela ing atine ana: "Iku bisa wis wis kula."

Aku kabèh kirim siap carane Kristen kudu nanggapi ing kaping kaya iki, nanging sawise kabar bab Eric Garner wingi, Aku mutusaké kanggo ngenteni lan kirim sing mengko. kanggo saiki, Aku mung arep ngomong sing aku duwe ati abot. Aku ora kasengsem ing debat utawa bantahan sapunika. Aku mung pengin kebebasan kanggo nyebut awake sandi.

Aku natoni amarga sing video Eric Garner wis anduwèni dhampak gedhé kanggo nonton. Nalika bojoku lan aku pisanan mirsani iku months ago, kita loro sesambat. Urip iku hadiah ayu, lan iku sobering kanggo nonton sing urip ninggalake awak wong kang - utamané nalika iku dijupuk dening wong liyane. Aku panginten, "Mesthi wong ora bisa adoh karo sing. Paling padha bakal kudu njawab sing tumindak ing nyoba a. "

Aku panginten salah. Lan sing nyengsarakke.

Aku natoni amarga iku mbebayani kanggo dadi wong ireng ing Amérika. Aku ngerti sing statement piyambak nyerang kanggo sawetara wong, nanging iku objectively bener.

Aku natoni amarga komunitas ireng sing natoni, limping bebarengan amarga akeh masalah Komplek.

Aku natoni amarga saka aneh roto-in aku wis padha karo pulisi ing sasi.

Aku natoni amarga saben wong ireng aku ngerti wis padha roto-in.

Aku natoni amarga pulisi ala wis harder kanggo pulisi apik kanggo nindakake karya penting padha wis disebut kanggo.

Aku natoni amarga aku kudu mulang anakku bab sing padha bapakku wis mulang kula: "Wong-wong bakal nganggep sampeyan ancaman sadurunge padha ngerti apa-apa bab sampeyan, supaya sampeyan kudu luwih ati-ati saka kanca putih apa. "

Aku natoni amarga sawetara wong ora Care. Padha mandan menang pitakonan saka babras karo wong-wong sing babras.

Aku natoni amarga panguwasa iki ora bisa kobong ing dosa lan brokenness sing Wewelak liyane kita. Nalika wong-wong sing disebut kanggo lepat polisi guilty saka iku piyambak, ngendi kita nguripake? Aku bungah amarga Aku duwe wong luwih kanggo nguripake kanggo, lan aku duwe pangarep-arep amarga Gusti Allah bakal ngukum pungkasane. Nanging sing ora ateges aku ora natoni.

Aku natoni amarga tragedi sing njaluk jangkoan media sing ora mung tragedi. Ana akeh liyane.

Kanggo kanca-kanca sing ora ngerti, monggo njupuk wektu kanggo ngrungokake lan sympathize. Minangka "cepet kanggo ngrungokake lan alon nganggo" wis tandha saka andhap lan kadewasan. Sadurunge obyek, njupuk wayahe kanggo krungu saka wong-wong sing natoni.

Akeh wong sing lara amarga mikir dhewe, “Iku bisa wis wis kula.”

 

*Maca lirik lagu kene

Enggo bareng

95 komentar

  1. JeremiahReply

    Aku duwe pikiran sing padha, lan luwih akeh babagan cara urip bisa dicabut lan wong kasebut bisa mati tanpa ngerti Gusti Allah. Pancen medeni aku lan uga nglarani aku <3

  2. MarcoReply

    Nyengsarakke karo sampeyan, aku ora ngerti kahanane 100% aku ora bisa. Aku ngerti sejatine Yesus lan sapa sing kudune urip kaya ngono. Mlaku-mlaku, berjuang, nglarani lan ngupayakake bebarengan.

  3. SamReply

    Matur nuwun kanggo nuduhake ati, lan nggunakake bakat kanggo musik. Aku lara lan sedhih, ora mung wong sing dipateni, nanging uga akeh banget (kalebu akeh wong sing ngaku Kristen) nolak weruh babras lan ketidakadilan.
    “Aku natoni amarga sawetara wong ora Care. Dheweke luwih seneng menang padu tinimbang nesu karo wong sing nesu.”
    dadi, dadi bener, trip. :(
    Ndedonga, ndedonga sedulurku & sadulur.

  4. MelissaMcKimReply

    Aku pengen banget tuku lagu iki!
    Matur nuwun Trip
    Sampeyan ngomong apa sing dirasakake akeh wong
    Iki melayani kanggo aku
    Matur nuwun wis nggunakake hadiah lan nuduhake karo kita kabeh

  5. KirkReply

    aku asli Amerika saka calera, Oklahoma. Aku wong India coklat lan sawise krungu babagan ferguson sawetara minggu kepungkur lan aku ngerti sengit lan rasa sakit amarga angel dadi balapan sing beda ing jaman saiki, ora mung padha sengit karo saben warna kulit, nanging uga duwe kebebasan kanggo ningkatake Gusti Allah. lan kita kelangan kerja amarga iku utawa luwih elek, nanging aku ndedonga supaya jagad iki dadi luwih apik, nanging aku mesthi eling yen Gusti Allah duwe rencana kanggo kabeh, apa ora apik utawa apik, kita mung butuh iman lan iku pancen ora ana maneh. gumantung banget karo pamrentahan tinimbang nyandhak marang Gusti Allah !

  6. Joel Benjamin NevenderReply

    Aku ana ing Uganda, nanging atiku uga abot. Dadi abot. Eric Garner, Beras Tamir, Mike Brown. Dadi abot.

  7. DustinSimmonsReply

    Penghormatan sing apik kanggo makili kulit ireng sing penting lan ora bakal dilalekake ing mripate jagad. Sistem sing wis dipercaya sajrone riko cedhak ing Bumi wis gagal, bola-bali, nganti kita dadi wedi karo wong sing ditresnani lan sijine. Muga-muga kita kabeh bisa ngucapake mripat marang Gusti lan saya cedhak dadi siji masarakat, Umate Gusti Allah. Tetep kuwat iman lan kerja keras, GAWVI lan Trip Lee! Grace lan tentrem!

    – @Tandalus

  8. Neal_SpencerReply

    Hey Trip,

    Aku mung pengin ngirim pesen. Man, pirang-pirang minggu kepungkur pancen angel banget kanggo aku. Aku dadi polisi lan pancen angel ndeleng sawetara wong favoritku (rapper, singers, kanca, etc.) ngomong babagan polisi kanthi cara sing padha. Wiwitane aku nesu, frustasi, lan siyap kanggo mbantah karo donya babagan kepiye carane dheweke ora ngerti kepiye tugas kita, babagan carane medeni bisa uga kala-kala… Aku kira aku urip ing gelembung, amarga saya akeh maca babagan masalah kasebut, saya akeh aku ngobrol karo kanca-kanca, maca status kabeh babagan carane sampeyan luwih ditolak karo polisi, apa mobil sampeyan digoleki luwih akeh, mangkene terus… Aku rumangsa depresi banget babagan kabeh subjek.

    Aku duwe cara nyetop kendharaan dhewe-dhewe. Aku mandhegake adhedhasar perkara sing nyata 80% wektu kasebut (registrasi kadaluwarsa, asuransi, etc.) amarga iku duweke “buta warna” cara ngubungi wong. Banjur liyane 20% wektu kasebut yaiku yen mobil nindakake curiga lan gampang banget yen aku percaya yen wong tanpa latihan polisi bakal nganggep aneh yen ditugasake karo misi sing padha karo aku. Titik sing dakkarepake yaiku supaya aku ngupayakake kabeh supaya tetep ora pilih kasih, dadi aku ora narik mobil amarga katon “samar” utawa amarga wong sing nyopir katon “kaya preman”. Ing bab punika, Aku seneng banget babagan kepiye tugasku, lan puji sokur marang Allah amarga iku. Aku kira sanadyan aku depresi, yaiku aku rumangsa cilik banget ing masalah BESAR iki. Saya akeh debat, saya saya ngrungokake kanca-kanca Ireng lan Arab sing crita babagan critane telusuran sketchy lan kemungkinan umum dll. saya suwe saya ora ngerti babagan carane ngatasi masalah iki.

    Aku ngerti aku kudu ndonga, lan aku wis amarga aku ngerti akeh polisi sing apik sing nyoba sing paling apik lan sing seneng proyek iki amarga kabeh alasan sing bener… Nanging aku ngira manawa bangga banget karo manungsa kepengin bisa ngatasi masalah iki lan ora tetep ngaso nalika masalah iki terus ana ing Amerika. Iku mung wong angel… dadi, Aku ngira tujuane cathetan iki yaiku, Aku krasa lara bud sampeyan. Aku ngrasakake lara saka kanca-kancaku sing wis padha kerja polisi sing ora samar. Lan apa tegese / nggawe kanggo, Aku pengin njaluk ngapura amarga ana kahanan sing ora nyaman sing ditindakake salah sawijine kita. Lan pérangan kapindho cathetan iki mung panjaluk pandonga, supaya tetep kepenak lan golek cara supaya komunitasku bisa luwih apik, papan makarya kanggo kabeh wong. Sampeyan bakal frustasi nalika ndeleng masalah lan sampeyan ora ngerti carane ngatasi.

