Tani duke lexuar: Si mund Ne Përdor Dhuratat tona për Perëndinë?

Po ngarkohet
svg
Hapur

Si mund Ne Përdor Dhuratat tona për Perëndinë?

dhjetor 18, 201413 min lexim

Ky është një mesazh të shkurtër nga Konferenca Advance College në Raleigh, NC. Ju mund të lexoni më poshtë dorëshkrimin:

Unë dua të flas me ju shkurtimisht në lidhje me përdorimin dhuratat tona për lavdinë e Jezusit.

Fëmijët A keni dëgjuar ndonjëherë të bëni pyetje? Ata kanë një kuriozitet të mahnitshme që duket se nuk kanë fund. Kjo pyetje magjike “pse” mund të vazhdojë për orë të tëra. Unë kam miq të cilët është që fëmijët janë në këtë fazë të drejtë tani. E pra duket se ka një fëmijë të vogël në shpirtin tim që i pëlqen për të pyetur se pse, por kjo nuk është në lidhje me çështjet abstrakte, kjo është në lidhje me gjërat e përditshme.

Unë nuk jam i motivuar shumë lehtë. Ka disa njerëz të cilët janë të shtyrë të natyrshme, dhe fakti që ka nevojë për diçka për të bërë është motivimi e mjaftueshme për ta. Gruaja ime është një nga ata njerëz; une nuk jam.

Në mënyrë që për mua për të marrë ndonjë gjë bërë, Unë kam nevojë për kuptim që unë jam duke bërë diçka të madhe. "Por në qoftë se unë të marrë këtë plehra jashtë, do njeri plehra të shpëtohet?"Unë jam një djalë i madh picture, dhe unë jam tërhequr rrallë për detaje apo detyrat e lodhshme. për fat të keq, të dhënat dhe detyrat e lodhshme janë pjesa më e madhe e jetës së vërtetë. Kjo është ndoshta arsyeja pse kam luftuar aq shumë në shkollë të mesme, edhe pasi unë u bë një i krishterë. matematikës klasa e mi dukej e padobishme dhe detyrat e shtëpisë ndjehet si një humbje kohe tim.

Unë e di unë nuk jam i vetmi që mund të e ka të vështirë të jenë të motivuar ndonjëherë. Ne të gjithë kemi këto javë, ku ajo ndjehet si një cikël të pafund të blah. Ne nganjëherë vetëm duan të jenë të motivuar nga gjëra të mëdha, por çdo gjë është e madhe, sepse çdo gjë është pjesë e tregimit të madh. Historia e madhe se Zoti është thënë për veten e tij dhe lavdinë e tij.

Kjo është edhe më e vërtetë për dhuratat tona. Ne mund të joshet të mendoj për dhuratat tona, si pjesë e tregonte historinë në lidhje me veten tonë. Ashtu si të gjithë jetës është një të rinisë të vogël që të çon për të tjerët duke u impresionuar me ne. Kur në vend të të gjithë jetës është një kapitull në historinë e madhe të lavdisë së Perëndisë.

dhuratat tuaja janë atje për të ndihmuar të treguar historinë e madhe.

Kjo është e gjitha për lavdinë e Perëndisë

Më kujtohet kur fillova të mendoj për çdo gjë në këtë mënyrë. I filloi seancë kur isha vërtetë e re, dhe të gjitha unë rapped kishte rreth vetes. Pastaj e kuptova se çdo gjë ishte atje për lavdinë e Perëndisë, Nuk lavdia e Trip. Ja një nga pasazhet që me të vërtetë messed mua.

15 Ai është shëmbëllesa e Perëndisë së padukshëm, i parëlinduri i gjithë krijimit. 16 Sepse në të u krijuan të gjitha gjërat, në qiell dhe në tokë, dukshme dhe të padukshme, a frone apo zotërime, principata dhe pushtete, të gjitha gjërat janë krijuar me anë të tij dhe në.
Kolosianëve 1:15-16

I love se si të qartë Paul është se Jezusi krijoi gjithçka. Ai nuk ka lënë asgjë jashtë. Gjëra në tokë dhe në qiej, gjëra që ju mund të shihni dhe gjëra që ju nuk mund të shihni, mbretërit dhe princat e llojeve të ndryshme, edhe forcat dhe autoritetet shpirtërore. Më vonë në libër (dhe vende të tjera) Pali i referohet frymërat e liga si sundimtarët ose autoriteteve. Dhe ai është duke thënë se ata janë krijuar nga Zoti dhe për Zotin. E pra në qoftë se edhe demonët u krijuan nga Jezusi, për Jezusin, atëherë me siguri dhuratat tona janë.

