Tundimin e Jezusit

për të krishterët, pyetja nuk është nëse ne nuk do të përballet me tundimin, por se si ne do të përgjigjet kur të bëjmë. Tek Luka 4:1-2, kemi lexuar në lidhje me tundimin e Jezusit dhe se si Ai u përgjigj. Ja audio nga një predikim të shkurtër kam predikuar në këtë pasazh në kishën time disa muaj më mbrapa. Unë të kërkuar për të parë në tundim Jezusit, reflektojnë mbi bindjes së Tij, dhe mendoni se çfarë mund të mësojmë nga kjo skenë. Cilat janë gjërat që duhet të mbani mend në kohën e tundimit? Këtu janë pikat kryesore:

unë. Perëndia lejon dhe Përdor tundimit si pjesë e planit të Tij

II. Dobësia nuk është një justifikim për të dorëzohesh tundimit

III. Tunduesi, tashmë është i mundur

Tundimin e Jezusit nga BragOnMyLord

Unë lutem se është një inkurajim për ju

AKSIONET

5 comments

 1. N-tahirpërgjigje

  James 1:13, “Askush të mos thonë, kur ai është i tunduar, “Unë jam duke u tunduar nga Perëndia”; sepse Perëndia nuk mund të tundohet nga e keqja, dhe ai vetë nuk provokoj askënd.”

  • Ebube_nwadieipërgjigje

   Kjo është pikërisht ajo që unë isha duke ardhur këtu për të thënë. Perëndia nuk e përdorin tundimit, por ai do të na çlirojë nga ajo nëse ne pyesim.

 2. anonimpërgjigje

  Ai e bëri të qartë se ai është në asnjë mënyrë duke thënë se Perëndia është ai që na por Satanin tundon, Bota, dhe mishi ynë. Fryma e Perëndisë e çuan Jezusin për t'u tunduar për një arsye të veçantë. Perëndia përdor të gjitha tundimet, triumfojnë mbi tundimet, dhe madje edhe mëkatet që ne angazhohemi për lavdinë e Tij.

 3. BPro_12përgjigje

  @ N-tahir @Ebube_nwadiei Ju lutemi të dëgjojnë për të gjithë predikimin përsëri. Udhëtimi nuk është e thënë që Perëndia na tundon. Ai është thjesht duke thënë se Perëndia e lejon atë. Perëndia e lejon atë në mënyrë që të mund të vazhdonte nëpërmjet saj duke i besuar atij. Nëse do të zgjedhin për të hedhur poshtë dëshirat tona egoiste para Zotit dhe të dorëzohet për të vullnetit të tij, rezultat do të jetë një marrëdhënie të mirë me Të, e cila është në fund të fundit ajo që ai dëshiron me ne. Pse tjetër ai do të dërgonte gjëja më e rëndësishme për të, Biri i tij shumë, për të vdekur në kryq për diçka që ai nuk e ka bërë?