    Titik pungkasan cepet, Aku seneng karo wong lanang lagu. Aku nangis ing ayat kaping papat nalika sampeyan menehi swara sora marang polisi sing apik. Matur nuwun kanggo wong sing!

    Kanthi katresnan lan hormat,

    Neal

    • DanielleReply

      Iki ndemek atiku. Matur nuwun kanggo sampeyan kanthi jujur. Aku menehi salam marang kowe amarga dadi wong sing wedi karo Gusti Allah sing milih ngurmati sumpah sampeyan kanggo nglindhungi lan ngawula. Muga-muga sampeyan bisa dadi lowongan ing profesi sampeyan lan supaya andhap asor lan sih-rahmat bakal sumunar marang petugas Polisi liyane supaya sampeyan duwe kesempatan kanggo nuduhake kabar apik karo dheweke. Yen liwat sampeyan, luwih akeh dadi murid lan kepemimpinan transformasi bakal menang. Muga-muga Gusti Allah mberkahi tangan lan cangkem tangan sampeyan kanggo nuduhake kayekten kasebut sajrone sampeyan urip. Saiki sampeyan ngerti misi sampeyan! #telltheworld #lovehard #overcome

    • Aj_cthingswell_FbAjHowardbentleyCaldwellReply

      Wow! lagune dhewe jero lan tenanan nanging cathetan kasebut pancen nggegirisi. Sawetara minggu maneh aku golek bensin ing pompa negara sing tugasku mbutuhake kita golek bensin lan aku bakal weruh sheriff uga entuk bensin lan saben wong sing bakal weruh aku bakal sadar ora bakal wedi amarga dheweke wedi. ora ngerti dheweke wedi karo dheweke, nanging iki mung rasa ora nyaman, amarga tuwuh ing taun 90-an dadi pejabat polisi, aku pancen dadi pahlawan lan saka pengalaman kaya lelungan lan kabeh topik ing lagu visuale dadi pahlawan saya suwe saya diganti. Ora kanthi cara negatif, amarga aku mung ndeleng dheweke kaya sejatine ing pungkasane dina.. Manungsa.. Lan aku matur nuwun marang Gusti Allah yen dheweke ngidini aku ndeleng dheweke amarga sampeyan ora biasane ndeleng (Aku ora nate weruh lol) warga sipil ing buku komik ndedonga kanggo pahlawan. Lan apa sing kedadeyan saka kedadeyan kasebut… Amarga ing tengah-tengah ketegangan lan wedi yen dheweke duwe dina sing ala utawa malah wedi karo pemahamane wong ing pompa bensin negara kanthi hoody (sanajan wis adhem), nyelehake gas ing van putih kabeh sing ora ditandhani (ora ngerti manawa aku nyedhiyakake transportasi kanggo individu sing ora duwe kabisan intelektual),welas asih iki welas banget kanggo dheweke amarga dheweke bisa uga wedi yen aku dadi wong sing salah nyalahake lan / utawa nggawe dheweke tumindak metu amarga wedi karo urip lan reputasi.. Iku mung kahanan jacked sing jelas trik mungsuh sing nyebabake perpecahan lan njaga supaya kita pisah dadi awak Kristus ora bakal setuju amarga dheweke ngerti apa sing bisa kedadeyan. Nanging dheweke ora ngerti yen dheweke nggawe dheweke nggawe 23 prajurit pandonga lanang umur setaun sing cling kanggo apa-apa liyane utawa ora kurang saka Gusti Yesus Kristus ing dina pungkasan lan ala iki. Muga-muga aku ngarep-arep lan ndedonga, sampeyan tetep tetep andhap asor lan saben kahanan sampeyan bisa mlebu, apa wae swasana sing disenengi minangka anak saka Gusti Allah sing paling dhuwur. dadi rahayu!

  9. kevinReply

    Hei lelungan.. mesthine sampeyan ora bakal nyebabake Gusti Allah ngulungake sampeyan. Aku yakin kabeh kedadeyan amarga ana sebab. Iki minangka kesempatan sampeyan kanggo nyambung karo luwih akeh wong sing ora bisa mbayangake. wong golek wangsulan, dheweke mung butuh supaya bisa melu lan menehi injil liwat musik, sinau ing alkitab utawa mung lungguh lan seneng banget karo kopi. Aku kira apa sing dakkarepake kaya sing dituduhake Andy Mineo “Kita urip ing jagad sing peteng kepiye dheweke bakal ngerti yen ora ditampilake kamulyane supaya katon katon padhang”.

  10. TopikReply

    Matur nuwun kanggo kabeh musik. Sampeyan lan kabeh 116 klik. Gusti Allah sejatine nggunakake sampeyan kabeh kanggo ngobrol karo aku lan kabeh generasi mudha, nanging turun-tumurun! Muga-muga mengko wae, InsyaAllah, metu kanggo mbantu sampeyan ing lingkungan sing angel sing sampeyan jelasake ing salah sawijining wawancara.

  11. Quentin HollandReply

    Lagu sing kuat…. atiku saiki lagi abot dadi bapak saka 3 lanang enom Afrika Amerika. Dheweke ngerti yen dheweke duwe kesempatan dadi presiden Amerika Serikat, nanging uga sadar yen dheweke ora bakal bisa urip kanthi kahanan tartamtu…
    Ora krasa lara. Jagad iki kebak rereget….
    banyune (Roh) lan Sang Putra (Gusti Yesus) bisa ngidini tuwuh sing ayu….. pangarep-arepku marang Panjenengane

  12. TjayReply

    Tangan mudhun. Trek iki jelas bisa ditemokake. Kahanan kasebut pancen ora bisa ditolak lan atiku abot. Aku lanang putih nanging saya gedhe karo wong sing duwe warna. Malah kulawarga cedhak ora ana warna. Aku gedhe ing salah sawijining lingkungan sing luwih angel ing Providence, Sisih sisih kidul RI lan aku ngerti ora adil sing kedadeyan ing saindenging negara. Kanggo “nglindhungi lan ngawula” kudu ana ing pikirane saben petugas apa ijo, biru, ireng utawa putih. Sejarah mung bisa mbaleni yen wong ora owah… Muga-muga iki bakal rampung lan kabeh wong sing lara nalika nindakake proses bisa tentrem. #AllLivesMatter

  13. KenReply

    Tanggung jawab karo aku sedulurku, jus maca ing postingan sampeyan nangis. Ana 25 mexican lan wong lawas taun atiku dadi abot wiwit telpon mike coklat, Polisi Popz sing ndeleng kaya iki nggawe aku kuwatir, nanging aku ngerti sapa sing nutupi kita. Banjur ndeleng dina iki, aku njaluk sedulur lan ndedonga dadi kuli kanggo panen. Iki generasi kita bro letz terus meksa ing Panjenengane! Tresno karo kowe cak

  14. wiramaReply

    Tansaya gedhe, Aku ora nate weruh kedadeyan sing nyebabake aku mikir yen rasisme isih ana. Aku tresna marang kabeh wong lan kabeh kutha aku rasane padha (utawa aku mikir).
    saiki, Aku ndeleng kabeh tragedi kasebut&bledosan nesu. Aku ora kenal maneh wong-wong ing sekitarku. Kepiye carane kabeh kedadeyan? Aku ngira kita wis kepungkur iki..
    Aku salah.

  15. LenaReply

    kuat: lirik lan musik. Aku ora mbukak label, kita kabeh padha dosa lan ora bisa nggayuh kamulyane. Nanging aku cah wadon putih. Kaya sing dakkarepake warna ora penting - yaiku ing papan-papan ing negara lan jagad iki. Minangka wong dosa: bisa uga aku. Minangka bocah wadon putih sing mlarat: bisa uga, nanging bisa uga ora. Lan iku kejem lan sedhih.
    Aku seneng kepiye pungkasane lagu iki: pangarep-arepku marang Panjenengane. Tentrem lan trima bakal teka nalika kita ngarep-arep, iman, lan katresnan iku ana ing Panjenengane.

  16. MiguelperezReply

    Iki minangka prekara sing apik banget sing sampeyan tulis lan sejatine lan aku matur nuwun amarga sampeyan nanggapi apa sing dadi abot ing atimu babagan masalah kasebut lan luwih mripatku ndeleng masalah kekerasan ing sekitar AS. sing arep ora nggatekake utawa ora nggatekake warta penting. Matur nuwun trip lee.

