Ndërtuar të mburrem Pt. 1

Askush nuk i pëlqen droppers name. Ti e di që unë jam duke folur për. Ata njerëz që duan që ju të dini se ata e dinë njerëzit se ju ndoshta dëshironi të dini. Kur unë mendoj "namedropper,"Ka një djalë që menjëherë të vjen në mendje. Unë e kam takuar atë vetëm një pjesë të vogël të kohës, por çdo herë ne kemi biseduar, gjysma e bisedës sonë është marrë me pika të zhurmshme emrin.

Ai e di një numër të mirë të njerëzve "kohë e madhe", dhe ai ka një aftësi absurde për të vjedhës ato emra në çdo bisedë. Ja një shembull. unë them, "Njeriu Hey, sa eshte ora?"Përgjigjja e tij: "Oh, kjo është rreth mesditës. Më kujton atë kohë unë ka luajtur gjuajtje e lehtë gjuajtje e lehtë me Michael Jackson në mesditë në Paris. "Word?

me ndershmëri, kjo nuk është vetëm emrin droppers që na lodh edhe pse. Është njerëz që mburren në përgjithësi. Ne kemi marrë të lodhur nga dëgjimi rritur njerëzit mburrem për ditët e tyre të futbollit të shkollës së mesme (është koha për të lëvizur në, zotëri). Ne të rritet lodhur nga miqtë tanë të privilegjuara që të gjejnë një mënyrë për të cicëroj në lidhje me çdo vend ekzotik që vizitojnë. Dhe ne nuk kemi shumë durim për njerëzit që më shumë detaje për ne çdo artikull të shtrenjtë që ata blejnë (nëse ata janë të Rappers, sigurisht). Nëse kjo është bragging fshehurazi për njeh, ose unashamedly duke vënë në dukje të gjitha arritjet tuaja, bragging thjesht nuk është e ftohtë.

Stop bragging

Ta themi thjesht, të mburrem është për të "flasin gjëra të mëdha." Dhe të gjithë prej nesh kanë qenë fajtorë për atë në një pikë. Ajo gjithmonë provokon një listë sy kur të tjerët të bërë atë - kështu që pse nuk kemi ende të marrë pjesë në të veten?

Bragging ndodh kur ju keni diçka (ose të bëjë diçka) aq e mahnitshme që ju mendoni se të gjithë duhet të dini në lidhje me. Dhe jo vetëm që ata duhet të dini në lidhje me të, ata duhet të njohin se si i tmerrshëm je për të pasur (ose duke bërë) ajo. Nëse ne jemi të ndershëm me veten, ne emrin rënie dhe i propagandoni, të përulur ndaj miqve tanë, sepse ne mendojmë se na bën të duken të mira. Dhe kjo është pikërisht arsyeja pse ajo është e gabuar.

Problemi nuk është se ajo që ju jeni bragging rreth nuk është e madhe. Ajo mund të jetë. Problemi është se qëllimi përfundimtar nuk është aq e madhe. Çdo gjë që ju bëni për hir të lavdisë personale është mëkat.

Shkrimi flet mjaft të fuqishëm në lidhje me këtë lloj bisede mburravecë. Një shembull është në 1 Corinthians 4:7, në të cilën Paul pyet, "Çfarë ke ti që nuk e ke marrë? Dhe në qoftë se ju keni marrë atë, pse krenohesh sikur nuk e bëri?"Ai është në thelb duke thënë, "Çdo gjë që ju duhet është dhënë për ju. Pra, pse do të mburrem kur të gjithë ju bëri ishte të pranojë një dhuratë?"

Çdo fjalë mendjemadh që dëgjohet është një e shtënë për qëllim direkt në Maker tonë. Çdo gjë e mirë vjen prej Tij, që do të thotë askush prej nesh nuk mund të marrë kredi për të. Të gjithë lavdia në Univers i përket Perëndisë, por ne jemi vazhdimisht duke u përpjekur për të mbajtur një pjesë për vete. Në botën akademike, duke marrë kredi për punën e dikujt tjetër është quajtur plagjiaturë. Në botën e vërtetë, ajo që quhet bragging.

Filloni bragging

E pra kjo zgjidh atë, atëherë, e drejtë? Asnjehere, ndonjëherë mburrem!

