Tani duke lexuar: Vetem zoti mund te me GJYKOJ mua?

Po ngarkohet
svg
Hapur

Vetem zoti mund te me GJYKOJ mua?

nëntor 12, 20137 min lexim

I love duke diskutuar vullnetin e Perëndisë për jetën tonë, edhe kur dikush nuk pajtohet me mua në lidhje me të. Bisedat mund të merrni të vërtetë të tensionuara vërtetë të shpejtë edhe pse, sidomos kur ne jemi duke folur në lidhje me çështjet e diskutueshme. Kjo nuk është e bukur për të të treguar dikë që ju mendoni se ata janë të gabuar. Kështu që unë të përpiqet të jetë i kujdesshëm me fjalët e mia, dhe thjesht tregojnë për atë që thotë Perëndia, në vend se mendimet e mia. si kurdisje, megjithëse, në një moment gjatë bisedës, ata do të largohen nga kartë atu: "Por nuk Bibla gjithashtu nuk thonë për të gjykuar? Ju përshtatshme anashkaluar këtë varg, huh?"Ajo kurrë nuk dështon.

në Mateu 7 Jezusi thotë, "Mos gjyko, ose të mos gjykoheni. "Edhe ata prej nesh që nuk e keni lexuar Biblën mund të japin kuotën këtë pjesë të fjalës së tij predikim për fjalë. Kjo mund të jetë më i njohur varg biblik në ditët tona. Dhe kjo mund të jetë më i keqkuptuar

Keqkuptim këtë ajet do të thotë që ne keqkuptuar se si ne jemi duke menduar për të duam njëri-tjetrin. Pra, është e rëndësishme që ne bëjmë pyetjen: Çfarë do të thoshte Jezusi kur ai na tregon jo për të gjykuar?

Ajo që ai nuk do të thotë

Fundjaven e kaluar, gruaja ime dhe kam marrë pjesë në një seminar për martesë në kishë tonë. Siç kemi ecur nëpër çdo qoshe dhe plasë të martesës, ne kishim për të diskutuar mirë, e keqe, dhe shëmtuar. Ne kishim shanse të shumta për të inkurajuar njëri-tjetrin, por ne gjithashtu kishte shanse për të vënë në dukje të metat. Gjatë diskutimeve tona, gruaja ime më ndihmoi për të parë se fusha ku unë jam në rënie të shkurtër, ku unë nuk jam po aq i dashur si unë duhet të jetë. Ishte ajo e mosbindjes ndaj urdhrin e Jezuit që të mos gjykojë mua? Unë nuk mendoj kështu.

Jezusi nuk mund të thotë se kjo është e gabuar për të bërë ndonjë gjykime morale. Vetëm disa vargje më vonë, Jezusi tregon dëgjuesit e tij për të bërë gjykime rreth të cilët ata ndajnë të vërtetën me. Dhe në vargun 15 të njëjtin kapitull, Jezusi i udhëzon ata për të gjykuar ata që pretendojnë të jenë profetë, për të parë nëse ata me të vërtetë flasin nga Perëndia apo nëse ata janë ujq në veshje të deleve. Jo për të përmendur pasazhe të tjera të shumta në Shkrimin e Shenjtë që na urdhëroj për të bërë lloje të ndryshme të vendimeve morale. Jezusi nuk do të thotë të them të gjithë gjykimi është i gabuar. Dhe në qoftë se ne jemi të ndershëm me veten, ne nuk do të thotë se ose.

Shumë njerëz insistojnë që ju kurrë nuk duhet të gjykojë askënd, por ata nuk të vërtetë besoj se. Ata nuk mendoj se kjo është e gabuar për të thirrur policinë në tregtarëve të drogës shitur drogë në frontin e shtëpisë së tyre. E ata me siguri nuk mendoj se është e gabuar për të fikur televizorin kur se predikuesi i pangopur fillon lypur për paratë e tyre. Pastaj ka ironia. Kur ju telefononi dikë jashtë për të gjykuar, ju jeni në të vërtetë duke bërë një gjykim moral për atë person. Në secilën nga këto raste, gjykimet janë duke u bërë në lidhje me veprimet e të tjerëve.