  17. MacReply

    Tripp,

    Man, Aku maca tembungmu bengi iki. Dheweke nubruk aku. Siklus ganas ing negara iki…polisi jaded nargetake wong enom ireng amarga padha cocog karo profil…nom-noman ireng dadi kesel target lan ngadeg lan ngomong dhewe…

    sampeyan ndeleng, kodrat kita sing tiba duwe tendensi kompartalisasi pengalaman. Ana sing gigit asu kaya bocah, biasane saya gedhe kanthi ora seneng karo kabeh anjing…minangka wedi utawa gething. Iki bisa dadi angel banget, amarga kita ngidini raos kasebut…kadang dijaga lan diparingi rasionalisasi cilik.

    Tripp, Aku putih. Nganti taun 4ku, Aku tansaya gedhe minangka salah sawijine bocah cilik ing lingkungan sing ireng ing sisih kidul Illinois. Kabeh kancaku ireng. banjur, kita pindhah menyang Tennessee. Aku dikirim menyang kepala sekolah kaping telu taun kasebut amarga gelut karo wong sing ngeculake “N-tembung”…ING Kelas 4…bocah wis diajari ngelas lan ngremehake wong liya….amarga werna kulit. Tembung kuwi gawe aku nesu…nganti aku bakal njotosi sampeyan ing tutuk kanggo ngandika iku. Iku isih nesu kula…Aku mung ndedonga tinimbang doyo saiki.

    Man, Aku duwe sederek saka saben werna lan iyub-iyub saka kulit….lan, sampeyan ngerti apa? AKU BANGGA DADI. Pohon kulawargaku yaiku sing nggawe Amerika apik. Kulawargaku yaiku panci leleh Amerika. Kulawarga iku apik tenan lan aku tresna marang kabeh.

    Sawetara taun kepungkur, Aku lunga liwat divorce njijiki lan liwat stupidity dhewe, rampung mbuwang sawetara wektu konco bar lan saiki duwe rekaman kejahatan. Aku wis ndeleng langsung efek saka polisi ala. saiki, sawayah-wayah ana mobil patroli ing mburiku utawa ana polisi sing liwat aku, Aku mikir, “Apa sing bakal ditindakake wektu iki? Apa sing bakal ditindakake kanggo menehi alesan kanggo ngadhepi aku. Amarga yen dheweke ngerti sampeyan ana ing sistem kasebut…sampeyan kriminal kanggo urip.” Banjur aku kudu mratobat amarga pikirane ciut lan bodho. Jarene siji apel ala ngrusak bunch, nanging Gusti Allah ora nggawe kita ing gambar apel…Panjenengane nitahake kita miturut gambare. Sing kudu ngetung soko, tengen?

    Jujur, bro…sawise maca tembung-tembungmu lan mikir lan ngelingi uripku….sing bisa dadi aku, banget.

    Aku ora ngomong sing entheng utawa kanggo njupuk adoh saka gravitasi tembung sampeyan. Iku mung ngelawan. Ana masalah, nanging masalah ireng lan putih ora ireng & masalah putih. Saben wong beda-beda lan nggambar pengalaman urip dhewe-dhewe kanggo nyalahake persepsi dhewe babagan jagad sing tiba iki.. Masalahe dosa. Kita kabeh guilty saka iku. Aku matur nuwun marang Gusti Allah saiki ana wong lanang sing manut marang Sabdané lan nyoba nulungi. Aku duwe sampeyan lan akeh liyane ing pandongaku bengi iki. luwih tresna.
    ~Mac

  18. MacReply

    “Nanging kawicaksanan saka ndhuwur iku pisanan murni, banjur tentrem, alus, mbukak kanggo alesan, kebak welas asih lan woh-wohan sing apik, ora adil lan tulus. Lan panen kabeneran disebar kanthi tentrem dening wong-wong sing padha rukun.”
    James 3:17-18

  19. Stephlandry09Reply

    Malah sanadyan aku ora bisa hubungané iki ing kabeh wiwit aku wong wadon putih enom, iki nggawa eluh menyang mripatku. Atiku wis abot liwat kabeh nyoba ferguson. Matur nuwun kanggo ngomong babagan iki lan nuduhake pengalaman sampeyan.

  20. AaronCrimReply

    Matur nuwun Trip, Aku nemokake iki migunani. Aku dhewe Kristen putih saka Wv, Aku wis berjuang kanggo nggawe acara kasebut. Ora yakin apa sing kudu dipikirake, (amarga dheweke pancen ora kena pengaruh langsung marang aku) Nanging aku wis dadi lara ati kanggo ndeleng akeh sedulur-sedulurku lara lan pecah. Lara ati ndeleng akeh wong sabangsane sing lara. Matur nuwun maneh yen iki wis mbantu aku ngerti luwih akeh lan bakal mbantu aku ngerti kepiye ndedonga luwih apik kanggo persatuan lan perdamaian.. Gusti mberkahi

  21. jeanine pinkneyReply

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo lagu iki. Kakangku ngirim link kasebut lan matur nuwun banget esuk iki kanggo berkah iki. Aku dadi korban, Aku ilang anakku Rashad Pinkney Desember 21,2013. Kanggo panganiaya gun tanpa guna. Iku isin carane njupuk urip kita dhewe. Black on Black angkara iku cara normal urip ing masyarakat kita. Dadi akeh nom-noman kita duwe nilai wektu kanggo urip. Aku tansah lara amarga kabungahanku wis dijupuk, Aku lara amarga ora ana tanggung jawab, Aku lara amarga aku ora ngerti, Aku mung lara!!! Nanging aku isih urip kanggo lan tresna marang Gusti Allahku!!!

  22. TerrymillReply

    Sampeyan ngerti, trip, Aku ora bisa ngomong apa-apa salah siji cara utawa liyane babagan ambane kabeh masalah. Aku wong putih. Aku ora weruh rasisme minangka wong ireng. Aku wis ora urip liwat. nanging, apa aku ngerti, lagu iki hit. Bisa dadi hit gedhe, Aku mikir, yen dipromosekake liwat saluran sing tepat. Oalah, sampeyan bakal katon apik ing titik kasebut, dadi mung njupuk pujian, wong lanang. Ora, Aku ora mikir wong kudu kapitalisasi ing kahanan sedih. nanging, yen sampeyan pracaya iku apa sing wis ngerti lan ndeleng, banjur mlayu karo. Iku bab urip nyata sampeyan ngomong bab kene. Kabeh artis Reach kudu ngrilis album utawa kompilasi kolektif. Mungkin malah e.p. Nggawe kesadaran kanthi produktif tanpa kabeh negativitas sing bisa digawa dening seniman sekuler menyang meja. Oalah, proyek gedhe kene!

  23. Henry StrozierReply

    song gedhe! Matur nuwun kanggo nuduhake atimu karo kita! Sedhih banget iki! Aku ndedonga kanggo kulawarga korban!

  24. Jacqueline lugoReply

    Atiku pecah kanggo cara donya iki. Kakehan ketidakadilan! Manah kawula heavy. Aku ngenteni dina nalika Gusti rawuh kanggo ngaku umate. Nalika ora bakal lara maneh. Ora mateni maneh. Ora ana luh maneh. Atiku tresno marang saben kulawarga sing kelangan wong sing ditresnani kanthi cara sing tragis lan kasar iki. Matur nuwun Trip kanggo tembung lan atimu

  25. MelodyReply

    Matur nuwun kanggo njupuk wektu kanggo nulis babagan iki. Iki minangka perspektif sing ora asring dakrungu lan ora kudu dipikirake nganti saiki.

  26. MikeReply

    @alasdair titik sing digawe, kang sampeyan nyoba kanggo jotosan mati kaya kang ngandika ing lagu, yaiku polisi putih duwe lan nggawe asumsi wong kulit ireng sing ora bener. Dadi putih lan manggon karo salah siji sisih kulawarga iku prasangka, lan sisih liyane sing sebagian Afrika Amerika, Aku bisa pitutur marang kowe sing ngandika Trip iku bener. Ing kasus Dillon Taylor, Aku kudu ngakeni iku salah siji saka sawetara kaping aku wis krungu bab kaya iki kedadeyan, bisa uga padha. Trip nyatakake yen isih ana masalah karo rasisme lan prasangka ing negara iki, lan iku amarga dosa. Masalah kasebut ora mung siji arah, nanging lagu iki dhewe ngomong babagan masalah sing paling penting saiki, yaiku epidemi wong enom ireng sing dianggep ora adil amarga padha pas karo stereotipe. Sampeyan bakal pracaya apa sing dikarepake, nanging kita ndeleng masalah kasebut, lan kita bakal nglawan, lan lara karo wong sing lara.