Unë nuk mendoj se është mjaft e thjeshtë. Jo vetëm që unë mendoj se ju duhet të mburrem ndonjëherë, Unë mendoj se kjo është ajo që ju janë krijuar për të bërë. Më lejoni të shpjegoj.

mbaj mend, rrënja e bragging është duke menduar diçka që ju duhet është aq e mahnitshme që të gjithë duhet të dini në lidhje me të. Ata prej nesh që kanë qenë të shpenguar nga Jezusi duhet diçka për të mburrem - Vetë Perëndia. Në qoftë se ne e njohim Perëndinë, ne duhet të jetë në lulëzim aq larg prej Tij që ne të ndjehen të detyruar për të shpallur mrekullitë e Tij për të tjerët (1 Pet. 2:9). Ai është tepër i madh për të mbajtur për vete. Jeremiah 9:23-24 përmbledh mirë.

Kështu thotë Zoti,:
"Le të mos mburret njeriu i mençur e diturinë e tij
ose njeriu i fortë të krenohem me forcën e tij
apo i pasuri krenohem me pasurinë e tij,
Por kush lavdërohet të lavdërohet për këtë:
se ai e kupton dhe e njeh mua,
që unë jam Zoti, i cili ushtron mirësinë,
drejtësia dhe drejtësia në tokë,
sepse kënaqem me këto gjëra,"
thotë Zoti.

Nëse ju e dini Perëndinë, Unë dua që ju të mburrem. Por kur ju bëni, nuk e le të jetë në juaj urtësi, ose juaj forcë, ose juaj pasuri. Në vend të kësaj, mburrem tij. Mburremi në faktin se ju e dini Atë me urtësi të përsosur, Forca të gjithë-fuqishme, dhe nuk mbaron pasuritë e hirit. Në vend të përdorimit fjalët tuaja për të marrë vetë famën tuaj, përdorimin e tyre për të treguar off tij.

Universi është si një rast ekran për lavdinë e Perëndisë. Toka u krijua për të treguar fuqinë e Tij. Pemë janë formuar për të lë pas dore bukurinë e Tij. Kafshët janë hartuar që të tregojnë për madhështinë e Tij. Dhe ti? Ju janë ndërtuar për të mburrem në Të. Pra, nëse ju bëni të bjerë një emër, le të jetë e Tij.

AKSIONET

41 comments

 1. Irlandëpërgjigje

  kjo ishte shkruar bukur. bën kaq shumë kuptim. I love gjatësinë, si dhe. e madhe në lëvizje. nuk mund të presim për të lexuar më shumë, udhëtim.

 2. Justin Humphreypërgjigje

  Thanks Trip. Kjo është një pikë të vërtetë të mirë. Arritjet tona personale në krahasim me hirin e pafundme të Perëndisë janë të pavlefshme. Le të filluar bragging rreth Zotit dhe Shpëtimtarit tonë!

 3. Jaypërgjigje

  HEY TRIP!!!

  Unë kam diçka stërmadh për të ndarë me ju!! Kështu që, I ndjek këto dy 18 vit krishterët vjetër në YouTube, Instagram&Twitter dhe një muaj dhe dy ditë më parë, ata thanë se ata u tha nga Perëndia për të lënë NC dhe të shkojnë në Los Angeles. Ata arritën dje!!!! PJESA MË E MADHE?!! Ata lanë NC me gjashtëmbëdhjetë dollarë, një paketë mbrapa dhe besimin e tyre dhe filloi duke ecur!!! Pergjate rruges, ata ishin të dhënë bikes, atëherë ushqimi, strehim, xhiro &financat për të ndihmuar në udhëtimin e tyre. Ata as nuk pyesin për atë!!!!! Njerëzit do të vijnë vetëm në dorën e tyre dhe për t'u dhënë. Si ata mund të shohin frymën e Perëndisë të gjithë ata!! Ato regjistrohen vids në rrugë në YouTube dhe postuar fotot në Instagram dhe na mbajtur deri në datën në eksitim e tyre, si dhe. YouTube tyre nuk është përditësuar në një javë, por ata ende kanë dëshmi të habitshme të përbashkët atje nga të gjithë udhëtimit dhe ata update eksitim e tyre dhe Instagram pothuajse DAILY. Vetëm të kërkuar për të përhapur këtë me ju në mënyrë që ju të mund të përhapet ky lajm i madh i Besimit. Ndoshta ju mund të merrni edhe në kontakt me ta dhe TRY shpirtrat e tyre. Këta njerëz e Perëndisë janë legit. dëshmitë MAHNITSHËM. Lejon të përhapur lajmin e mirë!

  YouTube tyre: YouTube.com/Livin4Christ4Lyfe

  Instagram tyre: Livin4Christ4Lyfe

  Twitter e tyre: Liv4Christ4Lyfe

  Të jenë të bekuara vëllanë!! Kjo rrit besimin tim një shpresoj se kjo e rrit edhe e juaja!!