Ende, gjykimit godet diku afër shtëpisë, kjo është automatikisht e gabuar. Kush jemi ne për të bërë gjykime për të tjerët? Le të mendojmë për atë që Jezusi do të thotë, kur ai nuk na thotë të gjyqtarit.

Atë që Ai thotë Harta

Ne përdorim gjyqtarin fjalën në shumë mënyra të ndryshme. Ne mund të flasim për të gjykuar një shfaqje talent, ose gjykuar një rast gjyqësor. Kjo mund të thotë shumë gjëra të ndryshme. në mënyrë të ngjashme, fjala greke Jezusi përdor për "gjykatës" nuk do të thotë gjithmonë të njëjtën gjë. Pra, ne duhet të shikojmë në pjesën tjetër të këtij pasazhi dhe pjesës tjetër të Biblës, nëse duam të kuptojmë se çfarë donte të thoshte.

Si ju vazhdoni leximin kalimin, bëhet e qartë se Jezusi është sulmuar një lloj të veçantë të gjykimit. Ai përdor një imazh të qeshur e një njeriu që vë re një lëmishten që është në syrin e dikujt, por injoron faktin se ai ka një regjistër gjigant në e tij. Kjo është si një njeri i zhveshur kritikon vrimë në xhinse tuaj. Jezusi nuk është dënuar asnjë lloj gjykimi; Ai është dënuar vetë-drejtë, gjykimet e hipokritë.

në vargun 5 ai thote, "O hipokrit, hiqe më parë trarin tonë syri yt. "Para se të përpiqet për të gjykuar të tjerët, ne duhet të gjykojmë veten. Hipokritët mbajë njerëzit të standardeve që ata vetë injorojnë. Dhe ndërsa njerëzit e vetë-drejtë të ketë një dhuratë të veçantë për të vënë në dukje të metat e tua, ata janë të pavëmendshëm ndaj tyre. Jezusi thotë se është një problem. Ai na thotë se Perëndia do të na gjykojë në kthim.

Është qesharake të ashpër dënojmë të tjerët dhe të qëndrojë mbi ta sikur jeta juaj është e përkryer. Perëndia është gjykatësi vetëm me duar të pastra. Pjesa tjetër prej nesh janë njerëz të pista, treguar njëri-tjetrin në dush.

Ju vini re se ai nuk e thotë, "Merr log out, dhe mos u shqetësoni për sytë e njerëzve të tjerë. "Ai në fakt, thotë, "Së pari trarin nga syri yt, dhe pastaj shiko qartë për të nxjerrë lëmishten nga syri i vëllezërve tuaj. "Ai na ka thënë të shqyrtojmë veten, dhe më pas për të ndihmuar vëllanë jashtë.

Është unloving për mua që të vëreni diçka të dëmshme në jetën tuaj, por për të injorojë atë si ajo nuk është aty. Pse duhet ta lënë dikë dua të vazhdojnë të jetojnë në një mënyrë shkatërruese? Nëse unë dua, Unë do të ju them të vërtetën, edhe kur ajo dhemb. Por kjo duhet të bazohet në standardin e Perëndisë, jo mi. Dhe unë kam për të bërë atë nga një sjellje të përulur që njeh kam nevojë për të njëjtën hirin që ju bëni.

Ju lutemi të mos binden Mateu 7:1. Por mos harroni në lidhje Galatasve 6:1: "Brothers, nëse dikush është kapur në një mëkat, ju që jeni frymëror duhet të rivendosur atë të butë. "Ne kemi nevojë për njëri-tjetrin.

Si votoni?

0 Njerëzit votuan këtë artikull. 0 Votat pro - 0 Votat kundër.
Etiketuar në:#Duke gjykuar, #dashuri, #Njerez,
svg

cfare mendoni ju?

Shfaq komentet / Lini një koment

56 Comments:

 • MrAveryBrown

  nëntor 12, 2013 / në 12:46 pm

  inkurajues. dënuar. i zhytur në mendime. Le të shikoni zemrat, përpiqen për të mësuar këtë koncept, çdo ditë dhe të aplikojnë atë.