  27. kurusReply

    Aku ora aman lan mbebayani dadi wanita putih lan dudu wong ireng. Aku ora rasis nanging akeh kejahatan sing ditindakake marang aku, kulawargaku, lan kanca-kancaku, padha dening lanang ireng. Aku pengin ora bener nanging bener.

  28. Gambar gedheReply

    Kenapa dheweke nolak ditahan? Dheweke kudune ora mati, nanging dheweke uga ora kudu nglawan petugas. Ora, ora bisa dadi sampeyan yen sampeyan manut angger-anggering Toret. Apa sing kudu ditindakake para pejabat kanthi beda? Ayo wong nglanggar hukum, nolak penahanan lan mung nglakoni dina? Kapan rampunge? Apa sampeyan ndeleng statistik pungkasan? ping telu luwih akeh wong kulit putih sing dipateni dening polisi tinimbang ireng.. TELU KALI. Ayo sing klelep ing. Aku ora mikir ireng lagi diangkah. Aku mikir rioting, njarah-rayah lan ngobong barang-barang sing arep nggawe bocah-bocah putih rasis (bc padha ndeleng kabeh ing tv lan bakal mikir kabeh cemeng nindakake iku) lan aku anak ireng bakal mikir sing iku ok kanggo tumindak kaya. Aja menehi polisi alesan kanggo “profil.” Mungkasi nggawe tetanggan ireng bagean paling mbebayani ing kabeh kutha. Kabeh wong (kabeh werna) kudu mandheg mikir yen dheweke ngluwihi hukum lan ora ana sing bakal kelakon yen dheweke nglanggar. (Lagu apik, sanadyan… sampeyan duwe katrampilan)

  29. MichellHReply

    trip, iki cara kanggo ngatasi masalah, ngomong, mratelakake raos, mbukak lan ndedonga! ora sengit…Matur nuwun!
    Aku wong wadon putih setengah tuwa. Aku duwe perspektif sing beda banget. Aku uga dilecehke minangka cah wadon enom putih (pelecehan seksual sing terus-terusan) , lan wis nandhang diskriminasi kanthi cara liya. Kayata sing liwati munggah kanggo proyek amarga kang kabotan sanajan aku paling qualified. nanging, Aku ora tau ngeculke aku amarga mung siji sing kudu dakkagumake yaiku ALLAH, lan sing aku nyoba kanggo mulang bocah-bocah enom aku watara. Kita kabeh ngadhepi diskriminasi, ALL kita, ing sawetara cara utawa liyane. Nanging apa sing diadhepi wong enom ireng mbebayani uripe, Aku iki titik sing akeh nyoba kanggo njaluk tengen.

  30. Lair kaping pindhoReply

    Menit sadurunge aku weruh tweet sampeyan aku dikirim ing FB
    “Kadang aku nggulung TL & pancen kudu ndedonga.
    Aku ora nyalahake wong-wong sing ora duwe gereja nanging sawetara wong Kristen sing ora sopan banget #Nanging Gusti Allah”
    Sampeyan bener Dhik Trip.. Sedhih lan aku sedhih..
    Aku ora pengin debat utawa mbantah.. Aku mung ndedonga kanggo tentrem lan kaadilan wong.. #CrazyWorld

  31. JRReply

    trip, Nyuwun pangapunten kanggo rasa lara pribadi lan uga kanggo rasa lara sing luwih gedhe sing kudu dirasakake kabeh komunitas Afrika Amerika / Ireng amarga asil sing lara wingi..

    Minangka Kristen putih, Aku uga pengin melu sampeyan ing telpon kanggo keadilan kanggo minoritas kayata sampeyan. Lan aku uga bakal ngomong yen aku nonton video Eric Garner sing dipateni pirang-pirang wulan kepungkur, mung sawetara menit, Aku bisa nyelehake dhewe ing sepatune lan ngrasakake ketidakadilan.

    Minangka wong Kristen sing kerja ing wilayah sing nambah permusuhan agama, Aku mikir penting kanggo kita kabeh ngerti yen klompok kita uga dadi target polisi sing ora duwe hukum, kita bakal nemokake dhéwé ing peran padha, banget. Iki mung alesan liyane kenapa kita kudu njaluk keadilan.

    Kita kudu meksa kanggo perawatan sing padha lan adil kanggo kabeh – kanggo martabat manungsa. Kita kudu ora nampa status quo. Kawitan lan utomo kanggo sedulur-sedulur kita ing komunitas Afrika-Amerika/Ireng, nanging uga kanggo masyarakat kita kabeh. Kita ora bisa urip ing negara tirani. Muga-muga kita kabeh sinau akeh piwulang saka tragedi pembunuhan Eric Garner. Matur nuwun.

  32. BenReply

    Bab sing paling daktresnani babagan lagu iki yaiku meksa aku ngrasakake masalah kasebut kanthi cara sing ora mung tembung-tembung. Matur nuwun kanthi tulus kanggo mbukak dosa ing atiku uga nebus Juruwilujeng sing agung.

    ndedonga nganggo tangan ing tutuk.

  33. PamelaReply

    Matur nuwun kanggo tembung sampeyan, trip. Aku ngujo sampeyan minangka wong, warga, lan mukmin. Omonganmu tansah nresnani jiwaku lan nggawe aku mikir. Pandonga kanggo kita kabeh. luwih tresna.

  34. RyanHOUReply

    Apa stereotype bener? Apa ana stereotype yen ora ana apa-apa kanggo ndhukung stereotype? Kita kabeh ngerti lirik lagu-lagu rap saiki. Iku langsung saka neraka, lan njalari wong sing ngrungokake urip kaya neraka. Yen sampeyan ndeleng budaya wong ngrungokake lagu babagan mateni pulisi, transaksi narkoba, Rajapati, nyolong, dadi kasar, dadi ora ngajeni, gampang dimangerteni manawa dheweke bisa uga duwe kecenderungan sing luwih dhuwur kanggo nindakake kejahatan sing dirungokake. Apa ana bukti statistik kanggo ndhukung klaim kasebut? Ya. Apa kabeh wong bisa nyekseni prilaku cabul saka budaya rap setan iki ing saben kutha? Ya. Apa mayoritas wong ing budaya iki ireng? Ya. Iku alesan kanggo stereotype…Apa padha mung ireng? Ora, nanging saben werna kulit, nanging umume ireng. Dadi masalah budaya ing kene lan dudu masalah balapan, lan kedaden yen budaya sing diomongake iki pancen ireng. Apa sampeyan pancene ngarepake wong ora stereotype, nalika kasunyatan saka prakara iku ing akèh kasus (ora kabeh) hakipun? Marang marine ing Afghanistan sing ndeleng apa sing katon kaya wong lanang sing mateni pucuk paling apik minggu sadurunge. Sampeyan marang wong kanggo mungkasi stereotyping. Iku ora rasisme, mungsuhe Gusti Allah kita sing wis ngrusak generasi kulit ireng iki liwat hip-hop lan media.. MANGGO MULIH.

      • RyanHOUReply

        Kita kudu ngakoni manawa ana masalah ing kene. Kita kudu ngakoni manawa budaya hip-hop iki (nalika aku ngomong, Maksudku rap sekuler sing kabeh babagan urip ala) wis ngrusak komunitas kita. Kita kudu mandheg nyalahake “rasisme” minangka sabab saka kedadeyan tragis kasebut. Bebener iku bagean gedhe saka masyarakat ireng wis dipengaruhi negatif dening music. Iku ora mung masyarakat ireng, jagad iki kabeh, nanging amarga paling rapper iki ireng, cemeng gampang ngenali piyambak karo wong-wong mau.

        Minangka wong Kristen, kita kudu dadi wong sing mengaruhi jagad iki, kanggo kabegjan donya. Jagad kudu weruh pangarep-arep kamulyan ing kita. Iki mung cara kita bakal nggawe prabédan ing donya iki swayed dening ala.

        Peraga kanggo sampeyan Trip Lee kanggo pengaruhe masyarakat ireng lan akeh liyane ing cara sing ndadékaké kanggo urip bener. Muga-muga kita ora bakal kelangan katresnan marang jagad iki sing meksa kita nyerahake nyawa kita kanggo dheweke.