 4. Ben Sudderth IIIpërgjigje

  I gëzuar lexuar blogun tuaj. Ajo ishte interesante dhe të lehtë për të kuptuar. Mbajtja duke bërë atë që bën tuaj!

  Gëzojnë bekimet e Zotit

  Ben Sudderth III
  News4Christ

 5. David Gainespërgjigje

  Po si fëmijë të Perëndisë që janë ndërtuar për të mburrem për fuqinë e Tij të tmerrshëm, dashuri, Mëshira dhe hiri i tij sidomos. Zoti thotë, Në qoftë se dikush mburret le të mburret në Zotin. Fjala Swag do të thotë edhe të mburremi apo mburrem e cila është një gjë e krenar për të bërë, kur ju bëni atë të gjithë për ju. Kur është fjala për ryshfet, bota përcakton standarde, ata tregojnë njerëzve whats trend apo atë që është e ftohtë ose jo. Duke qenë një i krishterë nuk është gjëja më e popullarizuar të jetë në shoqëri këto ditë, por me siguri është më e rëndësishme. Si një i krishterë e përkryer e saj për ne që të ketë ryshfet, ryshfet më të mirë, dhe thats një Swagg e Perëndisë, që thjesht do të thotë që të mburret në Zotin, Perëndinë. Në ecjen tonë, talk ynë, dhe me anë të muzikës sonë ne mburremi dhe mburrem në Zotin Jezu Krisht, sepse me anë të kryqit ne kemi bërë produktet e Hirit të Tij dhe kjo është misioni i jetës sonë për të fituar më shumë shpirtra nëpërmjet predikimit të Ungjillit të hirit.

 6. Sarahpërgjigje

  Absolutisht pajtohem me ju! Kurrë nuk kam menduar për të qenë “ndërtuar për të mburrem” por ju patjetër më bindi. Unë shumë të gëzojnë të lexuar shkrimin tuaj. mendohet tepër provokuese, por i balancuar me inkurajim. përzierje e përsosur e të dyjave!! Faleminderit për të shkruar.

 7. KARLONBURKETTpërgjigje

  “Ne kemi marrë të lodhur nga dëgjimi rritur njerëzit mburrem për ditët e tyre të futbollit të shkollës së mesme (është koha për të lëvizur në, zotëri).” #Preeeach!

 8. KGRANTpërgjigje

  I stumbled upon këtë artikull dhe djali, bëjë Ndihem i inkurajuar. Aq shumë për të peshoj nga këto fjalë. Kjo është edhe një inkurajim dhe një nevojë për të shqyrtuar veten dhe motiv. Lavdi Perëndisë për t'ju dhënë dhuratë për të shkruar këtë!!!

 9. Terrencepërgjigje

  Great Job Trip! Dashuria copë audio. Parë kurrë se para! Ajo kujton mua e kohës I varur me… just kidding! Nxitje e madhe.

 10. Langstonpërgjigje

  pas tmerrshëm, udhëtim! e dua kete. Shumë i inkurajuar tani. Ju faleminderit për bindjen ndaj dhe i lënë Perëndinë flasin nëpërmjet jush!

 11. Jamespërgjigje

  Aq e madhe për të parë Trip ende po fliste të vërtetën edhe nëse është një tjetër medium se muzika. Kjo ishte një lexuar e madhe, Unë pres që të dëgjuar më shumë nga ajo. Zoti ju bekoftë, udhëtim.

 12. broChrispërgjigje

  provokuar Madhe mendimit lexuar z. udhëtim. Shumë mund të marrë këtë në zemër, dhe tani në praktikë. Mbani duke përdorur dhuratat Perëndia ju ka dhënë, e cila tani përfshin të qenit një shkrimtar mjaft i madh, dhe të vazhdojë për të ndarë mesazhin me ato dhurata… ajo është arritur më shumë se ju do të di kurrë. Zoti bekofte, #JesusIsKing

 13. shkoppërgjigje

  Artikulli Great. Kjo i dha një pasqyrë të thellë që unë nuk e kishte shqyrtuar më parë. Unë jam duke kërkuar përpara për pjesën e dytë! bërë shumë mirë.

 14. PhillipHolyApostleMurphypërgjigje

  mesazh shumë i mirë… Bekuar të dëgjoj Zoti ynë do të flasë në… Perëndia ynë është i madh!!!! Perëndia ynë, është i mirë!!!! Ai është aq i tmerrshëm!!!

 15. IsaacDpërgjigje

  Kjo ishte një artikull i madh, shkruar shumë mirë, dhe unë me të vërtetë donte komponent audio të shtuar të saj. Ju faleminderit zotëri për ndarjen e kjo.