  • Steve

   nëntor 13, 2013 / në 4:31 pm

   fjalë e mirë, udhëtim. shumë praktike, aplikimit të dobishme për ata që merren me këtë lloj të situatës. Grace dhe paqe…

 • esteban ramirez

  nëntor 12, 2013 / në 12:57 pm

  Ky është përkufizimi më i saktë i këtij vargu. Faleminderit vëlla unë kam qenë duke luftuar me këtë. Thanks vëllai im të vazhdojmë të bëjmë atë që bën!
  Vëllai juaj në Krishtin!

 • Charles

  nëntor 12, 2013 / në 1:07 pm

  Si pastor im sapo shkoi mbi këtë një javë më parë që është e freskët në mendjen time. Pastor Brian tha “gjyqtar nuk është fjala e duhur në qoftë se ju lexoni greke dhe lexoni atë në kontekst.” Ai vazhdoi të thotë një përkthim më të mirë do të kishte qenë “mos dënojë si gjyqtare” ose të veprojë si një gjyqtar (style testement vjetër). Marrja e një gjykim dhe duke kaluar një dënim janë 2 gjera te ndryshme.

 • Takimi Rivera

  nëntor 12, 2013 / në 1:10 pm

  Aint nothin por e vërteta :) amen vëllai.

 • Jared

  nëntor 12, 2013 / në 1:25 pm

  Kjo është me të vërtetë e dobishme në jetën time tani. Unë kam qenë kohët e fundit duke pasur diskutim me gjyshja ime që nuk është besimtar, dhe unë jam duke u përpjekur për të treguar dashurinë e Perëndisë së saj. Unë do të rrëfej mëkatin tim të saj dhe kërkojnë falje të saj, dhe ajo do të falë, por ajo do të përçartje për sa keq jam në gjëra të caktuara. Unë e di unë jam gabim për shkak të bindjes unë tashmë ndjehen nga Perëndia, por ajo pengon më pak, sepse ajo nuk e sheh mëkatin e vet. Ajo vetëm më sulmon poshtë. I buzëqesh dhe e dua atë. Unë e kuptoj se kam probleme me familjen time të dashur, por ajo pengon mua brenda pak kur ajo nuk e pranojnë mëkatin e saj dhe është në mënyrë të shpejtë për të njohur minave. Kjo është një ndihmë edhe pse. Faleminderit

 • Ezra_of_Israel

  nëntor 12, 2013 / në 1:31 pm

  mënyrë shumë e mirë e vënë atë dhe analiza e shkrimit. Zoti ju bekoftë. Cfare eshte dashuria? Unë kam qenë duke kaluar një kohë të gjatë për këtë pyetje të thjeshtë ...... woah

 • PastorBenJohnson

  nëntor 12, 2013 / në 1:34 pm

  Pikërisht në! Për të shkuar së bashku me këtë, Pali thotë në 1 Corinthians 5:12: “Çfarë biznesit është ajo e imja për të gjykuar ato jashtë kishës? A jeni për të mos gjykuar ato brenda.”

  Kjo është puna jonë si besimtarë për të mbajtur vëllezërit dhe motrat tona në Krishtin të përgjegjshme. por, ne kemi nevojë për të shqyrtuar veten të gjithë! Great blog Trip Lee!

 • harryyeboah

  nëntor 12, 2013 / në 1:47 pm

  Uau! mësuar shumë. Zoti bekofte..

 • EboniRenee

  nëntor 12, 2013 / në 1:49 pm

  Beautifulluy & vënë mendueshëm. Ne kishim nevojë për këtë.

 • Tony

  nëntor 12, 2013 / në 2:00 pm

  Thanks Trip, kjo është një pjesë e rëndësishme e shkrimit të shenjtë për të kuptuar në mënyrë korrekte. Faleminderit për këtë post. Ju keni vënë në fjalë se çfarë unë kam qenë duke menduar. Unë jam një pastor të rinjve, dhe kjo është diçka ive qenë dashur për të biseduar me studentët e mi në lidhje me. Unë do të të jetë i sigurt për të përdorur këtë post dhe për të zgjeruar në këto pika. Përsëri ju falënderoj, për gjithçka që ju bëni dhe do t'i bëni. Unë lutem që Perëndia do të vazhdojë ta bekojë ju dhe familjen tuaj.