Zoti krijoi çdo gjë dhe ai ka autoritet mbi të.

Një nga gjërat dallueshme se rreth autoriteti i Perëndisë është se ai asnjëherë nuk iu dorëzua atij. Kings dalë e ardhshme si një trashëgimtar. Presidentët janë zgjedhur. Policët janë të trajnuar dhe të jepet një simbol. Vetëm Zoti është ai që është autoriteti ka ekzistuar gjithmonë.

Ai nuk ka marrë rolin e dikujt tjetër. Ai nuk ka tren për të. Ai nuk duhet të kualifikohen për të. Ai kurrë nuk është zgjedhur, dhe ai kurrë nuk do të fajësuan. Gjërat janë krijuar për hir të të qenit nën autoritetin e tij dhe duke u përdorur për qëllimet e tij të mira.

prandaj, Perëndia nuk ka për qëllim për të marrë lavdi vetëm nga një pjesë e jetës tuaj, por nga të gjithë atë.

dhuratat e tua janë krijuar nga Zoti me një qëllim të veçantë, për të të treguar historinë e lavdisë së Tij.

Kur kam blerë mobilje nga IKEA, Unë tashmë e di dy gjëra: 1, kjo ndoshta do të bie përveç në vitin e ardhshëm. dhe 2, atje do të jetë shumë e pjesëve dhe udhëzime brenda.

A nuk do të jesh i pagojë në qoftë se unë e mora disa nga ato vida të cilat janë të destinuara për një raft librash dhe përdorur ato për diçka tjetër? Ata ishin dhënë për mua për një qëllim-nga pika druri me vida dhe Tools-dhe ata janë pjesë e ndërtimit që raft. Dhurata që çdo person i vetëm zotëron janë mjete në veglave tuaja tregimit. jepet në mënyrë specifike për të treguar historinë e lavdisë së Perëndisë. Ato ekzistojnë për të sjellë lavdi Perëndisë.

Dikush mund të thotë, ajo që për mua edhe pse? Po në lidhje me plotësimin e mia personale? Unë dua të jetë i madh. Dhe roli i madh që ju mund të luajë kurrë, është një rol në foto e madhe. Dhe Perëndia i ka thirrur të gjithë ne që të jetë një pjesë e.

Por si nuk kemi marrë në një vend ku ne i përdorim dhuratat tona për lavdinë e Perëndisë? Ne nuk e bëjmë gjithë këtë të përkryer.

Bie në dashuri me lavdinë e Perëndisë

Problemi është se ne shpesh nuk e shohin lavdinë e Zotit si diçka të vlefshme për të luftuar and jetesës për. Dhe kjo është për shkak se ne nuk e shohim Perëndinë si mjaft e lavdishme. Kur ju filloni të kuptuarit se si i madh është Zoti, ju do të fillojnë të kuptuar se pse Universi sillet rreth Tij dhe vetëm Atij.

Kur ju lexoni Isaia 40 ju të shihni se duke u përpjekur për të marrë lavdinë e tij për veten apo dikë tjetër nuk është asgjë më pak se grabitjes. I përket atij dhe ai e meriton atë!

Unë do të ju inkurajoj për të lexuar ato pjesë të Shkrimit ku njerëzit mburrem për Perëndinë. Isaia 40. Lutja Ana në 2 Samuel 2. Moisiu song pasi ata kalojnë nëpër Detin e Kuq. psalm 135.

Deri sa ju të merrni përfundoi në lavdinë e Perëndisë, ju nuk do të kujdeset për të përdorur dhuratat tuaja për Të.

Ndonjëherë është e vështirë për të menduar rreth asaj se si të përdorin dhuratat tuaja për lavdinë e Perëndisë, sepse kjo nuk është gjithmonë aq e qartë. Është shumë e qartë kur ju duket se kanë dhurata të qarta të folurit apo diçka që duket shpirtërore. Apo edhe në artet. Por kjo nuk është aq e qartë se kur dhuratat tuaja duket se janë të administratës apo mikpritjen.