 16. qelibarpërgjigje

  Unë shpesh e bëjnë këtë; mburrem. Kjo është më shumë një reflektim të krenarisë që mbajnë në krye të zbutur zemrat tona. Për disa arsye duke i dhënë lavdi Perëndisë në frontin e jobesimtarëve mund të jetë e vështirë, por vetëm për shkak të krenarisë.
  Kohët e fundit kam shënuar shumë e lartë, kur unë të ri-mori ASVAB. Unë kam qenë i ngacmuar kështu sepse e dija se Perëndia e kishte më ndihmoi të bëjë atë. favori i tij ishte ajo që më dha që të shënuar dhe njohuritë vuri në mua më ndihmoi për të kuptuar të vërtetë ekuacionet matematikore unë kurrë nuk mund t'i kuptojmë më parë. Megjithatë, kur kam marrë përsëri në njësinë time unë u tha të gjithëve se çfarë kam marrë me zemërim, por më vonë u ndjeva i dënuar, sepse e dija se do thashë vetëm ata dija ishin besimtarët se kjo ishte e gjitha Perëndia. Jobesimtarët Unë kurrë nuk thashë dëshminë time.
  Bëj ministrinë burg të dielave dhe kjo është e çuditshme, sepse kur unë jam në frontin e tyre unë mund të kujdesen më pak, nëse ata mendojnë se unë jam një fanatik atëherë kur unë jam në punë unë vështirë se kurrë të sjellë emrin. Gjithkush e di se unë jam një i krishterë, por asnjë prej tyre nuk kanë asnjë ide se si ai është e gjitha kjo është në mendjen time 24/7.
  Unë do të punojnë në këtë. Faleminderit për shpërndarjen.

 17. Alejandropërgjigje

  udhëtim , Perëndia ju bekoftë njeriun !
  Kjo ishte e nevojshme si një kujtesë dhe për këtë ju falënderoj, duke lejuar Perëndia të të përdorë për të shërbyer. Ne kemi defiantly gjëja më e mirë për të mburrem.

 18. Tiffaniepërgjigje

  Kjo ishte awesome! Thanks Trip. I love se si njohuritë tuaja ende në rënie për ne në një periudhë të shkurtër kohe :)

 19. BrantPhelpspërgjigje

  Kjo është e gjëra të mira, udhëtim… Çdo gjë që ne kemi është dhënë për ne nga një Krijues Outstanding dhe mbresëlënës, Perëndisë i cili është me vlerë bragging rreth!

 20. Isaacpërgjigje

  Unë jam aq i habitur në mënyrë që ju të ndër-lidhur me testatment vjetra dhe të reja për të ndihmuar të kuptojmë rrezikun e braging mbi veten!! A është ky frymëzim për rrugën tuaj të fundit “Shtrenjtë në perëndisë tim”???

  Unë e dua muzikën tuaj coz saj në mënyrë përkatëse!! Zoti ju bekoftë!! Vazhdo Me punën e mirë!!

 21. Jaypërgjigje

  Mos harroni të krishterët pastrehë ju thashë djema në lidhje me? Ata kanë nevojë për ndihmë.. Çdo ndihmë do të jetë djema e madhe. Perëndia do ta sigurojë, por edhe Jezusi nuk mund të bëjë vepra ku nuk ka besim. Çdo njeri në LA është kthyer shpinën për shkak të mosbesimit të tyre,. Lejon të mbështetur mbretërinë dhe të japë atë që ne mund të. Ata gjithashtu bëjnë muzikë dhe Fryma me të vërtetë flet në tekst e tyre. Lejon të përhapur se si! Ne e bëjmë këtë për mbretërinë y'all. Email livin4christ4lyfe@gmail.com .. Lejon të ndihmojë vëllezërit. Dashuria ju të gjithë.

 22. Jessicapërgjigje

  Tmerrshëm Blog ju falënderoj Zotin për qortuar mua nëpërmjet këtë blog, Unë kam nevojë për të filluar braggin Zotin e Hallelujaah tim! :-)

 23. Përmendja: Trip Lee • Ndërtuar të mburrem Pt. 2

 24. Përmendja: Trip Lee • mburrem Wallpaper

 25. Terencepërgjigje

  i fuqishëm! Ju thyen këtë poshtë në thjeshtësinë. Aq shumë urtësi për një të riu. Unë jam duke u lutur me të dhe për ju dhe familjen tuaj. dhurata juaj do të bëjë vend për ju. Vetëm bëni atë që Perëndia e quajti ju të bëni, ju keni të naftës, Shpirti i Tij i Shenjtë. Paqe dhe prosperitet për ju (Shilomit)!