 • wesley

  nëntor 12, 2013 / në 2:04 pm

  Mbresëlënës. Unë jam aq i lodhur e njerëzve [Të krishterët janë në ballë, së bashku me shumë të tjerë] hedhur këtë ajet se si ajo trumps të gjitha. Është përdorur si një të marrë nga ________ kartës së lirë. Aspak se çfarë shkrimtari po thoshte. Faleminderit për artikulimin.

 • sanë

  nëntor 12, 2013 / në 2:13 pm

  Mësimi i tmerrshëm këtu. Unë jam i bekuar gjithmonë nga postimet tuaja. Unë e falënderoj Perëndinë për përdorimin ju mënyrën se si ai e bën. Ju nuk janë të thirrur vetëm për të bërë muzikë, por në minber.

  Zoti e bekoftë u dhe familjen tuaj!

 • Sharon C. James

  nëntor 12, 2013 / në 2:14 pm

  Thank you so much për ndarjen këtë mendim. Unë do të jetë për ndarjen shkrimin tuaj dhe lutuni që shumë që e kanë bërë këtë flamurin e tyre, kuptojnë atë pikërisht si Krishti do të thotë atë, si dhe Galatasve 6:1. Qëndro i bekuar.

 • Christoph

  nëntor 12, 2013 / në 2:17 pm

  Më pëlqen të citoj përsëri Jezusin tek Gjoni 7:24 – “gjykuar me një gjykim të drejtë.” Që të çarmatoset kundërshtimin dhe të çon në një mundësi për të shpjeguar atë që ai do të thotë, si e keni kryer në shkrimin tuaj.

 • Gloglo

  nëntor 12, 2013 / në 2:18 pm

  Kjo është ajo që unë isha duke folur për me baba im dhe ai tha saktë të njëjtën gjë. Zoti ju bekoftë Shpresoj që të gjithë do të lexoni këtë

 • MJ

  nëntor 12, 2013 / në 2:19 pm

  fjalë e mirë. Kam dëgjuar se ne nuk duhet të dënojmë, por me drejtësi mund të gjykojë. Ashtu si në mund të them diçka në lidhje me një mik i cili është “shacking up” por duke bërë kështu, Unë nuk jam duke u hipokrit, sepse unë nuk jam duke bërë atë.

 • Mark Mbreti

  nëntor 12, 2013 / në 2:26 pm

  Faleminderit për përpunimin në këtë udhëtim. Kjo është një shumë e rëndësishme tin objekt ky brez. Aq shumë e drejta ekziston. Dashuria ironinë që vuri në dukje, shumë.

  Unë shoh perceptimin e çdo gjykim si problem. natyrat tona konkurruese na mashtrim në duke menduar se dikush na thotë ne jemi gabuar në disa fëlliqur, nëse rruga është një përpjekje për ekzaltim. Nëse ne e shohim këtë si një gjest dashurie, ajo merr një dinamikë krejtësisht të ndryshme.

  Një gjë më shumë që unë kapur… Ju formuluar këtë një pjesë të veçantë në një mënyrë që mund të ngatërruar njerëzit. ju thatë, ” Jezusi nuk ka “do të thotë” do të thotë të gjitha gjykimi është i gabuar. Dhe në qoftë se ne jemi të ndershëm me veten, ne nuk e bëjmë “do të thotë” që ose.

  Vetëm për hir qartësi, ndoshta një mënyrë më të mirë për këtë është se fraza “Ne nuk duhet të interpretojnë këtë si Jezusi thoshte” të gjitha gjykimi është i gabuar.

  Një lexuar shpejtë përmes, dhe dikush mund të shkojnë nga e lexuar këtë të menduarit, “oh, Jezusi nuk do të thotë të them se?” Kur unë jam mjaft i sigurt Jezusi do të thotë të them saktësisht se çfarë tha. Është ll në interpretimin.

  Unë di atë që ju do të thotë. Vetëm ju mban në vendet më të larta, nëse standardet letrare. Unë besoj e kuptoni pse kam thënë se.