  35. Mung cah putih liyaneReply

    Emosi sing ayu, ayu…Aku seneng! Martakake lan elinga kebebasan ngomong lan liya-liyane, tresna pukulan Panjenengan, tresna kabeh 116 klik musik, ngrasakake lara kanggo sampeyan, ya aku. Ora tau ngalami urip kaya sampeyan, dadi mlarat ya, dianiaya minangka Kristen ya, dipisahake ing sekolah sugih ya, nyerang minangka putih ing tetanggan kabeh ireng n ngrampok karo bedhil dimuat ya, diserang ing bis kutha dening wong ireng ya, ngalami PTSD saka agresi iki ya, alkoholisme njupuk kanak-kanak, penyalahgunaan njupuk kesucian lan smokin ganja karo tuwane iku wektu kualitas kita ya, mbela ibu-nelpon 911! Irunge ibu pecah, bapak sijine ing keselak, bocah wadon limang taun njerit STOP! Getih ing saindhenging, Iblis ing lemah, Aku cah wadon gedhe saiki. Ditarik metu, iya iya! Saka bledug lan bledug! Saka jinis, obatan, pati, ngapusi, gagal, Dheweke nylametake aku, kanggo sing luwih apik. Kita kabeh krasa lara, ayo padha perang kanggo siji thang! Kita kabeh duwe paseksi, apa iku rasisme sarkasme seksisme(crae),alkoholisme, kecanduan, kasangsaran, kontradiksi traumatik, nanging martakaké bebener lan katresnan sadulur ing Kristus! Apa sing bisa kita lakoni? Apa sing sampeyan lakoni! Tresna aku tresna sampeyan! Loro-lorone cara, Kristen munggah! Tresna tresna marang Gusti!

  36. BillReply

    Sedulur trip, Aku ketemu sampeyan ing Cedarville sawetara minggu kepungkur, lan tansah tresna lan promosi musik sampeyan. Omonganmu ngenani khotbah apik banget! Nanging Mugi sampeyan bakal nimbang sisih liyane saka duwit receh. Nalika sampeyan ngomong 'Sampeyan bisa uga sampeyan'…sampeyan kudu ngerti kanthi cara sing padha karo aku, lan aku wong putih lawas preacher. Mlaku-mlaku ing lurung-lurung ing kutha gedhe utawa kutha deso, kita kabeh bisa dadi korban prasangka lan gething…mung amarga warna kulit kita…ora preduli karakter kita utawa apa sing kita lakoni ing wektu kasebut. Iku kasunyatan peteng tiba lan dosa.
    Nanging ing tangan liyane….iku 'ora bakal’ Apa sampeyan sing ditangkep lan dipateni ing dalan-dalan', amarga sampeyan bakal nanggapi pejabat kasebut minangka wong Kristen, lan minangka wong kang ngajeni lan manut marang panguwasa kang wus katetepake dening Gusti, kaya sing ditindakké rasul Paulus. Yen sampeyan mriksa kahanan saben wong sing sampeyan sebutake, iku ketok sing padha digawe pilihan kanggo nolak, ora manut, nglawan utawa nyerang LEO sing nindakake pakaryan sing ditindakake kanthi setya. Lan nalika pejabat bisa uga wis guilty saka bias, prasangka utawa gething, yen korban wis kerjo bareng karo hukum, wong-wong mau isih bakal urip lan bisa ngupayakake tumindak ora adil marang wong-wong mau ing pengadilan. Kabeh kita ngalami ketidakadilan….lan carane kita nanggapi….asring nemtokake asil….kaya sing ditindakake ing saben kasus tragis kasebut.
    Matur nuwun kanggo nimbang iki, lan muga-muga sampeyan bisa mbenerake yen aku salah, utawa yen pituturku ora alkitabiah utawa bertentangan karo piwulange Gusti Yesus piyambak. Gusti mberkahi sedulurku, lan ayo padha nyambut gawe kanggo marasake awakmu….ora dibagi.

  37. StephanieReply

    Urip iku aji banget. Sedhih banget nalika ndeleng uripe wong ing komunitas kita ora padha karo ras liyane.. Ora ana wong sing pantes ditembak utawa disedak nganti mati. Mesthine wong-wong sing nganggep prilaku kaya iki bakal dilalekake dening Gusti Allah, sampeyan pancen salah. Yen manungsa ora gelem manut apa sing bener, dheweke kudu mangsuli marang Kang Mahaluhur. trip Lee….pain Panjenengan / kita pain punika nyata tanpa mangu. Lan Gusti bakal ngrungokake kita lan nanggapi miturut. Kita mung kudu mantep ing Panjenengane, lan manut apa kang didhawuhake. Aku ndedonga supaya minangka umat kita bakal teka bebarengan ing asmane Yesus kanthi kawicaksanan, daya lan kekuatan kanggo owah-owahan positif.

  38. YakubReply

    trip,
    Sampeyan wis dadi inspirasi kanggo aku wiwit aku pisanan ngrungokake sampeyan. Lan nalika aku umume seneng lagu sampeyan, iki nggawe aku luwih sedhih tinimbang apa wae, lan ora mung amarga tragedi pati sing wis kedadeyan. Ora dipercaya kanggo nguripake tv utawa maca berita lan ndeleng kabeh sing bisa ditindakake kanthi salah ing jagad iki. Aku ora ngerti apa-apa babagan kasus-kasus sing kasebut khusus kajaba apa sing dicritakake media, sanadyan aku kudu ngomong aku duwe pendapat tartamtu ing saben. Sing paling nglarani kanggoku yaiku ora ana sing ngelingi gerakan motif saka golek bebener lan netepake keadilan., kanggo nguripake lan alienating liyane, luwih khusus wong kulit putih lan polisi. Cara aku ndeleng, mung bab mromosiaken rasisme sing sing ngadeg ing platform pisanan menehi lomba lan pelanggaran sing. Wiwitane, Aku arep ngirim akeh pranala menyang crita sing bubar diwaca babagan pembunuhan sing nggegirisi sing bubar ditindakake dening wong kulit putih kanthi tangane wong kulit ireng., ora amarga aku wanted kanggo ngomong wong kulit ireng iku ala utawa kurang saka wong kulit putih, nanging ngomong yen kabeh wong ing kene nandhang sangsara lan kabeh dadi korban. Pira akeh wong kulit putih sing sampeyan takon babagan sketchy run in karo polisi? Aku njamin sampeyan wis padha, polisi nggawe kesalahan. Aku ora nyoba kanggo njupuk sisih kene, Maksudku yaiku mung sing njaga rasisme dudu wong sing tumindak sengit marang wong liya., iku salah siji tumindak sengit poto-motivasi, kaadilan kagunganipun Gusti. Nanging nalika kabeh komunitas utawa klompok terus percaya yen kulite ndadekake dheweke beda karo wong liya. Wong-wong sing percaya yen kulite ngidini dheweke tumindak utawa tumindak ngontrol wong liya utawa menehi ijin khusus kanggo gelo.. Balapan dudu kejahatan. Lan kulit kita dudu sapa kita, apa kita gedhe ing Afrika utawa Meksiko, pigmen kulit kita dudu budaya utawa warisan kita. Aku ora pengin ngerti sampeyan minangka Trip Lee wong ireng, lan aku ora pengin dikenal minangka Yakub wong ireng, utawa Yakub wong putih. Aku Jacob, sampeyan Trip. Kita mung nerusake pamisah sing tuwuh iki kanthi ngakoni manawa ana. Nanging ora ana pamisah. Sedulur kabeh. Sedulur kabeh. Kabeh putra lan putri Gusti. Nyuwun pangapunten sampeyan nglarani wong, matur nuwun kanggo kabeh sing wis menehi inspirasi ing uripku!

  39. BurtonReply

    Ora liya kajaba kakang, sanajan aku putih, Aku arep mlebu peti karo kowe, lan sedhih nalika sedhih. Aku wis ngetutake sampeyan kanggo dangu lan trek iki mesthi salah siji saka favorit! Tresna apa sing lagi dilakoni kanggo kita liwat Gusti Trip, terus.

  40. ShelbyReply

    hey trip, matur nuwun kanggo nuduhake atimu. Nalika aku dudu wong ireng enom, lan aku bisa uga ora ngerti tenan, Aku nyoba lara karo sampeyan. Thanks kanggo nggawa munggah titik sing perwira polisi ala lan nggawe harder kanggo 90% saka pejabat sing apik lan aku seneng banget yen kita kabeh padha karo gambar Gusti Allah lan ing kono pangarep-arep kita. Rahayu lan tentrem sedulur.

  41. TBrantReply

    Aku aran sampeyan ing lyrics wong. Nyuwun pangapunten yen iki wis kedaden karo sampeyan ing jaman kepungkur lan aku lara karo sampeyan kaya kabeh wong sing nandhang kekerasan iki.. Urip katresnan lan mlaku karo wong liya, tegesé lara karo wong-wong mau lan nangis karo wong-wong mau, punika ingkang katimbalan dhateng tiyang ingkang nandhang sangsara. Aku njaluk pandonga amarga aku saiki berjuang karo prekara-prekara ing tingkat pribadi nanging aku uga bakal nggawe sampeyan lan wong-wong sing melu ndedonga uga.. tresna sampeyan bro. Muga-muga ora ketemu nanging aku tresna sampeyan.