3 pyetjet

Pali na jep disa të dhëna në vende të tjera në Kolosianëve. Dëgjoni atë që ai thotë në Kolosianëve 3.

23 Çfarëdo që ju bëni, punojnë me gjithë zemër, si për Zotin dhe jo për njerëzit, 24 duke ditur se nga Zoti do të merrni të trashëgimisë shpërblimi juaj. Ju shërbejnë Krishtit, Zotit.
Kolosianëve 3:23-24

Paul nuk është nën përshtypjen se dhurata administrative, ose dhurata për të ndihmuar fëmijët, ose dhurata vetëm për të bërë një punë të kësaj bote dhe nuk mund të përdoret për lavdinë e Jezusit. Ka tre pyetje të lehta mund të pyesim veten bazuar në atë që thotë ai

Si duhet të punojnë? Ne duhet "të punojë me gjithë zemër"

Ne mund të joshet për të punuar lazily. Sidomos në gjërat ku lidhja për lavdinë e Perëndisë nuk është aq i qartë. Por Pali thotë se punën me gjithë zemër ose me të gjithë zemrën tuaj. Ne duhet të punojmë me sinqeritet dhe kujdes

2. Per ke punon? Ju punoni për Jezusin.

Ndonjëherë ne mund të tundohemi të punojnë shumë, por për të bërë atë për njerëzit e gabuar. Për të kënaqur shefin tonë apo prindërit tanë ose coworkers. Ndërsa ne do të shpesh kanë autoritetet mbi ne, ne jemi në fund të fundit duke punuar për të kënaqur jo Perëndinë e tyre. Ne nuk mund të fitojnë dashurinë e tij, por ne mund të besimit atë dhe të sjellë atë kënaqësi, e nderon.

3. Çfarë do të merrni? trashëgimia jote si ju shpërblejë

Ndonjëherë ne mund të joshet për të punuar edhe shumë për Jezusin, por për të menduar mjeri unë, Unë punoj për asgjë. Është gabim! Ju punoni për të kënaqur Perëndinë, ju përgjigjem Atij. Dhe ne do të shpërblehet për punët tona, me anë të hirit të Perëndisë. hiri i Tij na motivon për të punuar me gjithë zemër dhe na shpërblen për punën që ai bën në ne. Një Paycheck nuk është e mjaftueshme për të ndërtuar jetën tuaj rreth, por shpërblimet e përjetshme janë.

Intriga për lavdinë e Perëndisë

A keni vënë re ndonjëherë se si ne skeme për gjërat që ne jemi me të vërtetë përfundoi në?

Unë e kam parë këtë në jetën time dhe janë dënuar prej saj. Ja një shembull. Unë të ndodhë që të jetë një dashnor i atlete. Dhe disa herë unë mund të përfundoi shumë lart në të. Kështu disa javë më parë ne kishim një shans për të shkuar në një dyqan të madh sneaker, ndërsa ne ishim në një qytet tjetër dhe unë kam qenë gjithë të ngazëllyer në lidhje me të. Dhe atëherë ajo dukej sikur ajo nuk ishte duke shkuar për të punuar jashtë.

I freaked jashtë dhe ishte duke shkuar nëpër shumë vështirësi për ta bërë atë të ndodhë. Unë kam qenë duke bërë thirrje dhe duke menduar për ndryshimin e fluturimeve, etj. Por pastaj unë u ndal dhe e pyeti veten, "Pse?"Sepse unë u përfundoi në të.

Ne duket të skemës për gjërat që ne dashuri. Ne gjejmë mënyra për ta bërë gjëra të ndodhë. Dhe kur ju duan lavdinë e Perëndisë ju të gjeni mënyra për të përdorur çdo qoshe dhe plasë e jetës suaj për të. Ai e vlefshme.

Këshilla ime është kjo: Chase Jezusi dhe të bien në dashuri me të derisa ta shohin çdo gjë si një mundësi për të treguar njerëzit rreth tij.

Si votoni?

0 Njerëzit votuan këtë artikull. 0 Votat pro - 0 Votat kundër.
Etiketuar në:#dhurata, #lavdi, #zot,
svg

cfare mendoni ju?