  Vlerësojmë punën tuaj (të gjitha nëse ajo, jo vetëm muzika)! Mbani rëndë vëllain!

 • jep

  nëntor 12, 2013 / në 2:35 pm

  vërteta të thellë duke folur në këtë një.
  Zoti e bekoftë shërbesën tuaj.
  Shpesh mendoj se kur ne e kuptojmë plotësisht shtetin tonë të mëkatit, ne pastaj qasje të afërmin tonë me dhembshuri dhe dashuri.

 • ai jcruz

  nëntor 12, 2013 / në 2:42 pm

  i dashur këtë!! vërtetë insightly, inkurajues, aaaand dënuar!!!
  kujtesë tmerrshëm të asaj që do të thotë të duam njëri-tjetrin!! faleminderit vëlla! Zoti bekofte!!

 • WayneChristian

  nëntor 12, 2013 / në 3:59 pm

  Vetëm Jezusi tha atë më të mirë! Trip ju jeni një frymë e ajrit të freskët! Ju faleminderit për zellin tuaj! Dhe me shkrim si gjithmonë! Perëndia Speed ​​vëllai im!

 • JosiahCarter

  nëntor 12, 2013 / në 7:31 pm

  po! Thank you so much për të shkruar këtë! Kjo ka qenë në mendjen time aq shumë kohët e fundit, sidomos kur shoh se fjala “gjyqtar”. Unë jam definitivisht ndarjen e kjo!

 • David

  nëntor 12, 2013 / në 8:02 pm

  Faleminderit. Një nga përshkrimet më të saktë të atij vargu dhe çfarë do të thotë që kam parë. Çdo i krishterë duhet të shqyrtojë veten me zotat sytë kur flet për një tjetër.

 • carlosAviles

  nëntor 12, 2013 / në 8:50 pm

  shumë inkurajuese. Dhe unë të përpiqet dhe të dështojnë. I kapur veten nga koha në kohë dhe unë e di unë duhet të shikoni në të parë para se unë flas dhe për të ndihmuar dikush të kthehet në një rrugë të Shenjtë.
  Thanks Trip Lee.

 • modallas

  nëntor 13, 2013 / në 1:53 jam

  Unë kam luftuar me dis. Tani unë kam një kuptim më të mirë!!!

 • modallas

  nëntor 13, 2013 / në 1:54 jam

  Unë e kam bin duke luftuar me të. Falë Zotit i mori një kuptim më të mirë

 • Teri

  nëntor 13, 2013 / në 6:44 jam

  Kjo është motivi ynë prapa asaj që themi se e bën gjykimi i vëllezërve tanë të dobishme ose të dëmshme. A jam unë duke menduar, “Çfarë jeni duke bërë është e gabuar! Bibla thotë kështu. Ju duhet për të rregulluar atë…” Apo është ajo, “Kjo është dhimbje gonna të shkaktojë dhe unë e di se çfarë është si. Unë kujdesen për ty dhe nuk duan që për ju…”

  Trip si tha, në vende të tjera ne jemi duke thënë në mënyrë të qartë për të gjykuar mësuesit e rremë.

  Është e qartë se ne kemi nevojë për aftësi dalluese e Frymës së Shenjtë për të bërë gjykime të drejta, kështu që ne duhet të lidh me të para, gjatë, dhe pastaj!

  Një tjetër pikë e mirë Trip bërë është, ata nuk do të na dëgjojë, edhe nëse zemra jonë është në vendin e duhur, në qoftë se ne nuk jemi duke jetuar në të vërtetë përpara Perëndisë dhe vëllezërit tanë.

 • i ri

  nëntor 13, 2013 / në 7:40 jam

  Ive qenë duke luftuar me këtë për një kohë tani. Por lexuar këtë artikull e ka bërë të ndihem 10 herë më mirë se më parë. Thanks Trip! Zoti e bekoftë vëlla.