  42. AndrewReply

    Aku ora ngerti iki #couldabeenme. Trip Aku wis dadi penggemar kanggo sawetara wektu kanggo ora mung sampeyan nanging rappers Kristen liyane sing saiki wis ngandika metu bab apa kedaden ing Ferguson, Nanging aku wis dadi frustasi bubar karo outcry liwat Ferguson.

    Aku arep ngarep aku a 25 lanang putih taun. Aku ora ngerti apa sing dadi minoritas ing Amerika Serikat. Aku ora krasa yen aku wis ditarik amarga balapanku. Aku ora tau ditapuk amarga balapanku. Aku ora tau ditahan amarga balapanku. Iki bab sing aku ora bisa ngomong aku ngerti.

    Nalika kita ngomong babagan perkara sing ora bisa dingerteni, ayo ngomong babagan tag #couldabeenme. PATEN?!? Sampeyan bisa uga sampeyan?!? Sampeyan bakal nyolong cerutu saka toko sing trep lan banjur ora ngrungokake polisi? Sampeyan bakal nolak penahanan? Sampeyan bakal nabrak utawa cilaka fisik pejabat sing nganggo seragam?!?

    Tulung dakkandhakake apa sebabe sampeyan nindakake perkara kasebut!

    Sampeyan ndeleng nalika aku ngerti yen aku ora bakal ngerti kaya apa dadi minoritas ing AS aku wis manggon ing jaban rangkah. Aku manggon ing Eropah kanggo 8 taun. Nalika nglampahi wektu ing Eropah aku ketemu sing saben negara duwe budaya beda. salah siji saka iku kulawarga ketemu sing menarik banget saben kita ketemu wong ireng ing Eropah padha saka UK. Saben uwong padha nganggo basa Inggris sing bener lan sopan lan nganggo busana sing apik. Ora ana sing nganggo celana ing dhengkul.

    Sampeyan ndeleng ana budaya sing beda ing kana sing ora bisa ditampa dening para pemuda tumindak kaya preman. Kene ing AS ana kanthong budaya ngendi iku normal, malah diluhurake tumindak kaya preman. Kok ngono???

    Apa hubungane kabeh iki karo Ferguson?? Nah kabeh wong ngarani bocah Michael Brown iki bocah sing apik. Maksudku dheweke arep kuliah! Lha wiwit kapan arep kuliah podo dadi bocah sing apik? Ayo ndeleng kasunyatan dheweke dudu bocah sing apik. Dheweke dadi maling lan gawe masalah. Pungkasane dheweke ora ngrungokake panguwasa lan iki pungkasane nyebabake pati.

    Apa aku ora ngerti Trip iku kanggo iki kelakon, kanggo “bisaa aku” sampeyan uga kudu nindakake iki. Sampeyan mesthine kudu nyolong saka toko lan banjur nglawan polisi sing mandheg sampeyan.

    Ing pungkasan, kedaden iku sedih! Nanging ora bisa uga sampeyan. Ora mungkin aku. Iku ora amarga aku a 25 lanang umur taun. Iku amarga aku ora bakal nyolong lan aku ora bakal nglawan polisi. Iku masalah ing kene. Ora balapan.

  43. MichaelReply

    Grace, tentrem, katresnan lan rahmat saka Gusti Allah lan Rama kita

    First, Kawula ngaturaken puji sokur dhumateng Gusti awit kawilujengan lan kawilujengan panjenengan sadulur. Sampeyan makili Rama uga. Aku seneng ngomong yen sampeyan minangka seniman pisanan sing digunakake dening Gusti Allah kanggo menehi pengaruh sing signifikan marang lakuku ing awal kawilujenganku.. Tak disimpen ing Desember saka 2006 lan aku dadi jero banget ing budaya Hip Hop/Urban sing angel kanggo transisi mung ngrungokake ibadah kontemporer., “Aku Music”. Hargai wawancara lan saran babagan kesadaran budaya amarga ana hubungane karo ibadah Alkitab lan kepiye bedane.

    Muga-muga Gusti mberkahi sampeyan lan nambah asil kerja sampeyan!

    Pastor Bill, sih-rahmat lan tentrem-rahayu uga kanggo sampeyan…sanajan aku setuju banget babagan nolak penahanan, aku yakin yen ana standar sing kudu dijunjung lan dileksanakake kanggo prosedur / tumindak sing ora bener..

  44. MichaelReply

    Babar blas kelalen kanggo nggambarake ing song. Kakangku sing daktresnani, aku percaya yen lagu iki kalebu apa sejatine hip hop lan apa sing dirancang…

    #Bisa Dadi Aku
    #Truthmusic
    #munggah
    #unashamed

  45. ZanderReply

    Aku pribadi ora setuju karo lagu iki. Iki nuduhake rasisme sing sejatine ana ing Amerika. Saben uwong ngeluh yen wong kulit putih rasis mung amarga dheweke nindakake pakaryan ing kana. Yen wong ireng sing nembak bocah kasebut (sing tekan gun perwira) ditembak dheweke ora bakal diomongake apa wae. Mung pendapatku lan nggawa sengit :)

  46. JasonReply

    Aku matur nuwun kekarepanmu kanggo dialog bro. Kita duwe masalah ing negara sing kudu mati karo kabeh ing sisih lan siji-sijine cara kanggo nindakake iku liwat Kristus Yesus!

    Kita kudu nduduhké katresnané Kristus marang saben wong – supaya aku sijine bebarengan video sethitik positif katresnan… https://m.youtube.com/watch?v=7oPOZppRZRk

  47. uwisReply

    Iki persis sing dakrasakake! Iki minangka ekspresi sing ayu lan murni. Pandonga karo lan kanggo sampeyan bro! Aku tresna sampeyan lan ngormati kabeh pelayanan sampeyan.

  48. BenReply

    Trip mung pengin supaya ngerti aku babras kanggo sampeyan lan aran burdened kanggo dadi bagéan saka solusi. Aku direktur muda ing pasamuwan suburban karo bocah-bocah biasane putih, Aku nginep ing dina Rebo bengi sinau karo dheweke wingi nyilem menyang tembung Gusti Allah mbantu dheweke ngerti sebabe ana lara ing loro-lorone, kados pundi minangka tiyang pitados, kita kedah mbudidaya katresnan nutupi sedaya lan madhangi pepadhangipun Sang Kristus, kepriye kita kudu nangis karo wong sing nangis lan bungah karo wong sing bungah. Banjur bengi iki @ acara sing jenenge Faith Rx sing mbok kenal, menehi pesen sing padha kanggo wong diwasa. Aku ngerti dalan kanggo marasake awakmu iku dawa kanggo kabeh sing melu lan mung bakal dadi nyata yen kita fokusake mata marang Sang Prabu lan urip kaya Kristus.. Nyuwun pangapunten amarga lara ing loro-lorone lan pengin sampeyan ngerti yen aku wis lan bakal terus ndedonga kanggo owah-owahan ati ing antarane wong-wong sing buta mata.. Tansah sirahmu munggah, Gusti Allah iku setya lan becik, lan sampeyan terus nindakake apa sing wis diberkahi dening Gusti Allah, sampeyan nggawe prabédan.

  49. OsakpoloReply

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo lagu iki amarga pikiran iki uga wis ana ing pikiranku. Minangka 21 taun lanang ireng lawas ing Boston Aku appreciate sing aku bisa katon nganti wong Kristen kaya sampeyan.

    Thanks maneh.

  50. angeliqueReply

    Bisa uga salah siji saka sandi 4 putra! Matur nuwun Trip. Aku ndedonga supaya wong-wong bakal mandheg nyoba menang bantahan lan ngrungokake atine wong lanang.

  51. GageTamuReply

    teip lee atiku sedhih uga sawise nonton video paling anyar saka wong gettin chocked mati.

    Aku salah ngadili sampeyan nalika ngomong. Aku ndeleng iku saka tampilan wong religius tinimbang pepakon kanggo tresna siji liyane. Aku njaluk ngapura marang para sadulur ing Gusti Yesus sing dakanggep salah.

    Aku ngerti yen aku ora sampurna lan aku butuh katresnan Gusti saben dina. Dheweke wis anggun marang aku. Dheweke ngluwari uripku dina iki saka serangan kuatir sing nggegirisi. Aku mikir aku bakal mati nanging dheweke ora ngidini.

    Aku bakal misahake aku saka kabeh media sosialku (mbusak mau) dadi luwih cedhak lan lumaku karo Gusti Yesus ing Roh lan Bebener!