Shfaq komentet / Lini një koment

11 Comments:

 • Emeteria

  dhjetor 18, 2014 / në 2:33 pm

  amin! Më duhej ta dëgjoja këtë sot. Faleminderit!

 • Keshia

  dhjetor 18, 2014 / në 2:34 pm

  Well tha

 • Gordie Tamayo

  dhjetor 18, 2014 / në 2:54 pm

  Faleminderit për ndarjen. Kjo ishte shumë e nevojshme dhe e marrë për zemër. G

 • Cameron

  dhjetor 18, 2014 / në 8:36 pm

  Vërtet, prioritetet e mia të jetës sime janë vënë në perspektivë duke lexuar këtë…… Ndonjëherë ndihem më pak i përmbushur me punën që jam thirrur të bëj…..aq sa vetë dhuratat me të cilat më ka bekuar Zoti, unë në shumicën e rasteve prirem t'i diskreditoj…..kështu unë diskreditoj vetë kuptimin e punës që Zoti më thërret të bëj dhe e zhvendos Dashurinë e Tij dhe qëllimin shpirtëror të shërbimit tim, duke harruar se është vetëm për Lavdinë dhe Lavdinë e Tij arsyeja pse bëj dhe kam qenien time……#bekojqellojper qellim#

 • Mboyonga Kaputula

  dhjetor 20, 2014 / në 4:37 jam

  Deep bro.am inkurajoi

 • Michael

  dhjetor 22, 2014 / në 3:11 jam

  'Ndiq Jezusin dhe bie në dashuri me të derisa të shohësh gjithçka si një mundësi për t'u treguar njerëzve për Të.’
  Nuk mund të gjesh një mënyrë më të mirë se si mund të thuhet kjo. Gjithmonë frymëzues.

 • Chris

  janar 8, 2015 / në 12:23 pm

  Artikull i madh vëlla. Më inkurajoi dhe më kujtoi disa parime të rëndësishme. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të vazhdoni të lexoni me zell shkrimet e shenjta, Bibla na ripërtërin gjithmonë mendjen. Dhe siç thuhet, “nëse nuk e përdorni, e humbisni”. Është e rëndësishme të vëmë në praktikë atë që mësojmë nga shkrimi i shenjtë dhe ta bëjmë atë një praktikë të zakonshme. Shpërqëndrimet, depresion, betejat mund të çojnë në zakone të këqija kur nuk trajtohen siç duhet, duke rezultuar në më shumë zhgënjime. Rruga e Zotit është gjithmonë mënyra më e mirë, Ngjashmëria me Krishtin është rruga e paqes dhe gëzimit dhe përlëvdimi i Perëndisë.

 • Sammy Msiska

  janar 21, 2015 / në 11:08 pm

  Ju jeni një shembull i mirë i atyre njerëzve që përdorin çdo dhuratë të tyre për të lavdëruar Perëndinë. Jam i lumtur që të shoh jo vetëm duke thënë fjalën, por edhe duke e bërë atë. Ti më frymëzon udhëtimin…vazhdo lavdëro Zotin

 • Tameka Bowen

  marsh 2, 2015 / në 5:21 pm

  Kaq i fuqishëm. Gjithçka u krijua me të vërtetë për Jezusin dhe nga Jezusi. Çfarë mundësie më të mirë për të lartësuar ungjillin e tij që është qëllimi ynë shpirtëror në trupin e Krishtit!! Halleluja çfarë mesazhi i fuqishëm!! :-)

 • Luani

  qershor 24, 2015 / në 6:07 pm

  Më pëlqeu sepse çdo ditë bëj pak mirë dhe shumë gabim, Unë e urrej shumë këtë, por fjalët e tua më dhanë shpresë për ndryshim. Nuk duhet të fokusohemi në atë që po bëjmë mirë dhe kjo do të na ndihmojë të përmirësohemi

 • Luani

  dhjetor 11, 2015 / në 2:01 pm

  E pabesueshme, Lavdi Zotit për këtë predikim, shpresonte se së shpejti ata mund t'i përkthenin videot e tyre në spanjisht, do të ishte shumë e dobishme!

Lini një përgjigje

Ju mund të pëlqeni
Po ngarkohet
svg