 • EJD

  nëntor 13, 2013 / në 8:10 jam

  Excellent artikull! “Nga frytet e tyre, atëherë do të pranoni ato.” Është e qartë se Krishti whats e ne të jemi të kujdesshëm në shqyrtimin tjerët – me e rendesishmja, kur kemi shpallur Ungjillin, pjesa e parë është shpjeguar se si një person është i ndarë nga një Perëndi i shenjtë për shkak të mëkatit (kjo është një gjykim moral!) Pastaj ne shpallim se besimi në Jezu Krishtin (Puna e tij shpenguese në kryq dhe Empty Varri) është përgjigje për ndarjen e njeriut nga Perëndia, babai! Mesazhi Ungjilli është i paplotë nëse
  kemi lënë jashtë Humbur Pozicioni njerëzimit (Ligji na gjykon!) Por Krishti ofron hir të ne mëkatarët. Si John Newton shkroi, “Unë një herë ishte LOST, por tani jam gjetur!”

 • Tatenda

  nëntor 13, 2013 / në 10:57 jam

  amen bro. Unë jetoj në Zimbabve dhe se ajeti është edhe më popullor këtu!!! Unë predikoj ungjillin dhe kam vënë re shumë herë se unë e kujdesit për të kujtuar se jo-besimtarët dhe të krishterët të cilët nuk jetojnë të drejtë të përdorin këtë varg si një mburojë kundër korrigjim. Është e trishtueshme, të vërtetë e trishtuar…

 • Bruno

  nëntor 13, 2013 / në 11:48 jam

  Faleminderit!

 • Darnell

  nëntor 13, 2013 / në 3:18 pm

  Unë plotësisht pajtohem me atë interpretimin e gjykimit sipas Mateut 7. Unë gjithashtu donte për të shtuar në atë duke thënë se ne si të krishterë nuk janë të “gjyqtar” bota apo jo ata që janë në Krishtin, por ne “gjyqtar” trupi i Krishtit apo kishës. Perëndia thotë se ai vetë “gjyqtarët” bota dhe jo ne fëmijët e tij. 1 Corinthians 5:12-13

 • Stephen

  nëntor 13, 2013 / në 5:27 pm

  amin!

 • kate

  nëntor 13, 2013 / në 7:06 pm

  Hey ~ Unë jam duke predikuar këtë të diel në gjykimin (apo jo lol) dhe unë jam i pyesin nëse unë mund të kopjoni / paste disa nga mendimet tuaja në predikimin tim? Faleminderit! Kate

 • Clayton

  nëntor 13, 2013 / në 10:01 pm

  shumë të thellë, Zoti e bekoftë bro

 • i mundur

  nëntor 18, 2013 / në 1:38 pm

  Unë e vlerësoj dashurinë e Perëndisë dhe fjalët e bekuara të urtësisë nga Perëndia përmes ju djema… Shume dashuri

 • Tyler

  nëntor 26, 2013 / në 1:07 pm

  Thanks so much për të postuar këtë. Unë mendoj se ky mesazh është aq e nevojshme për të krishterët në të gjitha sferat e jetës për të dëgjuar. Ne kemi nevojë për të filluar dashur njëri-tjetrin në mënyrën Jezusi na thirri që do të thotë fusha adresimin që duhet të adresohen në dhembshuri.

 • pelumi

  nëntor 26, 2013 / në 5:56 pm

  kjo me të vërtetë më ndihmoi
  si gjithmone
  bekoftë ju Trip

 • Kathryn

  nëntor 27, 2013 / në 8:51 pm

  Ju lutem lutuni që unë do të ketë një zemër të hapur për të vërtetën; që unë do të dinë atë dhe të bëheni të lirë; se unë do të ketë besim te Jezui dhe pendimin e mëkatit tim. Se unë do të marrë hirin e tij. Që unë nuk do të ofenduar nga nevojat e mia, por me anë të mëkatit. Faleminderit.

 • Elvis

  dhjetor 4, 2013 / në 11:09 jam

  është ka gjithsesi për të ndarë këtë fjalë….sy hapja e saj reaaly atë që ju tha vetëm në këto blog Trip…Vazhdo ministrinë (të gjithë ata)..

 • Michael

  janar 29, 2014 / në 12:47 pm

  Nëse jeni të vërtetë mendoni rreth saj, “Mos gjykoni mua.”, është në fakt gjykues.