    Yen sampeyan pengin ngobrol utawa menehi saran nomerku 580-509-5059

  52. Mauricio arriagaReply

    Apa sampeyan bisa ndedonga kanggo aku bro, aku bakal ngormati yen aku rumangsa butuh tuhan amarga aku ora cukup dheweke. 13 cah lanang umur setaun saka Kerman California lan kowe dadi panutanku Aku wong Kristen nanging aku terus bali karo dosa lan aku kesel mlayu ing dosa Aku pengin ngganti uripku Aku pengin dadi ciptaan anyar bisa sampeyan ndedonga muga-muga Gusti mberkahi aku supaya aku bisa dadi wong Kristen sing luwih apik <3 it coulda been me who got shot we never know when we gonna die we never know when god is gonna call our name and say its time for you to go that's why we should always be ready we need to say every night and every time you go out god if I don't want up or I don't come back home pleaz accept me into your throne of glory and eternal life <3

  53. Denzel Patricks Ny Jr.Reply

    Aku durung ngrungokake lagu nanging lirik mung ngomong kabeh lan aku ngerti iki lagu sing apik amarga iku sing paling apik sing sampeyan lakoni. Gusti Allah mberkahi sampeyan luwih
    #IPrayForYou
    #LongLiveBlacks
    #Kita Kabeh padha

  54. NicholasTracyReply

    Wiwitane, nalika aku weruh kiriman iki, Aku ora entuk. Aku cantik akeh mung panginten iku ngganggu, lan aku ora bangga banget saiki. Sawise ngrungokake lagu iki lan rilis anyar Derek Minor, Aku ngelingake yen sih-rahmat minangka bagean gedhe saka iki, lan bagean paling aku ilang. Aku ora njupuk wektu kanggo mikir babagan saka macem-macem perspektif. Minangka wong kulit putih kelas menengah sing nekani universitas, Aku angel ngerti yen kita katon beda karo wong liya, kowe lan aku. Nanging, sapisan aku njupuk wektu kanggo nglakoni, mripatku dibukak menyang papan sing beda tinimbang papan sing daklakoni sajrone uripku. Aku pengin njaluk ngapura kanthi tulus amarga ora njupuk wektu kanggo ndeleng samubarang saka sudut pandang sampeyan, lan aku pengin ngajak kabeh wong kanggo nyedhaki kabeh iki kanthi sih-rahmat. Iku kunci. Aku matur nuwun kanggo ngirim lagu iki, Derek Minor kanggo ngeculake kang, lan kabèh punggawa 11Enem sing wis ngomongké bab prekara iki lan ngétokké kawicaksanané.

  55. KentrelReply

    Trip Lee akeh tresna ing song iki wong ora ngapusi. We needed jinis iki song kanggo narik sirah metu saka talang, lan ndeleng apa sing Gusti Allah kersakake. Aku ing misi kanggo nindakake lagu kaya wong iki. Muga-muga Gusti Allah mbantu kita kabeh ing wektu sing angel iki.

  56. EdwardReply

    Aku dadi pandhita pasamuwan ing kutha cilik ing Arkansas lan aku ora dicegat polisi tanpa alasan sing jelas.……..MANEH. Sing durung mesthi kedadeyan. Aku lan sadulurku dicegat lan didhawuhi metu saka mobil nganggo bedhil lan kabeh sing ditindakake yaiku nyopir menyang kutha ing sisih lor Wisconsin.. Kita padha 19 utawa 20 taun. Limang taun sadurunge kita mlaku mulih lan mobil polisi alon-alon ngetutake kita nganti telung blok sadurunge mandheg. Padha ngandika kita katon kaya sawetara tersangka ing rampokan.

    Aku ngandika iku ora kelakon maneh kanthi yakin sing isih bisa lan iku bisa cepet banget salah.

    Aku dikenalake karo Christian Hip Hop liwat KAA lan aku tansah ngrungokake tembung ing lagu sampeyan. “munggah” kadhemen, kadhemen, kadhemen.

    Tembung sampeyan ngomongake bebener babagan Kristus kanthi kendel lan 116.

    Aku appreciate statement kandel iki kang katon ing gambar amba lan ora misahake lan fokus ing siji kedadean.

    Nalika sampeyan ngandika saben wong ireng sing ngerti wis ngalami iki…Aku salah siji saka wong-wong mau.

    Hubungi aku kapan wae.
    Tetap berdakwah sedulur.

  57. OtiatoMargyReply

    Apa kanca kita duwe ing Gusti Yesus; KABEH dosa lan kasusahan kita kudu ditanggung, kabeh amarga kita ora nindakake kabeh marang Gusti Allah ing pandonga.. Pancen angel, nanging Gusti Allah bisa nyegat yen kita tundhuk marang kaberkahan sing luwih saka cukup.. Kita bisa takon akeh pitakonan, pitakonan identitas kita lsp., nanging kantun kabeh jawaban sing wis diwenehake Gusti Allah ing Sabdane yen mung nliti Kitab Suci. Yen kita wis tau mbutuhake Gusti Allah, iku SAIKI sing iman, nalika kita nyadari sistem sing dipercaya kanggo nglindhungi kita gagal. Gusti Allah minangka papan perlindungan lan kekuwatan kita, pitulungan sing saiki ana ing wektune… Pangarep-arep kita ana ing Gusti Allah sing ana ing Kitab Suci lumantar Gusti Yesus, Gusti lan Pamarta kita lan ratuning tentrem-rahayu, iku amarga alasan iki Panjenengane njupuk Panggonan kita mati supaya kita ditampa ing kinasih lan dibebasake tanpa preduli saka macem-macem kita.. Kita ora perlu ngenteni kedadeyan liyane kanthi tingkat iki, ayo padha bali marang Gusti, katresnan pisanan kita. Kita nilar Panjenengane nanging Panjenengane ora nate ninggal kita. Dheweke ngenteni, kanggo nambani tatu kita lan kanggo nyandhang kita ing kraton supaya kita dihormati minangka anak-anake sing ora disruput minangka abdi sing ora duwe hak.. Gusti Allah iku bapak kita, kita kagunganipun Panjenenganipun, Dheweke minangka bapak sing tanggung jawab sing kita butuhake! Dheweke duwe kabeh sing kita butuhake kalebu hak asasi manungsa!

  58. Sammychris68@gmail.comReply

    Iku ora mung ing Amerika, kedadeyan ing endi wae ing saindenging jagad…Aku nyekseni nalika ana sedulur sing ngobong sedulure urip kanthi bensin amarga dheweke Kristen nalika dheweke muslim., ngendi 3 mahasiswa resik ngendi nyetel ablaze kanggo angkara padha laku ora ing portharcourt Nigeria, ngendi bom lampus dumadi, ngendi prajurit matèni kabèh warga ing masyarakat kanggo alesan politik, Nigeria minangka salah sawijining negara sing kedadeyan aneh ing bibble. Kita butuh pandonga sampeyan ing saindenging jagad…Urip karo muslim iku ora gampang.

  59. MargureteMensaReply

    Whatev. Punika saran: quitcherb*tchin, tuwuh munggah lan kontribusi soko positif kanggo masyarakat saliyane kanggo poto centered raos. Padha luwih dirating.

  60. MarchaunaReply

    Nduwe hak istimewa kanggo ngrungokake sampeyan ing WinterJam ing Spokane, Washington lan diberkahi banget karo musik sampeyan. Priksa situs web sampeyan dina iki lan ndeleng kiriman sampeyan babagan Ferguson. Matur nuwun kanggo nuduhake. Gusti Allah mung bubar mbukak mripatku kanggo kasunyatan rasisme lan diskriminasi ing AS lan ing Gréja. Dheweke wis ngrusak atiku, lan aku nyoba kanggo sinau sabisa supaya aku bisa duwe Kitab Suci, Sikap ngurmati Gusti. Tulisan panjenengan ndadosaken kula raosaken sanget lan saged kula aturaken dhateng para sadherek ingkang atine lan mripatipun dereng kabukak.. Ndedonga kanggo Rev 7 Pasamuwan lan Roh Suci kanggo nggawa kapercayan marang umate “Kulon”. Mangga aja kesel utawa nyerah…Badan Kristus mbutuhake pesen sampeyan, sesanti, lan karep.

  61. fundmcReply

    Tresna pesen positif. Awaké dhéwé kudu nduwé iman marang Yéhuwah lan nggatèkké kabar kabungahan ing wektu-wektu kangèlan.

  62. LReply

    trip, matur nuwun sanget. Matur nuwun kanggo tresna marang wong liya nalika dheweke sengit marang sampeyan. Matur nuwun kanggo nampa atiné Kristus kanggo pasamuwané – sing manunggal – lan lumaku kaya Panjenengane, nalika angel lan nalika gampang. Aku ngurmati sampeyan lan kulawarga lan ambane sing wis musna kanggo tresna Gusti Yésus uga. Matur nuwun.

  63. KathleenReply

    Aku mung kesandung iki lan pengin ngomong yen respon sampeyan asli, saka ati lan eling. Aku nyekseni lara lan ngrasakake abot karo sampeyan. Aku bisa ngubungake akeh amarga jenis kelaminku. Ayo mbayangno dina nalika kita ngakses wong adhedhasar apa sing ana ing njero lan goleki kaendahan sing ana.

