Ти не си праведен Доста

Секоја сега и тогаш јас ќе разговара со некој кој вели дека тие сакаат да станам христијанин, но се чини дека да се мисли на време не е сосема во право. Кога ќе ги прашате зошто, тие ми каже за сите гревови, сите нивни недостатоци, и сите збркана нешта што тие го направиле во минатото. Јас никогаш не се расправаат со нив за нивните гревови, но јас не им помогнам назад на нивните претпоставки.

Тие се под претпоставка дека гревот на некој начин ќе се дисквалификува од доаѓањето Христово, кога токму спротивното е точно. Да се ​​биде грешник не ни чува од Христос; тоа е причината што му треба. Ако чекаме додека да изгледа совршено да го прифатат ние ќе се чека вечно.

Во еден од моите омилени цитати, Чарлс Spurgeon нè поттикнува да се запре во потрага да се, и да почнат да бараат на Исус. Тој вели:

"На! Велите, "Јас не се доволно да се покајат." Тоа е во потрага да се. "Јас не верувам дека е доволно." Тоа е во потрага да се. "Јас сум премногу недостоен." Тоа е во потрага да се. "Јас не може да се открие,", Вели друг, 'Дека имам било праведност. "Тоа е сосема во ред да се каже дека не имате било какви правдата; но тоа е сосема во ред да се погледне за било. Е, ‘Look unto me.’ God will have you turn your eye off yourself and look unto him.”

Правдата не е она што ни е потребно за да се дојде до Христос; тоа е она што го добиваме кога ќе дојде до Христос. На крстот, Исус зеде на Себе казната што ние ја заслуживме за грешните животи живеевме. И кога ќе се стави нашата вера во Него, ќе добиеме награда за Исус живеел совршен живот. Зарем тоа не е неверојатно?

Точно е дека ние не сме доволно праведна, но правдата треба да се најде во Него. Не, не можеме да се прости, но прошката што треба да се најде во Него. Ние не само може да почне нашите животи во текот, но новиот живот, ние треба да се најде во Него. Сè што е потребно да се најде во Христос! Па што чекаш? Гледај да го сега.

АКЦИИ

12 коментари

 1. спомнувањето: утро Mashup 9/13 | теологија работи

 2. Rupert_langeОдговори

  Јас не се согласувам. This is a problem people have when they first get to know Christ, but I tell them of the perfect example for this: Павле. A man who was doing one of the worst things on this earth, and he turned into one of the greatest disciples ever. This should show you how powerful God is, and that you don’t need to be perfect to be a Chrsitian.

 3. KassyОдговори

  Am all the way in Zambia,Africa and your blogs really minister to me I thank God for the good work He is doing through you. For some time this was me till I understood that even in all my sin and brokeness God still saw me as His child and could still love me

 4. AHLОдговори

  For he hath made him to be sin for us, who knew no sin, that we might be made the righteousness of God in him. 2 Cor 5:21

  I believe that Jesus is the Son of God and that he became Man so that he could receive our sins, sickness, diseases, sorrows, weaknesses and pain by faith. As a spirit of God, he could not have taken this curse upon himself because he was sinless. God poured out his wrath upon him when he had forsaken him at the cross. He took it all and died and went to hell for us! This is the LOVE of God! He paid our debt! And by his faith, he was raised up! THEREFORE, because He delivered me from the curse, because God so loved me, I declare that I AM the RIGHTEOUSNESS OF GOD! No devil in hell will ever confuse me and tell me that I’m not good enough. No way! God SO LOVED THE WORLD that he GAVE his ONLY begotten SON, that WHOSOEVER BELIEVES IN HIM SHALL NOT PERISH, but have EVERLASTING LIFE!

 5. ELIASОдговори

  I praise the Lord for this website .Its so sound in doctrine,благодат,love and speech. Keep Braggin on Jesus .. I loved your message from 1John Saturday morn at the UAC13 .. Keep the solid resources coming brother
  O the Good Life book rock my life brother .. keep writting, the Lord really used that mug in my life . If you ever looking to church plant let me know
  i would love to help out in any way I can .

  Grace n Peace
  Hebrews13:1