  Nëse dikush është duke u përpjekur për t'ju ndihmuar, dhe ti akuzojnë ata për të gjykuar të……teknikisht, ju jeni të gjykuar ato. (Dhe gabimisht duke i akuzuar ata në atë)

  me ndershmëri, ju mund të gjykojë mua nëse doni, Unë mund të kanë nevojë për korrigjim. (“Saktë në dashuri”) Vetëm mos gjykoni mua për të kaluarën time, ose nga ndonjë gjë, por Fjalës.

 • mëshirë

  shkurt 19, 2014 / në 10:29 jam

  Uau. Ky ishte një post i madh. kohët e fundit, Unë kam qenë duke u përpjekur për të kujtuar veten e Mateut 7 por lloj i harruar çfarë ishte;. Dhe ne kemi nevojë për të ndihmuar njëri-tjetrin, por jo të jetë i ashpër në lidhje me të. Unë pajtohem plotësisht. Është kinda trishtuar ppl parë kritikojë ashpër njerzit e tjerë dhe duke parë kritikoi ndjehen thyer. Kritikuar nuk janë të qartë të përsosur, por ata duket se nuk e kuptojnë atë. Është tronditëse. Më shumë njerëz duhet të jetojnë sipas Mateut 7. Dhe vargu i fundit ishte e madhe për të. Njerëzit nuk do të duan të ecin një rrugë ku të gjithë në periferi janë pështyrë mbi ta.

 • Simon

  marsh 12, 2014 / në 1:07 pm

  Uau, fjalët frymëzuese. Unë do të lexuar më shumë nga postimet tuaja! ;)

 • prill

  marsh 23, 2014 / në 11:14 jam

  Uau!!! Dikush Glad ka folur më në fund në këtë!!! Unë kam qenë vetëm duke folur me dikë në zyrën time në lidhje me këtë disa ditë më parë!!!! blog Wonderful!!

 • kyle

  Mund 8, 2015 / në 9:10 jam

  kështu që këtu është një pyetje për ju. për disa viteve të fundit unë kam qenë duke punuar në nuk jugding askënd për asgjë. si një droguar shumë e shumë të gjithë në botë ju jugdes dhe kjo do të thotë që në njëfarë mënyre këta njerëz tani e di çdo gjë për ju. edhe atë që të menduarit tuaj apo çfarë gonna të bëjë tuaj apo edhe se si do të veprojë, ose ata mund të ju tregojnë se si ju ndjeheni për diçka. unë me të vërtetë dont get se si njerëzit mund ta bëjë këtë. e saj të vërtetë e keqe. Unë kam ardhur për të gjetur se ka kaq shumë njerëz atje që më urrejnë, dhe ata kurrë nuk kam takuar edhe më. theres asnjë mënyrë për të kontrolluar atë që pops në kokën tonë. jugdment mendore para mund të përdoren për të përgatitur veten personalisht për gjëra që ju mendoni se mund të occure shkak të asaj që ju të vini re në lidhje me dikë. por në qoftë se ju vetëm kushtoj vëmendje të mirë dhe mund të vini deri në gjëra të vogla që tregojnë faktin për dikë është që ende jugding? dhe pastaj theres pyetje në lidhje me supozimin. larg nga mënyra e keqe për dikë jugde. i dont get it. edhe pse ju vetëm tha këtë person që ju nuk besoni atyre për të kryer disa detyra për shkak të të (zakonisht nuk ka arsye) TJERA PASTAJ thats të se sa i ndjejnë dhe është ajo që unë e di se ju do të bëni. natyrisht, nëse ky person ka qenë i njohur për të dështuar, historia mund dhe do të përsërisë, por për të treguar dikush se si ata ndihen, mendoj, apo se si ka shkuar për të vepruar është bullshit. jugdment saj në thelb të verbër. dhe as ai person tashmë do të ndjehen encompetant dhe shprehi të përpiqen, apo dikush si unë, do guentee për të provuar atë person në mënyrë të gabuar se ata kurrë nuk do të thonë se përsëri. por edhe pse ju provojë vetes kohë dhe prapë kohë. njëjtat supozime. mendime? unë mund të shkojnë në të gjithë ditën.

Lini një përgjigje

Po ngarkohet
svg