  64. MargureteReply

    oke, dadi aku weruh carane iki dadi. First, Aku kira kabeh komentar sing dikirim kudu ndhukung lagu bayi nangis sedih utawa ora bakal dikirim. Banjur katon ora sampeyan utawa salah siji saka Panjenengan (positif) komentator nemu ironi babagan kasunyatan manawa ewonan manungsa tiwas saben dina ing saindenging jagad amarga kekerasan wong siji nanging siji bobote., wong ireng asma mati nalika nolak penahanan, kedadeyan kasebut kejiret ing kamera lan saiki kita wis suci, main kertu lomba, decried kabeh polisi negoro minangka kebacut kuat lan disebut kanggo pemberontakan nasional. Mung siji pitakonan: yen individu iki wis makarya mung minangka hard kanggo nggawe urip kanggo awake dhewe lan kulawarga ing legal, sah miturut adat, tinimbang tumindak sing ora sah, bisa uga isih urip nganti saiki? Saora-orane kita bakal luput saka rasa welas asihmu.

  65. Korban PutihReply

    Aku wong kulit putih sing kerja karo pemuda saka macem-macem balapan lan latar mburi. Ing wayahe, 80% saka grup ireng lan lagu sampeyan nyinggung kula. Aku wis tuku akeh salinan CD kanggo menehi menyang grup nanging ora luwih. Sisih flip lagu sampeyan “Bisa uga aku” apa sampeyan ngomong tenan, “Sampeyan bisa uga sampeyan” (wong putih) sing bisa nindakake iki kanggo kula (wong ireng). Sampeyan WHITEwashing masalah nyata ing jantung lan iku DOSA. Minangka seniman Kristen sampeyan kudu ngerti luwih apik nanging sampeyan nindakake apa sing ditindakake wong liya: sampeyan kapitalisasi ing pati wong liya kanggo ngedol musik lan entuk dhuwit. Sampeyan ngerti beda karo Al Sharpton. Mangga maca crita rudo pekso & matèni saperangan putih Channon Christian, 21, lan pacar Christopher Newsom, 23 ing tangan wong sing kelakon ireng. Crita iki ora tau dadi berita utama amarga wong kulit putih sing nggegirisi ora adol kertas utawa lagu rap. Sampeyan bisa uga sampeyan nanging mesthi kedadeyan karo dheweke. dadi, kok kowe ora nyanyi bab iku. Muga-muga, sampeyan bakal ngidini iki kanggo dikirim lan tetep dikirim.

    http://www.knoxnews.com/news/local-news/horror-of-christiannewsom-killings-in-focus

  66. TomReply

    Wow. Mesthi sengsara dadi korban saumur urip. Kasangsaran mesthi seneng karo perusahaan, sanadyan.

    Lagu sampeyan meh nggawe aku melas kanggo awakku dhewe, ngelingi saben tumindak sing gawe lara aku. Apa bedane aku lan sampeyan? Aku milih sinau saka masa lalu, lan nerusake. Mungkin aku salah. Mungkin aku salah. Sapa sing peduli.

    Aku luwih kuwat tinimbang iku.

    p.s. Aku lanang putih, lan aku uga wis confrontations karo hukum nglaksaknano minangka cah anom tau nate dituntut. Aku matur nuwun marang Gusti Allah kanggo saben kahanan lan carane aku sinau saka iku.

  67. ThomasReply

    Trip Lee dadi cahya-skinned, dheweke bisa ngliwati putih. Bojo lan anak-anake uga katon putih. Kepiye carane dheweke bisa ngaku pancen ireng utawa duwe pengalaman sing padha karo wong ireng.

    Ya aku putih lan malah aku ngerti yen urip luwih angel kanggo wong ireng sing kulite peteng.

    Ayo Gusti Yesus!

  68. LoriReply

    dina iki, wiwit mateni loro perwira NYPD, Aku pungkasane mikir yen aku bakal nggoleki video Eric Garner_Aku nonton, Aku mung bisa ndeleng sepisan; Aku pancen ora percaya!! Eluhe mili….kok wani polisi, carane dar wong !! Nuwun sewu kanggo kulawarga Eric, lan kanca-kanca. Aku ngerti yen dheweke pancen wong gedhe, sing ayu, menehi nyawa. RIP Eric Garner.

    Aku wadon Putih, ing awal 50-an, Aku ora tau manggon ing kutha-kutha kaya Eric. Aku duwe hak istimewa kanthi cara apa wae; Aku kerja keras, duwe perjuangan kanggo ngrampungake; Aku wis salah ing papan kerja; bener-bener dibully, dipecat, ing luwih saka siji wusana; Aku ora duwe hak, ora ana sing peduli, ing EEOC, punika crock saka ….! Saindhenging urip, Aku wis mlayu ing utawa loro karo polisi cocky; nanging, Aku uga wis pengalaman karo akeh perwira polisi apik. Ora ana alesan sing cukup apik kanggo tumindak sing ditindakake marang ERIC; dheweke SO dilanggar, lan Sejatine dipatèni ing tangan saka perwira polisi cocky. Aku ora bisa ngerti kegagalan ing sistem peradilan kita; Aku mung geleng-geleng, Aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni; sinambi nonton pawarta, lan ngrungokake crita - iku repulses kula! Wong tuwaku nggedhekake aku supaya ora weruh warna(s)… kita kabeh siji; kita kabeh asale saka macem-macem lapisan urip; akeh kita duwe perjuangan, akeh perjuangan sajrone urip; nanging getih sing padha mili liwat urat kita. Senajan, Aku wis tau ing “sisih salah saka hukum;” kakangku wis, dheweke dadi Putih, nindakake sawetara wektu ing pakunjaran(10taun) kanggo sawetara Kadurjanan cilik sing diunekake rampung metu saka babagan; dheweke wis metu kanggo babagan 15yrs saiki; dheweke kudu endi gelang tungkak kanggo sawetara wektu(2taun,) dadi sing dadi alesan kanggo polisi lokal kanggo ngerti wong apik, lan repot dheweke, terus-terusan, ing wektu iku. Wis 15 taun, karo NO masalah, lan dheweke isih repot nganti saiki, iku pathetic; dheweke isih mbayar angkara, senajan wis rampung wektune. Iku ora mung masalah Black, iku kabeh masalah kita. Ana akeh sing salah karo kabeh dina iki, lan dhasar, kita pancen ora duwe hak…amarga yen kita ora nindakake kanthi bener banjur kita salah, lan diukum ing sawetara cara utawa liyane. Senajan, ing donya iki akeh wong ala, wong sing ora nggatekake uripe wong liya, maling, preman kabeh werna; kita butuh polisi kanggo mbantu nglawan kejahatan; padha bebaya ana urip akeh dina; nanging kontrole, tingkat kekuwatane, kurang ngrungokake wong, raos cockiness; iku paling tansah kasus sampeyan guilty, nganti kabukten ora salah, lan wong ing saindhenging negara iki dianggep kaya kurang saka polisi(“pejabat hukum.”) WAJIB MANEH! kita “gedhe” bangsa, ora tenan dadi gedhe ing wektu iki…wiwit karo pemerintah, tekan polisi lokal.

    Bali menyang Eric, maneh, Kula nyuwun pangapunten, lan sedih kanggo kulawarga lan kanca-kanca. Aku banget misfortune acara…Muga-muga kanthi ketekunan kulawargane bakal entuk keadilan, mesthi ora bisa ngganti Eric.

    Muga-muga katentreman karo kowé kabèh.

  69. AJReply

    Aku malah ora ngerti ngendi kanggo miwiti. Sing persis carane aku aran lan aku ora malah Amérika nanging ireng, ngerti yen wong ditindhes lan malah dipateni dening panguwasa mung nglarani ati, lan banjur ngerti manawa panguwasa sing padha ora bisa ditindakake, mula angel percaya ing sistem kaadilan, tenan. Aku simpati karo kulawarga sing melu lan kena pengaruh, saka pihak korban utawa pihak pelaku.

  70. Dipercaya Online Ing IndonesiaReply

    Aku seneng maca artikel sing bakal nggawe wong mikir.
    uga, matur nuwun kanggo ngidini kula kanggo komentar!

  71. cathetan musikReply

    nanging, dheweke tetep setya marang musik lan urip cukup suwe kanggo nulis 800 lagu lan krungu musike munggah
    saka bangku baris pisanan nganti stand koor, ngendi sadurunge wis
    wis dilarang. Kanthi komputer sing kuat, sawetara mics, workstation audio digital, lan sethitik ngerti-carane,
    sapa wae bisa ngrekam lan nyebarake musik. nanging
    banjur, tekane internet, broadband, format audio sing dikompres lan liya-liyane
    pamuter media portabel wis mimpin kanggo owah-owahan revolusioner ing industri iki.